pondelok 29. apríla 2013

5 vlastností kozmetiky, ktoré ma vždy dostanú

Nie som z tých (ne)šťastlivcov, pre ktorých je kozmetika iba spotrebný tovar. Pre mňa je to radosť. Hra, prekvapenie, zábava, objavovanie, proces, užívanie si, koníček, moja súčasť. Som šťastná, keď ma prekvapí, smutná, keď ma sklame (to sa ale, našťastie, stáva málokedy:), som kozmetický nadšenec, fanatik;). Od všetkých tých vecičiek a mastičiek určite očakávam, že "budú fungovať". Ale tým smerom sa všetky moje priority a láska ku kozmetike neuberajú. Čo na nej ešte milujem je, keď...

...vonia. Po bylinkách, kvetoch, rastlinách, orechoch... kakaovo, škoricovo, citrónovo, medovo. Nie príliš sladko/umelo, ale prírodne. Jemne, jarne, letne, naozajstne. Veď kozmetika je na voňanie, nie?;)

...je feši - zabalená v peknom šate, s potlačou, obrázkami, lesklá, matná, papierová, kovová, ale skrátka niečím iná, milá, aspoň trošku výnimočná. Nebyť tých obalov, moja zbierka kozmetiky bola by sotva polovičná. Lístky, kvety, postavičky, snehové vločky... ach, to je moje. S čiernymi obalmi si na mňa kozmetické firmy neprídu. Ale nakreslite na to kvet alebo zvieratko - a šup, MUSÍM to mať. :)

...je zábavná. Keď je mydlo čierne, balzám na pery podivne žltozelený a pena na holenie mení farbu z fialovej na ružovú. Sranda musí byť za každých okolností a v každej miestnosti. Aj v mojej kúpeľni.:)

...keď sa mi prihovára. Akýkoľvek neotrelý nápis, pomenovanie odtieňu, milý text či označenie vítam ako prvé jarné slnko. Prosím, viac takýchto nápisov "pre krajší deň" či "trochu nešťastné vlasy".

...keď má "niečo naviac". Prsteň na flakóniku, ružovo-červený štetec vo vnútri, krásny reliéf či vzor na povrchu alebo moje meno na obale;). Vtedy nepoviem ani slovko, len nežne pohladím, ochytám, ovoniam, okukám a s láskou používam, až kým náš spoločný čas nevyprší♥. Ale... obal si nechám.;)

15 komentárov:

  1. Presne tak! Kozmetika musí mať niečo, čím nás, aj keď ju práve nepoužívame, poteší :) Ak ma pekný obal alebo vôňu, rada si ju len tak počas dňa chytím a poláskam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kesi, ty si zlatíčko:) Chytiť a poláskať... len tak... to je presne ono!:) Krásne, že je nás viac;) ♥

      Odstrániť
    2. A je vás ještě o jednoho viac...aj ja sa hlásím do spolku! ;-)
      Nejkrásnější článek pod sluncem a já tu jen kývám hlavou, usmívám se a jsem šťastná, že to má někdo ÚPLNĚ STEJNĚ jako já. ♥

      Odstrániť
    3. My Viví, tento spolok je ti vždy, VŽDY otvorený:) A vlastne, bez teba by to vôbec nebolo ono!♥ Spolok bez Vivi? Čo toto?:D Vždy, keď sa v ňom objavíš, i já se jen usmívám a jsem šťastná;-)))

      Odstrániť
  2. Skvely napad takto to pekne a rozumne zhrnut...;))
    Tie napisy milujem...aussie ma aj tym dostal a vidim, ze nie som sama.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tinuš, aj tebe sa prihovoril klokan z Aussie šampónu? Úžasné!:) To je skvelé, že nás je toľko, čo rozumieme reči pekných obalov;) Ďakujem!♥

      Odstrániť
    2. jasne! :) ked som si to citala v drogerke, usmievala som sa od ucha k uchu ako taky...
      a doma na policke teraz rozveseluje este aj muza :D

      Odstrániť
    3. Ách ano! Aj ja, aj jaa! V drogérii sa museli diviť, čo už mi len môže byť smiešne na šampóne:D ;) Až som ho musela kúpiť :P
      Pekný, od ucha k uchu veselý deň, T.:)

      Odstrániť
  3. Zázračnú žltú tyčinku s kakaovým maslom milujem :) Kúpila som ju cez net náhodou, lebo sa mi páčil obal. Klokan z Aussie má tiež u mňa na poličke domov, vďaka nápaditému popisu, neotrelému obalu a super vôni :)
    www.umele-mihalnice.eu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je úplná paráda!:) Zdá sa, že naše poličky sú si v mnohom podobné:-). A že ten veselý klokan už sa prihovoril viacerým z nás, beťár jeden:).

      Odstrániť
  4. Súhlasím so všetkým, v prvom rade kozmetika ktorá nevonia nie je pre mňa, obal je tiež veľmi dôležitý, nielen vzhľad ale aj jeho tvar, niečo, čím si nás získa. Veľmi pekný post, skvelo sa číta.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Janka Bianka:-), nech výrobcovia kozmetiky na nevoňavé krémy v škaredých obaloch ani len nepomýšľajú. Kto by to kupoval? My dve teda nie!;-) Som rada, že sa zhodneme:-). A ďakujem!♥

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...