utorok 18. marca 2014

Keď kozmetike nejde odolať

Odolať kozmetike? A nákupom? Aspoň maličkým? Nemožné. Aj keby som mala z obchodu odísť len s vatovými tyčinkami (uvidíte neskôr;-), aj tak odídem s radostným pocitom, že si niečo malinké (príp. milunké) z drogérie odnášam. Diagnóza, ja viem. Ale nebránim sa jej.;-) A teraz vám ukážem a vyložím na stôl (skoro) všetko, čomu som neodolala v poslednom období...


Keď už hovorím o obdobiach, asi máte pocit, že som si pomýlila to ročné. A že namiesto jari očakávam jeseň. Lenže... keď ja som túto líščiu limitku od Alverde objavila v drogérii až teraz! Vo výpredajovom stojane. Na jeseň po nej nebolo ani líščej stopy a zrazu - bola tu! Neváhala som ani sekundu a bola odhodlaná kúpiť všetko, čo mali. Očné tiene, lícenku v tube aj rúž. Rúž! V papierovom obale so zvieratkami! Mala som pocit, že sa mi sníva. A išla do toho s odhodlaním, že nech má ten rúž akúkoľvek farbu (hnedú, tehlovú, nude, zelenú, modrú, šmolkovú, hocijakú), proste ho kúpim. Kvôli obalu. A doma si do neho prehodím nejaký svoj (hodiaci sa mi) lipstick. Ale keď som do rúžu nakukla, ou jé! Našla som nádherný slivkový odtieň. Toľké šťastie!;-)


Môže toto nechať niekoho chladným? Mňa veru nie... Očné tiene vo fialovej farbe, ktorú asi pravdepodobne určite sem-tam použijem na líčka, lebo - verte či nie - taký odtieň lícenky (fialový a matný a bez trblietok) zháňam už dlhočizne dlho. Áách... ♥


Na to sa musela prísť pozrieť aj veverička (či čo to je). Lebo vraj: toľko jásotu nad trochou kozmetiky? Uvidela, pochopila.

A ja som pochopila, že už asi nikdy nikde nezoženiem brokátové laky od Maybelline (kto by o nich vedel, prosím, nech poradí zúfalej blogerke), a tak, keď som videla tento efektový topcoat od Catrice s názvom Kitch me if you can, bola to malá ligotavá zlatoružová náplasť na moju smutnú, po brokátovom laku č. 220 túžiacu dušu.;-) Asi si ešte prikúpim nejaký zlato-zlatý lak, naň dám vrstvu (dve, tri) tohto od Catrice a výsledok (snáď) bude uspokojivý a približujúci sa... Budem dúfať.:-) A dám vám vedieť.

Zatiaľ skúšam (ako ste mohli vidieť už na FB) kombinácie všeho druhu. Fakt krásna je napríklad tá s Lolou (malíček) :-).

Neodolala som ani pár veciam od Oriflame. Master Curl Mascare so zahnutým kartáčikom, indigovému laku na nechty Indigo glow (keď je niečo indigo, musím to mať) a hlavne ich novým matným krémovým očným tieňom Matte Velvet v peknom, perfektne využitelnom, príjemne neutrálnom hnedom odtieni Nude Mud, ktorý na očiach drží a drží... (aj bez báze). Pa-rá-da! :-)

A sme pri tých vatových tyčinkách.;-) A balzáme na pery pre princezné. Ok, táto fotka asi nepotrebuje komentár;-), poďme ďalej.

Ďalej tu totiž máme tretieho člena rodiny Bdellium Tools (lebo tomu žltému dizajnu sa naozaj odolať nedá). A tak som zbierku rozšírila aj o ich Pencil Brush. A ozaj - tie svetlohnedé tiene od Alverde by mohli byť dobré aj ako kontúrovací púder alebo svetlý bronzer, čo poviete? Len mi je ľúto, že raz po tom vtáčikovi na vetvičke nebude ani stopy... Drsný život kozmetiky/-cký... ;-)

Napríklad také oriešky. Koľko ich musia vylisovať, aby som si mohla kúpiť fľašku makadamiového oleja. Mňam, ten je!

A keď hovorím mňam, musím spomenúť niečo kávové. Napríklad dve nové, superpigmentované ceruzky na oči od Milani v krásnych kávových odtieňoch Café Au Lait a Espresso Line. Koho napadlo spojiť kozmetiku s kávou, musel ma snáď poznať.

