utorok 30. apríla 2013

Čo mi pri vode (ne)chýba alebo "SEZÓNA ZAČÍNÁ"

Bolo by to krásne. Zobrať len deku, natrieť sa krémom (ak by sme to vôbec stihli), na pery  iba šťavnatý lesk a potom už len čo najrýchlejšie bežať ruka v ruke k jazeru a bezstarostne ležať v tráve ako vo filme. Nuž, realite neuniknem, a tak so sebou ťahám vždy plnú tašku nevyhnutností, krémov, sprejov, čítania, hudby, dobrôt... aby mi v celý ten krásny deň pri vodičke nič nechýbalo.;) No pozrite...

Bez hudby a slnečných okuliarov by to nešlo. Nie nie. Už cestou autom "zadelujeme" CD jedno po druhom. Lushlife priamo z koncertu, David Bowie (♥), ktorý nás sprevádza na rôznych cestách už roky a má pre nás atmosféru spomienok, alebo - ako už nadpis napovedá - songy Pražského výběru.

Do priesvitnej melónovej zeleno-ružovej tašky dávam svoje krikľavé plavky a beriem tú najväčšiu zeleno-ružovú osušku. Fakt musí byť taška s osuškou zladená? Nie... Nie nutne. Prečo sa pýtate?;) 

Doma pripravím výbornú ľadovú kávičku do čo najväčšej termosky (čím viac kávy-tým šťastnejší deň:), v DM narýchlo kupujem krém s SPF30, do vlasov dávam farebné cingrlátko a môžeme vyraziť. Za termoskou sa hanblivo schováva ochránná tyčinka na pery, je už totiž, chúďa, trošku opotrebovaná...

A kým termoska sa chladí vo vode, z vrchnáčiku si robím malú vázičku.:) 

Jeden olej nikdy nestačí. Kde sa to písalo? Asi nikde, ale v mojej taške je tomu tak. Vyššiemu faktoru opaľovacieho mlieka z DM sekundujú: olej s jemným rozprašovačom SPF15 zo Sephory (ešte 1 balenie z minulého leta v zásobe) a hnedý olej od Garnier s nulovým faktorom, zato s peknou vôňou;). Je určený už pre veľmi snedú či opálenú pokožku, no ja ho k vode nosím už od začiatku sezóny. Lebo, čo keby som zrazu (zo dňa na deň) prišla k tomu veľkému opáleniu, a olej nikde? Hm?

Voda sa mi občas zdá byť studená ako ľad, aj keď slnko upaľuje ako o závod. Bez osvieženia ale ťažko vydržať, a tak nosím so sebou nejaký ten voňavý rozprašovač s velepríjemne chladivou náplňou.

Pokožka je ochránená, no nezabúdam ani na vlasy. "Nasprejujte na mokré vlasy pred slnením." - píše sa na oranžovom kondicionéri. Môžem neposlúchnuť? Nie, to sa nepatrí. A pre mokrý, sexi účes ako od mora (viď krásavicu na foto), vyťahujem svoju malú veľkú tajnú zbraň - slaný sprej od label.m. Mmm...

Že sa vám zdajú nadrozmerné náušnice k vode značne nepraktické? Veď vám hovorím, že celá moja nadrozmerná, do prasknutia plná taška je trošičku un-praktish. To už malými náušnicami nevykryjem. Navyše, sú také krásne k letným šatom, farebným plavkám, k šatkám vo vlasoch... Ach.


Pohodlie ale vyvažujem fialovými teniskami s červenými pásikmi vo vnútri. Majú už zopár rokov, všeličo zažili, všeličo pochodili, ale stále sú tu, pripravené na nové výlety a ťažké súboje na brehu v speedmintone;). Vyzujte sa, prosím, a dajte si so mnou jednu ľadovú (ktorá zachutila aj mravčekom:).

