štvrtok 11. apríla 2013

13 kozmetických tipov, ktoré ma naučil internet

Viete. Sú veci, ktoré vás naučia rodičia, starší súrodenci, škola, ulica. Sú také, na ktoré prídete sami. Ale výborné a neoceniteľné sú niekedy aj tie, ktoré sa naučíte na internete. Z blogov, videí, tutoriálov a iných šikovných virtuálnych priestorov a ľudí. Je ich nepreberné množstvo, a je len na vás/nás, ktoré z nich sa nám zdajú užitočné, ktoré zbytočné, ktoré nudné a ktoré zábavné. Tých mojich 13 rád, ktoré ma zaujali a bavia najviac, a naviac - ich aj vo svojom reálnom (kozmetickom) živote používam, môžete si pozrieť, prečítať, preskúmať, zhodnotiť, doplniť či zatratiť práve tu a teraz:). Tešíte sa? Ja hej;-).

1. KOMBINOVAŤ FARBY je paráda. K červenému rúžu do stredu pier pridať korálovú alebo ružovú... so much fun! Vytvoriť si vlastný, jedinečný odtieň rúžu je také ľahké a povznášajúce. A aj s pár kúskami môžete vytvoriť množstvo nevídaných kombinácií. Stačí pery natrieť rúžom červeným, a potom ešte zľahka pobozkať ten ružový (alebo opačne?:) Svieže, šťavnaté a sexi. Za to vám ručím:)

2. OPRÁŠIŤ ŠTETEC od púdru, bronzeru či očných tieňov pred nanesením je snáď jedna z najlepších rád vôbec. Lebo nánosy púdrových produktov na svojej spanilej tváričke isto nechce žiadna deva mať. 

3. VRSTVIŤ. Krém, mejkap, bronzer aj lícenku. Mať kontrolu nad výsledkom, odtieňom a intenzitou. Zmaľované červené líčko asi nie je náš cieľ, a tak vrstvy pridávame postupne a s citom, jednu na druhú. A aj tu si štetec kde-tu oklepeme od prebytočného produktu.

4. MYSLÍM GLOBÁLNE, ZAKRÝVAM LOKÁLNE:) Ťažké mejkapy nesvedčia na bežný deň a denné svetlo nikomu. V jednom zo svojich videí moja milovaná Lisa Eldridge vysvetľuje a ukazuje, že aj problematickú pleť je krajšie a vhodnejšie najskôr zjednotiť ľahším mejkapom, a silnejšie krytie použiť len tam, kde naozaj treba. A tu už sa rovno dostávame aj k ďalšiemu bodu...

5. KOMBINOVAŤ PRODUKTY s rôznymi vlastnosťami, krytím, vytvoriť si vlastnú konzistenciu alebo vyhovujúci odtieň. Na T-zónu použiť mejkap zmatňujúci, na zvyšok skombinovať s ľahším alebo viac "glowy" produktom. Všetko v závislosti od toho, aký výsledok si my a naša pleť prajeme:)

6. VZORKY, ach vzorky. Tie si vypýtať a vyprosiť je niekedy boj. Ale my bojovať nechceme, my sa chceme baviť a s mejkapom hrať. A tak niekedy pomôže pekne sladko sa na milú pani predavačku usmiať, inokedy nejakú tú vzorku si zakúpiť (ak sa dá) či od ochotnej kamarátky vypýtať. Na nosenie si malých kelímkov tajne do drogérie vás nahovárať nebudem, na to by som si ani sama netrúfla;).

7. RÚŽOVÉ LÍCA. Nie je to už síce žiadna novinka, ale priznajme sa, koľké z nás ju používajú. Snívame o krémových lícenkách krásnych farieb nevídaných, no v šuflíku nám pištia desiatky nevyužitých rúžov. Len smelo do nich, čakajú na svoju (novú) príležitosť:) Nanášať však s citom, ešte pred púdrovaním. A ak chcete, aby vám vaša nová rúžová lícenka dlhšie vydržala, nebojte sa na ňu ešte položiť jemnú vrstvu lícenky púdrovej, v podobnom odtieni, a tým ju zafixovať.

8. ŠPIRÁLY. NIE JEDNA, ALE DVE. Človek by si asi pripadal trochu šiši, keby s tým vyšiel na svetlo. Lenže prečo? Z vecí treba vyťažiť maximum, a ten "jeden dokonalý" štetček maskary nemusíme nájsť celý život. A tak si trošku zakombinujme, prizvime k spolupráci veľký i malý, predlžujúci i zhusťujúci. Noačo. Hlavne, že dosiahneme, čo chceme;)

9. RÚŽ+PÚDER= Nie však na prepúdrovanie pier pred nanesením rúžu, aby lepšie držal. Ale na záver, aby lepšie vyzeral! Trošinka (fakt málinko) sypkého púdru na jemnom štetci, zľahka k perám pritisknúť, jemne poprášiť a získate krásne, matné, saténové pery. A aký krásny je tento efekt v kombinácií s výraznými, krikľavými farbami! Ďakujem ti, Charlotte Tilbury, za tento malý milý trik:) 

10. ROZJASNENÁ TVÁR je už dnes tak trochu samozrejmosť. Lenže, kde sme k tým rozjasňovačom prišli? No na internetee:) Určite nie v naších drogériách (a parfumériách), kde by človek dodnes tieto hviezdy jasné mohol hľadať a od milej pani predavačky niečo také ako rozjasňovač chcieť (poradiť).

