piatok 29. augusta 2014

Prázdninové blues s lakom CIATÉ

Vždy som ho chcela. Ten lak s čiernou mašličkou na krku. Aspoň jeden. Aspoň raz. Skúsiť a mať. A s Ciaté LONDON tak môcť zaspomínať na svoje (dávne) londýnske leto a jedny krásne prázdniny. Farebné spomienky nájsť v malej fľaštičke a nalakovať si ich na nechty. Prázdniny síce končia, no ja sa leta ešte nemienim vzdať. Ešte si dajme jedno posledné prázdninové blues...

A naším sprievodcom nebude nikto iný než jeho anglická výsosť v navýsosť krásnom odtieni Holiday Blues. Ale nebude na to sám, lebo v Ciaté (teda vlastne v Londýne) nie ste nikdy sami. Vždy je tam dostatok farieb, svetiel, lesku, nápadov, tvorivosti, kultúr, ľudí, umelcov, nápadností a pestrostí... A tak aj moje prázdninové blues lakovanie spestrí ešte jedna kreatívna krabička.

Krabička for very colourfoil manicure (inšpirovaná londýnskymi pouličnými umelcami) s tým správnym anglickým názvom KALEIDOSCOPIC KLASH. S malým lepidielkom a blyšťavými štvorčekmi pre krásny (prekrásny), až holografický efekt. A s lakom mentolovej farby, ktorý však cestu za mnou nezvládol, chudáčik, a za ktorého bol náhradne vyslaný práve môj prázdninový bluesman. Všetci sú doma, a tak už niet na čo čakať. Treba sa pustiť do lakovania, z malej mentolovej obálky so zlatým logom vysypať všetky farebné fólie, otvoriť lepidlo a štetcom na necht namaľovať niečo letné. Nechať lepidlo chvíľku zaschnúť, na predmaľovaný motív priložiť fóliu, jemne pritlačiť a rýchlo strhnúť. A nestačiť sa čudovať, ako vám na nechtoch rozkvitajú tak trochu avantgardné kvety.;-) Lupienok po lupienku, jeden vydarenejší, iný menej alebo iný/inde, než ste ho chceli.

Ale na dokonalosť sa tu nehrá. Práve v tom je Londýn set zábavný. V tom, že je každý kvet iný a jedinečný.

Ružových, modrých, zlatých, strieborných a červených štvorčekov je v sete nekonečne. Pri jednom kvete teda neostávam a na trojvrstvový kabátik prázdninového laku snažím sa namaľovať/prilepiť ďalšie. Jednoduché to tak úplne nie je, ale nevzdávam sa (a myslím na Hogartha). Fólia je jemná a rada sa prilepí aj tam, kde ste jej to nekázali. Napríklad na už vytvorený lupienok.

Ale rozkazovať londýnskej fólii? Svet nevidel. A to je jedine dobre. Inak by neuvidel, čo sama (od seba) občas dokáže.

 Dá vašej maľbe punc a jedinečnú patinu. Nebude "podľa šablóny", ale skôr dielom náhody.
(a aby nebola skôr dielom nehody, treba ju na záver poriadne priesvitným lakom zafixovať)

Lupienky na nechtoch nevydržia večne, ale aj v prírode odkvitajú (a rozkvitajú nové). A zo všetkých tých fólii si ich môžem namaľovať koľko chcem a aké chcem. Vlastne to nabudúce vôbec nemusia byť (a asi ani nebudú) kvety. Možno skôr niečo abstraktné... alebo radšej geometrické...? Jednofarebné, dvojfarebné, plnofarebné, holografické... proste C O L O U R F O I L !

Tak ja teda ešte chvíľočku zostanem v tom svojom modrom opojení, a ak niekde v diaľke budete počuť tóny letného prázdninového blues, vedzte, že za to nemôžem ja, ale jeden prekrásny lak s mašličkou a jedna kreatívna, čarovná krabička.:-)

A Londýn, of course!


34 komentárov:

  1. Je náádherný! Také je tenhle mašličkový lak mým vysněným, takže až jednou navštívím Británii, bude můj! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priniesť si ho priamo z Británie, to by bol ešte dokonalejší! (takže ti prajem, aby sa ti cesta za vysneným lakom čo najskôr splnila;-) Ja som svoj čarovný set s mašličkou v logu kupovala na kosmetikavelkoobchod.cz, ale tie londýnske ulice z neho cítim aj tak:-).

      Odstrániť
  2. cozeee, tak toto je aka nadhera! aj ja stale okukavam vo viedni Ciate laky :-)
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, Katarínka, tak tam by som chcela byť s tebou, okukávali by sme (a samozrejme nakupovali) spolu.;-) :-*

      Odstrániť
  3. Krásná barva!
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano a yes!:-) Ďakujem Kathleen, aj mne sa prázdninový anglický gentleman náramne zapáčil:-).

