utorok 26. novembra 2013

DIY. For your eyes only.

Boli ste v nedeľu u Vivi? A videli ste to?! Ten rozjasňovač? Ten kúzelný highlighter? Mamma mia! Teda vlastne - Mary-Lou Manizer, jeho ctené meno. Ak ste to celé videli, už všetko viete. A stavím sa o čo chcete, že firme theBalm museli v tú povestnú nedeľu padať servery, z ich pokladne sa stopercentne začalo dymiť od preťaženia a v uličkách ich internetového obchodu musela nastať riadna tlačenica a trma-vrma. Ten článok a to dievča Mary-Lou mi načisto rozjasnili deň. Vivi nás totiž zo svojho oranžového telefónu všetkých rozjásane obvolala a o tom jasnom poklade, o Mary-Lou, jej osude i kráse nám rozpovedala tie najneuveriteľnejšie a najzaujímavejšie príbehy. A kde je skrytý príbeh, tam je skrytá aj moja túžba takú vec, taký poklad vlastniť. Noha na pedál, prst na spúšti, kurzor na tlačítku objednať. Poznáme to všetci (a kto nie, nech sa prihlási, ak sa nebojí). Bola nedeľa. A okrem tejto nervydrásajúcej drámy z väzenia, do ktorého sa Mary vraj pre svoju príliš peknú pleť dostala (áno, o tom všetkom mi Vivi stihla do telefónu povedať), bol pokojný novembrový deň... Až kým sa naším mestom neprehnala táto jasná správa: to musím mať! Lenže kým to všetko prejednám s Ježiškom, kým vydupem túto novú položku, kým ho presvedčím (aj keď, asi mu TO dám proste celé prečítať, pochopí dozaista dozlatista sám), musím čosi podniknúť. To čakanie nevydržím, neprečkám. Zlatý rozjasňovač, zlatý rozjasňovač... moment! Zatiaľ si nejaký vyrobím! Zabalím, vypekním, rozjasním. To zmierni tie muky a nekonečné čakanie... No. Toľko k myšlienkovým chodom a pochodom, poďme k činom. (A je načase, toto je zaručene ten najdlhší úvod v histórii tohto blogu.) ;-) Nech je mi odpustené a snáď neskončím za mrežami ako to dievča na M.

Zlatý rozjasňovač od Essence si asi neprial dostať sa mi pod ruky. Ale mal, chudáčik, smolu. Bol to nad slnko jasnejší kandidát na nedeľnú premenu. Len do akého šatu ho obliecť? Najlepší bol by nejaký papierový a aspoň trošku, trošičku retro. Ja som vedela, že sa mi tá papierová krabička na očné tiene od Oriflame raz nejako zíde. Bolo len otázkou času, kedy...


...kedy z nej vypáčim vnútro (nežne pilníčkom na nechty;-) a uložím do nej niečo iné. I stalo sa. Prišiel jej čas. Šup rozjasňovač zahriať nad sviečkou, obsah (opäť nežne) vylupnúť a kúskom obojstrannej pásky prilepiť do papierovej krabičky. Ale čo to? Krabička by prijala aj štedrejšiu dávku nového obsahu a trochu príliš veľká je. Koho to ale môže zastaviť? Mňa? Mary? Určite nie. Chodím po byte sem a tam, z hlavy sa mi dymí ako z e-shopu theBalm, rozmýšľam, vymýšľam, hľadám. A mám! Dokonale pasujúci, rozmerovo aj farbou vyhovujúci korálkový náramok. Jemne pozatláčam okolo zlatistého hajlajtéru a nestačím sa diviť: všetko pasuje, všetko drží ako pribité, všetko je tak, ako má byť. To mi dodáva odvahu pustiť sa do úbohého obalu aj zvonku...

Najskôr len opatrne a zvedavo odlepím okraj, no v druhej sekunde už je celá žltovlasá lejdy preč. Vrchnáčik bez rozmýšľania a pochybností maľujem na bielo a medzitým uvažujem nad čiernymi bodkami, nalepením fešného retro obrázku alebo červeného soba z vianočnej servítky, či o ozdobení zlatom... Zlato! Veď to je jasné ako facka (a rozjasňovač)! ...či nebodaj nie?

Ja myslím, že áno. Zlato k zlatu, guličky ku guličkám. Teda korálkom. To je jasné. A naviac, celé sa mi to hodí k štetcu;-).

theBalm to nie je. Ani Mary by kvôli nemu asi neskončila v putách. Ale ak s tým má šerif nejaký problém, nech si to so mnou príde vybaviť osobne. Pod vrchnáčikom mám ešte ukryté eso v rukáve. Niečo ružové, čo ho isto odzbrojí. Poviem mu: Sheriff...

...for your eyes only.

;-)


14 komentárov:

  1. jeee, aj ja som zhavila drat po Vivinom clanku a chcem ten the balm, len neviem, kde by sa dal okukat a pripadne kupit (myslim svk e-shop)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to tušila, že nám Vivi všetkým pomotala hlavy;-). Okuknúť sa milý rozjasňovač asi nebude dať "naživo" nikde, ale keď hore v článku klikneš na ružové meno Mary-Lou Manizer, presmeruje ťa to na slovenskú verziu ich e-shopu;-). Ach jo, keď si predstavím, že taký skvostný kúsok môže byť náš jediným kliknutím... zázrak.;-) Stretneme sa na e-shope!

      Odstrániť
  2. Prenaaaaaadherny obalcek si mu vymyslela, aj Mary popri nom doziari :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Šmudlinka, ty lichotnica, zlatá si;-). Som rada, že sa ti jeho nový bielo-zlatý šat páči a dúfam, že aj s Mary budú kamaráti, keď sa k nám tá retroslečna Manizer raz prisťahuje (a to bude asi onedlho, už-už sa chystám z theBalm objednávať.:P Ale myslím, že báť sa nemusím, ONA a ON si budú sto-per-cent-ne rozumieť:-).

      Odstrániť
    2. Urcite si budu rozumiet :-) ved su na jednej vlne :-) (inak na feelunique je to lacnejsie, s voucherom este o 10% lacnejsie za 16.8EUR)

      Odstrániť
    3. Ó, ty si nákupca číslo jeden!:-) Ďakujem za tip (teda vlastne Ježiško ti ďakuje;-)).

      Odstrániť
    4. Rado sa stalo :-) a este aj postovne zdarma!

      Odstrániť
  3. Tý ho, to vypadý vážně krásně! Nikdy mě něco podobného nenapadlo, což je asi chyba :D Takhle by to mohl být skvělý dárek pro kámošku :)


    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Aneska! Teraz si na to kápla, darček by to bol určite milý a snáď by potešil každú kamošku:-). Vyskúšaš?;-) Ak áno, chcem vidieť výsledok! :-)

      Odstrániť
    2. No, když to nezapomenu :D Ale určitě by to potěšilo třeba mojí sestříčku :)

      Odstrániť
    3. Jéj, to je milé, bola by isto nadšená. Tak držím palce!;-))

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...