piatok 19. apríla 2013

Poppy lips alebo vlčí mak na perách

Dnes mám retro náladu, a tak na seba dávam červený rúž Lambada. Veď čo už je viac retro, než Lambada?;) Ešte nájsť starú bielu sukničku s čiernymi guličkami, na ktorej bol tento nápis vytlačený, a bude to ono. Suknička je už ale primalá a pravdepodobne leží niekde na dne skrine medzi oblečením z detstva, ktoré moja mama schováva ako poklady. Vraj "pre vnučku raz". ;) A tak z vešiaku zvesím svoje bielo-čierne puntíkové šaty, fotky hodím do nažltlého efektu rokov minulých a retrodeň sa môže začať:)

Okamžite, ako som na nejakej fotke uvidela: trend poppy lips, úplne ma to ohromilo. Mohol si tam kto chcel, čo chcel písať, že veď je to len obyčajná oranžovo-červená. Ha! Nikdy, nikdy by som farbu vlčích makov nemohla nazvať obyčajnou. Ten nežný kvietok ostrej farby ma fascinuje už od mala a nikdy sa presne nedozviem, ako je to s fámou, že sa doňho neradno pozerať (či ho ovoniavať?), aby človek neoslepol. Asi od tej krásy... A viete čo, ani to nechcem vedieť, niektoré legendy nech sú zachované:)

Načisto teda ohromená tou predstavou rúžu vo farbe vlčieho maku, prišlo rýchle zamyslenie a v hlave mi nastalo okamžité skenovanie mojej rúžovej zbierky. Do plnej krabičky všemožných odtieňov som už tak mohla rukou siahnuť na istotu: Oh my Gosh!! Veď predsa môj Gosh, v odtieni Lambada číslo sixty!

Tento krásny poppy rúž mám už doma zopár rokov, a tak vôbec netuším, či sa ešte vyrába. Ale prečo som v ňom doteraz nevidela tú vlčiu farbu, to mi ostane záhadou. Niektoré veci máme priamo pod nosom, a nevidíme ich. A odteraz zasa naopak - vždy keď uvidím niečo "oranžovočervené", môj mozog to vyhodnotí ako vlčí mak. Tak. Áno, som zaslepená. Odpustite. Niečo na tej legende asi predsa bude.

Okrem lipstick-krabičky, zalovila som aj medzi staré fotky s istotou, že nejaké maky sa v niektorej z mojich lúčnych kytíc, ktoré rada zbieram pri každej príležitosti, určite objavia. Nesklamali, objavili. Ach!

A tak ma teraz, prosím, ospravedlňte, idem sa hodiť do gala na dnešný lambadový tanec. A do vlasov si možno nelogicky zapichnem margarétku, nech je sranda;) But, call me Poppy anyway, please... ♥


12 komentárov:

  1. velmi pekna farba, naozaj poppy! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ano, ach ANOOO! Retro den s retro náladou. Vlčí máky a "poppy" polibky, krátká suknička, puntíky kam se podíváš a do toho song mého mládí ;-): http://www.youtube.com/watch?v=HCs-3R-pAw8
    Jsem šťastná! Samo blogové nebe mi tě seslalo :-**
    S láskou Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juchuchúú, šťastná Vivi (i ja:) a parádne roztancovaný klip!♥
      Fí, ale to boli teda ultra krátke a rozoviate sukničky, čo povieš?:D
      ...a že "Kaoma"! Tak na ten názov by som si už snáď ani nespomenula, hihi, perfektné Vivíí :P
      Rok 1989-ty a MTV = to už je poriadne retro!!:)
      Posielam (retro)Poppy Pusinku ;-) :-*

      Odstrániť
    2. Milá Dandelijonko, krátké sukničky, horká těla, ledové nápoje s barevnými deštníčky a já přivařená u televize s otevřenou pusou ... to jsou vzpomínky! ;-) Kaoma to uměla roztočit!
      I my budeme muset vymyslet kostýmy pro naše vystoupení kapely Luci&Luci (nevím, jak Ty, ale já mám v úmyslu být slavná a pokořit i nezlomnou popularitu Beach Boys) ;-).
      Tvá Vivííí

      Odstrániť
    3. Viví, tie naše kostými si viem úplne predstaviť;) A o pár desaťročí sa bude na blogoch (ak budú blogy ešte v móde)písať: "Luci&Luci to vedeli roztočiť!" :o))

      Odstrániť
    4. ...a jéje, vraj "kostý-mi"! Tak to MI vyšlo!:D To muselo byť zatmenie mysle! Prosím, odpusťte a tvárte sa, že ste nič nevideli. :P Ďakujem.

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Milá Markétka, je to veru snáď ten najžiarivejší z celej mojej zbierky:) Chystám sa s ním prežiť krásne žiarivú jar:))

      Odstrániť
  4. Opravdu krásné!
    Markéta

    OdpovedaťOdstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...