streda 18. júna 2014

Funny Bee - kozmetika usilovná ako včelička

Stalo sa to v jeden jarný deň. Organický deň. Ponad moje okná zrazu preletela jedna veselá včela a pristála rovno na kvete čerstvo odtrhnutom v záhrade. Okrem jeho vône ju vraj ale dnu prilákala ešte iná - vôňa raňajok, na ktorých som si práve pochutnávala. Horúca káva a chrumkavý croissant jej totiž, ako mi vysvetlila, pripomenuli krajinu, z ktorej k nám priletela. Jej rodné Francúzsko. A keďže ja mám včielky (aj Francúzsko;-) rada, lebo sú usilovné a pracovité, vpustila som ju do až kúpeľne.


Kým som jej na kozmetickej poličke robila miesto, poletovala veselo okolo a živo, takmer na jeden nádych mi rozprávala o sebe, o svojom pôvode, o La Funny Bee filozofii, o certifikátoch Ecocert a Cosmebio, o svojich tajomstvách a radosti zo života. Ach, tí Francúzi!;-) Tí vedia, ako na mňa. A na život. A v neposlednom rade aj na kozmetiku. Veď len počúvajte, čo mi o sebe tá malá včielka stihla prezradiť: že organická kozmetika Funny Bee je plná nektáru z kvetov a čistých výťažkov zo vzácnych rastlín, že k prírode a všetkému živému pristupuje s rešpektom (veď inak by pre nich taká múdra včielka nepracovala), že namiesto obyčajnej filtrovanej vody používajú pravé kvetinové vody, že viac ako 98% zložiek je prírodného pôvodu, alebo že je určená najmä pre tých, ktorí uznávajú etickosť a autentickosť, majú radi krásu a prirodzenosť. To všetko zabalené v recyklovateľných (krásne čiste jednoduchých, no stále veselo pozitívnych) obaloch. Kým mi toto všetko so šarmom sebe vlastným rozprávala, pristihla som sa, že kúpeľňovú poličku upratujem čoraz rýchlejšie, aby sa na nej mohol môj vzácny hosť čo najskôr zabývať...


Večer, keď už sme boli ja, moja pleť i kvet vo váze načisto unavení a ja som chcela dať včielke dobrú noc, plná energie a celá šťastná nad kvetom zakrúžila (a keby včely vedeli tlieskať, verím tomu, že by to urobila), vraj tu jej práca práve (ešte len) začína. Crazy Me! Teda you! - pomyslím si. Nemôžem predsa hosťa nechať celú noc pracovať. Ale včielka nástojila. A dala mi vyskúšať nočný fluid - ľahučký krém s ginkom, harmančekovou kvetovou vodou a rastlinnými olejmi, ktorý dovoľuje mojej pokožke dýchať a robiť si v noci zase svoju prácu. Lebo ťažkým, hutným a mastným "nočným" krémom dala moja pleť už dávno STOP. A keď k tomu ešte pripočítam fakt, že ho možno použiť aj ako očný krém, splnila mi milá včielka dve želania naraz: nájsť svojho nočného kozmetického spoločníka na večery, keď tí doterajší (tonikum, kvetová voda či nejaké sérum) nestačia + vymyslieť, kde nájsť nočný očný krém, ktorý by spĺňal požiadavky: nebuď mastný, nebuď ťažký, buď jemný a príjemný, nie hutný ani vodový, s prírodným zložením a upokojujúcim účinkom... No, asi vás neprekvapí, že som z neho celá crazy.;-) Stal sa z neho medzičasom môj ve(če)rný parťák a ja si pred spaním užívam nielen jeho multifunkčnosť, príjemnú, ľahkú, ale stále "výživnú" konzistenciu, ale aj krásne upokojujúcu vôňu, ktorá môjmu nosu ulahodila. Jemnú, prirodzenú, trošku akoby sladko-ovocnú, nevtieravú, pripomínajúcu (mi) snáď vôňu sušených brusníc či marhúľ... Vôňu pre sladké sny.:-)


A keď sa po všetkých tých sladkých snoch ráno zobúdzam, zisťujem, že to nebol iba sen (o spokojnej pleti a nájdení nočnej starostlivosti), ale že tá pleť prikyvuje a súhlasí s vyššie napísaným (a že je mi vďačná, že jej dávam od "klasických" nočných krémov vydýchnuť a doprajem jej takéto veselé špecialitky;-). Kým si vypočujem jej spokojné mňam, v kúpeľni už nachádzam ďalšiu funny špecialitku. A je mi jasné, že toto nebude len tak obyčajné ráno, ale že sa bude tancovať swing. Do služby totiž nastupuje 30-sekundová čistiaca pena Swinging Morning. Púšťam hudbu, zapínam kávovar aj stopky a som celá nedočkavá, čím ma táto kozmetika ešte prekvapí... Stačí raz stlačiť pumpičku, na navlhčenú pleť túto jemnú exfoliačnú swingujúcu penu naniesť, napočítať do 30 a potom opláchnuť vlažnou vodou. Medzitým si môžete odbehnúť zaliať rannú kávu alebo odhryznúť z croissantu. Alebo ho pokojne zjesť aj celý, lebo aj keby ste 30-sekundový čas pôsobenia "prešvihli", nemusíte sa báť podráždenia alebo začervenania. Ale ktorá (francúzska) madam ou mademoiselle by raňajkovala s čistiacou penou na tvári, že? Takže späť do kúpeľne, opláchnuť a užiť si ten pocit hladučkej pleti takmer ako po pílingu, ale bez drsných čiastočiek, bez "škrábania" pleti zrniečkami, bez podráždenia a takmer bez práce (zase to odrobila tá malá, šikovná včela:-). Swingujúca pena vás teda roztancuje hneď z niekoľkých dôvodov. Ale ten hlavný je - že skrátka funguje. Naozaj splní, čo sľúbi, pleť je po nej hladká a jemná, zbavená odumretých buniek, príjemná na dotyk, pripravená na celý deň (aj na použitie mejkapu; keďže vyhladzujúce silikónové báze nepoužívam, mať každé ráno takú hladučkú pleť sa mi rozhodne zíde;-). Jemne vonia, jemne čistí, pokožku nevysuší a zbytočne nesťahuje, exfoliantom v nej je extrakt zo smrekovaca, zdrojom vitamínu C pomarančový extrakt, oživujúcou a zjemňujúcou zložkou zase kvetová voda z hlohu. To všetko a ešte viac v pene ľahučkej ako obláčik. Alebo ako mliečna pena vznášajúca sa nad vaším ranným kapučínom (či francúzskym café au lait?...). No komu by nechutila?

