sobota 25. októbra 2014

Všetko, čo mám (rada) od: ALVERDE

Neskočíme dnes spolu do Dé-eM-ky? Veď viete, do tej drogérie, kde sa predáva Alverde. Značka, ktorú netreba dlho predstavovať - prírodná, farebná, so širokým a zaujímavým sortimentom, krásnymi limitkami, voňavými krémikmi, marhuľovým pílingom, zeleným zložením, dospeláckou aj detskou radou (v ktorej si vyberie aj dospelý) ... (ja teda určite:-). Ideme? Poďme.

Ja už sa neviem dočkať. Pri alverďáckom stojane sa totiž nikdy nezabudnem zastaviť. Preskúmať, privoňať, zistiť, či ešte majú to bazové tekuté mydlo, čo mi tak voňalo, či nepribudla nejaká nová verzia melónových telových sprejov, či sa na mňa z poličky s dekoratívnosťami neusmeje nejaká krásne zabalená limitka... A pri tom objavovaní kupujem napríklad opaľovacie krémy a mlieka (určené pre deti, ale to mňa nemôže zastaviť, naopak), marhuľový pleťový píling s malými zrniečkami a vôňou marhuľového jogurtu, telové maslo z roztomilej limitky s ružovými vrchnáčikmi alebo očný krém s mučenkou, ktorý vonia ako... ako nejaký koláčik. Ako maslové sušienky. Skrátka pekne. A príjemne. Tak domácky. Ako keď sa v kuchyni pečie jablkový koláč. A má praktické balenie a fialový vrchnáčik. A skvelú konzistenciu, ani tuhú, ani vodovú. Krásne sa vstrebáva, nezanecháva žiadny mastný film a - poviem vám to takto: je to jeden z mojich naobľúbenejších očných krémov vôbec. Myslím, že si na našom dnešnom nákupe prikúpim aj jeho nechtíkovú verziu... nepokúšajte sa ma zastaviť. A čo si plánujete kúpiť vy?

Ak smiem, odporúčim vám napríklad túto červenú CLEAR sadu s liečivým bahnom. Sama si dnes idem pre ďalší čistiaci krém (z prvej foto), ktorý sa mi už míňa, a s ktorým som viac než spokojná. Má krémovo-gélovú konzistenciu, nepení, nevysušuje, nesťahuje, dobre čistí, svojsky, trochu zemito vonia a vlastne pleť dokáže zbaviť aj mejkapu... a v druhom kroku ju pekne dočistiť. #dvojitéčistenie, vieme(?) ;-) Z rovnakej sady som ale ešte prikúpila aj pleťový krém v praktickom balení, ktorý má veľmi podobnú konzistenciu, farbu i vôňu ako krém čistiaci. Je ľahký, nemastný, okrem liečivého ílu obsahuje napríklad mandľový olej, zinok, extrakt z čučoriedok a ploštičníka a to pomenovanie "fluid" ho vlastne výborne vystihuje... Nemám výhrady.

A bezvýhradne milujem aj túto lesnú limitku, s ktorou tu nejdem dlho provokovať;-), poviem len, že do drogérie DM treba chodiť naozaj s otvorenými očami, lebo mnoho pokladov nájdete až pri pokladni (poklady pri pokladni... žeby nejaká súvislosť?). Asi...


Ale takým malým, na prvý pohľad nenápadným pokladom je aj ich nechtíkový balzam na pery. Na mojom kozmetickom stolíku siaham spomedzi všetkých najčastejšie práve po ňom. Je taký "obyčajný", až je to sympatické. Tuhý aj mastný tak akurát, bez nejakých nepríjemných hrudiek či scukornatenia, príjemný, výživný, bez neželaného prílišného lesku na perách. Pravda, nejako "extra" nevonia, ale je skvelý aj na noc, aj na deň a v slabej vrstvičke aj pod rúž. Jedno balenie vydrží večnosť, neroztápa sa, netuhne... za mňa: môže byť! A to vľavo? To je korektorovo-kofeínové duo. Ružovkastý korektor je dosť svetlý a treba ho trošku dlhšie zapracovávať, ale - na jednom konci niečo ružové a na druhom niečo kofeínové - no kto by to nekúpil?;-)


