štvrtok 14. augusta 2014

Balíme! (kapitola I.)

Balenie. Kapitola sama o sebe. Všade kopy oblečenia, veľkých tašiek, malých fľaštičiek, nových ponožiek... v batožine kopec miesta, no na konci zúfalé krútenie hlavou, kam všetko to voľné miesto zmizlo. Sedíme na kufri a dúfame, že jeho obsah pod našou váhou aspoň trošku spľasne. Prosím, prisadnite si.;-) A ja vám ukážem pár pokladov, ktoré som do toho kufru ukryla...

Modrobiele pyžamo s námorníckym motívom a bodkami. Hodí sa na dovolenku priam dokonale. A k nemu sa dokonale hodia moje (ďalšie) (nové) (modrobiele) tenisky. Teda... nie že by som bežne k pyžamu nosievala tenisky. Len tak pekne ladili... a nové sú... a určite ich beriem so sebou... a chcela som vám ich ukázať... no existuje skrátka dosť dôvodov ich tu predstaviť.;-)

No nepredstaviť vám aj moju novú a na svete najkrajšiu termosku♥, to je absolútne nepredstaviteľné. Neprípustné. Veď som ju kupovala len kvôli tomu! (rozumej: kvôli dovolenke;-) Vtáčiková a úžasná, z tej bude každá káva chutiť ako zoslaná z neba.;-) K nej pribalím malý zvieratkovský príbor a maľované obrúsky, nech sa nám v tom našom apartmániku pri mori pekne stoluje.

Keď tam prídem, na stôl vyložím aj svoj fialový peračník. S farebnými perami a ceruzkami, ktorými budem vypisovať pohľadnice. Ozdobnú pásku a nálepky, ktorými budem zdobiť obálky. Zápisník, do ktorého sa bude zapisovať všetko zapamätaniahodné. A lepidlo pre každý prípad. Už sa veru párkrát zišlo. Lebo na cestách sa všeličo pritrafí. Ale s dobre naplneným peračníkom sa nemusíte obávať ničoho a nikoho.;-) Preto ho nosím stále so sebou. V kufri alebo bežne v kabelke.

Zmestí sa aj do tejto plážovej. Z tej občas na cestách vyskočia aj malé horké čokoládky, ktoré vždy potešia a prekvapia, obľúbená knižka (na ktorú ale aj tak väčšinou nie je čas) alebo supermalá kávička so superveľkou dávkou kofeinu (objavené a nakúpené vo veľkých dávach v Lidli;-). Čo je malé (silné a účinné / a tým pádom na cestovanie stvorené), šup s tým do kabelky.

Na každú dovolenku vždy odchádzam v dobrej nádeji, že si tam nejakú novú miestnu bižu prikúpim. Náušnice z lastúr, prívesky či prstienky s kameňom, originálny náramok alebo náušničky. A tak si jej so sebou veľa neberiem. Do kufru sa prebojujú buď len tí najmilší, alebo najnovší, alebo najvýraznejší. A tak je tomu aj teraz. Milý koník a jednorožec, nový prstienok, výrazný masívny náhrdelník z modrého lana alebo z kovových krúžkov. To mi bude stačiť (a o to viac nových si budem môcť priviesť;-).

Než sa ja a kačička rozhodneme, či si do bieloružového bodkovaného kufru (ktorý už poznáte, no raz vám ho ukážeme aj tak, ako ho ešte nepoznáte) pribalíme aj čiernobiele bodkované šaty, vám poprajeme krásne letné dni a prezradíme aj to, akú sme si so sebou zabalili kozmetiku. Ale to až nabudúce.:-) Teraz už len poďakujeme, že ste sa zastavili a pomohli nám s balením.;-)

Majte sa!♥ 
(a goede reis všetkým, čo cestujú;-)


9 komentárov:

  1. Na dovolenku by som tiež rada išla, nemáš ešte v kufri kúsok miesta, že by som sa prepašovala? :D A tá termoska je nádherná, putuje na wishlist :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priestoru v kufri je doosť (teda kým nepobalím kozmetiku:D), držím ti miesto!:-) A prosím, zoberieš so sebou nektorý z tých svojich voňavých DIY mňam mňam pílingov alebo masiel? Presne niečo také mi ešte v kufri chýba.:P Teším, vyrážame zajtra!;-)

      Odstrániť
  2. Wow, bon voyage! :) Pyžamko rozkošné (môj chlap je na všetko námornícke, by ma zjedol aj s tými topánkami), termoska krásna - celá ty :D Lepidlo je dobrý nápad, už sa mi stalo, že som zlepovala topánky sekunďákom :) A pozor na tie čokoládky, doma sa mi v teple roztopili na hot chocolate, tak aby si sa nezašpinila :)) Pápá, pozdravujem kačičku :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Takže pán muž má takéto námornícke chúťky?;-) Tak to ho treba poslať do Lidlu, kde som toto 5-eurové pyžamko pred pár dňami objavila! (majú ešte verziu s červenými kraťasmi a bielym tričkom s kotvičkami, ani som sa nevedela rozhodnúť, ktoré zobrať:-). Zlato, ja sa zaprplem čímkoľvek, nemusí to byť ani roztopené.:D Ale dám si pozor a budem sa snažiť aj neobliať sa kávou... ale čo, z takej termosky by mi to ani nevadilo;-). ♥ Kačička ďakuje za pozdrav (ja za krásny komentár!:-*) a pozdravuje(me) pána námorníka:-)).

      Odstrániť
  3. No to bude krásna dovolenka... A tie nádherné dovolenkové pozdravy... Kde sa ukrývajú také milučké nálepky?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lenik, nálepky sú moja slabosť, a tak nejaké vyňúrim vždy, keď som v hocijakom papierníctve.;-) Napríklad tie macíkové obdĺžničky/menovky sú zo Ševtu a tie plážové z jedného obyč papierníctva u nás v Priori:-). Hmm, to mi pripomína, že si nejaké nálepčičky musím priniesť aj z dovolenky... píšem si na zoznam.;-)

      Odstrániť
  4. Z těch tvých fotek úplně cítím letní cestování :) A mimochodem, ta termoska je vážně krásná!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Aneska!♥ Keď som ju zbadala, musela byť moja.;-) A teraz už moja je a ja sa neviem dočkať, kedy si z nej prvýkrát nalejem horúcu čiernu kávu (ktorej nie je na cestách nikdy dosť:-).

      Odstrániť
  5. Nádherné fotky! Hned bych někam jela :)!
    Pěkný víkend, L.

    OdpovedaťOdstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...