Nech sa na to pozriem sprava, nech sa na to pozriem zľava, vidím (a udeľujem) dve srdiečka. Pre každého jedno. Pre tanečné, penivé rána aj pre zábavné, crazy večery. A ďakujem včielke za to, že som ich s ňou (a vďaka nej) mohla zažiť. A vyskúšať značku, s ktorou je zábava, ktorá vonia, funguje, pracuje, jemne, prírodne čistí, vyživuje a hlavne je (po nej moja pleť) veselá.:-)


16 komentárov:

  1. Doma som mala penu a bola fajná, i keď moja pleť potrebuje i riadnejší píling :) Každopádne mi vždy spríjemnila rannú rutinu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teda, nie, že by som snáď chcela, ale fakt nemôžem nesúhlasiť, tá pena/káva/croissant fakt spríjemňujú rána;-)). Na mňa zase všetky moje pílingy už dlho smutne pozerajú, či ich ešte niekedy láskavo mienim použiť...;-) Ale pokukujem po nejakom dobrom enzymatickom... aj keď jeden doma mám... od Baley... ale to neviem, či sa počíta...:D

      Odstrániť
    2. Enzymatický píling som mala od Original Atok - ananás-papája :) I keď po použití sa nesmie na slnko. Ale bol celkom dobrý, no ja potrebujem na svoju hrošiu kožu aj normálny, pokojne aj cukrový. Pokiaľ ale také drsné pílingy nepotrebuješ, mohol by sa ti tento ovocný páčiť :)
      Tu máš naň linčok :) http://www.original-atok.eu/oab2094.html

      Odstrániť
    3. No to je perfektný linčok! Ananás, papája, mmm... Ďakujem pekne! :-* A že by malo také nežné žieňa hrošiu kožu;-), tomu teda jakživ neuverím. Ale hrošíci sú super, aj tak.;-))

      Odstrániť
  2. to je tak pekná recenzia :) po tretej vete som sa zacala usmievať a ešte som stále neskončila :D rano pouzivam cistiacu penu od Biodermy, a tak som si rano na penive cistenia zvykla, ze dumam, ze ked skonci, pojdem asi aj do tejto, lebo uz som na nu citala nejednu pochvalnu recenziu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moni, keď spočítam všetky vety v tomto článku a odrátam tie prvé tri;-), to je, trúfam si odhadnúť, Monikinho úsmevu za vagón!:-) Si zlatá a milá, a ja ti za to pošepkám jedno tajomstvo: tá pena je super;-). A veľmi dúfam a verím, že ak by si sa pre ňu rozhodla, budete si rozumieť, je jemná a príjemná, baví ma jej nenápadný, a pritom nápadný účinok, že mám po nej hladší noštek;-), že neštípe ani nedráždi, aj celý ten proces, že ju hneď človek nezmýva, ale necháva pôsobiť... proste funny:-).

      Odstrániť
  3. Krásny článok, normálne som si pri čítaní predstavovala tú včielku ako ti tam poletuje :)
    Pozývam ťa ku mne na blog na GA o balíček plný kozmetiky:)
    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/06/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Peťka, vy my to asi nebudete veriť, ale tá včielka tu fakt poletovala! Alebo som si to tiež len predstavovala...? ;-) Ďakujem za komentár aj za pozvanie!:-)

      Odstrániť
  4. Vypadá to krásně, o téhle značce čtu jen samou chválu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Nicca, tak to som rada, že sa chýr o včeličkinej usilovnosti a dobrej povesti takto šíri svetom:-), rozhodne si to (aspoň podľa výrobkov, ktoré mám od nej v kúpeľni) zaslúži:-). Ďakujem!

      Odstrániť
  5. vypadá to úžasně, moc povedený článek :)


    PS: Moc ráda bych tě pozvala na svojí první GIVEAWAY!:)
    http://lovies47.blogspot.cz/2014/06/giveaway-01.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Jity, to máme s včielkou radosť, že sa ti článok páčil a ďakujeme za tvoj moc milý komentár:-).

      Odstrániť
  6. No to je krasne nafocene! Ja se teda drzim svych osvedcenych pomocniku, ale tady bych se nechala nalakat ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja mám nápad - tvojim osvedčeným pomocníkom to nepovieme, ale u mňa môžeš supertajne z tých mojich (a samozrejme aj z kávy a croissantu) ochutnať.;-) ♥

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...