      Odstrániť
  4. Radosť čítať tvoje články, radosť kukať na tvoje fotky, radosť potom vymýšľať aj niečo nové u mňa! Och a tá farba... a tá mašlička... to je také "kjút"!! No niekde sa ja po ňom musím mrknúť, aj po fóliách :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juj, a čo potom tá radosť čítať Romčine kjút komentáre!;-) ♥ Tak to mám, milá Romanka, takýto návrh: prídeš na návštevu a lak aj fólie ti požičiam (ako som písala, vystačilo by ich na celé kytice kvetov:-). A namaľujeme si na nechty malých (zlatých) fénixov.;-)
      P.S.: Ja som dúfala, verila, bola si istá, že tá farba... a tá mašlička!... sa bude páčiť nielen mne:-). :-*

      Odstrániť
  5. Ty si se vším umíš tak vyhrát, je to opět dokonalé <3 Laky od této značky mají moc hezké obaly!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jé, Kristínka, to som rada, že to píšeš! Lebo inak by si môj blog veru nemohol hovoriť "pravý hravý" ;-) ale teraz je spokojný, že sa mu to (teda) (snáď) (trošku) darí.:-) Ďakujem opäť a opět!♥

      Odstrániť
  6. Taky po tomto laku toužím, nádherné lahvičky. :) A krásný výtvor ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Romanka, takým túžbam veľmi dobre rozumiem...;-) A vieš, čo je na nich najkrajšie? Keď si ich jedného dňa splníme:-). Som si istá, že keď raz fľaštička s mašličkou zavíta aj k tebe, bude mať nejakú krásnu farbu (alebo štruktúru) a v Kútiku krásy s ňou vznikne nejeden krásny výtvor:-). To si nenechám ujsť!:-*

      Odstrániť
  7. Bože ten je tak krásný-obsah je moc pěkný,ale to balení je prostě kouzelné:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katarínka zlatá, no môžem s takým milým názorom nesúhlasiť?;-) Veru nie. A som rada, že sa vám môj anglický Sir páči rovnako ako mne! ♥ :-)

      Odstrániť
  8. Skvělý nail art :) Takový zasněný letní ...hmmm škoda že podzim už o sobě dává vědět

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, ďakujem pekne!♥ A prichádzajúcu jeseň privítam - ako inak - novým lakom;-) v krásne jesennej farbe (už je kúpený;-). No čo, nie je čas otáľať, keď si tie ročné obdobia robia, čo chcú. :P

      Odstrániť
  9. Balenia s mašličkami sú tie naj! :) A tie kvietky sú krásne, pár by sa mi ich tiež hodilo, najmä tie zlaté a ružové... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vý-bor-ný výber!;-) A aj na mašličkách sa rozhodne zhodneme:-). No radosť sa tu s vami zastaviť na kus reči :o), ďakujem, B.! ♡

      Odstrániť
  10. Ochh nádherný lak.. teraz neviem čo je krajšie obal, či farba?? Ozaj modrú "nemusím" resp. nevyhľadávam, keďže mi nesluší :( ale táto je iná! Taká nebíčkovská :)

    Jooj Dandi...Pamätáš keď som prednedávnom u teba vyplakávala že neviem nikde zohnať ♡ filajový ♡ lak od Gabrielky? Táák a včera sa mi to podarili! Som nesmierne šťastná aa ešte k tomu za takú smiešnu sumu :D Pche.. Kebyže viem si kúpim rovno aj dva! Taký krásny lak som naozaj nikdy nemala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Michellka, čo to počujem? Že ♡ filajový ♡ lak od Gabiky je v tých správnych rukách (a na tých správnych nechtoch:-) ? No ale to chce prípitok! Ešteže som si jedno ružové plechovkové Prosecco z dovolenky ušetrila. Je síce maličké, ale na prípitok nám bude určite stačiť;-). Teším sa s tebou! A vieš, čo je na tom ešte super? Že teraz máme rovnaký lak:-)). ♥
      A môj nový nebíčkovský ďakuje za pochvalu! :-*

      Odstrániť
    2. Áno Dandi :)) Ani si nevieš predstaviť akú som mala radosť, keď som ho zbadala vo výpredaji (iba 1,49€) skoro jak zadarmo :) A dneska som opäť išla do drogérky, ale v inom meste som bola, a že či tam nenájdem niečo v akcii....aaa neuveríš mi :) Vlastním už druhý lak s číslom 110 ♥♥♥... žeby to bol osud? :o))

      Tákže teraz si môžeme spolu pripiť :) Počuj dievča!, nielen 110 máme spoločnú...Dneska som dokúpila k 110 ešte 117 :o)).. (Keď som ju videla, hovorím si v duchu pri pokladni "Nemá ju náhodou aj Dandelijon??" ) Chvíľu som rozmýšľala, že kde som ho videla... A nejedná sa iba o laky.. Máme toho viacej spločné :)) Spoločných produktov, čo som rada ;)) (Oriflame,TheBalm...) I keď viacerí zatracujú Oriflame ( ja si myslím že sa tam dá dobré veci nakúpiť :)

