streda 5. februára 2014

Nielen mať, ale aj používať

Mali by ste niečo vedieť. Je to so mnou takto: keď si kúpim novú vec, veľkú alebo malú, drobnosť alebo aj niečo "väčšie", nič ma nezastaví začať ju okamžite používať. Ani to, že mám načatých niekoľko krémov ma neodradí od otvorenia a vyskúšania nového, ani to, že mám rozpoužívaných niekoľko balzámov/šampónov/telových mliek a olejov nie je pre kozmetického fanatika žiadnou prekážkou. Ale nie, pokiaľ ide o veci spod vianočného stromčeka. Iste, tiež musím hneď všetko s nadšením otvoriť, vyskúšať, ovoňať, lenže darčeky nechávam ležať pod stromčekom ešte tak dlho po Vianociach, že celý január nemajú šancu byť používané intenzívne. Všetko je uložené na čestnom mieste pod svetielkami, obklopené ozdobným papierom a ja sa na tie malé a veľké poklady chodím pozerať, obdivovať ich, potešiť sa (a asi si nechcem pripustiť, že už je dávno po Vianociach... ;-)


Ale už je čas. Pozbierať veci z rozprestretej vianočnej deky a darčeky si vychutnať už aj inak, než len obdivovaním:-). Je čas vymeniť v kabelke kozmetickú taštičku za novú a naplniť ju novým obsahom. A tak z (tej už novej) taštičky s ružovými, modrými a oranžovým vtáčikmi a zlatým zatváraním vykukuje aj nový balzám na pery v tom najmilšom, najvianočnejšom a najňuňu obalom:-). Kto ich strieda tak rád a často ako ja, pochopí. Nová taštička=nový lipbalm. To je pravidlo;-). Aj keď vystriedať a nahradiť tohto drobčeka bude raz veľmi ťažké...♥ Ale na to teraz nechcem ani pomyslieť. A svoju pozornosť radšej upriamujem na darčekovýherný lak od jednej pink&mint slečny z krajiny Bashaland.;-) Vidíte tie zlaté trblietky a tú nezvyčajnú, šedo-fialkovo-taupe farbu? Takú vo svojej zbierke ešte rozhodne nemám a už sa preveľmi teším na to, čo spolu vymyslíme.:-)

A vymýšľať sa rozhodne dá (a bude dať) aj s týmito troma. Predstavujem vám tri (melónovo)voňavé rúže od Milani. Krásny ružovo-fialkový Uptown Mauve, tmavšiu, vínovejšiu Sangriu a temný, čerešňový Black Cherry. Nanášať ich budem v ich plnej sile a intenzite (ktorou hlavne ten vľavo a ten vpravo oplývajú) alebo pery nimi len ľahko zafarbím (akoby sa ich len dotkli). Alebo sa budú miešať do nových odtieňov: svetlejší Uptown Mauve získa na intenzite kvapkou Sangrie, no a Black Cherry sa zasa zjemní dotykom Uptown Mauve... A ak sa mi/im miešať chcieť nebude, nevadí, krásne sú už samé o sebe.

Svoju novú, milovanú taštičku zaplním novou, milovanou kozmetikou až po okraj. Veru tak. Bude v nej nová ceruzka na oči, malý olejíček na všeličo, voňavý krémik na ruky (tie tuším v kabelke mením rovnako často ako balzámy na pery;-) a ľahučký mejkap Dr. Hauschka s makadamovým, avokádovým a jojobovým olejom. Povedzte, nie je tej mojej taštičke pekne na svete?

A čo potom, keď na ňu ešte uložím tento nádherný lak v ešte nádhernejšom obale od PRITI NYC? Lak na vodnej báze a bez syntetických rozpúšťadiel? A keď jej poviem, že mám k nemu aj šetrný sójový odlakovač? Tá sa snáď načisto zblázni od radosti. Rovnako ako ja, keď som ich všetkých pod stromčekom našla.:-)

Ach, a čo vám budem klamať - z nového luxusného rúžu, ako pierko ľahučkého púdru Finale Leggero, a aj z mojej zamilovanej Armani vône (ktorú si už tak nejak prajem každoročne) som mala radosť nesmiernu. Ježiško sa skrátka poriadne vytiahol...;-)

Tak ja si idem nasadiť svoj čarovný vianočný prstienok a ešte krátko posedieť na tej rozprestretej deke.
Ale už len chvíľočku, naozaj...


