nedeľa 12. mája 2013

13 kozmetických tipov, ktoré ma naučil internet II.


Na známosť sa všetkým dáva, že kto chce byť krásny, má si nasledovné tipy prečítať a nimi sa podľa vlastného uváženia (ne)riadiť. Vyhláška je platná dnešným dňom a je doplnením vyhlášky minulej (kuk).

Čo sa to v tej dnešnej zasa píše?...

1. MAKE-UP MUSÍ POČKAŤ. Denný krém sa totiž musí dostatočne do pleti vstrebať, aby nám mejkap na tvári celý deň vydržal. Lenže čakať, to mňa nebaví, a tak si zatiaľ môžem umyť zuby alebo dať si rannú kávičku. No a po mejkape v pozadí smiem zopár minút len cez uško na šálke pokukovať.

2. KRÉMOVAŤ SA ŠTETCOM. No to sú veci. Prečo nepoužiť prsty ako každý normálny občan?;) Lebo krém, ktorý v štetci ostane, sa potom spojí s mejkapom, ktorý ním budeme nanášať a celá aplikácia je (má byť) akási parádnejšia, príjemnejšia, krémovejšia a štetec nám nezje toľko produktu.

3. NAVLHČIŤ PLEŤ. Keďže si medzi krémom a mejkapom máme urobiť kávovú pauzičku (nikdy neodmietnem), pleť už nebude taká "mokrá a šťavnatá", ako okamžite po nanesení krému. Lenže aplikovať mejkap na ešte stále troška vlhkú pleť je oveľa príjemnejšie, krajšie a s prirodzenejším výsledným efektom (hlavne pri mejkapoch, ktoré na pleti rýchlo schnú). A tak so zavlažovaním pred aplikáciou mejkapu pomôže termálna voda v spreji.

4. SVETLÁ+TMAVŠIA. Svetlá na stred tváre, tmavšia na ten zbytok. Malý trik, veľký rozdiel. Dokonale spojiť prechody a na svete je nová tvár. Rozjasnená, štíhlejšia... Tvár, ktorá získala plasticitu a nové kontúry. Rozjasňujúci tip č. 4 bol odpozeraný u Lisy Eldridge alebo Pixiwoo sisters.

5. PÚDER NA MIHALNICE. Prosím? Dobre, nemusí to byť púder. Ak použijete očné tiene, trošku toho tieňového púdru sa zachytí aj na a medzi mihalnicami a sami sa môžete presvedčiť, že sú potom po použití špirály akési "hustejšie" a lepšejšie, než keď  špirálu použijete "bez ničoho". A ak zrovna tiene nepoužívate, stačí troška sypkého púdru na štetci, ním zľahka mihalnice pohladiť a poprášiť a nejaký ten zhusťujúci efekt tam bude určite (pozn. red.: Tip č. 5 asi z internetu nie je, ale funguje.;-).

6. UTRIEŤ SI ŠPIRÁLU. Do papierovej vreckovky (alebo o chrbát ruky) občas utieram prebytočné množstvo špirálovej náplne, ktorá by nám aj tak veľkú službu neurobila. Stop zlepeným mihalniciam - pod týmto názvom nájdete tento bod vo vyhláške.

7. POMOC PRI NEJAKEJ TEJ SLZE. Kto by už len plakal pri líčení? Veď to je radosť!:) Ale, stať sa to môže. Slza sa z (na zásahy, kozmetiku aj emócie:) citlivejšieho oka neraz tlačí von v tej najnevhodnejšej chvíli - pri alebo po nanášaní očných tieňov. Podľa vyhlášky musí nastúpiť zásahové komando. Nežiadúcu slzičku najskôr jemne osušte suchou vatovou tyčinkou, miesto prepúdrujte malým štetcom s troškou sypkého púdru a až potom sa pustite do opravy "pokazeného" líčenia.

8. ROZJASNIŤ SA OČNÝM TIEŇOM. Nech mi niekto ukáže takú vyhlášku, kde sa píše, že očné tiene si môžeme dať iba na oči. Ak majú vyhovujúcu konzistenciu a farbu, šup s nimi rozjasňovať. Predstavujem vám svoje rozjasňujúce trio - môj "HighBeam" v púdrovej podobe - očné tiene od MUA.;)

9. NETRIASŤ LAKOM. Tak načo sú v ňom potom tie dve kovové guličky? Na premiešanie. Rýchlym trasením sa farba "rozbíja" a kvalita laku sa ničí. Takže stačí len nežne otáčať fľaštičkou a pozorovať guličky, ako sa prelievajú zo strany na stranu. Šetrím si lak a zabavím sa. A naviac, je to vo vyhláške.