A toto? To som jednoducho kúpiť (tiež) musela. Cream to powder rouge. V odtieni Winter Rose. Z nejakej snáď ešte predminuloročnej limitky. Názov krásny, odtieň tiež, obal oukej, pigmentácia ešte viac oukej, ľahká manipulácia (štetcom aj prstami), konzistencia príjemne krémová (a vrstviteľná), výdrž bezproblémová, efekt prirodzený, to je rouge ideal! Podľa mňa.:-)

Už zas také ideálne to nebude s touto fialovou paletkou očných tieňov. Jej farby, krásne ružové a lila odtiene a celkový vzhľad ma upútali na prvý (aj druhý) pohľad, no pigmentácia je taká slabučká, že... že aspoň nemusíte ľutovať, ak ju v zbierke nemáte.

Z inej limitky pochádzajú zas títo dvaja. Vyparádení do ružova a ukrývajúci celkom pekný obsah. Jeden veľký hnedo-béžovo-fialkový púder a jeden malý fialovo-šedý(?) (tzv. mauve) tienik. Nezoženie ich už nik. Škoda. Stáli by za to. Za hriech. Za nákup.

Tak si kúpme aspoň tieto vlhčené bejby obrúsky, tie snáď limitované nie sú. Alebo...? Ja už dnes (radšej) neručím za nič... 

Mám tu však ešte jeden ružový dezert na záver. Voňavý rozjasňovač s ananásovým extraktom, malinovým olejom, nádherným studenoružovým nádychom, krásnym leskom a koláčikovou vôňou. Veď ako by to bolo, zakončiť nákup bez dezertu? Len vás asi nepoteší, že sa u nás (snáď len zatiaľ) nepredáva... no nič, idem sa pred vami radšej schovať za nejaký regál, lebo lákať na veci nezohnateľné sa nepatrí (aj keď v tejto novej čo-mám-rada-rubrike sa to asi občas, je to možné, že aj stane). I´m sorry!

A čo pekného, voňavého (by) ste si dnes kúpili vy?:-)



40 komentárov:

  1. Mně je Alverde velice sympatická značka! S radostí ji kupuji mamce, které na její zralé pleti opravdu sedí. Já teda bohužel moc přírodní věci na pleť nemohu, ale na těle zbožňuji jejich tělová mléka, mazadla na nohy i ruce a tak dále. :) V plánu mám jejich tělové máslo s růžovou vůní, mmm :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A mne je veľmi sympatická myšlienka (pri)kúpiť niečo od Alverde do maminej kúpeľne...:-) Myslím, že by sa tam nejaké telové mliečko, krém na ruky alebo to telové maslo s ružovou vôňou určite nestratilo...:-) Hmm, dobrý tip, ďakujem!;-))

      Odstrániť
  2. Já Alverde moc nevyhledávám, měla jsem krém na nohy a ten byl podle mě špatný. Ale zase teď mám oční krém a ten je celkem fajn:) Asi jak který výrobek:) Ráda bych ještě vyzkoušela jejich tělová máslíčka a nějakou dekorativku, čekám na nějakou zajímavou limitku, ale zatím se mi spíš vyhýbá :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luci, s tými limitkami je to veru niekedy "nanervy", že?:-) Dúfam ale, že niečo krásne zimné/vianočné Alverde pripraví (a že sa nám to nebude vyhýbať;-). A ja sa mám teda vyhnúť tomu krému na nohy? OK, budem vyberať obozretne;-). Máš pravdu, vždy sa môže nájsť produkt, ktorý nesadne (alebo taký, ktorý naopak príjemne a voňavo prekvapí... napríklad ako mňa práve ten očný krém:-).