11. ŠTETEC NA RÚŽ. No čo už je len toto za radu? Pozná každý... Cha! Klasický malý štetček asi áno. No štetec na očné tiene? To bolo pre mňa nóvum. Kým s malým plochým dosiahnete "silnejšieho efektu", jemný, hustejší štetec dá vašim perám len krásne šťavnatú farbu bez nánosu rúžu. Ťažko opísať, treba vyskúšať:).

12. ZAPÚDROVAŤ KOREKTOR, napríklad (hlavne) pod očami. Najlepšie púdrom jemným, sypkým. Nielen preto, aby vám vydržal celý deň, ale aj proti rozmazávaniu  maskary. Proste parádna rada:).

13. HLAVNE SA NEBÁŤ. Farieb, nových textúr, kombinácií... Veď celé je to len hra a veľká zábava:)

. . .

Sľubujem na svoju kozmetickú česť, že ak sa ďalšie chytré a šikovné (o chytrosti a šikovnosti však iba mnou posúdené) veci dozviem, bezodkladne vás o nich informovať budem. Tešíte sa? Ja hej;-)).


10 komentárov:

  1. Uplne super si to zhodnotila, vazne vdaka internetu si myslim, ze ja osobne sa malujem omnoho lepsie. Pre mna je asi top rada rozjasnovac a zakryvat korektorom nie vrstvami make-upu a potom korektor prepudrovat. Ono sa to nezda ale vazne to pozeranie videi nieco cloveku da. Super tipy, ktore by sa inak nedozvedel :)

    Inak ak ta trapia kruhy pod ocami tu je recenzia na jeden super vzrobok aj s dokazom, ze funguje http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/04/ako-nipfab-vyliecilo-zombika.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, tak si to nevymýšľam, že internet a blogy sú užitočné?:)) Veru, niektoré veci sa človek skrátka od mamy ani od kamošky nedozvie, a musí zaloviť do múdrych videí;)
      Ďakujem za komentár aj pozvanie, určite sa zastavím;)

      Odstrániť
  2. veru, pred dvoma tyzdnami som sla do DM s malym "storocnym" "kelimkom" od kremu na oci z avonu a clupla som si tam z testera Rimmel make up Match perfection...nebolo to zbytocne, sadol mi a smelo uz pouzivam cele balenie :o) netreba zdoraznovat, ze som sa citila ako zlodej a rychlo som surila polovicku, nech ten kelimok zavrie, ze padame...no des a hroza:o) ale zase, nikde nie je napisane, kolko ml produktu si clovek moze vyskusat:o) ale vychova nepusti:o))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kristy milá, úplne vidím ten malý milý drogériový "kriminálny čin", xixi:) Som na teba pyšná;) Myslím, že za všetky tie investície, ktoré v drogériach nechávame, si pár vzoriek zaslúžime! Legálne či nelegálne:D

      Odstrániť
  3. skvely suhr rad- vdaka, ze si si dala tu namahu. niektore stare zname- no niektore uplne novinky! :)
    Tin.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jupí, Tini zlatá si, ďakujem a teším sa, ak sa tu našli nejaké nové a užitočné tipy, vďaka ktorým budeme krajšie a krajšie každým dňom!:))

      Odstrániť
  4. Jaj, tak to je seznámek přesně podle Vivina gusta. Pěkně se nám ty rtěnky na první fotce pusinkují. ;-) Tvoje fotky jsou rozkošné a vůbec všechno je tu jak ze světa snů.
    PS: vždycky s úsměvem koukám na to vaše slovenské "sexi" s měkkým "i", protože my máme "sexy" s tvrdým...čím jen to může být? ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viviiii:D Ty ty ty jedna!;))) Tiež by ma zaujímalo, čím to... :o) Počkám teda (a teším! teraz o to viac;) na toho "sexy" poštára, možno sa záhada objasní :P

      Odstrániť
  5. Super zhrnutie! Ja keby som mala viac času, tak by som na youtube pozerala aj celý deň, človek sa tam dozvie super rady :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj veru, celý deň sa neprezliecť z pyžama, sledovať videá a potom všetky tie dobré rady a tipy na sebe vyskúšať:)
      Rozumieme si:))

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...