pondelok 13. januára 2014

Ružovo-fialový január

Sú farby (aj mesiace v roku), ktoré sú vám blízke. Potom sú také, ktoré sú zrovna "IN", ale vám až také blízke nie sú. Alebo aj také, ktoré sa v určitých obdobiach zrazu (náhodne?) vyskytujú všade okolo vás. Ako sa to teraz, v januári, stalo mne. Nech robím, čo robím, tento mesiac je skrátka fialový. A ružový. Ružovo-fialový. Kam sa pozriem, tam to týmito (mojimi najobľúbenejšími;-) farbami len tak hýri. A čo urobí Pantone? Vyhlási za farbu roka 2014 nádherný, vznešený odtieň, ktorý nazve Radiant Orchid...♥ Nepamätám si po iné roky, že by sa o farbe roku od spoločnosti Pantone hovorilo toľko, ako zrovna o tejto lilavo-orchideovej. Ale mne to práve tento rok (alebo minimálne tento mesiac) perfektne hrá do mojich fialových kariet...:-)

Totiž, napríklad: po dlhej úvahe (alebo skôr dlhom odhodlávaní) som konečne upratala, roztriedila a popri tom znovu poobdivovala všetky svoje samolepky.;-) A rozhodla sa, že ich chcem nosiť pri sebe. V kabelke. Nikdy neviete, kedy budete potrebovať niekam nalepiť Hello Kitty. A toho sa ja držím. A tak nálepky skončili v priesvitných obaloch so zapínaním, aby sa mi ani jedna Kitty niekde cestou nevytratila. Tie menej používané alebo väčšie samošky (alebo tie určené už len na obdiv a večnú archiváciu) skončili v tom väčšom z obalov, farby fialovej, potlače kvetinkovej. No a tie drobnejšie, často, véľmi často používané nálepky sú bezpečne uložené v malej ružovej "nálepkovej taštičke", ktorú hravo zmestím do každej kabelky. Som spokojná.;-)

Aj so svojím huňatých peračníkom. S fialovou bambuľkou na zipse. A zdá sa, že zajačik na ceruzke je s takým úkrytom spokojný tiež. Nosím v ňom ružové a fialové fixky, ružovo-biele nožnice, fialové zvýrazňovače, ružové papieriky... atď., atď. Odhadujem, že si to viete predstaviť.;-) Ale aj keď zrovna nič nepíšem ani nezvýrazňujem, môžem sa so svojím hebučkým peračníkom aspoň trochu pomaznať. Je na to ako stvorený! Mäkkučký, jemný, plyšový ako nejaký ružový (či fialový?) zajačik.


V januári ale treba v teple a huňatých fialových úkrytoch držať nielen ružových zajačikov, ale aj vlastné nôžky. Ja tu mám opäť dvojicu obľúbených ponožiek vo farbách, ktoré by ste nečakali.;-) A tie biele bodky na nich - jaj! Akoby nasnežilo. To sú proste tie pravé januárové ponožky.:P Nie sú síce také huňaté ako môj lila peračník, ale veď vlastne ani zima veľmi nie je... Tak čo.;-)

Aha - ďalší peračník? Nie nie, kozmetická taštička od Clinique v krásnej farebnej kombinácii.;-) Je maličká, priesvitná a dokonale januárovo zladená. A musíte mi veriť, že ja som im tú kombináciu neporadila. To oni sami. Aká šťastná náhoda!:-)

No a keď hovoríme o šťastných náhodách, jedna sa udiala aj v kuchyni. Aj tam nám to teraz v januári pekne ladí. Nová ružová šálka od holandskej značky PiP studio s novými fialovými silikónovými kuchynskými rukavicami (skrátene chňapkami:-), ktoré na sebe majú akoby vyryté malé srdiečka. Ach, táto farebná kombinácia je skutočne srdečná záležitosť... ;-) A aká je tá vaša?



16 komentárov:

  1. Krásný článek a vážně nádherné fotky! Jdu projít svoje barevné poklady a zjistit, jestli mám taky něco v "zářivé orchideové". :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Ilka, som príliš zvedavá na to, aby som sa neopýtala, či si nakoniec nejaké tie poklady v žiarivej orchideovej našla:-), dúfam, že áno!:-) A ďakujem moc!♥

      Odstrániť
    2. Náhodou našla, kromě pastelek, fixek a barevných lepíků jsem v kosmetickém kufříku objevila zapomenutou Hot Plum rtěnku od Maybelline, ze skříně na mě zamávaly rovnou dvě trička a taky moje šaty, které jsem kdysi dávno měla stužkovacím plese, jsou tmavě orchideové. :) A úplně jsem na ně zapomněla! Nejspíš si je nechám u švadleny zkrátit a letos budu obrážet plesy v trendy barvě! ;-)

      Odstrániť
    3. Fantastiko! Tmavě orchideové šaty znejú ako z rozprávky, tomu hovorím nájdený poklad, a ešte k tomu na začiatku toho "farebne správneho" roku!;-) A Hot Plum? Tá je moja veľmi, vééľmi obľúbená! Už vidím, ako to spolu na plesoch roztočíte...;-) Myslím, že si na rok 2014 dokonale pripravená:-)).