      Odstrániť
  3. Tak za tyhle fotky by ti Alverde a dm měli platit nádhera :) Myslíš že jsi nalákala hodně lidí, mě zaujal rozjasňovač ani jsem si ho nevšimla, hned pro něj jdu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, to ti vôbec nie je zlá idea!:D A ani by mi nevadilo musieť potom všetky tie zarobené dukáty minúť zase v Dé-eM-ke.;-) To by nebol ab-so-lút-ne žiadny problém.;-) Problém ale asi bude s tým rozjasňovačom...:-( Zohnala si? Ja som si ho priviezla z dovolenky a stále márne po ňom pátram aj u nás... Bezúspešne, ale nevzdávam sa.:-) Tak držím palce; a ďakujem! :-*

      Odstrániť
  4. Milujem nechtíkový balzam a tie malinké telové masielka z limitky sú top. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý výber, Valentínka!:-) Súhlasím, balzam aj minimaslá - top!:-))

      Odstrániť
  5. Moc veselé obaly :) Já jsem od Alverde ještě nic nezkoušela, tak to musím brzy napravit. A fotky máš nafocené krásně
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Si zlatá, Veru, ďakujem pekne!:-* A nejakú voňavú (aspoň) drobnosť skúsiť určite odporúčam; snáď budeš mať šťastnú ruku a vyberieš si niečo, čo bude mať veselý nielen obal, ale aj obsah:-).

      Odstrániť
  6. Dalsi clanok, ktory pohladil (moju) dusu... A polovicu veci mame rovnakych :-) ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jé, tak to by som mohla rovno celé skopírovať, len by som slovko "článok" vymenila za slovo "komentár". ;-) Moja milá Veronika, čím viac spoločnej kozmetiky, tým lepšie! Mám radosť, že sa naše kozmetické stolíky a kúpeľňové poličky tak podobajú;-), rozumeli by si!♥

      Odstrániť
  7. Kremovu tvarenku WInter Rose mam doma aj ja, ale uz zacinam mat pocit, ze by mala ist do kosa, predsa len, co je kremove dlho nevydrzi... Ale je to skoda preskoda, lebo mala naozaj dobru vydrz.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ách, to by stihol zimnú ružičku smutný osud... neviem, či budem raz mať to srdce ju vyhodiť... je-di-ne že-by... prišlo Alverde s nejakou peknou zimnou náhradou (alebo záhradou?...) No, najlepšie oboje.;-)

      Odstrániť
  8. ten rozjasnovač mám aj ja a som s ním veľmi spokojná :) od alverde mám ešte pomádu na pery ktorá jemne farbí do červena, krém na ruky ktorý vonia krásne, olejček po sprche ktorý milujem tiež a ešte mydlo ktoré nevysušuje a vonia ako levandule :) nič iné od tejto značky nevlastním ale rada by som sa pozrela ešte po lícenke počula som na nu pekné recenzie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Olejček po sprche, voňavý krém na ruky a levanduľové mydielko? Píšem si!:-) A ďakujem za tvoje tipy, Nikolka, aspoň budem vedieť, pri čom sa zastaviť najbližšie.:-) A ten rozjasňovač - spokojnosť aj na mojej strane!:-))

      Odstrániť
  9. Mě značka Alverde mile překvapila zejména šamponem a kondicionérem z řady nutri-care s mandlovým a arganovým olejem. Pro mé barvené blond vlasy jsou bezvadně vyživující. Děkuji za další inspiraci k nákupu produktů Alverde. Moc povedená recenze. Zu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Zu, ten mandľovo-arganový šampón, ten znie veru dobre, určite si ho nabudúce lepšie obzriem! Takže ďakujem za tip aj za pochvalu;-), mám radosť, ak sa môj malý alverdí špeciál páčil :-)).

