štvrtok 25. júla 2013

Od hlavy po päty: V KVETOCH

Dni ako tento kvetinový bývajú náramne vydarené. Zmysly hladia jemné kvetinkové vône, ruky zdobia kvietkované náramky a človek je od hlavy po päty zahalený v nežných tónoch, ktoré takémuto dňu dodávajú kvapku romantiky, letnej nálady a čaro rozkvitnutej lúky, aj keby sme celý ten deň strávili v meste...

Kvetinový (ani ovocný) deň ale asi, bohužiaľ, nepríde sám od seba. Preto hneď ráno, keď slnko nie a nie vyliezť podľa mojich očakávaní, beriem na ruku ten najletnejší náramok z kvietkov tiaré a snažím sa tie slnečné lúče nejako privolať. Veď na dnes sme boli predsa dohodnutí, milý Oskar. Tak šup-šup, ja už som skoro pripravená.

Len si ešte vypijem čaj z obľúbenej kvietkovanej šálky a v rýchlosti aj bez hľadania nejakého (čarovného) zrkadielka dodám perám trošku šťavy, lesku a zlatisto-fialkových trblietok, ktoré vďaka tvojim lúčom krásne vyniknú. Hovorím ti, Slnko, za chvíľočku som ready! A ty?

K šťavnatému lip glossu s krásnou vôňou slivkového kvetu dokonale pasuje rovnako voňavá toaletná voda, ktorú chcem mať v letné dni stále pri sebe. Jej sklenený flakón je síce ťažký, jej vôňa však nie. 

Kým si svoj ranný (vychladnutý) earl grey s medom (akým iným, než kvetovým;-) dopijem, prichystám si ružovú šatku do vlasov a možno si za ucho zapichnem aj látkovú ružičku. Dnešnému dňu tak definitívne dávam nálepku boho chic.

A tak, milé Slnko, už si len obujem šifónové kvietkované sandálky, na ramená i do končekov vlasov votriem skrášľujúci olej Monoi de Tahiti s výťažkami nadpozemsky krásneho Tiaré kvetu a som tvoja.

Čakám ťa pred domom!


15 komentárov:

  1. <3 Na všetkých fotkách môžem oči nechať! Ja sa priznám, že kvetinové vône, potlače a všetko s kvetmi spojené toto leto zanedbávam (výnimkou je len moja čelenka, ktorá to dúfam dostatočne vynahrádza:) Tvoj kvetinový deň ale vyzerá na 1! A dúfam, že ťa Oskar nenechal dlho čakať! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Oskar sa veľmi rýchlo umúdril, keď uvidel tú kvetinovú nálož;-).
      Ďakujem Kesi, a keď hovoríš, že môžeš na fotkách oči nechať - som za. Také pekné oči by sa mi zišli;-)).

      Odstrániť
  2. Pekné fotografie, ja mám kvetiny a takéto motívy či vône rada sama o sebe :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá L., kvety sú skrátka naozaj dokonalé samé o sebe:). A obklopovať sa nimi v lete je krásne, príjemné a voňavé:). Ďakujem!

      Odstrániť
  3. krásné fotografie. vždycky jsem chtěla umět takhle fotit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Anežka a dúfam, že hneď zajtra berieš do rúk foťák, vyrazíš niekam na parádny výlet a donesieš si odtiaľ (okrem pekného opálenia;) ak kopec pekných fotiek:-). Foťák občas neposlúcha aj mňa, ale pekne mu dohovorím a nakoniec sa väčšinou dohodneme, len to treba skúšať a nevzdávať:). Tak pekný víkend!:)

      Odstrániť
  4. Som sa od hlavy po päty zamilovala do tohto blogu a ďakujem Tinke, že som ho objavila! Ospravedlň ma, idem sa tu ďalej kochať! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bashik, to naozaj? Júú, ako krásne si to napísala!♥ Ďakujem moc!:)
      A prosím, kochaj sa tu (a cíť) ako doma:-)).

      Odstrániť
  5. tak to sú krásne vecičky, teba stretnúť takú "kvetinkovú" na ulici, tak hneď má človek lepší deň :]

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S Dandelijonkou má člověk lepší den vždycky a všude. ;-) Jak snadno a rychle se do ní člověk zamiluje, to snad ani není možné ;-). ♥♥♥

      Odstrániť
    2. Holky zlaté milé moje:), vy ste sa na mňa spojili:)). A musím vám napísať, spolu či jednotlivo, že mám radosť ako šlak!;) z takých krásnych (a ešte k tomu duplovaných) komentárov;-). Ďakujem duplom!♥♥

      Odstrániť
  6. Dandíčku, jsi supišská, voňavá, něžná, veselá a my tě tu všichni milujem! ♥ :-**

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja sa budem opakovať ako predošlé dievčence...ale som zaľúbená do tvojho blogu:D proste dokonalý:))) :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zaľúbená do môjho blogu? Júú, to je proste krása!♥ Petushik Peťúšik, to je moc moc moc milý komentár, ďakujem ti zaň!:)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...