25 komentárov:

  1. Kouzelný vánoční prstýnek vypadá jako nejcennější dáreček od podzemního skřítka s trochu ušpiněným žlutým kabátkem a zelenou čepičkou, která má na straně maličkatou červeně kostičovanou záplatu. Otočíš prstýnkem jednou a v rozích místnosti začnou hřejivě plápolat svíčky (jedna s vůní skořice, druhá s vůní pryskyřice a třetí s vůní tajuplných dálek za setmělým oknem (to okno má kratičkou krajkovou záclonku a světýlka svíček se v něm odrážejí, ale přesto přeze všechno se za tím oknem dají tušit daleké cíle našich letošních, plánovaných i neplánovaných cest)... otočíš prstýnkem podruhé a tichounce začne hrát kouzelná hudba... otočíš prstýnkem potřetí a všechny tvé ježíškovské dárky se dají do tance společně s Tebou a Ty už víš, že Tě ti noví malí přátelé jen tak neopustí... Juuu, takový prstýnek bych taky chtěla! ;-) Krásně se měj, Dandelijonka ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach Niki, po každom tvojom rozprávkovom komentári mám chuť si zatlieskať:-)). Ani som netušila, že ten prstienok od podzemného škriatka:-) je až taký čarovný! Ale mám štastie, že tu mávam takú vzácnu návštevu - dievča, ktorého fantázia nepozná hraníc:-). Odteraz, keď sa na ten prsteň pozriem, uvidím červenú kostičkovanú záplatu a celý ten príbeh a svetielka odrážajúce sa v skle... no skrátka, Arabela by mohla závidieť.;-) ♥

      Odstrániť
  2. Tak teda, ty si si pekne predĺžila Vianoce! Ja sa priznám, že mám darčeky tiež ešte stále v taštičkách, ale už u mňa v izbe :) A pomaly ale isto tiež rozmýšľam, že by bolo načase ich aj začať používať... Ja som v tomto ale presný opak než ty! Vždy niečo extrasuperrýchlo potrebujem a nemôžem bez toho existovať a keď je to už doma, tak sa upokojím a neotvorím to v pohode aj mesiac :D Ale hlavné je, že už viem, že mi to nikam neutečie :)) <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Extrasuperrýchlo potrebovať = reč môjho kmeňa.:D Ale to ťa teda obdivujem, že ich potom aj extrasuperrýchlo neotvoríš:-)). Ale zasa ten hrejivý pocit, že už je vec v bezpečí môjho domova... máš pravdu, ten občas stačí;-).

      Odstrániť
  3. Juu, ty si zlatúch najväčší! :-** To som teda aj ja zvedavá, čo so všetkými trblietkami lakovými vymyslíš, ale veľmi sa teším! A tie rúže sú krásne! Hneď som otvorila stránku rozhodnutá, že takú krásnu farbu ako máš ty chcem mať aj ja (ružovo-fialkový) akurát som zistila, že majú na stránke asi štyri ďalšie odtiene, ktoré chcem teda musím mať! Čo mi to robíš? :D
    A inak v tomto som ako ty. Kým sa stromček sám nezdvihne a neodíde, budem mať pod ním darčeky a s láskou spomínať na čiasy vianočné ;) ♡

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Počúvaj ma ty jedna, zredukovala som to na tri, čo mám teraz robiť? :D

      Odstrániť
    2. :D Mi hovor! Tiež mám tri.:D Ale ak chceš "pomôcť";-), napr. tu sú všetky odtiene pofotené ešte bližšie, stačí si vybrať.:D A ktoré si si?:-))
      http://xoxovalentinekissesxoxo.blogspot.sk/2013/04/milani-color-statement-lipstick-all-30.html

      Odstrániť
    3. Ježkovi voči a tam to vyzerá už úplne inak, tak fakt neviem ! :D
      Mala som tvoj Uptown Mauve, potom Best Red a Rose Amour.
      Podľa tých bližších obrázkov som najviac naklonená k Best Red , ale to tiež nie je to čo som chcela. Pomoc :D

