utorok 26. marca 2013

Tri vône, ktoré otriasli svetom

Tým mojím. Voňavým a vône milujúcim. Svetom, stojacím na krehkých základoch snívania, vymýšľania a romantiky, no opierajúcim sa o pevnú zem vedy, empírie a faktov:) Ak sa vám tento (môj) svet pozdáva, poďte si so mnou k nemu privoňať a pozrieť sa, ktoré vône ním dokázali nežne voňavo otriasť.

foto: na maslovom pulovri spia: fialová L´Occitane, azúrová Essence a zlatý, milovaný Armani

. . .
Giorgo Armani Emporio She
Emporio She... she´s the one. Moja naj, teplá, hrejivá, mäkká. Neviem, či nájdem lepšie slová, než o nej boli povedané oficiálne... Lebo keď zalovíte do popisu výrobcu tejto vône, nie je už veľa ďalších, výstižnejších slov, ktoré by ju tak dobre charakterizovali. "Sexi, prirodzená, ženská Eau de Parfum... jemne žiarivá...hlboká, neodolateľná a krásna. Moderná a orientálna. Stáva sa druhou kožou, ktorá láka k pohladeniu... intímna a familiárna... ako hlboká a mäkká vôňa pokožky." Ach! Dostala ma svojím jantárovým srdcom, hlavou z kvetín a santalovo vanilkovým telom. Svetom spolu chodíme už pár rokov♥.

. . .
Fleurs de Brignoles L´Occitane
Fleurs de Brignoles... no ako to znie? Senzačne! Ľahká, no trvácna, osviežujúca, no nie citrusová Eau de Toilette od L´Ocitane s vôňou slivkového kvetu. Kto túto vôňu navrhol, toho budem navždy velebiť. No toho, kto z nej urobil len limitovanú edíciu, ktorú už nikdy nezoženiem, toho si podám a do jeho voňavej duše mu prehovorím. Ťažký, sklenený flakón s plastickými kvietkami a vnútri vôňa tak neobvyklá, neovoňaná, originálna, svieža i sladká zároveň. Fialová. Slivková! Famózna. A ja ju z celého ♥ milujem.

. . .
Essence Walk in the summer rain
Kráčať ulicami v príjemne osviežujúcom daždi cez horúci letný deň... Už z tej predstavy je mi voňavo:) Táto malá toaletná voda je mojím malým zázrakom. Je totiž dokonalou náhradou za dávnu, milovanú vôňu z jednej limitovanej edície, ktorá navždy zmizla a mňa tým rozosmutnila. Až kým mi nápadne podobná modrá morská farba, ukrytá v milom flakóniku od Essence nenašepkala: "Ovoňaj ma (a už nepusti)." A viete čo? Mala pravdu! Moja milovaná je späť! S čakaním, v inej fľaštičke, v inej značke, no minimálne s piatimi rovnakými zložkami v obsahu. Moji milí, pripravte sa, tak vonia more! Teda more v mojej hlave, ale ešte aj ako moje leto v Londýne. Tento pokladík má čisté, kvetinové srdce, sviežosť, sladkosť i letnosť vodného melónu a "vôňu mora" nájdete dokonca aj v jeho oficiálnych ingredienciách! 

 No nehovorila som?:)


4 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Milá Bella, tak to je tá najlepšia správa!:) Vôňa jari je tá naj:o) Ďakujem za návštevu, aj milý jarný komentárik:)

      Odstrániť
  2. tá essence voňavka mi strašne pripomína serene blue z oriflame. ta sa mi vtedy strašne páčila a som rada, že ešte raz som si ju mohla kúpiť v aj keď v inej podobe:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Pina, to je dokonalé! Dokonalá zhoda.:) Serene Blue je presne tá vôňa, o ktorej píšem:-) Ani by ma nenapadlo, že si na modrú Serene ešte niekto ďalší spomenie a že mu bude tá od Essence voňať rovnako, ako mne.:) Aj ja som šťastná za túto "náhradu" a ďakujem za komentár:)
      (idem sa rýchlo navoňať, a keby náhodou spŕchlo - aj prejsť sa v (jarno)letnom daždi:)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...