      Odstrániť
  2. Krásny článok, veľmi dobre mi padol a ešte vylepšil moju už aj tak dobrú náladu :) A myslím, že si dnes zájdem kúpiť nejaké samolepky, tých podľa mňa nie je nikdy dosť, dokonale si ma na ne navnadila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, Arvonka, ak ti môj ružový článok dokázal ešte zlepšiť už aj tak dobrú náladu, tak to je priam zázrak!:-) Také by sa mohli stávať každý deň;-). A každý deň by sme si veru mali kupovať nejaké samolepky... Ja som za, dúfam, že sa pridáš.;-) Ďakujem!:-)

      Odstrániť
  3. Zase jsem si přišla pro zvednutí nálady:o)) Moc mě baví Tvůj úhel pohledu na věci kolem nás, víš?:o)) A abych nezapomněla, děkuji za skořicové kapučínko při našem nebilancování, bylo výborné a tááák voňavé...:o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marcelka moja milá, musím ti povedať, že pre zdvihnutie nálady si sem chodím aj ja;-). Hneď, ako mi v schránke zablikajú vaše (a tvoje:) perfektné a veselé komentáre:-). Moje pozvanie na voňavé kapučínko je potom už len také malé, ale úprimné poďakovanie;-). ♥

      Odstrániť
  4. Takovou krásnou taštičku bych taky chtěla :) Clinique má rozhodně ty nejkrásnější a nejveselejší taštičky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mili, začínam si to tiež myslieť:-), táto moja prvá od nich ma dosť presvedčila;-). A tých pokladov, čo v nej bolo! No, síce "iba" malý krémik na oči, ceruzka a špirála, ale so všetkým som maximálne spokojná:-).

      Odstrániť
  5. Nálepky? Hello Kitty? Óóóó áno, viem, prečo to tu mám tak rada :) Ja som ich veľký zberateľ a lepiteľ a tiež sa nimi občas len tak kochám a hľadám, čo by som nimi vylepšila :) Ale nosiť ich pri sebe ma nenapadlo, musím to napraviť! A moja farba je už asi dva roky mint, jednoducho som sa do nej zamilovala a nikdy jej neviem odolať <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kes, na HelloKittyGirl som si rozhodne pri písaní článku spomenula!;-) A také dievča by malo mať Kitty-nálepky rozhodne stále pri sebe, to je jasná vec:-)). A mne je jasné, že mintová bude čoskoro moja nová ružová:-), čím ďalej, tým viac sa mi páči! Ach jaj, to bude chcieť zase nakúpiť nové mintové taštičky, šálky a peračníky... :P

      Odstrániť
  6. No teda ! Zdravím pokrvnú ružovo-fialovú sestru! To nebude náhoda, že som si v januári stihla zaobstarať ružový kabát, fialovú sukňu a fialové okuliare s ružovými nožičkami, nie nie, to bola rana osudu aby sme ešte viac upevnili naše ružové (a tohto roku aj fialové ;) sesterstvo !
    Krásno krásne tu máš, nad každou jednou vecičkou jojkám, achkám a obdivujem ! A ten zajko !!! Juu! Prvý člen tohtoročnej ZOO ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nedá mi inak, len začať rovnako: No teda! Toľko nových ružových a - fialových! vecí v Bashalande? (ako by povedala Berny: Svet nevidel!;-) Čistá rana osudu, ako hovoríš.:P A ten tvoj ružový kabát mi nedáva spať, ružové (no čo mám povedať: aj fialové) sú NAJ!
      Radiant Orchid(&Pink) sesterstvo potvrdené, milá Nšo-či!;-))
      P.S.: A zajko ďakuje za obdiv, je z neho celý vytešený;-). :-*

      Odstrániť
  7. moc se mi líbí ta Clinique taštička :)

    http://evelinkablog.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Evelinka, chcela som si kúpiť len Clinique špirálu, ale oni to urobili tak mazano, že ju zabalili do takejto peknej taštičky.:-) To sa potom ťažko odoláva;-), ďakujem!

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...