sobota 6. decembra 2014

Som Francúz a budeš ma milovať

Dnes po nejakom čase opäť vo farbách karamelu. Teda vo farbe karamelových šiat jednej francúzskej bio kozmetiky. A o tom, čo sa ukrýva pod nimi. Jesenný vietor z môjho článku o fatálnych očných tieňoch totiž ku mne zavial samotné zastúpenie Couleur Caramel na Slovensku a prikotúľal pár ďalších kozmetických lasko(š)miniek, na ktorých si má pochutnať moja pleť. Ale ani môj kozmetický stolík sa nebráni, obaja tie papierové kozmetické obaly skrátka milujeme. (dôkaz? v minulom článku;-)


Kotúľal sa tento púdrik, kotúľal, až sa prikotúľal na môj stôl. Chcela som ho veľmi. Veľmiveľmiveľmi. Už keď som prvýkrát o Couleur Caramel počula a zistila, že majú sypký púder v ponuke. Lebo keď niekde taký púder vidím, okamžite ma zaujme, premýšľam o ňom deň-noc a chcem sa s ním zoznámiť bližšie. Teraz je tu a ja mu chcem niečo povedať. Takto verejne: Si najjemnejší na svete! Neviem, ako to robí, ale taký jemnučký prášok som doma ešte nemala. Zamatový, hebký, hodvábny... na pleti zanechá len neviditeľný, ľahučký poprašok a jemne matujúci závoj. Pleť nevysušuje ani nesťahuje, nikam sa neusádza, nezvýrazňuje suché miesta, je ľahký ako pierko, jemný, transparentný a neparfumovaný. Skrátka (púdrový) miláčik.♥


Keď sa do niekoho zaľúbite a privediete si ho domov, mali by ste si o ňom skôr či neskôr niečo zistiť.;-) A tak som pátrala aj ja. Chcela som odpoveď na otázku, čo/kto sa skrýva za vláčnosťou a hodvábnou textúrou tohto malého guľatého Francúza. Tú hladkosť a jemnosť, s akou po pokožke priam kĺže, možno určite pripísať jeho delikátnemu zloženiu - sľude a ryžovému prášku. No tušila som, že v tom bude viac... až kým som raz pri opätovnom prechádzaní (sa) po web stránkach tejto značky nenarazila na slovíčko mikronizácia. To bude, to musí byť ono! Technologický proces pri spracovávaní účinných látok, pri ktorom sa častice zmenšujú na veľkosť menšiu než 10 mikrometrov, čím vzniká 9-krát jemnejšia konzistencia ako pri bežných púdroch? To musí byť ono! Príčina jemnosti môjho Silk Powder-a je teda odhalená: bol skrátka mikronizáciovaný.;-)


A čo som sa dočítala o tejto podkladovej báze pod mejkap? Napríklad, že obsahuje bio nevädzovú kvetinovú vodu, okrem sezamového a mandľového aj olej zo semien melóna kalahari, prasličku roľnú či fair trade baobabový olej, ktorý má pleť hydratovať a zjemňovať. Baobabový olej? To by bola hotová báza pre nejakú (malú) princeznú od Malého Princa. Tá by si určite žiadnu z tých klasických silikónových na tvár nedala. A hľadala by nejakú prírodnú alternatívu - takú, čo by neupchávala póry, neobsahovala parabény, ftaláty, minerálne oleje ani syntetické emulgátory, ale naopak by jej pleť prekrvila vďaka prasličke, čistila vďaka sezamovému oleju, spevnila vďaka kvetom nevädze. Stretnúť takú podkladovú bázu bolo pre mňa ako sen (trochu ako stretnúť Malého Princa;-). Bola som šťastná, že /také niečo/ existuje a zvedavá, ako bude fungovať. V tube sa ukrýva biely krém, ktorý sa ako (nejaký ľahký, hydratačný) krém aj chová. Ľahko sa rozotiera, rýchlo vstrebáva, pleť nezaťažuje ani nezamastí, na dotyk je hladkáhebká a vláčna. Nevygumuje vám póry tak ako to robia silikóny, ale tá jemnosť - je naozajstná.

