streda 29. mája 2013

Zahriatie na konci mája

O tomto čase, tomto ročnom období, tomto dátume v kalendári, mala som už v diári poznačené iné plány. Piť ľadové drinky, grilovať baklažány, mať plný byt kvetov, opálenou tvárou a krikľavoružovými perami sa smiať na mejkapy a po večeroch si púšťať filmy pri otvorených balkónových dverách. Ráno sa zobúdzať so slnkom presvitajúcim pomedzi žalúzie, napchávať sa jahodami do prasknutia a "teplému" parfému v zlatom šate dať pápá až do jesene... Namiesto toho sa každý deň snažím zahriať:

. . .
Šálkou horúcej kávy a kockou čokolády

V akomkoľvek množstve:). Kávou horkou a čiernou, ktorá postaví na nohy, čokoládou lahodnou, ale mocnou, kakaovou. Takou, čo sa rozplynie na jazyku, no s horkým kakaovým charakterom. Čím horkejšie, horúcejšie, čiernejšie a výraznejšie chute, tým je studený koniec mája teplejší a príjemnejší:).


. . .
Pohľadom na vlčie maky

Ich farba je dychberúca, jemnosť lupienkov neodolateľná. Zelené púčiky mi vo váze (sklenenej fľaši od mlieka:) rozkvitajú priamo pred očami a ja sa tej krásy nemôžem nabažiť. Ach, žeby bol opäť čas na  poppy lips?.. ;-)


♥...staré verzus nové...♥


. . .
Kochaním sa darčekmi

Kochať sa - vychutnávať krásu. Ó áno. To presne robím:). Vychutnávam a obdivujem, tlieskam si, všetko hladím, ovoniavam a všetkými darčekmi, ktoré ku mne za posledné dni prileteli, sa nadšene obklopujem. Nevadí, že na stole už nie je ani kúsoček voľného miesta, že ma v spánku tlačí pod vankúšom ukrytá nová ružová sponka, nevadí, že krásne háčkované šaty broskyňovej farby si asi tak skoro neoblečiem... sú tu, sú so mnou a hrejú. Na srdci:-).


. . .
Cestovaním prstom po mapách

Kam ísť, kam sa vybrať, kde bude teplúčko, krásne a príjemne? Otvoriť bedeker, zobrať ružové lepiace papieriky, nasadiť ružové okuliare a hľadať, čítať, obdivovať, čudovať sa, nadšene híkať, značiť, plánovať...


...a potom sa tváriť múdro a zcestovane;-).


Mojimi vernými, hrejivými spoločníkmi sú však v týchto dňoch aj huňaté ponožky bláznivých farieb, svetrík "na doma" s jelenčekmi, vyhrievač, ktorý zatiaľ robí po večeroch príjemnú atmosféru namiesto toho otvoreného balkóna, černicový med Made in Slovakia a tí najmilší ľudia (a zvieratká:) z môjho reálneho i virtuálneho sveta;-).

5 komentárov:

  1. Dandíku, tvoje články jsou takovým pohlazením po duši, že se někdy jen usmívám, zírám zhypnotizovaně (a šťastně) na monitor, packy na klávesnici a nevím, co napsat, abych neporušila to čaro, které nám tu vytváříš. Jestli existuje blogový bůh, děkuju mu, že na scénu poslal naši pampelišku Dandelijonku. :-*
    PS: tvoje děvče má plnou hlavu práce a starostí (no jaj, aj Vivi), ale slibuje, že brzy, brzičko odepíše na nejkrásnější e-dopisy na světě. ;-) Láska je když,...však ty víš. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ♥ My sweet sistr... "Máš všechen čas světa!" :-)))
      (já budu zatím zhypnotizovaně (a šťastně) zírat u tebe♥. :-**

      Odstrániť
    2. Ty jsi můj adorable friend ♥, který má moře pochopení pro své malé děvče.
      A tvoje fotky! Můžu na nich oči nechat. Vždycky na ně klikám, aby byly co největší a užívám si je v plné velikosti! :-) Taková radost, taková krása!

      Odstrániť
  2. Chladne pocasi a dest je nejlepsi! Jen tak muzeme v klidu a bez vycitek lenosit, cist si, sledovat filmy, jist cokoladku, pit kakako nebo svarene vinko a jinak odpocivat, v tyto dny je vsechno povoleno! Uplne nejlepsi je vsak planovat cesty, to zahreje nejlepe! Z destive Sumavy zdravi Ivet ;) PS: jdu si cist a jinak lenosit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivet, ty si vieš tak užívať! To je proste paráda!:) Zdravím na Šumavu a už-aj beriem do rúk knižku a pridávam sa k daždivému leňošeniu;-). Páááá

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...