štvrtok 27. marca 2014

Keď nakuknem do maminej kúpeľne...

Už som to tu prezradila kedysi. Ocitnúť sa aspoň na krátku chvíľku v kúpeľni niekoho iného je ako dostať sa do krajiny zázrakov. Všetko je iné, nové, nepoznané a zaujímavé, všetko vonia akosi krajšie a má to tak trošku príchuť zakázaného ovocia. Predsa v kúpeľni, ktorá nepatrí nám, sa (asi) nepatrí privoniavať k parfémom, otvárať fľaštičky, skúšať krémy, zvedavo zisťovať (alebo rovno testovať) značku mejkapu alebo farbu rúžu, ktorý majiteľka toho čarovného priestoru používa... Nie nie, to sa veru nepatrí. Ale tiež to tak radi (a tajne) robíte?;-) Ak áno, potom vás dnes rada (a - samozrejme - tajne; inak by to nemalo tú správnu tajomnú príchuť:-) zoberiem nakuknúť do kúpeľne mojej mamy, kde pod rúškom tmy (a bodového osvetlenia nad zrkadlom) poskúšame nielen kozmetiku, ale možno aj nejaký ten prstienok či voňavú voňavku. Ale pšššt, hlavne nenápadne.;-)


Poďme všetci dnu a zavrime dvere, nech nás pri tom špehovaní (teda vlastne kozmetickej exkurzii) nikto neruší. Kúpeľňa síce nie je velikánska, ale o to je milšia a prívetivejšia. Steny zdobia jednoduché bledomodré obkladačky, na zemi na podlahe leží malý tkaný koberec a nad umývadlom hrdo visí veľké, veľkoryso osvetlené zrkadlo. No a na opačnej strane zasa na stene visí doma navrhnutá rohová drevená polička na mieru s jednou malou skrinkou, ktorá dokáže ukryť nejeden kozmetický poklad.


A veľa rôznych pokladov má svoje miesto aj na zrkadlovej poličke. Od Vianoc jej kraľuje Regeneračné sérum pre zrelú pleť od Dr. Hauschka a sekunduje mu malý drobček od Tata Harper, ktorý je síce malý, ale chce dokázať veľké veci - vyživiť a posilniť pleť a udržať jej mladistvý vzhľad. A to všetko na počkanie. Toho si asi pri odchode strčím do vrecka... Ale neprezraďte ma.;-)

Ja vám za to prezradím, kto pomaľoval tento vysoký biely hrnček. Bola som to (kedysi dávno) ja.;-) Z hrnčeka (alebo to bola vázička?) sa stal stojan na zubné kefky a musíte mi veriť (veď je to aj zfotodokumentované), že som tam tú "so stojanom dokonale zladenú" kefku presne takto našla. Dielo náhody alebo osudu (alebo dedičnosti?). Po kom to tá moja mama má...;-)


Ja však s určitosťou viem, čo mám po nej ja: lásku k striebru, jedinečným (ručne tepaným) šperkom, prstienkom, bižutérii, šperkovničkám, starým pokladom, novým radostiam, k pekným veciam, ktorými môžeme ozdobiť seba alebo svoj domov... ♥


Kto si chce vyskúšať? Jeden cínový, druhý strieborný. Kamienok z dovolenky, šperkovnica "z kedysi". 


Neviem, či si pamätám dobre, ale mám pocit, že ju mamina kedysi vyhrala v nejakej tombole (how cool!;-), a že už ju za tú dobu, čo ju má, bolo treba aj lepiť a opravovať. Ale ani rozbité veci sa u nás nevyhadzujú, keď majú svoju históriu, príbeh, keď sa na ne viažu spomienky, navštívené miesta alebo výhry:-). Moje spomienky a miesta sa zase viažu k tomuto modrému, ručne vyrábanému náramku, ktorý som mame priviezla jedno leto z Francúzska (a ktorý, ako vidím, vrhá na poličku úžasný tieň:-).

Nie z Francúzska, ale zo Švédska je kozmetika Oriflame z tejto fotky. Môžete tu (v pozadí) nájsť ich diamantovú micelárnu vodu Diamond Cellular, pred ňou stáť koncentrovaný liftingový denný krém Bio Clinic a vpredu ležať pár kapsuliek Royal Velvet...

A keď sa otočíte, na drevenej poličke uvidíte okrem rôznych drobností z rôznych kútov sveta, sviečok, maličkých parfémov, mydielok či spony do vlasov aj ružové duo od Nobilis Tilia - ružový olej a kvetovú vodu (ktorú mám práve požičanú doma;-).

A viete, čo by som si ešte najradšej požičala nabudúce? Túto malú guličku, v ktorej sa skrýva jedna neotrelá, veselá, neobvyklá vôňa. Malý flakónik s parfémom Jimmy Choo je voňavou bodkou na záver. Aj keď na kúpeľnovej poličke stojí rôznych vôní a flakónov viac, myslím, že práve táto stojí za pozornosť. Je síce najmenšia, ale dokáže zaujať. No nie je jediná zaujímavá:

mňa vždy zaujímali a fascinovali tieto mamine hodinky so staroružovým ciferníkom. Pamätám si ich odjakživa a keď som bola malá, predsavzala som si, že raz, keď budem veľká, tiež budem vlastniť také vzácne hodinky, tie "jediné", ktoré budem nosiť a milovať celý život. Nuž, (zatiaľ) sa mi to nevyplnilo, ale to je len dôkaz toho, že niektoré veci sú jedinečné a nenapodobiteľné...♥