12 komentárov:

  1. waaw! tak toto je super! teraz som uz po tych vyletovych clankoch pekne navnadena! :) (prave som docitala jeden u Vivi milej ;) )
    velmi prijemne... dakujem!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty si zlato:) A ja šťastná, že sme my tri boli dnes na parádnom "spoločnom výlete":))) Výborná zostavička, musím povedať:) Dúfam, že si to ešte niekedy zopákneme!;-) ♥

      Odstrániť
  2. Ježiš, tenhle článek mě tak navnadil na žhavé léto. Jééé...
    Ale zase jedna věc - mě ty opalovací krémy a oleje nedělají dobře. Spíš se v těch hicech rozpouští a tečou - takže jsem mastná, mám mastný vlasy u hlavy a namazat si čelo, tak mi to dřív nebo později nateče do očí a začnou pálit, začnu vidět rozmazaně a pak začnu bejt děsně nepříjemná, protože mě to bude štípat čím dál tím víc.

    Nevím. Tohle se mi děje každou dovolenou. V horkém červenci se tak začínám vždycky těšit na Vánoce:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Luci, z toho si nič nerob. Zo mňa si už moja polovička robí srandu, že vždy, keď už ma to pri vode nebaví a chcem ísť domov, začnem si vymýšľať, že ma štípu oči:D Lenže fakt sa mi to stáva!;-)) Na tváričku len nejaký nemastnejší krém veru, inak by sme mohli ísť domov už na obed :P A to by bylo děsně nepříjemné;)

      Odstrániť
  3. naušnice su fakt pekne, zaujimavy članok pekny blog všetko :)))

    POZYVAM NA NAS BLOG pri 100 sledovateľoch spravíme velku giveaway http://aj-ro-na.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lucinko, článek je krásný - takový, jaký umíš napsat jen Ty. Příště Tě ale budu muset poprosit o praktické rady, jak pečovat o oční okolí, aby vrásky ještě nějaký čas počkaly na svůj nevyhnutelný příchod. Protože pokaždé, když sem přijdu, nebo když čtu Tvé e-maily (ano, ovšem - také když rozbaluju balíček Bééééé), tak se usmívám, řehoním, chichúňám, a tak budu muset začít s řádnou protivráskovou prevencí.
    A ještě k článku - všechno je tak vypiplané, tak rozkošné a já jsem u vody v tu chvíli s tebou, klidně celá mastná od olejíčků, všechno si prohlížím zblízka a tleskám jako o Vánocích. Jsi nej! :-**

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viví, zase si ma prichytila pri poháriku ružového! Ako to len robíš?:D Ja som tak dúfala, že sa aj ty zastavíš na to ľadové kafe... a si tuu!:-)
      Vrásky:D Ty si výmyselník, hihih:-))) Balíček Bééé - jééé♥ :)
      ...počkať, tak to ty si bola ten malý mravček, čo sa mi snažil dostať do termosky?:D Perfektné, uvidíme sa na tom istom mieste, v tom istom čase aj zajtra? Dúfam!;)

      P.S.: Na tvoje ANO odpovedám JUCHÚÚ!♥ ;))

      Odstrániť
    2. Já tam budu!! I s novou děrovačkou, která děruje srdíčka, a kterou jsem dneska proděravěla už úplně všechny papíry a notesy a jedno tričko. A taky s dortem (jahodovým, v letní verzi), který jsem před chvílí dopekla. A něčím růžovým (pohárikem asi), a s puntíkatou termoskou a celou velikánskou taškou, kterou k vodě nosím. A že má zítra pršet? Pchá, NÁM bude svítit sunny! :-)

      Odstrániť
    3. ...moment, musím sa ísť natrieť tým protivráskovým krémom... :D
      "...a jedno tričko." :DD WAU, hovorím!:))) Ja sa tak teším! Na puntíkatú termosku, ktorá sa bude náramne hodiť k mojej veľkej taške s farebnými prúžkami, na "niečo ružové (pohárik asi)", na dážď, na dort!, na Vivi♥ ;-))) Tak zítra!

      Odstrániť
  5. Opravdové léto :)
    M.

    OdpovedaťOdstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...