utorok 27. augusta 2013

Ne/zmokli sme a sme tu

Z výletu. Len tak sa zrazu zbaliť a vyraziť. Do Viedne. Neplánovane a nečakane. Dobrodružne a spontánne. Oprášiť bodkovaný kufor (vlastne ho oprašujem tak nejak priebežne, nikdy totiž neviete, kedy vaše túlavé topánky zahlásia náhly odchod), vytiahnuť z neho odložené kabelky a naplniť ho čo najrýchlejšie tým najpotrebnejším (orieškovou kávou, limetkami na limonádu, kozmetikou, časopismi a lakom na nechty). Cha, vedieť sa takto dobre pobaliť, to chce grif. ;-)


Ak totiž váš kufor obsahuje tie správne vychytávky, nič vás nemôže v ne/ďalekom svete prekvapiť.

Veď máte malú termálnu vodu na osvieženie aj schladenie horúcej hlavy, usmiaty ružový obuvák na veselé ranné obúvanie, ochranný levanduľový gél od Nobilisu na upokojenie pokožky, pár skrášľujúcich štetcov, šťavnatú ceruzku od Astoru a prírodné trio: krém-šampón-balzam na pery. To si kufor (ani ja) vážne nemôžeme na nič sťažovať.

To, že všade, na každý výlet prepašujem aj nejaké to zvieratko, je už asi o mne známe. Žabu s korunkou na ružovej bunde s kapucou, excentrickú kozu z očného krému aj malú Kitty na poslednom balení vreckoviek, ktoré som doma našla. Nebol však čas na zázraky (a fňukanie nad tým, že Kitty vreckovky som predsa použiť/minúť nikdy nechcela), o chvíľu bolo treba vyraziť. Nasadnúť romanticky na vlak a celú cestu si predstavovať, čo je vo Viedni zas po pár mesiacoch nového, čo tam objavíme, zažijeme...

koľko kávy tam stihneme vypiť...

 ...a čo pekného si odtiaľ prinesiem;-). Vrátiť sa z výletu či dovolenky s novou kabelkou stalo sa už akousi tradíciou. 
A (niektoré) tradície neradno porušovať;-). Ale kto by si bol býval pomyslel, že z mesta nekončiacich nákupných ulíc bude priniesť si Color Tatoo v odtieni Permanent Taupe taký oriešok? Nech je zaznamenané, že toto bol jediný neotvorený a neušmudlaný kúsok, ktorý som v asi šiestich drogériach našla. O tom, že stál 8 EUR, prosím pomlčme. Z rúk by mi ho ani najmocnejší Golem nevyrval;-).


12 komentárov:

  1. Krásné fotky! Vídeň zavidím, hned bych jela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jo, ještě jsem tě chtěla poprosit o radu. Jak jsi udělala v zápatí tu lištu s odkazy na nové a starší články? Nemohu to vykoumat...
    Když tak mi můžeš napsat na mail: anesagill@gmail.com :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Anesa, síce som sa z Viedne len "pred chvíľkou" vrátila, ale tiež by som išla okamžite znova;-).
      Odkazy na staršie a novšie články som menila prepisom HTML kódu, a postupovala som (ak si dobre pamätám) podľa tohto článku: http://www.blogspottutorial.com/2008/12/how-to-change-older-post-and-newer-post.html

      Odstrániť
  3. Musel to být super výlet a popravdě, kdybych se měla balit tak, jako ty, snad by mě to i bavilo ;) já mám totiž ve zvyku si nabalit kufr plný zbytečností a důležitý věci vždycky dokupuju na místě, jelikož všechno nechám doma.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Lux, balenie na výlety je (väčšinou) ozajstná zábava a užívam si ho, ale situácie, kedy si je človek istý, že zubnú pastu/sprcháč/šampón URČITE zobral "ten druhý";), poznám aj ja. Ale o to je nakoniec väčšia moja radosť, že sa môžem/musím vybrať na okamžité a neodkladné nákupy do tamojšej drogérie;-)).

      Odstrániť
  4. Tvuj kufrik je nejkrasnejsi na svete! Kolik kavy jsi nakonec zvladla? ;) Viden je genialni mesto na kafickovani.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najmilšia Ivet Kafíčková, ďakujem za kufríkovú pochvalu, je to milášik!:-)
      Takže - kávička: jedna pred raňajkami, jedna na raňajkách, jedna po raňajkách, potom samozrejme nejaká cez deň aj večer, no ale chuť bola aj v noci:D. A už mi je vďaka tebe jasné, čím to je - že Vídeň je geniální město na kafíčkování. To vysvetľuje všetko. :-))

      Odstrániť
    2. Fiiiha, no to jsi skoro lepsi nez ja! :) Chce to leta cviku, aby se clovek dostal na nasi uroven vid? ;) Viden je ma oblibena - to vysvetluje vsechno!

      Odstrániť
    3. Ó áno, sú to roky (chutného)tréningu. :D ;-)
      Tak raz snáď dovidenia vo Viedni na-kafíčku-s-Ivet!:-))

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...