streda 20. marca 2013

Korektne o korektoroch

Veď ako inak by sa malo hovoriť a písať o týchto pomocníkoch, ktorí nás každý deň robia dokonalejšími? Nech sa páči, servírujeme. Na zlatom podnose dnes podávame špeciality z kozmetickej kuchyne Dermacol, Maybelline, Oriflame a Rimmel. V posúdení rozdielov pomôže starožitné kabelkové zrkadielko z burzy a v nanášaní zasa moje lásky - tri chutné štetce od Samanthy.

foto: moje srdce bije zľava pre: Dermacol Make-Up Cover, Maybelline Affinitone, Oriflame Very Me,
Rimmel Match Perfection a trio Conceal Kit od Oriflame + Pixle-point, Accent a Deluxe Crease Brush.
foto: Very Me Cover Up Concealer Oriflame v odtieni Perfec Light + Pixel-Point Eyeliner Brush .
VeryMe Cover Up Concealer (Perfect Light) Oriflame - snáď môj prvý. Šikovný do školy i do práce, kabelkový pomocník na malé úpravy počas dňa. Štetec tu nie je nutnosťou, a tak so mnou v kozmetickej taštičke putuje svetom neustále. To boli časy, keď som o blogoch netušila, a spokojne si s týmto korektorom žila a po inom ani netúžila... Dnes už ale poučená viem, že jeden korektor mi stačiť veru nebude a nemôže. ...bože, to boli bez blogov ale hrozné časy!

foto: Make-Up Cover Dermacol v odtieni 221 a Pixel-Point Eyeliner Brush Real Techniques.
Make-Up Cover (No. 221) Dermacol - tak ja sa teda priznám, keď už o tej korektnosti hovorím. Takéhoto silného mejkap-koveristu vám ani nejak extra nepotrebujem. Lenže - ten obal!! Ma dostal. Uzučká, štíhla, kovová tuba so zlatým leskom a so špičkou na otvorenie vo vrchnáčiku, akú máva moje obľúbené Pikao, to som skrátka musela mať, ochytať, vlastniť. A rada som, čo vám poviem:) Čo má, to zakryje. A hlavne ma má tešiť na kozmetickom stolíku. A to mu ide tiež perfektne. Kvalita obalu a obsahu nanajvýš vyvážená jest.

foto: trio korektorov Conceal Kit Oriflame a Real Techniques Accent Brush.
Conceal Kit Oriflame - všetko pod jednou strechou. Žltú časť môžete využiť na zakrytie kruhov pod očami či na pigmentové škvrny, zelenú zasa na začervenania, ktoré krásne potlačí. A to všetko nakoniec zakryť telovou farbou. Tú však príliš nepoužívam, lebo na to mi parádnejšie poslúži spomínaný Make-Up Cover. Toto trio (či duo) dlho ležalo v šuflíčku, trošku neprávom obchádzané, no dnes už je mojím každodenným pomocníkom. Veď farby sú na to, aby sme si ich namiešali podľa svojho gusta:)

foto: Affinitone Concealer Maybelline v odtieni 02 Natural a luxusný Deluxe Crease Brush.
Affinitone Concealer (02 Natural) Maybelline - tekutý, no nie vodový či riedky korektor, asi prvý zakúpený s naliehavým pocitom, že keď všetci bojujú s kruhmi pod očami, patrilo by sa tiež. Či ich mám? Nuž, nezdalo sa mi, lenže nekúpte si ho a nezačnite bojovať s ostatnými, keď tie tmavé kruhy tak ľudstvo ohrozujú, a o tomto korektore sa tak pekne vyjadrujú... Affinitone kryje nadštandardne, no nesmie sa to s množstvom prehnať. Len zľahka ťupnúť bodku pod každé oko a jemne rozotrieť prstami či malým, huňatým štetcom.

foto: úžasňácky Match Perfection v odtieni 010 Ivory od Rimmel a tučko Deluxe Crease Brush.
Match Perfection (010 Ivory) Rimmel - a famfáry nakoniec. Pre mňa perfektný Match Perfection, na ktorom mi nevadí absolútne nič. Ani mnohými zatracovaný "zabudovaný" štetec, cez ktorý sa korektor vytláča. Ten, samozrejme, na zapracovanie korektoru do pleti nepoužívam, na to mám šikovné prstíky, ktoré produkt ešte rozohrejú, alebo príjemne jemného, hustého štetca Deluxe Crease Brush od Real Techniques (ale odporúčam skôr tie prsty:) Nenápadná tubička so skvelým obsahom. Rozjasní pohľad, zjednotí, zakryje, no vo výsledku je nevideteľný. Drží, nezlieva sa, neusadzuje... je to môj hrdina s vysokou krycou schopnosťou, no ľahký ako pierko.

...ach, no jeden šikovnejší, než druhý... A potom - vyberte si len jedného jediného. Veď je to nemožné!

A tak v zásade a v závere musím konštatovať, že všetky moje milované korektory sa chovajú nanajvýš korektne a som rada, že ich vo svojej zbierke mám. Čarovať sa s nimi rozhodne dá. A to ja veru rada:)


6 komentárov:

  1. priznam sa bez mucenia:o), ze o korektore od oriflame som citala uz vela, ale nalomila si ma prednedavnom az ty svojou recenziou, takze uz ho mam doma a vobec si nestazujem:o) kupim znova, ak sa minie... dalsi korektor, ktory mame spolocny je affinitone a dermacol cover, ten mam vsak ten najbledsi a vadi mi, ze je strasne hutny a tvoria sa mi supinky pod ocami..takze lezi ladom aj nadalej...match perfection chvali dost ludi, asi ho tiez vyskusam...a tesim sa na kazdy tvoj clanok:o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, koľko korektorov nás spája:) Dermacol je pod oči veru príliš silný kaliber, a tak myslím, že lepšie poslúži práve Match Perfection, ktorý je ešte "ľahší" než Affinitone. Ale keby som mala len oriflejmové trio, určite si na zakrytie kruhov pod očami vystačím s jeho žltou tretinkou:) Teším sa veľmi ak si spokojná, a ešte viac z tvojho pekného, korektného :P komentára :o))

      Odstrániť
    2. som velmi, pretoze zo ziadneho blogu necitim taku pozitivnu energiu ako z tvojho:o)

      Odstrániť
    3. Kristy milá, tak to si ma potešila!:) To je hudba pre každé blogové uško :o) Ďakujem!❤

      Odstrániť
  2. Ja jednoducho milujem tvoj blog! <3
    Tvoj štýl písania , tvoje fotky , recenzie všetko<3
    Stále dokola prechádzam staré články a čítam , vždy sa usmejem a spríjemním si deň..
    Ďakujem :)
    Miška.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miška, moje písanie, fotky, recenzie, všetky staré články a celý blog je šťastný prešťastný, že tu má takú milú návštevníčku!:-) To ja ďakujem, za krásny komentár, vernosť a ten spomínaný úsmev, ktorý mi tu na blogu nechávaš.:-) ♥ Ďakujem!

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...