16 komentárov:

  1. je to krasne.... ako o tom pises, ako si to nafotila, aky ma tvoja mama (mna velmi blizky) vkus.... Kiez by aj moja dcera raz tak pisala o mne :-) Dakujem, bolo to prijemne citanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som si istá, že bude, veď také pekné priania ako je toto tvoje, by sa predsa mali plniť;-).
      To ja ďakujem!♥ Aj za maminu.:-)

      Odstrániť
  2. Jeej, zase jeden krásny, milý, zo srdca napísaný príspevok, pri ktorom sa musím usmievať, aj keby neviem čo bolo :) Ty si proste taká milá čistá dušička :) A maminka to má v kúpeľni naozaj pekné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ách, ja mám táák rada margarétky...;-) Teda vlastne Margarétku:-), lebo vždy, keď príde na návštevu, nechá mi tu krásny, milý a zo srdca napísaný komentár, pri ktorom sa musím usmievať, aj keby neviem čo bolo.:-)) No fakt!♥ :-) Ďakujem ti!:-*

      Odstrániť
  3. Zasa raz úžasný článok :-) ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jaj, pre vás je proste radosť písať!:-) Ďakujem Veronika, zlatá si!♥ Teším sa, že sa vám na návšteve v kúpeľni páčilo, budeme si to musieť niekedy (niekde) zopakovať:-)).

      Odstrániť
  4. Ahoooj, Dandelijon! Teda, návštěvy v cizích koupelnách jsou má oblíbená kratochvíle! Zvlášť když jsou tak útulné a sympatické a plné různých drobností a voňavých pokladů. Ale nejvíc mě překvapil ten hrníček - vážně jsi taková šikulka? V tom případě prosím o exkurzi do galerie Tvých výtvarných děl, ať se můžeme (opět) pokochat ;-) U Tvé maminky se mi líbí patrně všechno do posledního puntíku a kapky. A ta polička na míru, tak ta je perfektní! Asi si taky nějakou navrhnu... a pak už jen sehnat šikulu, který to umí se dřevem... :-) Za pozvání a inspiraci děkuju a krásný slunečný den přeju! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéé, to keď mamine poviem, že tu dnes bola aj Niki a vše-cič-ko nám pochválila, tá bude šťastná ako... ako ja;-). Ďakujem ti, dárlink (aj za pochvalu toho hrnčeku!:-) Zobrať na návštevu takých milých hostí... no nech by bola tá miestnosť akákoľvek maličká, všetci by sme sa tam zmestili.♥ A ja teraz apelujem na všetkých šikovných stolárov, ktorý toto čítajú:D, že jedna superzlatá Niki si praje parádnu kúpeľňovú poličku, aby si na ňu mohla ukladať všetky svoje nové parfémy a voňavé mydielka.;-)) Určite sa ponuky len tak pohrnú, to je tutovka, veď kto by nechcel vyrobiť poličku podľa návrhu, ktorý bude isto-iste krásny, plný tajných skriniek a elegantných riešení... už sa na ňu sama začínam tešiť;-). Niki, tak nabudúce u teba!:-))) pááá

      Odstrániť
  5. Óóó jak krasná, útulná a uklizená koupelna! To se bohužel jen tak nevidí. Podle mě je koupelna odrazem majitelů a samozřejmě trochu více majitelky než majitele :) Ja bych byla moc ráda kdyby mi někdo takhle roztomile prošmejdil mé koupelnové poklady! Zastav se někdy na kávičku ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ó, aj Ivetka prišla na kafíčko! (Aj keď - káva v kúpeľni? A prečo nie!:-) A naviac, predsa by som návštevu bez kafíčka nenechala;-). Jaj, tak balím foťák a vyrážam? Prešmejdiť a fotiť ďalšie a ďalšie kúpeľňové poklady - áách, tým by som sa mohla (teda chcela) aj živiť... ;-) Ďakujem zlato, bolo to (opäť) milé stretko!♥

      Odstrániť
  6. nooo... ani som nevedela, ako rada do cudzích kúpelní lozím :D ak sa ale potvrdí, že štýlova dcéra má štýlovu maminu, prídem si pokutrať kedykoľvek :D veď keby tvoja mamča vedela, ako tu ochkáme a híkame, snívame si, že aj my by sme raz takto chceli, tiež by sa potešila, ni? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani nevieš, ako!;-) Totiž, ako to už býva, mamy vždy všetko vedia a všetko sa dozvedia a nič (hlavne nie tajné besiedky v ich kúpelniach;-) sa pred nimi nedajú utajiť;-). A tak vám mám odkázať, že ste zlaté a perfišné (ja som jej to nenašepkávala;-), a že takú milú a šarmantnú návštevu rada do svojej kúpeľne pustila.:o)
      P.S.: Sweetheart, no a ku mne sa môžeš prísť pokutrať kedykoľvek!:D

      Odstrániť
  7. Tak a teraz neviem, či je krajší článok, alebo fotky.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne by sa najviac páčilo, keby to bola remíza;-). Ďakujem Missy, zlatá si!:-)

      Odstrániť
  8. Velmi mile citanie a pozeranie. A mamka ma naozaj krasne a jedinecne hodinky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Tini, odkážem!:-) Vieš, čo sa mi na nich (okrem iného) odmalička asi tak páčilo? Že majú ružový ciferník... Prekvapivé, že?:D No čo, ružová je asi moja osudová...:P :-*

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...