utorok 11. novembra 2014

Tri prírodné zázraky

Sú veci, ktoré za prírodný zázrak už dávno-pradávno považovali naše babičky (aj prababičky). Potom také, o ktorých sa to novodobo a aktuálne šušká všade po internete. Alebo aj také, ktoré majú slová "prírodný zázrak" napísané priamo na obale...

A to viete - keď sa má stať zázrak (a ešte k tomu prírodný), sem s ním!

O tom, že si túto štíhlu kovovú tubičku kúpim stoj čo stoj, o tom bolo rozhodnuté hneď, ako som ju prvýkrát uvidela na stránkach obchodíku Greenwave. Všestranná mastička z BIO surovín vyrobená s láskou k bylinkám? Ach, lákadlo príliš veľké, aby sa mu dalo odolať. A tak som neodolala. Tomu obalu, tomu obsahu, tomu názvu... celému tomu Havlíkovmu prírodnému zázraku. S makadamiovým a makovým olejom, rakytníkom, materskou kašičkou, medom a propolisom. Zázraku určenému na všetko možné aj nemožné: ako pleťová maska alebo krém na suchú či podráždenú pokožku, dehydrovanú alebo unavenú pleť, na pery, na vrásky, po opaľovaní, na pokožku okolo očí, dokonca vraj aj na suché končeky vlasov. A tá vôňa! Po nanesení oriešková ako makadam, no keď sa trošku rozleží, vonia ako medový čaj ochutený peľovými guľôčkami, tak teplo a hrejivo ako rozhorená sviečka z včelieho vosku. Na pokožke vytvorí tenučký mastnejší film a lesk a zanechá ju voňavú a hodvábne vláčnu.♥

Kým Havlíkův přírodní zázrak tvoria rastlinky vypestované v ekozáhradách oblasti Podblanicka, túto morskú potvorku vylovili pravdepodobne niekde v oblasti Floridy, Kalifornie, Mexického zálivu alebo Karibiku. Tak či onak, sprchu bez nej si už ani nedokážem predstaviť. Tieto morské poklady (vlastne zázraky) majú skvelú savosť, vysoký obsah jódu a dezinfekčné účinky. A je ich asi tak milión druhov a veľkostí. Všetky tie umelé a drsné sprchovacie špongie, bŕŕ, s tými som už sprchovací pomer dávno rozviazala. Zato som si ale na skvelú morskú špongijku uviazala šnúrku z konopného špagátu, nech si po každej sprche visí pekne v suchu a vydrží mi čo najdlhšie. Veď kto by nechcel, aby mu v kúpeľni viselo niečo z Floridy či Karibiku?;-) Alebo Mexika? Hmm, hovorím: tak či onak, z rúk a kúpeľne ju už nedám.♥ ...a tú malú na odličovanie si raz kúpim tiež. Tak veru.

A čo by to bol za článok o prírodných zázrakoch, keby tu chýbal nejaký za studena lisovaný olej? Tento môj je z pšeničných klíčkov a kúpila som ho na Ekokoze, keď som v lete kuchtila domáce opaľovacie mlieko. No a keďže oleja bolo viac než koľko pobral opaľovací recept, zapátrala som, na čo ešte by sa dal tento zázrak použiť... A keď som vypátrala, že vraj by bol dobrý na nechty a ich okolie, o jeho osude bolo rozhodnuté. Poputoval do malého skleneného obalu so štetčekom a hneď potom rovno na nočný stolík (a keď nezabudnem, tak ho pred spaním aj /rada/ použijem;-). Nechtovú kožičku pekne vyživí (možno aj trošku na oranžovo-žlto zafarbí; ale len dočasne), no zbytočne príliš ju nezamastí. Paráda. A vonia ako... pšeničné klíčky. Zázrak, čo?;-)

P.S.: A ak by vám tri prírodné zázraky boli málo, ďalšie tri prírodné (bio) poklady nájdete vo včerajšom článku od BioBlogerinas!


23 komentárov:

  1. O Havlíkovu přírodním zázraku jsem už slyšela, respektive četla a byl hodně chválený na vlasy. Určitě ho mám na svém wishlistu! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, super! Na tie vlasy mi to príde najzáhadnejšie (a zároveň najzaujímavejšie) použitie... musím vyskúšať.:-) Ale tak čo - zázrak je zázrak, ten fungovať musí a hotovo.;-)

      Odstrániť
  2. skvelé tipy na produkty! :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Cokinelle, to som rada! Aj že sa ti tipy páčia, aj že sa /kozmetické/ zázraky stále dejú...:-)

      Odstrániť
  3. Ako som včera sľúbila, už som tu :D A ďakujem za spomenutie aj bioblogerínovských pokladov :)
    Tvoj zázrak sa mi páči, to zloženie vyzerá dobre, asi poputuje na wishlist :) Olej z pšeničných klíčkov mám (u mňa putoval do opaľovacieho masla :) ), špongia sa mi dávnejšie rozpadla (asi to nebola úplne naj kvalita), takže budem musieť kúpiť ďalšiu. Alebo ju tiež pridám na vianočný wishlist :D
    A vieš čo tam ešte pridám? Kurz fotenia od Dandelijon ;) Kedy bude termín? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D No už nás úplne vidím: celý "kurz" by sme podľa mňa nerobili nič iné, než že by sme ovoniavali, skúšali, hodnotili, testovali a ochkali nad všetkými tými kozmetickými modelmi a modelkami namiesto toho, aby sme ich fotili (lebo predpokladám, že by išlo o fotenie kozmetiky, že? ...že? :D Zlatá, pobavila si ma!;-) :-**
      Ale čo ma nepobavilo je rozpadnutá špongia.:D Tiež sa mi to už s jednou prihodilo. Bola od Manufaktury a vydržala celkom dosť vzhľadom na moje nie príliš nežné zaobchádzanie...;-) Tak som musela kúpiť novú a sľúbiť jej, že k nej budem šetrnejšia.:P Týmto sľubujem.