Jemnosť ako po nejakom vyhladzujúcom a zvláčňujúcom kréme, ktorý vyplní drobné linky a pleť premení na jemné maliarske plátno, po ktorom sa štetcom s mejkapom oveľa ľahšie maľuje. Báza, ktorá sa o pleť stará. A rozjasňuje. A vonia. Zvláštne, ale pekne. Neidentifikovateľne. Ako zmes všetkých ingrediencií, z ktorých ťažko pomenovať len jednu. Možno tak vonia nevädza? Alebo praslička? Ktovie. Malý Princ by možno namietal, že to je predsa baobab! Ja len viem, že táto tubička od Couleur Caramel splnila môj sen o prírodnej podkladovej báze pod mejkap, že by som ju odporúčila pleti normálnej až suchej, lebo verím, že práve tej by urobila najkrajšiu (zjemňujúcu a rozjasňujúcu) službu, že mastnú a problematickú pleť by asi rozjasňovala až príliš (no zasa by sa o ňu pekne starala). Nejakého výrazného predĺženia výdrže mejkapu som si nevšimla, no keďže môj (obľúbený) mejkap je dlhotrvajúci už sám o sebe (Estée Lauder Double Wear Light), bázu k nemu používam rada práve kvôli rozjasňujúcemu efektu. Spolu mi vytvoria pekné duo: rozjasňujúci dlhotrvajúci mejkap... :P Taký hľadám celý život!;-)

Čo vy a  n a t u r a l m a k e u p, splnené kozmetické sny, sypké púdre, podkladové bázy, nevädze, baobaby a Malí Princovia? ♥
;-)


10 komentárov:

  1. ach jaj, tak tu bazu musim mat. dakujem ti velmi pekne :-))) takto pred vianocami....a navyse sa na nu bude aj pekne pozerat.
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kati, nie je vôbec zač!;-)) Ale Ježiško je určite rád za každý tip na darček;-), tak dúfam, že ma/ťa vypočuje! :P

      Odstrániť
  2. Baobab! ♥ jdu se podívat na jejich stránky, o téhle kosmetice jsem za poslední týden slyšela hned třikrát, tak na tomhle zázraku určitě něco bude.. je to osud! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Baobab, osud, francúzska bio kozmetika a jedna Kráska k tomu... myslím, že to ide krásne dohromady!♥ :-)

      Odstrániť
  3. nie, nie...prestaň...ja už ťa nesmiem viac čítať...toto je jedno úžasné karamelové lákadlo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, nie, neodchádzaj!;-) Budem si musieť dávať väčší pozor, na aké sladkosti tu lákam, aby ste mi nakoniec nezutekali a ja tu neostala so svojou kozmetikou sama.;-))

      Odstrániť
  4. Púdrik musím mať, len by som potrebovala minúť nejaký "rozpoužívaný"...
    Rozjasňujúcu bázu som dostala ako malý odliatok na vyskúšanie, ale stala sa mi s ňou taká nepríjemnostička... stvrdla, takže sa mi nedá ani vyskúšať. Skúsila som ju "rozmraziť" a moje zistenie je, ach, na mňa je primastná :( A je to taká škoda, lebo túžim po báze s mňamkovými ingredienciami...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ujuj, to je ale nemilá nepríjemnostička! Chcela som hneď navrhnúť, že ti pošlem kúsok z tej mojej, ale ak bolo po rozmrazovacom režime zistené, že nevyhovuje, budeme musieť pátrať ďalej.:-) Kozmetické vody sú široké (a my vieme táák dobre plávať;-)).

      Odstrániť
  5. Cože? Nejjemnější na světě a ještě k tomu Francouz? Sem s ním! Jak jen to půjde, vylezu na nejbližší baobab a začnu ho, kluka jednoho šikovného, vyhlížet, to se ví, to se rozumí! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No momeent, na baobabe už je ale obsadené!:D Ba nie, posuniem sa, dvom nám tam bude veselšie, to se ví!:-) ...a aj tých Francúzov možno ľahšie uvidíme...;-) A raz z toho bude film: Sedeli na baobabe a bolo im dobre. :P ♥

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...