sobota 6. apríla 2013

10 neužitočných informácii ABOUT ME

+ doplňujúce informácie o tom, na čo vám môžu byť tieto neužitočné informácie užitočné :)

Takto pri nedeli (či pred ňou), nájde sa snáď čas na malé neužitočnosti. Dovolím si (same sebe) niečo (sama o sebe) prásknuť. Zrejme vynechám veci zrejmé, ako že milujem kozmetiku, ružovú farbu, vône sveta, cesty ďaleké, masti mazané a drobnosti drobné, no krásne. Napíšem o sebe veci také, ktoré sú vášmu oku skryté, a snáď sa po tom všetkom aj nabudúce zastavíte;) Beriem svoje obľúbené (ružové) pero a ružový zošit a vydávam sa na cestu, o ktorej ani sama netuším, ako v bode č. 10 dopadne:) A teraz už vás pozývam do svojho sveta. Pripútajte sa, prosím, bude to cesta úprimná a nespútaná :)))


Neužitočná informácia č. 1: Nemám nohavice.
Viem, trošku silná info na úvod. Prosím, nechápte ma zle, ja asi nejaké tie nohavice v skrini mám (ale sú mi ešte dobré?), len už som posledných pár rokov načisto podľahla šatom a sukniam. Ich svištaniu, vlneniu, romantike, pohodlnosti, zvodnosti a tak nejak celkovo sukničkovej radosti:)
Využitie informácie č. 1: Na ulici ma ľahko spoznáte, lebo dievča bez nohavíc je predsalen trošku podozrivý tvor. 

Neužitočná informácia č. 2: Nemám rada hrozienka.
Jedna z rodinných záhad. Nemôže na to rodinná rada prísť, odkedy vraj. Jaj. Veď odvždy, mami! S tými malými potvorkami zvádzam celoživotný boj a (ne)milosrdne ich zo všetkých koláčov vyberám a zachraňujem im (si) tak život.
Využitie informácie č. 2: Môžete si byť istí, že ak vám zmizne váš hrozienkový koláčik, ja som to nebola. A o jedného podozrivého menej. Túto neužitočnú informáciu pokladám za jednu z najužitočnejších (obzvlášť pre mňa;)


Neužitočná informácia č. 3: Milujem slová.
Ich použitie. Hľadanie, objavovanie či vymýšľanie nových. Slovné hračky, presmyčky, spojenia, srandičky, skratky... jedným slovom, milujem prácu so slovom:)
Využitie informácie č. 3: Ak tu objavíte (pre)veľa všelijakých (u)zátvoriek, (ne)porazí vás z toho, lebo si poviete: "Jáj, to je (len) tá jej slovná úchylka. To (ne)prežijem." ;)

Neužitočná informácia č. 4: Aj tak budem požiarnikom.
Teda novinárkou. Ako malý krpec som si vyrobila a nakreslila "namakaný prototyp" vlastného časopisu, resp. komiksu s Kalimerom v hlavnej úlohe, a chcela ísť ponúknuť milej pani do PNS, či by sa to teda ako nepredávalo... Nikto si už nepamätá, PREČO z toho nebol hit, ale dnes už môžem povedať, že štúdium vysnívaného odboru i práca v ňom sa podarili a ja sa často radostne pousmejem nad tým, keď môžem/mám vymyslieť nový text, článok, slogan, názov, grafický návrh alebo aspoň malinkú kampaň či reklamu. Jupíí. 
Využitie informácie č. 4: Keď budete potrebovať kalimerový komiks, viete, na koho sa (ne)máte obrátiť;)

Neužitočná informácia č. 5: Zvieratká sú naj!
Najmilšie, najzlatšie, najsladšie, najmäkšie a najňufkovitejšie a ja by som ich od lásky všetky pomačkala:) Mačičky, havíci, srnky, prasiatka, zajkovia, ježkovia, všetky chcem!
Využitie informácie č. 5: Teraz aspoň viete, prečo mám jelenčeky alebo opice na ponožkách, a prečo potrebujem a musím kúpiť všetku kozmetiku, na ktorej je slimáčik alebo včelička.