      Odstrániť
  10. To posledné, ružové, dezertové chcem! Už minule si ma ním lákala a teraz znova, to sa nepatrí! :D Potom musím chodiť po dé-emkách a smutne pozerať po regáloch :P
    Momentálne toho veľa od Alverde nemám, snáď len pár rúžov z limitovaných kolekcii - fialový z lesa a koralový z letnej kolekcie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ja som si naivne myslela, že záverečné "I´m sorry!" bude stačiť... :D To som sa teda poriadne mýlila.;-) Ale vysielam k Alverde rozjasnené ružové myšlienky (a zároveň tiež smutne pozerám), nech ho už konečne začnú predávať aj u náás! Zaslúžime si dezerty!;-)
      P.S.: Jejo, fialový rúž z lesa - poznám/znám/mám(rada). :-)

      Odstrániť
  11. S Alverde moc zkušeností nemám, ale budu se muset zlepšit... :) Používám od nich jen slavný gel na obočí... ale teď jsem dostala jako dárek ten oční krém, o kterém píšeš, tak se na něj těším...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jé, Jani, tak to dúfam, že s ním budeš (aj ty) spokojná! A ja zas budem musieť asi vyskúšať ten ich slávny gel na obočie...:-) Píšem si na zoznam!

      Odstrániť
  12. Od Alverde jsem toho zatím moc nezkusila, ale pomalu se na něj začínám orientovat, protože fandím přírodní kosmetice. P.S. Ten čistící krém musím mít :)

    Giveaway Realash ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luci, k tvojmu P.S. sa rada pripojím - musím ho mít! Práve pred chvíľkou som z neho totiž vydolovala poslednú "kvapku".:-) Tak zajtra v drogérii, ok?;-)

      Odstrániť
  13. Ja mám veľmi rada jablkovo-limetkový čistiaci gél na tvár a aj rovnako voňavý krém, aj ružové odličovacie kapesníky. Do lícenky Pretty Terra som zamilovaná až po uši. Z tvojho výberu by som si kúpila (keby boli v predaji) tiene z tretej fotky zozadu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suzi, to sú samé skvelé tipy! Jabĺčkovo-limetkový krém a rovnako voňavý čistiaci gél (čistiace prostriedky na tvár, to je moje;-), to znie ako niečo, čo by som mohla potrebovať...;-) Ďakujem, pozriem, ovoniam! (ak sa bude dať:-) A Pretty Terra? Híí, jaktó, že také niečo ešte nemám?! ;-))

      Odstrániť
  14. Joj Alverde! Vždy keď prídem do DMky tak automaticky zamierim ku stojanu Alverde. Aj vtedy, keď mám kúpiť niečo konkrétne a netreba sa mi zastavovať aj inde :D Najlepšie!!! Inak teda okolo tej ružovo-kofeinovej veci chodím už tak dlho a tak často, že je dosť možné= že sa raz neudržím a zrazu sa to ocitne v košíku. A balzam na pery mi doma nikdy nesmie chýbať (aj štyri :D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Romik zlatý, veď my sme sa pri tom Alverde stojane snáď už museli aj stretnúť, keď k nemu obidve tak automaticky mierime:-)). Hmm, ale to by mohlo byť zároveň aj nebezpečné... odbehnem na chvíľku do vedľajšej uličky pre, čo ja viem, vatové tyčinky, vrátim sa a zistím - Romča všetky poklady vykúpila!;-) Ale viem, že to je len katastrofický scenár, a že by si mi tam určite niečo nechala... že?... Romči?... hm?... si tam?... Prosíím, aspoň jeden balzam na peryyy!:D :-*

      Odstrániť
    2. Haha :D :D Neboj moja Dandi, to by som ti neurobila. Ja som príliš empatický človek na to aby som robila niekomu to čo nechcem aby niekto urobil mne!! Ani len vo sne! :) Inak keď už sme u toho, dnes som tam bola zase a zase som zamierila ku stojanu Alverde. Som si na ťa spomenula :)