      A moju zbierku uzatvára číslo 102(Barbínovska růžová :*)

      Teraz keď si to spočítam,.. Vlastním iba 3odtiene od Gabiky? :o)) No budem si musieť zaobstarať od Gabrielky viacej lakov..ako vidím už sú dopredaje, (to znamená, že sa nebudú predávať už? Sama tomu nerozumiem)... čo ma mrzí, že iné odtiene ktoré by som veľmi chcela mať asi nebudem vlastniť :-((

      P.s. Neni začo, je to fešák! :)

      Odstrániť
    3. Mišelka, toľko krásnych odtieňov v jednom komentári!:-) 110, 117, 102! Presne tú som dnes držala v ruke! Asi sa pre ňu budem musieť vrátiť...;-) Som z tvojej Gabčinej rozrastajúcej sa zbierky nadšená, sú totiž moje obľúbené (ale to som asi neprezradila žiadne tajomstvo;-). Dopredaje? Fíí, tým ja väčšinou tiež nerozumiem (a niektorých sa aj bojím, lebo čo keď nám chcú navždy zobrať zrovna tie naj produkty?) No nič, musíme veriť, že Gabriella nás v tom nenechá a jej stojany budú stále plné krásnych odtieňov a farebných fľaštičiek:-).
      A máš pravdu - kto vie zaloviť v Oriflame katalógu, môže občas uloviť skutočný poklad:-), som rada, že sme dve!;-) ♥ Ďakujem za krásny komentár aj za spomenutie si na mňa pri pokladni!:-)) Tak ja si zasa určite spomeniem na teba, keď si pôjdem pre tú sto-dvojku...;-) :-**

      Odstrániť
  11. Ty si sa zasa tak krásne vyhrala s tým lakom i kvietkami, nechtíky vyzerajú úplne ako kytička lúčnych kvietkov. Aj ja som hrdou majiteľkou jedného Ciate láčika v dokonale tmavofialovom odtieni (budem sa ním musieť konečne pochváliť na blogu ;) ) a neviem si ho vynachváliť. Škoda, že sú pre nás tak nedostupné...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júj, naozaj ako lúčne? Tak to si ma, milá Aknelka, (opäť) potešila! Tie sú moje obľúbené:-). Ja si to úplne predstavujem: rozkošne balený mašličkový lak v dokonalom♥tmavofialovom odtieni, na tvojich krásnych nechtoch... s tým sa rozhodne musíš pochváliť na blogu!:-) Už teraz som zvedavá (a začínam mať chuť ísť si ponuku Ciaté lakov /zase/ obzrieť...hmmm;-). Keď oni sú také ňuňu... veru, škoda, že v slovenských obchodoch po nich ani kvapka, ani mašlička... to by sme sa pri ich stojane asi často stretávali (a spolu zasnene hľadeli na tie fialové...;-))

      Odstrániť
  12. Krásne veľmi :)
    Normálne si ma nalákala na tieto roztomilé fľaštičky, musela som omrknúť nejaký cenovo dostupnejší lak na ebayi :)
    A fóliovú techniku plánujem vyskúšať aj ja, len som nevedela, že k tomu treba aj lepidlo. Myslela som, že bude stačiť bezfarebný lak. Tak skúsim sa aj po tom lepidle pozrieť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Veronika, ja si myslím, že to lepidielko lak hravo nahradí (skúšala som;-). Dokonca si myslím, že je na to ešte lepšejší, lebo akosi rýchlejšie zasychá, lepšie tvrdne a nie je taký "gumovitý" ako lepidlo, takže sa mi pri "maľovaní" s (napríklad priesvitným) lakom pomerne úspešne darilo:-). Vyskúšaj, budem sa určite tešiť na tvoje krásne výtvory!♥

      Odstrániť
    2. Joj no, lepidlo som už stihla objednať.Nevadí no :D Ale laky som teraz nechala tak, možno niekedy inokedy..:)
      Ak to skúsim, určite to nebude také krásne ako tvoje! :) <3

      Odstrániť
    3. Juj...:D Ale tak, isto ho využiješ (a možno to tvoje bude nakoniec na túto techniku/tvoje fólie lepšie, než lak:-).
      Ty si zlato, červenám sa až za ušiskami! (aj za kvetinkami:-) Kujéém!:-** (ale viem, že u Veroniky Sunrise sa určite dočkám prekrásnej manikúry) ;-) <3

      Odstrániť
  13. Nádherná barvička :) a ty kytičky jsou taky moc pěkný. Mě se i moc líbí ten detail mašličky na laku
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každý milovník nádherných farieb, kvetiniek, mašličiek a detailov vítaný!;-) Ďakujem, milá Veru!:-)

      Odstrániť
  14. Tak nějak přemýšlím, jestli se mi to líbí, nebo ne :D asi to není přímo můj cup of tea, ale rozhodně je to zajímavé :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) Ďakujem, Rose. No hej, asi to nie je pre každého... ale skúsiť (sa má všetko) (som to musela)... :-))

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...