Neužitočná informácia č. 6: Dievča južanského typu.
Teplúčko, slnečno, morský vzduch, voda, horúce počasie, no píjemný vánok. Pre slnko mi srdce bije. Krv predkov z teplejších krajín v žilách mi koluje a túto nekončiacu zimu zatracuje (ale jeseň, tú krásnu, aj tak miluje:)
Využitie informácie č. 6: Vďaka tejto info možno lepšie pochopíte a odpustíte, ak vás (i blog) nabudúce už v januári začnem nenápadne do jarno-letných vecí a farieb nútiť :P

Neužitočná informácia č. 7: Maslový chlieb.
Ten milujem! Tú jednoduchú, a pritom skvelú chuť. Dobrý chlebík, (o)solené maslo - a máte ma. Doma.
Využitie informácie č. 7: Keď sa k vám vnútim na návštevu, veľa starostí vám nenarobím. Budete vedieť, že ma stačí chlebom a soľou privítať. Ja si budem ticho hryzkať a medzitým sa obzerať, či doma nemáte nejaké chutné zvieratko na spapanie. Myslím od lásky!

Neužitočná informácia č. 8: Netreba sa báť, treba sa nebáť.
Aj pri všetkom svojom zmysle pre realitu, pre prirodzený rešpekt z nového a cudzieho, baví ma prekonávať vlastné malé strachy a potom sa ako malé deco radovať, ako som to parádne zvládla;)
Využitie informácie č. 8: Preto sa nebudete nikdy čudovať, keď si rúžom nebudem len pery maľovať a medový očný krém si na celú tvár natierať ;) Lebo ani kozmetiky sa báť netreba!

Neužitočná informácia č. 9Som plnokrvný blíženec.
A celkom zaujímavo to ovplyvňuje môj život. Neustála potreba prísunu nových informácií a vzruchov je živnou pôdou pre hlavu plnú myšlienok, podnetov a (snáď i zaujímavých) nápadov. Bez pretvárania svojich inšpirácií do výsledkov, bez nadchnutia sa pre stále nové a nové veci, bez dostatku čerstvých, podložených informácií a bez odkomunikovania ich s niekým blízkym - bez toho by som sa asi načisto zbláznila a tá informácií plná hlava sa mi načisto zatočila:)
Využitie informácie č. 9: Možno tým celkom dobre obhájiť a vysvetliť moju kozmetickú nestálosť, keďže blíženci sú (po)tvory prelietavé;)

Neužitočná informácia č. 10: Ach, ale asi som nakoniec taký núďó, že o sebe už ani neviem vymyslieť desiatu, aspoň trošku zaujímavú vec. Zaujímavé... ;) 
Využitie informácie č. 10: Táto informácia nemá absolútne žiadne využitie a bude zničená za 3, 2, 1 sekúnd...


Tak, a to je všetko, moji milí. Zatváram zošit a idem sa pred vami skryť pod perinu;)


4 komentáre:

  1. Jedno vím jistě, moje milá, nejmilejší - na ulici bych tě poznala mezi všemi (!), hned bych Tě odvlekla do nejbližší roztomilé kavárničky, poručila nám oběma veliký koláč (ovšem bez hrozinek), ukázala bych ti pod stolem svoje ponožky (myslím, že by ses nasmála...ano, jsou s opičkama a navrch mají krajku, na které jsou miniaturní banánky) a vymyslely bychom spolu nejmíň milion dalších vesele neužitečných informací o tobě. Ty jsi totiž nejsuper nejbezva zajímavá! ;-)
    S láskou tvá Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :))) Ja sa smejeeem už teraz Lucinko, len si predstavím tie tvoje ponožtičky! To snáď neni možné!:) A na tie banániky na krajke by som čumela jak puk!:D
      Nehrozienkový koláčik, roztomilá kaviarnička a vééľa veselého vymýšľania s Vivi...v tej kaviarni by snáď museli mať (alebo skôr kvôli nám nechať) otvorené nonstop:) Ďakujem!
      Si tá najlepšia sistr na svete! :-***

      Odstrániť
  2. To je hezké! Zaujaly mne krom jiného ty hrozinky (to máme společné). MOhu se zeptat, kolik je ti let? :)
    Markéta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Markétka, aj ty si dievča nehrozienkové? Jéj, to je milé:). Tak teda vitaj v mojom antihrozienkovom klube!:-)
      (Šťastných 30 už som oslávila, ale pšššt, nikomu to neprezraď;-)))

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...