streda 6. novembra 2013

Ach, tie nákupy

V chladnejších mesiacoch je pre mňa nakupovanie o trošku menšia zábava než na jar či v lete. Na nejaké zatepľovanie šatníka sa až tak neteším, ďalší rolák do zbierky sa mi zdá byť nudný, ďalší kabát zasa už trošku nad rozpočet. Ani kabelky v zime príliš nestriedam a mám pocit, že ani nové šperky alebo bižu nepotrebujem, veď aj tak pod tým novým rolákom a starým kabátom vidieť nebudú;-). Ale sú aj také jesenné dni a také nákupy, ktoré potešia a uspokoja nadmieru. Napríklad ako včera...

Aby ste vedeli, pomaličky sa začínam vianočne zásobovať darčekovými papierovými taškami. Tie môjmu oku nikdy neuniknú. Farebné, pokreslené, s jelenčekmi, sovami, postavičkami, "štrikovanou" potlačou alebo mašličkovou aplikáciou. Papierové tašky sú proste super! A darovať darček v nejakej pestrej alebo vtipnej, s obrázkom, ktorý vystihuje obdarovanú osobu (alebo napovedá niečo o ukrytom darčeku)... to je, podľa mňa, oveľa väčšia zábava. A keď žiadnu vhodnú, vtipnú, ideálnu tašku nezoženiem, pokreslím si ju sama. A bude. Že čo bude? No predsa zábava! Opäť. :-)

A čo bude toto tu? To najpríjemnejšie, najúžasnejšie, najjemnejšie sprchovanie. Tri-štyyy-ri! Od-téé-raz! Lebo neskutočné sa stalo skutočným, lebo nezohnateľné sa stalo mojím. Hneď ráno, cestou pre veľké ranné nákupné kapučíno, Manufaktura splnila môj sen. V jej obchodíku stopercentne nakupuje aj malá morská víla. A ak nie, mala by. Majú tam totiž tieto morské poklady, ktoré všemožne zháňam už odvtedy, ako na mňa zažmurkali u Vivi. :-) A aj keď jej morskí kúpeľňoví pomocníci sú z iného obchodíku, dúfam, že moje karibské dievča bude rovnako šikovné, ako to jej:-). Musím sa priznať, že tento ranný úlovok (z mora) ma okamžite zmotivoval začať šľachtiť kúpeľňu a vytvoriť mu ideálne podmienky na bývanie u nás. Stačilo hubku prvýkrát namočiť, ucítiť tú jemnosť a úžasne autentickú morskú vôňu a hneď som zatúžila premeniť svoju vaňu na miesto, v ktorom by mala okamžite chuť okúpať sa aj tá malá morská víla;-).

Čo mám povedať tu? Srdce sa mi rozbúchalo a na tvári blažený úsmev. Ak mi dovolíte malé entrée, dlho vás nezdržím.
Bude to samé ach a och & I love you, moje kotníkové Ecco botky do robotky, fialové, krásne, úžasné. ♥ Ja vás milujem!

(Vy sa nezvyknete s topánkami rozprávať?;-)

Ja áno. A aj s kabelkami. Hlavne, ak je na nich Mr. Style: James Bond;-). A kto bude tá Mrs. Chic? Hmm, to budem asi ja...;-) No ale, dosť bolo srandičiek, toto je vážne;-). Kabelku, ako je táto - v "recyklovanom" štýle, akoby ušitú z kúskov časopisu, s dlhou striebornou retiazkou - takú kabelku som skrátka potrebovala. No, možno viac chcela než potrebovala, ale všetci dobre vieme, že medzi chcem a potrebujem nie je žiadny priepastný rozdiel... ;-)

Horšie je to ale v opačnom prípade. Keď niečo potrebujem, ale nechcemVtedy je nákup neveselý, tvárim sa kyslo a otrávene. Do športového obchodu ma treba dotlačiť (najlepšie je však sľúbiť mi následnú kávu a koláčik). No keď už to musí byť a predsalen sa vám podarí ma k vešiaku s bundami nasilu dostlačiť, vystrčím rožky a kúpim si to najružovejšie a najkrikľavejšie, čo tam nájdem. Nie nie, vôbec nie naschvál;-). "Ak nie túto, tak žiadnu." - hovorí čert na pleci rozhodným tónom, v ktorom nie je ani náznak priestoru na diskusiu. A keďže na každom nákupe musím nájsť pozitívum, niečo, čo ma na tej veci baví, teší, niečo, čo sa mi páči, našla som si to aj na tejto bundičke - predĺžený rukáv, do ktorého strčíte palec a vietor nemá šancu dostať sa vám pod kožu. Teda pod rukáv. No nie sú tie športové bundy super?! ;-) 


Predsalen mám ale asi väčšiu radosť z tej kabelky;-).