A čo vy? Dali by ste si? :-)

36 komentárov:

  1. Pane jo, super článek! Proč o té kolekci Alverde vůbec nevím, nebo u nás snad není? Sakra! A ten lak Catrice? O bože ten je! Jenže Catrice pro mě není dostupná značka, sakra sakra! Makadamiový olej mě už dlouho láká a je na mém olejovém wishlistu :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super komentár!:D Milá FairyChain, mne tá kolekcia Alverde frnkla do nosa úplne náhodou, až pri pokladni. Mali v tom výpredajovom stojane len pár (zachvaných) kúskov, všetky som vykúpila;-). A mám nápad - vymením Catrice lak za brokátovú Coloramu.:D Ach, prečo sú tie najkrajšie veci vždy z limitovaných edícií?...;-) A orieškový olej na tvojom wishliste? Dnes sme tuším naladené na rovnakú vlnu!:-))

      Odstrániť
  2. Mně je úplně líto, že jsem v žádném českém dm neviděla tu liščí alverdí limitku! :( brala bych úplně všechno už jen kvůli obalům. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chápem chápem!:D No, tie limitované edície tuším chodia po drogériach ako zlé hodiny... ale možno ju ešte niekedy niekde vo výpredaji stretneš, ja som tiež nedúfala... a podarilo sa.:-)

      Odstrániť
  3. AAAAAAAAAAA!!!!!
    Jedna drobnost hezčí než druhá... mám z toho cukání v peněžence a chuť vydat se do nejbližší DM... klidně těch x kilometrů pěšky! :-D
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. AAA, díky Bebe!:-) Ale ujasnime si - keď do tej Dé-eM-ky fakt pôjdeš, za nič neručím!:D (ale chôdza je zdravá, takže vlastne ísť do drogérie je šport!;-)

      Odstrániť
    2. Cha! Takže je to jasné! Já neutrácím! Sportuju! :-D
      To si musím někam napsat - geniální vysvětlení :-D
      Bebe

      Odstrániť
    3. :D Zapíš, zapíš! Idem si aj ja.:D

      Odstrániť
  4. Aj ja zufalo hladam brokatovy lak od maybelline. a na slovensku nic! je to nespravodlive. chcem ho a chcem. asi si spravim vylet do viedne alebo do CR. tento catrice som si nekupila, lebo treba snad 12 vrstiev na dosiahnutie celeho pokrytia nechtu.
    liscia limitka je zlatucka
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kati, presne, tých vrstiev (a toho odlakovávania potom;-). Tak držím palce vo Viedni alebo ČR, ak by si sa tam po brokátových cestách vydala:-).

      Odstrániť
  5. Krásne vecičky a ako vždy nádherné fotky, ja ťa proste úplne žeriem :)) Tá limitka v ČR podľa mňa ani nebola, nikde som ju nevidela, a to som v DMke aspoň raz do týždňa určite :)) Prosím ťa a tie vatové tyčinky sú Ebelin alebo čo? Nemôžem z tých sovičiek, neskutočne roztomilé, ja ich chceeeeeeeem! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jé, Margarétka, ďakujem pekne!:-) Aspoň raz do týždňa v DM - ty si môj človek;-)). Tak neviem, kde sa tie líšky schovávali, za ktorým stromom (či regálom), možno si ich nechali slečny predavačky (ani by som sa im nedivila;-). Tie sovičky sú super, že? Áno áno, je to Ebelin, tak hurá na ne!:-)

      Odstrániť
  6. Alverde limitka je rozkošná, tiež uvažujem nad lícenkou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi, ak zoženieš, určite kúp, kvôli tomu obalu sa to proste oplatí!;-)

      Odstrániť
  7. nádhera :)
    nude mud chcem vidieť aj na očku, tiež som nad ním uvažovala, ale bála som sa, či fakt vydrží

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už som si objednala aj jeden do zásoby :P (predsalen, ako vidieť aj v tomto článku, limitované edície sa oplatí vychytať:-). Mne teda držia perfektne (a to o hocijakých, zvlášť krémových tieňoch povedať nemôžem, ani s primerom), a za tú (akciovú) cenu momentálne - môžem len odporučiť:-). A super easy sa s ním aj pracuje - štetcom alebo len tak pošmrdlať prstom;-), myslím, že toto sa Oriflame podarilo.

      Odstrániť
  8. Pane jo, tak ten obal na tyčinky je sladký<3 a limitku od Alverde jsem také u nás neviděla. A Catrice lak je nádherný, prostě všechno tu! Po brokátových lacích se podívám, dám vědět :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jé, Kristine, ty si zlatá!! Vážim si to, ďakujem!♥ Všetky veveričky by od radosti vyskočili až po strop.:D ;-) Milá si!:-*

      Odstrániť
  9. Bola som úplne v šoku, keď som limitku Alverde tiež nedávno objavila v DM. To sa len tak ľahko nestáva, obaly má kúzelné, no odolala som a nekúpila ani jeden kúsok. Akosi sa mi podľa testerov (ďalší šok, že mali ku všetkému testery:-O) sa mi až tak nepozdávali. Aj keď nad tieňmi som premýšľala, že si zoberiem aspoň jeden a budem používať ako lícenku. A krásne fotky, ako vždy:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bashi, toto je snáď najzáhadnejšia limitovaná edícia všetkých čias.:D Tie líšky sú nejaké nevypočítateľné (dúfam, že obsah prekvapí príjemne, ešte som ani nestihla vyskúšať:-), ale presne tak - ak nie na oči, použijem ich niekde inde.;-) A ďakujem!♥