      P.S.1: Opaľovacie maslo...? Mňam! To by som si (budúce leto) dala.;-)
      P.S.2: To Pé-eS som do článku skrátka musela (rozumej chcela) doplniť, keď som naše zázračné trio-prírodné súznenie objavila:-)), takže niež zač!
      P.S.3: A pozdravujem tvoj wishlist! :D

      Odstrániť
    2. No náhodou, ja som ten kurz fotenia myslela úplne vážne! :D Čo tak aspoň minikurz, virtuálny, článkový? :) Uznávam, že naživo by sme asi viac venovali prírodno-kozmetickým modelom, ale keď tí moji doma sa sťažujú, že na fotkách ani zďaleka nevyzerajú tak dobre ako tvoji. Čo ak sa jedného dňa zobudím a zistím, že všetka moja kozmetika odcestovala k tebe? :D

      Odstrániť
    3. :D Tomu by som sa vôbec, ale vôbec nebránila!;-) Ale to by tvoja kozmetika jakživ neurobila, poznám ju.;-) Virtuálny článkový minikurz? Jé, tá myšlienka sa mi páči! Teda, necítim sa byť povolaná, ale písať o fotení by (asi) bavilo...:-) Len neviem, ako to fotenie nafotím...:D Ďakujem B., za dôveru;-) a článkotip!:-*

      Odstrániť
  4. Moc pěkný článek :) houbu jsem poprvé viděla v Řecku, když jsme tam byli na dovči, tak je všude prodávali :)
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jú, tak odtiaľ by som už nikdy neodišla!;-) Dúfam, že si si tam aspoň jednu zázračnú houbičku ukoristila;-), sú super! Kiež by sa aj u nás predávali na každom kroku... a kiež by sme tu aj more mali...;-) ách, no nič, idem snívať ďalej (pravdepodobne do sprchy za mojím novým morským pokladom:-). Ďakujem Veru!♥

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. Hm, a ja som pritom žiadnu šablónu nemenila.;-)

      Odstrániť
    2. Sablonu si mala davnejsie, nechodievam sem az tak casto a nie vzdy som prihlasena na pridavanie komentarov.

      Odstrániť
  6. Mě teda nalákala až tvoje recenze a to hodně :) Strašně se mi líbí balení,ale bojím se, že to bude hodně mastňoučký krém :/ Zaujalo mě využití na rty a vlasy, každopádně přidávám na wishlist

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, mastňoučký to on je:-). Ale nie takým tým hutno-mastným spôsobom, je celkom ľahučký, vodovejší... dobre sa vstrebáva (ale mastnejší/lesklý/olejový film zanecháva, to hej). Aj na perách sa akoby roztopí, roztaje a nenechá na nich nános. Na celú pleť by som ho ako krém asi nepoužila, ale lokálne na suchšie miesta, občas /v zime/ ako masku, krém na ruky, skúsiť ho na tie vlasy... myslím, že by sa ti páčil, pridanie na wishlist schvaľujem!;-) Minimálne toto šťúple 10ml balenie, ktoré som si kúpila ja, by sa nestratilo na žiadnom (nočnom) stolíku.:-)
      P.S.: A to balenie, že!;-))

      Odstrániť
  7. Tak ten krém musím zkusit :) Mořské houby no to je láska ♥ mám jich doma asi 9

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tento komentár mi tu musela zanechať minimálne malá morská víla!;-) 9 morských pokladov v jednej kúpeľni? V takej by som vedela stráviť deň (vo vani)... Závidím. ;-)

      Odstrániť
  8. Ahoj, Ten Havlikov prirodný zázrak vyzerá byť naozaj super. Hneď som to očekla na tej stránke, už len čakáme na výplatu a náš spoločný život môže začať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kristínka, tak to vám želám, nech je ten spoločný život krásny, spokojný, voňavý a zázračný.;-) Nech už to bude balenie veľké alebo malé. Ja som si kúpila len "malú" tubičku (10ml), ale na zoznámenie sa s pánom Havlíkom je rozhodne dostatočná (a keďže ho stačí použiť vždy len máličko, určite ju tak skoro neminiem. Dúfam...;-)

      Odstrániť
  9. Miluji přírodní kosmetiku, takže moc díky za tip. Ta mastička mě hrozně láká:)

    Lesk na zuby???

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luci, úplne chápem, tá tubička vie, ako na nás. Krásny obal, skvelý obsah a ešte ten sľub o zázraku... Čo viac si priať?;-)

      Odstrániť
  10. tak tomuto prírodnému mámeniu asi nedokážem odolať ani ja :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Elimeia, veru, tie (prírodné) mámenia bývajú občas priveľké, poznám to (veľmi dobre!). ;-)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...