10. POZBIERAŤ OMRVINKY. Z tmavších očných tieňov alebo pigmentov, drzo napadaných pod očami. Lenže nie pozametať ich štetcom, ale opatrne, zľahka "utrieť" vatovou tyčinkou. No nie suchou, ale navlhčenou (napríklad očným) krémom. Popadané omrvinky tak ľahšie zachytí a odstráni.

11. NA CERUZKU ZOBRAŤ ŠTETEC. Poznáte to. Chcete niečo krémovejšie (napríklad na obočie), než je púdrový produkt, ale ceruzka, ktorá má ten správny odtieň a krémovosť buď zrovna nie je zastrúhaná, alebo už je na konci, alebo len jednoducho radšej pracujete so štetcom. Tak spojte sily týchto dvoch, štetcom niekoľkokrát prejdite po tuhe, aby ste farbu nabrali a všetci budeme spokojní;).

12. RÚŽOVAŤ SA PRSTENÍČKOM. Tým najjemnejším prstom (ktorým je najlepšie nanášať aj prípravky okolo očí, lebo zo všetkých prstov vie vyvinúť najmenší tlak). Párkrát ním zakrúžiť po rúži, a potom už len zľahka vťupkať do pier. Pre šťavnatý a prirodzený denný look ideálne. Ťup ťup ťup.

13. POVEDZ MI, NA KTOROM BOKU SPÍŠ... Ak zvyknete spávať s tvárou slastne zaborenou do vankúšu rovnako, ako tuto maco (a ja), je celkom možné, že pleť na jednej strane vašej tváre trpí viac, než tá druhá. A teda, že tá zaborená bude mať viac nedokonalostí, možno i vrások, a dokonca, že na tej strane máte aj obočie o čosi neposlušnejšie (dosvedčila Nicola z Pixiwoo, ktorá podľa obočia vraj vždy spozná, na ktorej ktorom boku človek spáva:). Ts-ts-ts... Kuk do zrkadla, či je to tak, a ak áno...


...otočka na druhý bok;-)

9 komentárov:

  1. Tuto vyhlášku musím tuží černou či perem starodávným přepsati na pergamen (česky se má nazývati správně "bělpuch"), ježto poznámky dovede zachovati na dlouhá léta neřkuli staletí. A tipy internetové od naší Dandelijonky by takovou dobu zachování míti měly. Pergamen tento pak na domovní dveře tlustým hřebíkem musím přibíti a každý den sebe znovu poučiti a sousedy přivolati, ať i oni ví, jak krásu sobě přinésti. Na vědomí se dává, že vším se budu řídititi a vše dodržovati, co živa a zdráva budu. Tak a k tomu mi dopomáhej bůh a Dandelijonka svými dalšími tipy, které tu určitě zase někdy zazní (ano, ano, pokračování chcemeeee!). A ten malý chocholúšik medvědí ma potěšil už aj včera a som tuze na to pyšná, že som niečo mohla zbadať z článku ešte skôr než ostatní ;-)).
    PS: Omrvinky je od těraz moje nejoblúbenější slovo! Keď viem, že nie je sprosté, tak ho môžem smelo používať. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :DD No ako už na toto odpovedati a taký komentár prekonati!!:-)))
      "Sousedy přivolati, ať i oni ví, jak krásu sobě přinésti." :D
      Prosím na pergamen ešte zaznamenati, že budem odteraz Viví mojou omrvinkou volati:D
      Macík sa javil z fotky na bločku nervózny býti a želal si ju dať najskôr Vivinke poslati a ňou schváliti.:D :P

      Odstrániť
    2. Milá Dandelijonko, áno, Macík u mě je v bezpečí, uložený v notebooku (momentálně jako jediná fotka) a těší mě kdykoliv se na něj očkem podívám.
      Do pergamenu už je dodatek zaznamenán a úředně zpečetěn rychtářem. ♥
      Love and hugs♥

      Odstrániť
  2. Jeej, dievcata! :) Ake veci sa tu clovek dozvie...;)
    ..Od macika, ktoreho strazi Vivi az po tie najomrvinkovatejšie tipy skrašlovacieho charakteru, ktorych nikdy nebude dost ;)
    Aach kolka pohoda v takejto spolocnosti....
    :)♥ :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najomrvinkovatejšie tipy:D hihii:-)))
      A ja som sa zasa od rána tešila tej vašej velepríjemnej spoločnosti, dnes na bločku u teba;-). A som šťastná, že sme sa stretli aj tu!:-**

      Odstrániť
    2. Aj ja! Ja také také! :-D Věru ďábelská trojka ;-).

      Odstrániť
    3. :D ;-* Ale rožky máme (zatiaľ?) len také malinké, decentné;-))

      Odstrániť
    4. Dandelijonko, ty si mě idealizuješ, mně to je jasné ;-)! Já mám totiž pořádné rebelské a neposedné rohy (a uznávám, že asi největší z vás, vy moji andílci...však já vás ještě naučím, k čemu je kopýtko, řetěz a pytel). ;-)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...