utorok 29. októbra 2013

Moje ráno

V deň, keď nikam (vstávať) nemusíme, sú tie naj. Na tom sa isto zhodneme. A aj keď nie som žiadne ranné vtáča (vlastne, mám od neho celkom ďaleko;), nechce sa mi dlho vyspávať, ale radšej vyskočiť spod periny, nakuknúť cez žalúzie, aké nás čaká počasie (a teda - akú budem mať dnes náladu: či slnečnú a plnú energie, alebo príjemne jesenne melancholickú). Zapínam rádio Devín, kde by som ešte mohla zachytiť nejakú rozprávku alebo rozhlasovú hru... a moje ráno sa môže začať.

A začína sa nielen zobudením samej seba (k tomu napomôže ďalšia foto), ale aj zobudením počítača. A len čo krátko (nespokojne) zavrčí a rozlepí oči, už má pre mňa nachystané nejaké príjemné čítanie na mojich obľúbených blogoch.

 Bez preskúmania bloggeru si svoje ráno snáď už ani neviem predstaviť;-). A ešte bez niečoho ďalšieho, voňavého, čierneho, horkého a teplého. Bez čerstvej rannej kávy. Kým najčastejšie je mojím ranným rituálom malé espresso z nášho limetkovo zeleného Sladkého Gusta, dnes si dáme kávu s vôňou ďaleka. Špeciálnu kávovú vychytávku, ktorú som dostala od mamy, ktorá ju dostala od svojej známej, ktorá ju dostala od svojej dcéry, ktorá žije v Japonsku.:-) Káva vie napísať nejeden príbeh...

A k dobrej káve patrí nejaká maškrta. Za japonskej kávy hodnú som pasovala banánovú ovsenú tyčinku Flapjack (mňam-mňam) z drogérie DM (ktorú ale asi nezoženiete, kým v DM nedostanú nový tovar, všetky som totiž vykúpila). Pardón. Je ale taká veľká a sýta, že sa s vami rada podelím. Budem z nej odždibávať minimálne ešte celé doobedie. Prídete?;-)

Ak áno, mala by som sa pre vás trošku upraviť. Len, v tie rána (ako je toto), kedy mám dosť času na všeličo, nikdy sa neviem rozhodnúť, ktorý z načatých krémov, poslušne stojacich a čakajúcich na stolíku, použiť. Ale na to sa, samozrejme, nesťažujem. Baví ma vymýšľať si argumenty a dôvody, prečo by to mal byť dnes práve TEN a nie onen. A tak sa, prosím, neponáhľajte, bude mi to fintenie asi chvíľku trvať;-).

 Lebo viete, musím sa predsa ešte rozhodnúť, "za koho dnes pôjdem" (aj keď nikam nemusím:-). Veď maľovanie sa je oveľa väčšia zábava, keď vás nikto a nič nenaháňa. A ja si môžem vybrať, či to dnes bude dramatickejšie alebo farebnejšie, či vyskúšam nejaký chic-look od Lisy Eldridge, či mám chuť na farebné oči alebo pery... Dnes to bude skrátka iba zábava.

 Aj cez rozmarnú náladu a lúče slnka, čo sem práve začali presvitať, vidím a nezabúdam ani na povinnosti. Momentík, pozriem sa, čo za náročné úlohy sú poznačené v kalendári... Aháá, dnes končí sladká súťaž a gaštanová opička  pomaly poputuje k novému majiteľovi. Už teraz sa teším, kto z vás to bude!:-) 

Také sladké povinnosti by som chcela mať v kalendári poznačené každý deň...;-)


34 komentárov:

  1. Jee,mi daj z tej kávy pričuchnúť :D Bez rannej kávy neexistujem! Prosím bez cukru a za studena,dakujem :)) A ked som už taká drzá,pribaľ aj toho korytnáka :))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hahá, aká všímavá Berny!:-) Oki, idem postaviť vodu na jednu bez cukru, a kým si prídeš pre korytnačku, akurát ti kafe stihne vychladnúť:-). (a korytnačka nestihne ujsť;)

      Odstrániť
  2. Miluju rana a proto mi ani tak nevadí vstávat jako ostatním :) a to bez ohledu jestli mám volno nebo jdu do školy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Danny, máš môj plný obdiv:-). So svojou pozitívnou rannou náladou by si ma isto prebrala a naladila viac, než tá čerstvá kávička:-).

      Odstrániť
  3. bez rannej kavy si neviem predstavit rano.. ked ju nahodou nemam, tak sa citim taka neuplna :) krasne fotky ako vzdy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to mám radosť, že si ku mne (na kávu) zavítala:-), lebo neúplná Dorotka - to si ani neviem predstaviť, to by bola škoda!;-))

      Odstrániť
  4. Ten hrneček je kouzelný. Z toho se jistě pije káva jedna radost. Já jsem si dneska po ránu příjemně polenošila s morčátkem v posteli, a mezitím vykouklo sluníčko. Dneska je opravdu nádherný den pro vybrání vítěze :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten hrnček si, Aji, odhadla celkom presne:-). Vždy si pri ňom spomeniem na rozšafné farebné kolekcie Agathy Ruiz de la Prada, ktorá ma v jeho dizajne prsty. A to je potom deň hneď veselší. Lenže, cha-chá, na leňošenie s morčiatkom v posteli sú aj pani Agáty prsty krátke!:-) To znie perfektne a nanajvýš príjemne:). Presne ako hovoríš: nádherný den. :-)

