štvrtok 11. júla 2013

Za dverami mojej izby

Biele steny. Biela posteľ. Biely stôl. Presne podľa mojich bielych predstáv. Taká je moja izba. Na stene, na ručne maľovaných vešiakoch visia skôr šaty než obrazy, pod nimi na tmavošedej podlahe čaká na svoju príležitosť pár obľúbených lodičiek a sandálok a oblečenie si leží v šachovicovej komode s čierno-bielymi šuflíčkami. Moja izba je často mojím pracoviskom aj mojou dieľňou. Malým hradom...


A ukrýva množstvo pre mňa cenných vecí, drobností a pokladov:-).
Vecí, bez ktorých to nie som ja, a tak ich mám rada na blízku a na očiach, nech sa nimi môžem každý deň kochať, veselo ich používať alebo len tak z času na čas pohladiť. Zaloviť zvedavým prstom do krabičky s prstienkami a hľadať ten správny "dnešný", privoňať ku krému alebo voňavke, zalistovať vo voňavej knižke alebo zápisníčku...

Na vrchu komody leží pár kamienkov, mušličiek a iných cenností prinesených z dovoleniek, flakóniky obľúbených voňaviek, na pohľad jemná, ale ťažká perleťová šperovnička a vzadu kvietkovaná papierová krabička od Manufaktury, v ktorej aktuálne skladujem nové, zatiaľ nenačaté krémy (a že ich je!;-).

Okenná parapeta si u mňa nevydýchne. Zato si môže celé dni čítať tučnú knižku o interiérovom dizajne, zapáliť sviečku či cestovať prstom po mapách a bedekeroch z navštívených miest. Takže si myslím, že sa vlastne nemá na čo sťažovať;-).

Všetky šperky, prstienky, prívesky, náramky, náušnice a brošne sa spolu na nejakej bižu-schôdzi dohodli, že chcú byť potriedené a uložené v jednotlivých papierových či sametových krabičkách. Trochu rozmaznané požiadavky, ale čo ja by som pre svoju bižu neurobila, keď ju mám tak rada!

Ale rada mám aj svoje zápisníčky. A perá. A vlastne všetky písacie a kancelárske potreby. U mňa v izbe by sa dalo otvoriť malé papiernictvo:-). Zápisníčky farebné, perá ešte farebnejšie a šálka na kávu? Najlepšie ružová;-).

Od ružovej nie je ďaleko k fialovej a jednému z našich pár "obrazov"...

Obrazov pár, zato starých časopisov veľa (číta si ich za mňa najmilšia sovička na svete:). Vždy si myslím, že ich ešte raz otvorím, poobdivujem editoriály či akokoľvek časopisové obrázky využijem. A že na tú kôpku raz položím aj Vogue. Vlastne ani neviem, prečo ešte zatiaľ v zbierke žiadny nemám. Asi pre ten pocit môcť si plánovať a tešiť sa na to, že raz si ten svoj prvý Vogue kúpim... :-)

A keď sa to stane, položím si ho sem, rovno vedľa notebooku, ktorému teraz kraľuje prekrásna tapeta - éterická Cintia Dicker na nádhernej foto by ©Vivi. 


6 komentárov:

  1. pekne fotky a ta sovička je podarena:))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já mám taky ráda zápisníčky a různé kancelářské potřeby:) Moc milé počtení:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach Mila, vymením dva zápisníčky za jeden ružový Gabrielin lak;-)). A prihodím ešte aj pero!:)
      Ďakujem za zastavenie sa, tvoja návšteva ma vždy veľmi poteší:-).

      Odstrániť
  3. Krásné fotky - obdivuji :-) Tvoje bydlení musí být moc hezké a příjemné. Ten fialový obraz by se mi taky líbil! A parapety jsou u mě taky maximálně vytížené:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Jani! Fialový obraz - dílo mé;-). A vyťažené parapety uznávam maximálne, aj keď občas je potom problém otvoriť okno;-).

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...