Tak, ja idem dokončiť to krášlenie a dizajnovanie kúpeľne (a potom aj seba). Daniel Craig (ma) čaká!;-)


19 komentárov:

  1. Ty botky jsou dokonalé, vážně. Já jsem dneska také ulovila své botky samochodky do zimních měsíců - jsou zateplené, mají kožíšek, jsou teploučké a mají super strukturovanou podrážku, díky které se snad nebudu letos klouzat po zadku, jako to dělám každý rok :)
    Hrozně mě po tomto článku zajímá, jak asi chodíš oblékaná. A jak vypadáš, to taky!
    "medzi chcem a potrebujem nie je žiadny priepastný rozdiel" - Nejlépe by ti toto potvrdil můj přítel :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak presne také šikovné a teplučké botky samochodky, vďaka ktorým budem viac chodiť, než sa kĺzať po zadku, budem musieť ešte tiež uloviť:-). Jéj, no a - tvoj záujem o môj "look";) je vážne milý:-), až som z toho v rozpakoch... ale keď sa napr. teraz pozriem do zrkadla, vidím len strapaté dievča, čo práve doupratovalo kúpeľňu. No, nič moc... ;-))
      Ďakujem M.!♥ P.S.: Zdá sa mi, že naši "muži" by si asi rozumeli;-).

      Odstrániť
  2. wow ty boty! krasna barva, jsou dokonaly
    zvu te ke mne na blog na giveaway o kabelku:)
    pozdravy z Milana
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Díky díky Siena! Za pochvalu, pozvanie aj pozdravy:-).

      Odstrániť
  3. botky a kabelka mě zaujaly nejvíc :) strašně se mi ted líbí vínová, nebo prostě barva jako máš těch bot. určitě skvělej tah protože tahle barva je na podzim boží


    >>> N i k o l a M i l l s - beauty and fashion blogger

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nikol, tiež tú farbu milujem! A ak je to farba tejto jesene, potom si prajem, nech táto jeseň nikdy neskončí... ;-)) A pripíjam na ňu pohárom krásne vínového vína. Štrng!:-)

      Odstrániť
  4. ty sa vytešuješ z nákupov a ja z balíčka, ktorý mi dnes od teba dorazil :) príjemné prekvapenie v tento inak pochmúrny a nevydarený deň :) ďakujem krásne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samé dobré správy!:-) To sa moc moc teším, že si to balíček tak dobre načasoval:-). Niet zač Nina, uži si ho!:-))

      Odstrániť
  5. Ja osobne sa rozprávam so všetkým ! Topánkočky, kabelky, rúžiky, bižu... ja mám pekné slovno pre každého obyvateľa môjho šatníka :D ale ja som sa zaľúbila do topánočiek, ty sa ti veľmi vydarili, krásne! a so športovými obchodmi to mám podobne, pred odchodom do dánska som si kúpila termo prádlo, lebo bolo svetlo fialové (čo, ako všetci vieme, je základný a prvý a najdôležitejší bod pri nákupe termo prádla!! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bashulik, na teba je proste spoľahnutie! Tiež mám JEDNO termotričko. A tiež je svetlofialové!:D Aj so šatníkom sa rozprávaš (o čom som nikdy nepochybovala;) a verím, že keby si do toho šport-obchodu vošla ty, rovnako by si odišla s touto ružovosťou najružovejšou.;-) Lebo - ako všetci vieme - Bashke tiež na pleci sedávajú ružoví čertíci. :P :-**

      Odstrániť
    2. Juu presne tak! My sme také ružové čertice! :D :-*

      Odstrániť
  6. Tak tie topánky sú naozaj nádherné! :)
    a farba bundičky sa mi veľmi páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Veronika, si zlatá:-). Mám radosť, že niekto ocení môj "zmysel pre športové oblečenie";-).

      Odstrániť
  7. Aj mňa Vivi neskutočne navnadila a odkedy som videla jej príspevok s hubkami, tak mám chuť nejakú vyskúšať :) Myslím, že ešte tento týždeň nabehnem do Manufaktury a hubku si zadovážim, prosím ťa, na koľko ťa vyšla, ak sa smiem spýtať? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá Vivi nám veru vie pomotať hlavy!;-) Arvonka, táto moja stála necelých 6 eur, mala by to byť "karibská" a predávali ešte "pacifické", tie stáli okolo 11 eur. Nabehnúť do Manufaktury a hubku si zadovážiť - to znie ako výborný plán, odporúčam:-).

      Odstrániť
  8. Óóóóóó, botičky jsou nádherné, s takovými bych si taky povídala, vyprávěla bych jim pohádky na dobrou noc :) Kabelka je opravdu chic! Doufám, že ji brzo pořádně vyvětráš :)
    Pastva pro oko jsou i papírové taštičky, to je něco pro mě, mám ráda všechny blbinky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ó áno, blbinky všetkých krajín, spojte sa! A príďte k nám!:-) Juj, ja som svojim novým botičkám ale ešte žiadnu rozprávku na dobrú noc nepovedala... :O
      Škandál, musím dnes napraviť. Ďakujem za radu, Ivet!;-) :-*

      Odstrániť
  9. Tají se mi dech, ale nenadechnu se...bojím se, že jakmile se nadechnu, všechno to kouzlo a rozechvění ze všech nááádherných věciček a mého maličkého jména ve tvém článku, zmizí...
    Jsi taková nádherná duše...:-**

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...♥
      Milá ako bábika z (profilového) obrázku si!:-* Vivinko, dýchaj, dýchaj zhlboka! Nemusíš sa báť, všetko tu stojí pevne a neodfúknuteľne novými botičkami na zemi (aj keď hlava je trochu v oblakoch;). P.S.: Tvoje meno nie je vôbec maličké a ja dúfam, že odtiaľto jeho kúzlo nezmizne, ani keby sa raz týmto blogom nejaká víchrica-fujavica-metelica prehnala. ;-) :-**

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...