      Odstrániť
    4. A Best Red v poslednej vete malo byť, samozrejme, Rose Amour :D :D :D

      Odstrániť
    5. Asi si zoberiem Flirty Fuchsia :D :D :D

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Jéj, díky An!:-) Tak dúfam, že sa ich nikdy nepreješ.;-))

      Odstrániť
  5. I já tvé fotky žeru a rtěnky od Milani jsou krásné, Tobě musí moc slušet :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ó, ďakujem ti!:-) A keď by si niekto náhodou myslel opak, poviem mu: ale Kristine povedala, že sa mi hodia. A to je to dievča, čo sa vie tak krásne namaľovať, viete?;-) ♡

      Odstrániť
  6. Přidávám se k "fotožerkám" :D Vážně jsi skvělá fotografka ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vy ste perfektné!:D Anes, som polichotená, naozaj:-). Môžem si to dať na vizitku?;-) No jo, ja viem, že nie, ešte veľakrát bude musieť môj foťák urobiť "cvak", aby to bolo ťip-ťop.:D Ale baví ma to moc a obzvlášť, ak sa vám to páči:-), ďakujem!:-*

      Odstrániť
  7. ruze od Milani maju krasnu farbu!

    Uz len dva dni plavkovej giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím:-), tieto tri odtiene som proste musela mať (a tak som to Ježiškovi pošuškala do uška;-).

      Odstrániť
  8. A ty si mne závidela moju kozmetickú tašku?!Pche,že ťa hanba nefackuje :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som vedela, že dostanem po ušoch.:D Bola to len otázka času...:D Keď ja mám slabosť pre všetko melónové!♥ Nech je ako chce, tvoja taštička ku mne proste prehovorila, fakt je kráás-na!:-)

      Odstrániť
  9. Necitala som vsetky komentare - ale to je Armani She? Mam ju prave na sebe, aaach je to zlaticko, aj ked mam pocit ze je trosku panska. Uplne nahodou som na nu natrafila v parfumerke a musela som ju hned kupit, co sa mi casto nestava - nakupovat parfem v kamennej predajni.
    Som velmi zvedava na nechtiky namalovane tym lakom, ten mam totizto tiez (je to voebc mozne, ze mame nezavisle od seba dost vela rovnakych produktov?) a trooosku ma sklamal jeho finish, zda sa mi, ze Gabriella valcuje len s pieskovymi lakmi a bielym lakom.
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fíha, toľko podobností v jednom článku? Paráda! Isto máme toho spoločného ešte viac:-). Veď keď niekto miluje Armani She (áno, je to presne tá), musí byť aspoň trošku spriaznený;-).
      Na ten lak sa už aj ja veľmi teším, o to viac, že je to darček, a že jeho farba je v porovnaní s mojou lakovou zbierkou naozaj netradičná. Tak uvidíme! S pieskovými lakmi (aj tým bielym) súhlasím. Vlastne milujem aj ten ich čierny s trblietkami, a fialový krémový, a ružovo-fialkový... ach jaj, ja ich mám asi rada všetky:-).
      Ďakujem Katka, teším sa, čo spoločné ešte objavíme:-).

      Odstrániť
  10. Ajajaj, jak jsem mohla být tak dlouho bez Milani? Nechápu a kroutím hlavou... A taky se divím, že Ti ještě žádná kosmetická firma nenabídla spolupráci ohl. reklamních fotek jejich výrobků. Nebo se mýlím a už pro někoho fotíš??!:o) Stačí jedna Tvoje fotka a jsem schopná utratit poslední peníze za kosmetiku:o))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marcelka drahá, ani nevieš, ako si ma potešila! Presne na takú miliónovú ponuku totiž čakám.:D (hihi) Fotiť všetky tie krásne obaly a voňavé obsahy a mať to ako "job" - to je sen! Ujuj, tak to sa teda radšej ale na tie fotky nepozeraj, lebo minúť posledné peniažky za kozmetiku... ále čo, tiež to tak robím.:D Ďakujem ti, opäť si ma, dievča zlaté, potešilo:-).
      P.S.: Sama nechápem, ako som mohla existovať bez Milani rúžu! Ešteže je to už napravené.;-)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...