      Odstrániť
    3. :D Romanka, nepochybovala som!;-) A venovať mi myšlienku pri kozmetických nákupoch? No to je (pre blogerku) najväčšia česť a pocta!:-))) A potom, že kozmetika ľudí nespája...♥ ;-)

      Odstrániť
  15. Odpovede
    1. Takže: mačky by kupovali Alverde?:-) Som rada! Tie majú totiž fajnový ňufáčik.:-)

      Odstrániť
  16. Jsem ve fázi zamilování se do Alverde a tenhle článek tomu jen pomohl :D jen se mi zdá, že jsem toho spoustu u nás v drogérii neviděla :( doufám, že jsem jen slepá a prodává se to tu!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Luci, to vieš, ja vždy rada pomôžem ku každej (kozmetickej) zamilovanosti;-). A máš pravdu, v mojej Alverde zbierke je dosť vecí z limitovaných edícií, občas sa nejaké kusy môžu nájsť vo výpredajových stojanoch, ale to sa mení od drogérie k drogérii, od mesta k mestu... ale Alverde s peknými limitkami určite nekončí, takže je vždy čo objavovať a z čoho vyberať (musíme si len nachystať peňaženky;-).

      Odstrániť
  17. úžasné fotky, veľmi sa mi páči ich spracovanie a taktiež vďaka za dobré tipy na nákup od alverde, zopár vecí už mám, ale možno vyskúšam aj iné :)
    theVandasdiary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vandi, nemáš vôbec zač, tipy na nákupy - tie ja veru dávam rada;-). Naopak, to ja ďakujem! Za tvoj milý komentár a návštevu:-).

      Odstrániť
  18. Alverde a já máme skorem už letitý, pevný a hlavně krásný oboustranný vztah. Ačkoliv nějaké ty pihy na kráse by se našly... kupříkladu to, že jsem ani koutkem oka v žádném z déemek svého času nezavadila o tu úžasnou lesní limitovanou edici. Možná to byla jedna z jeho roztomilých schválností, které ale Alverde ráda odpustím (obzvlášť když jsi teď byla tak ohleduplná a inkriminovanou edici nám ukázala jen letmo a rychlým šmahem :-) V každém případě se připojuju do houfu těch, které alverďácký stojan v déemku nezapomenou navštívit, ani když hrozí, že jim ujede poslední autobus :-) A ten vychvalovaný oční krémik přijde na přezkum hned při nejbližší příležitosti ;-) Krásný alver-de-n, Dandelijonka! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Že Alverde-n! To je skveléé!:D
      Každopádne... neviem, či to moje veľmi letmé a akože nenápadné ukázanie inkriminovanej edície bolo spôsobené ohľaduplnosťou, alebo skôr strachom...;-) Ale keď to schovávanie sa a nevypátrateľnosť alverdích limitiek tak láskyplne nazveš roztomilou schválnosťou, hneď sa na to človek pozerá inak:-). A Niki? Ja už sa teším, až sa raz pri tom stojane stretneme. Ty okukneš ten očný krém s mučenkou a ja zatiaľ preskúmam ten nechtíkový. A spolu sa dohodneme, ktorý bude lepšejší. Platí?:-) A keď zmeškáme autobus (to je na istotu), pôjdeme... na pivo. (čože?) (kam?) (tam!) (hm?) ;-) ... Dovtedy pac a pusu! :-*

      Odstrániť
  19. Alverde mám veľmi rada, tie limitky v ružových obaloch vyzerajú skvele, rozjasnovač by som asi tiež hodila do košíka keby sa dalo. Pred pár dňami som si kúpila dve balenia tych 3 balení telových masielok. Jedno toto s ružovým viečkom a druhé už vianočné s červeným. Konečne, lebo som ich nikde nevedela zohnať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vianočné s červeným? Také ešte nemám! Hmm, musím napraviť.;-) Čo je malé, guľaté, vianočné a ešte aj (určite) voňavé, ku mne!:-)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...