nedeľa 11. mája 2014

Čo sa skrýva v tmavých fľaštičkách

V týchto troch sklenených fľaškách nebolo na začiatku nič. A práve preto som ich kúpila.:-) Aby som do nich niečo dala, ukryla, preliala, aby som niekoho niečím malým a voňavým obdarovala alebo sa podelila o obľúbený olej/sérum... A aj sa tak stalo...

Čím viac do okien (na kozmetický stolík či kúpeľňovú parapetu) svieti slnko, tým viac vyhľadávam obaly z tmavého skla. Hnedého, zeleného, fialového, červeného... Do starých hnedých fľašiek odlievam pleťové vody, v zelených mám oleje od Weledy, do fialových ukrýva svoje produkty Nobilis Tilia a do jednej prázdnej červenej fľašky od krému som si preliala trochu olivového oleja. A teraz mám pocit, že moja kozmetika je tak viac v bezpečí, že za tmavými stenami sa jej nič zlé nestane.:-)

Takže motivácie pre tieto minibalenia bolo viac než dosť. Na začiatku to boli tri ne/obyčajné fľaštičky s kvapkátkom a objemom 20 ml. Našla som ich v obchode s prírodnou kozmetikou (a nešlo im odolať), ale ktovie, možno aj v lekárňach by sa pár podobných našlo... Potom stačil už len kúsok špagátu a nejaký pekný papier, z ktorého by vznikli rovnako pekné ceduľky.:-)

Mne padla (už dávno) do oka kvetmi krásne pomaľovaná krabička z ružovej sady Weleda, ktorú som si odložila s tým, že sa mi raz určite zíde. A zišla.:-) Troška vymeriavania, troška strihania, jedno predierkovanie, jedna mašlička okolo krku... a bolo to.

Teda vlastne ešte bolo treba na ceduľku napísať slovo ruža. Lebo ako asi správne tušíte, práve ružový olej túto fľašku naplní. A keď bola jedna ceduľka hotová, išlo sa na ďalšie. Krabička je veľká dosť, ceduliek môžem mať, koľko chcem. A každú inú.

Vždy z iného kúska krabičky, vždy s iným popisom, a teda fľaštičky s vždy iným obsahom. Závisí len na tom, čo chcete darovať.

Či sladké ruže, alebo kyselé citróny.;-)


Alebo skôr po orieškoch krásne voňajúci olej makadamiový.

Možnosti sú proste nekonečné. Keď máte tú správnu fľašku, kúsok pekného papiera a chuť niekoho obdarovať.:-)

Alebo len chuť vyrobiť si malú verziu svojho obľúbeného produktu, ktorú si postavíte na kozmetický stolík, kúpeľňovú poličku alebo zoberiete so sebou na dovolenku. Čo je malé, to je milé. Myslím, že to rozhodne platí (a že si pár fľašiek ešte dokúpim;).


26 komentárov:

  1. Ano, tak toto je aj moja vasen - male mile sklenene... hladam nejake sklenene nadobky na diy kremy, najlepsie z tmaveho skla, neprezradis kde si kupila tieto?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás v meste je obchodík s knižkami, éterickými olejmi a prírodnou kozmetikou, a tam som ich (takmer pod pultom;-) objavila. Ale ako nám poradila milá Nina, po fľaštičky si môžeme skočiť naozaj aj do lekární:-). No a potom mi ešte napadla dobre známa stránka Ekokoza, kde sa dá na domáce kozmetické tvorenie zohnať takmer všetko:-).

      Odstrániť
    2. dievcata, tak to mate asi lepsie lekarne ako my - u nas ak chcem cokolvek mimo standardneho vybavenia lekarni tak na mna pozeraju akoby som si doma chcela zariadit vyrobnu drog :-) ale tak skusim, ze.... A Ekokozu navstevujem a nenapadla ma, dik za pripomenutie... ja som hned zacala premyslat o ebay - sak kde inde clovek zozenie (takmer) vsetko?

      Odstrániť
    3. Hihi, určite skús a tvár sa pritom super-nevinne;-)). No a okrem Ekokozy (a eBay, samozrejme;) som si ešte spomenula na slovenskú stránku www.kreativnekurzy.sk, v ich e-shope sa tiež dajú nájsť rôzne kozmetické základy aj prísady a myslím, že aj obaly... Tak držím palce v lekárni!:-)

      Odstrániť
  2. isteže aj v lekárni by sa našli :)
    10,20,50,100,200,500,1000ml, aké len chceš a potrebuješ

    obdivujem "visačky". ja píšem strašne škaredo, to by dopadlo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to vedela, že nám Nina poradí!:-) Zlatá, ďakujeme! (a utekáme do lekární;-)
      Jaj, ja píšem najhoršie, keď sa najviac snažím. Vtedy sa mi akosi trasie ruka, či to napíšem pekne;-).