      Odstrániť
  10. Ta limitka je úžasná, chci ji! Už jen kvůli obalu, abych se mohla kochat. I jsem kvůli tobě dneska sportovala do drogérie, okukovala všechny regály se slevami, ale bohužel :-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júj, tak to ma mrzí... ja som kedysi (asi na jeseň) túto limitku videla na nejakom blogu a tiež som ju strašne chcela, ale nebolo po nej v šírom lese ani chýru, ani slychu. A zrazu toto... Tak verím, že líšky ešte doskáču aj k tebe... inak budem musieť obehnúť ešte všetky blízke DM-ky a všetko vykúpiť a rozposlať vám:-) (a to mi verte, že najradšej by som!)...♥

      Odstrániť
  11. Juuu,tak na tú Alverde sadu by som sa aj ja nechala nahovoriť! :) na ceruzky na oči tiež, ale len na kreslenie po papieri :D Btw-parádna kresbička <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Berny, bejby, tie líšky a veveričky by ti okamžite skočili do tej tvojej melónovej taštičky;-). To by bola mela a trma-vrma! Jéj, ocenenie kávovej kresbičky:D, thank you!:-* Fakt sa s tými ceruzkami na papier parádne kreslí! Neviem, prečo sa o tom v recenziách nepíše... ;-) ♥

      Odstrániť
  12. Na ten Catrice lak už dlouho koukám, jen si teda s glitry moc nerozumím :D
    Jo a tu dekorativnku od Alverde asi konečně přestanu přehlížet :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čo nepôjde odlakovať, to zoškrabkám nechtom.:D Napríklad pieskové laky odlakovávam celkom bez problémov, ale toto bude asi náročnejšie...;-) A to Alverde si začnem odteraz aj ja lepšie všímať...:P a hlavne chodiť po tej drogérii s ešte otvorenejšími očami, poklady sú občas až pri pokladni!:-)

      Odstrániť
  13. Tak toto som nemala vidiet ani nahodou!!! :D zbankrotujem, ale obkolesena krasnymi vecami :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Perfektné!:D Teda vlastne, čo to hovorím, zbankrotovať nie je perfektné;-), ale byť obkolesená krásnymi vecami ááno!;-) Asi na tom budeme rovnako... :P

      Odstrániť
  14. Koukám, Dandelijonka, že Tvůj soukromý lesík už opustila paní Zasněžená zima (moc dobře si pamatuju na článek s pocukrovanými stromy a jelenem, který mezi nimi pobíhal) a místo jara... je tu podzim! Ale proč by ne, zvlášť když je tak nádherně barevný a miloučký a chce ho každá z nás! Myslela jsem, že jen u nás dávají lišky dobrou noc... a teď vidím, že je to úplně jinak :-) Když se všechna Tvá zvířátka (jelen, koníci, ptáčci, sovy, myška, lištičky a další) seběhnou dohromady, určitě neslyšíš vlastního slova ;-) Jeee, ty se máš! :-) Krásný podzimní den přeju ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nikiii, zlato moje, ty si ešte pamätáš pani Zimu?♥ No veru, priznávam, je to tu riadny zverinec, všetci to pobehujú a poskakujú, zo stola do kozmetickej taštičky, z taštičky pred objektív, spred objektívu do šuflíčka, zo šuflíčka sa mi hádžu okolo krku... jaj, ale, je to aj tak paráda! To ti poviem.;-) Ale máš pravdu - kým ti dajú všetky líšky dobrú noc (a ty im), je skoro ráno;-). Ale aj tak sa to vyplatíí! :P Krásny imaginárne jesenný deň aj tebe, my dear! :-**

      Odstrániť
  15. Ani ja som neodolala listickam :-), uz asi pred mesiacom. a hned som si spomenula na tvoj blog, ze ich tu urcite uvidime. A stalo sa ! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No toto! Tak to je supermilé!:D Milá Šmudlinka, teraz si ma (aj môj blog) fakticky potešila:-), ďakujem!♥

      Odstrániť
  16. Ja som tiež odpadla z papierového obalu rúžu, ale limitku som objavila už v decembri, tak som si ten tmavý odtieň stihla už trocha užiť :) Krásne nákupy!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jejo, tak predsalen som si celú túto líščiu limitku len nevymyslela:D a naozaj sa v aspoň pár drogériach objavila:-). Takže máme rovnaký rúž? Super!:-)) Ja som za to, aby boli takýchto (papierových) obalov plné drogérie (a v nelimitovaných množstvách, samozrejme;-). Ďakujem Aknelka! A pozdravujem líšky a veveričky (a tuším aj vtáčik by sa na tom rúži našiel:-). ♥

      Odstrániť
  17. Tá Alverde limitka dostala aj mňa, ale vzhľadom k mojim megazásobám kozmetiky som sa musela uskromniť a vzala som si len červený rúž.. Tie obaly sú ale mega mega cute :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tým sa nedá než mega súhlasiť!:-) Líškam a veveričkám sa odoláva fakt ťažko, na ne sú veru aj zásoby kozmetiky prikrátke.:-)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...