      Odstrániť
  5. Moje rana su podobne :D:D A ta kava vyzera velmi dobre :)

    macabre-moon.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kávička bola výborná, z banánovej tyčinky ešte ostalo, len ešte stále nie som namaľovaná!:O ;-) Ale inak bolo to ráno bez chybičky. Som rada, že aj to tvoje!:-)

      Odstrániť
  6. Také rána, keď sa nemusím ponáhľať som už dávno nezažila, lebo bežne musím utekať za autobusom :D Ale keby som mala čas, tak by som sa tak hýčkala aj ja:) A na tú banánovú tyčinku sa pozriem, či náhodou ešte nejaká neostala :P :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak teraz dúfam, že som tam predsalen nejakú vzadu v regále ešte nechala, aby sa Veronika do DM zbytočne neprehnala... aj keď, v DM je vždy čo si kúpiť;-)). P.S.: Pekné zajtrajšie ráno bez utekania prajem!;-)

      Odstrániť
  7. Odpovede
    1. Ďakujem Nikolka:-), fotím (v poslednom čase) zrkadlovkou Canon, konkrétnejšie model 450D. Predtým mi musel stačiť malý kompaktný digitál od Sony. Ale rozumeli sme si:-).

      Odstrániť
  8. tak tak presne ... pekny članok u mňa podobne milujem ked nemusim rano vstavať do prace:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Roumí, vstávať ráno do práce, o tom nechcem nič počuť, minimálne... do rána;-)).

      Odstrániť
  9. Tak krásný článek jsem už dlouho nečetla! Asi si vypujčím nápad, jestli neva :-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je moc milé Kristínka, určite neva, rada sa na tvoje ráno (a možno aj kávičku) prídem "osobne" pozrieť;-).

      Odstrániť
  10. Odpovede
    1. Vy ste ku mne také milé, a ja som vám vyjedla všetky banánové tyčinky...:-(
      ;-) Ďakujem pekne!:-)

      Odstrániť
  11. Tak moc krásně píšeš, každý tvůj článek (co jsem zatím doposud četla) má svůj příběh, k tomu ty krásné fotky :)... Ranní káva, co poslední měsíc vstávám opravdu brzy, se pro mě stala nezbytností, o víkendech si dávám čaj :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lilly, s víkendovým čajom by si u mňa určite zabodovala;-). Hlavne s bylinkovým s medom, ale citrónovým Earl Grey-om:-). Ale to vlastne nie je potrebné, boduješ už týmto tvojím milým komentárom;-). Thank youuu!

      Odstrániť
  12. Jako vždy milé povídání doprovázené krásnými fotkami :-) Ráno u mě vypadá v podstatě podobně. Kouknout na blogy, k tomu kávička a něco dobrého (ta banánová tyčinka vypadá jedle, jak to, že jsem si jí v dm nikdy nevšimla?!), krémíky, líčení... Akorát u mě je to vše doprovázeno dvěma malými dětmi :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juj, Jani, to bude moja chyba, keďže som ten regál s banánovými tyčkami fakt dosť nemilosrdne vybrakovala;-). Preto to dnešné pozvanie ku mne na kávičku, jakožto také malé alibi a ospravedlnenie;-). Ale vidím, že nabudúce musím prichystať sladkostí viac, keď s Jankou Cé prídu aj dvaja malí prckovia:-). Ďakujem za dnešnú návštevu!:-)

      Odstrániť
    2. To je od Tebe moc milé :-) Ano ano, Tvůj blog se mnou někdy čte i starší 4 letý synek, když mi přijde šplhat při čtení blogů na klín :-))

      Odstrániť
    3. Fíí, tak to si musím dávať pozor na to, čo sem píšem a fotím... :D ;-)))

      Odstrániť
  13. Jůůůů, puntíky po ránu jsou to nejlepší a ještě lepší jsou na hrníčku s kávou! Já se těším na každé ráno, na dobrou snídani, zelený čaj a na kafíčko - ať už je to v šest, v sedm nebo v osm hodin, později nevstávám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak toto je jasný dôkaz toho, že keď niekto miluje kávu tak ako naša Ivet, je pre neho radosť vstávať už s prvými lúčmi slnka:-). Milé Kafíčko, vždy, keď sa mi (náhodou;) ráno nebude chcieť vyskočiť z postele, spomeniem si na tie dobré raňajky so zeleným čajom a z tej postele priam vytancujem;-). No, uvidíme v pondelok...;-) Pááá (ak som správne zachytila) do Bruselu:-).

      Odstrániť
    2. Můžeš to vyzkoušet hned dneska, já už vařím čaj a můžu ti připravit i kafičko, jsi zvána :) Tak honem ať nám neděle neuteče, musíme si ji užít hned od brzkého rána! Zdravím z Bruselu :)

      Odstrániť
    3. Ajaj, tak som to dnes nestihla...;-) Ďakujem za milé pozvanie Ivet, uži si to tam!:-)

      Odstrániť
  14. krásný post§! Flapjacky jsou mojí závislostí!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Lu! Flapjacky sú mňamka, a ešte si aj pripadám strašne "zdravo", keď ich kupujem. :P

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...