      Odstrániť
  3. Je to roztomilé a sladké zároveň, ty cedulky jsou boží. Mám ráda takovéhle drobnůstky pro radost a nejen pro ni. Já spíš než takovéhle nádobky využívám spíše kalíšky na mastičky, a ty už se tak dobře neshánějí.. :o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kristine, "pro radost a nejen pro ni" - to je úplne presný a výstižný popis!:-) A máš pravdu, s kalíškami je to trošku ťažšie... a tak občas recyklujem a využívam (niektoré pekné) kalíšky a kelímky z už minutých krémov a balzamov... ale chuť prikúpiť aj nejaké "čistučké novučké" - tá je vždy. ;-)

      Odstrániť
  4. Krásné štítky a efektní použití toho provázku, rozhodně se nechám balením inspirovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super Jani, to budem rada!:-) A ďakujem!♥ Bez špagátiku/provázku ani ranu, je to môj obľúbený a vždy dobre vyzerajúci pomocník/vylepšovač/skrášľovač... :-))

      Odstrániť
  5. Takéto fľaštičky mám doma tiež, pripravujem si do nich pleťových/vlasový olej :) Ale ako pozerám, chýbajú im takéto pekné štítky, budem musieť napraviť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to znie, prosímpekne, dokonale! Vo vlastnom balení vlastný olej? Ten mne chýba! Hmmm, to budem musieť napraviť... ;-))

      Odstrániť
  6. ty štítky k tomu jsou krásné! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Terezka! Musím (ale fakt skromne;-) priznať, že aj mne sa páčia... :P

      Odstrániť
  7. To je tak nádherně nafocené a ještě nádherněji vyrobené!A že se dají v lékárně sehnat takové pěkné lahvinky??To musím co nejdřív zkontrolovat!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milé lesné zvieratko, ďakujem za velikú pochvalu aj za návštevu!:-) A skontrolovanie poličiek v lekárni rozhodne odporúčam a verím, že sa tam nejaká tá pěkná lahvinka určite nájde. :-))

      Odstrániť
  8. Júúúj tiež som fanúšik takýchto čarovných fľaštičiek... mám ich už toľko, že som si ich musela aj naoko podeliť, aby som rýchlejšie vedela ktorým smerom načiahnuť ruku :) milujem voňavučké olejčeky a séra, najviac doma vyrobené... budem musieť v čo najbližšej dobe pofotiť moju voňavú zbierku :D na začiatok aspoň malá ukážka http://anetsparadise.blogspot.sk/2014/01/skraslenie-kozmetickych-baleni.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada Anetka, čarovné fľaštičky si zaslúžia veľa fanúšikov!:-) A na tie tvoje sa už-aj utekám pozrieť, isto sú krásne!:-)

      Odstrániť
  9. :) Také jednoduché a také pekné a milé. Dostať od teba darček musí byť radosť:) Tvoja vynaliezavosť nepozná hraníc, zúžitkuješ všetko a krabička Weleda spravila naozaj milú službu:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bashik, tá krabička isto už dávno tušila, aký ju čaká (so mnou) osud.;-) Ale neprotestovala, asi si s hnedými fľaškami rozumie:-). Ďakujem za krásny komentár! To s tými darčekmi je také milé! Jééj, pre mňa je zas darčekom takáto odozva, naozaj...♥ Zlatá, ďakujem!:-)

      Odstrániť
  10. Koukám koukám, že můj program na deštivý víkend je jasný. Nejdřív nájezd na lékárny a papírnictví a pak domácí lahvičkový (a lahvinkový) workshop ;-) Ale tak krásně psát jako Ty, Dandelijon, vážně neumím (ani kdybych se nesoustředila ani za mák) - mohla bys dávat kurzy krasopisu, nechceš? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lahvinkový workshooop! Tam chcem, musím, potrebujem byť!;-) Všade kúsky farebných papierov, tie najkrajšie fľaštičky zo všetkých lekárni široko-ďaleko a v nich voňavá kozmetika (a k tomu milá spoločnosť!;-) Niki, kurzy krasopisu? Chcem! Od teba.;-) ♥ :-*

      Odstrániť
  11. Už som ti povedala, že ťa zbožňujem?! Nie??? Zbožňujem ťa ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ó! No téda! A... to len tak? Jú, vy ma tak strašne rozmaznávate!;-) Veronika moja zlatá, no čo mám na taký krásny komentár (alebo skôr za toto pohladenie po blogerskej duši:-) odpovedať? Snáď len: ♥ + :-** (a to myslím úplne naozajsky!;-))

      Odstrániť
  12. Och, žena, ty tak krásne fotíš! Až si tu len prezerám obrázky a zabúdam čítať samotný text! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Dadka, nemôže byť vlastne pre moje fotky väčšieho komplimentu.:D (ale textu to nepovieme, ok?;-) Ďakujem pekne!:-)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...