pondelok 28. apríla 2014

50 facts about me TAG

10 neužitočných informácií o sebe som vám už kedysi poskytla;-) a dnes sa toto číslo rozrastie ešte o ďalších päťdesiat. Dve milé sestry LadyZet a Nikavero ma totiž nominovali na 50-faktový TAG a ja sa naň už celkom teším.:-) Rada podobné články čítam na iných blogoch (spísať ten svoj ale je už o čosi ťažšie... ;-) Tak dúfam, že ním preplujeme hladko, a že vás bude baviť!

 1. bojím sa hlbokej vody a plávacia vesta by sa mi niekedy zišla aj dnes;-)
 2. najradšej jedávam veľkou lyžicou (pokojne si s ňou vystačím aj pri segedíne s knedlou;-)
 3. rada si spievam / aj keď to neviem:D / ale chcela by som vedieť!
 4. kávu mám najradšej čiernu a horkú a dostávam na ňu chuť aj v neskorých hodinách / a asi preto:
 5. môj "deň" občas začína až večer/v noci, vtedy mám najväčšiu chuť niečo robiť a tvoriť / s čím možno súvisí aj ďalší bod, že:
 6. ráno so mnou niekedy nie je reč;-) / čo určite súvisí s tým, že:
 7. často sa mi snívajú sci-fi alebo katastrofické sny / a pritom:
 8. som romantik realista, snívam, ale nie naivne ;-)
 9. keď niečo robím/tvorím, som schopná pri tom sedieť hodiny, nejesť a nepiť, kým to nie je hotové
10. najradšej sa líčim pri beauty videách youtuberiek;-) (je to inšpiratívne a zábavné)
11. keď vonku prší, rada otváram okná, ten zvuk a vzduch... krása!
12. som introvert s extrovertnými prvkami;-)
13. trinástka je moje šťastné číslo
14. mám dobrú pamäť na tváre a občas mám tendenciu zdraviť ľudí, ktorí ma ani nepoznajú:-)
15. nezamieňam si úprimnosť s netaktnosťou = aj úprimný človek by mal podľa mňa zostať taktný
16. mám rada nekonvenčné veci
17. neriešim a neposudzujem životy iných; nechávam žiť (a to isté si prosím naspäť;-)
18. nemám rada, keď sa mi niekto snaží nabúrať súkromie alebo diskrétnu zónu (doslova aj prenesene)
19. milujem mestský život (ale víkend niekde na chalupe /so sprchou/ je tiež fajn...;-)
20. nie som ten tip, čo rád dvíha telefóny a dlho a rád telefonuje (a ani neohlásenou návštevou mi radosť neurobíte:D ;-)
21. keď kvety, tak vo váze, nič v kvetináči mi nevydrží (ani kaktus, fakt;-)
22. jedno krásne leto som strávila v Londýne ako au-pair
23. nestanovujem si nejaké "životné ciele" a kariéra alebo peniaze u mňa nie sú na prvom mieste
24. dám na prvý dojem a za dôležité považujem podanie/stisk ruky
25. neviem/nemám vo zvyku rozprávať o sebe, a tak mám už v polke tohto TAGu značné problémy vymyslieť ďalších 25 faktov:-)

26. vraj mám VŽDY chuť na niečo, čo zrovna nemáme... ;-)

27. na ZŠ som chodila (ani neviem prečo, asi kvôli/vďaka výške) do "basketbalového krúžku":D, ktorý viedla naša telocvikárka (zvláštne, keďže som nemala rada ani telocvik, ani tú telocvikárku... ale ten basketbal ma bavil! asi...;-)
28. na prvom stupni základky som zasa nejaký čas chodila do tanečného krúžku (ale pamätám si len vystúpenia s choreografiou á la "rozkvitajúce kvetinky";-) a na druhom stupni potom do "krúžku šikovných rúk";-). no a nesmiem zabudnúť na výtvarku v Základnej umeleckej škole, to bolo naj! /a súvisí s tým to, že:
29. milujem výtvarné umenie, maliarov, obrazy, fotografie, výstavy a galérie / ale nebaví ma potom (min.) 10 minút stáť pred každým obrazom, je to na mňa akési málo akčné:-)
30. málokedy sa nudím (občas teda na nejakej výstave, keď už mám všetko prezreté a čakám na svoju silnejšiu polovičku, ktorá má pred sebou ešte polovičku neprezretých obrazov;-) /a mohol by z toho byť kľudne ďalší bod, že: čakanie neznášam;-)
31. chodím včas (je to dar i prokletí, pane Monku) a ak niekto dlhšie mešká, vie mi to pokaziť radosť zo stretnutia 
32. a keď už spomínam pána Monka;-), občas ma vedia vytočiť omrvinky:D, na stole... na linke... na zemi!!;-)
33. vždy som si myslela, že slušný a milý prístup je ten správny prístup (ale občas si to už prestávam myslieť... a povolávam do zbrane široké lakte! ...ale len tak trošku, nežne...;-)
34. som schopná sa porozprávať s každým (len nech mi nerozpráva vtipy alebo netlačí do mňa svoje pravdy a múdrosti;-)
35. vraj mám pekné zuby:D (patrí do tohto TAGu aj samochvála?:P, ale povedal to aj zubár... vlastne povedal "pekné zúbky"... a jedna kaderníčka mi raz povedala, že mám "malé ušká"... tak ja neviem, o čo im ide...;-)
36. som fascinovaná dejinami, vedou, vesmírom, prírodou, fyzikou... (a pritom v tej som v škole rozhodne nevynikala;-)
37. som schopná poradiť si aj sama (nie je to najľahšia cesta, ale neviem sa tváriť bezradne a nechať sa "zachraňovať";-)
38. v nejakom osobnostnom teste mi tuším raz vyšlo, že som vraj melancholický cholerik:D (to existuje?) zrejme zlý test...;-)
39. nezjem nič, kde je kôpor, aníz alebo hrozienko;-)
40. pred spaním mám vždy v hlave asi 1000 myšlienok (a asi preto mi zaspať trvá snáď hodinu, resp. celú večnosť)
41. mám rada stolové hry (a zvyknem v nich aj vyhrávať;-) ...asi preto ich mám tak rada...?:P
42. dalo by sa (teda) povedať, že som celkom súťaživá a rada sa do rôznych (najlepšie kreatívnych) súťaží/projektov zapájam
43. nemám problém pracovať v kolektíve, ale uprednostňujem asi skôr individuálnu prácu, kde si môžem rozhodovať sama;-)
44. rada sa obklopujem peknými vecami, dobíjajú ma a tešia (a nie, nemyslím si, že som kvôli tomu materialista;-)
45. vadí mi, keď mi niekto ujedá/ochutnáva z taniera!;-) + keď som hladná, som nebezpečná
46. mám rada staré veci, staré fotky, spomienky a vône "z minulosti"
47. snažím sa ale nebyť malicherná a nelipnúť príliš na veciach (ani na tých, ktoré mám rada)
48. riadim sa skôr rozumom, než srdcom (no vzápätí si uvedomím, že tomu rozumu to srdce našepkáva... tak komu veriť?:-)
49. nebaví ma to: v čakárni u zubára (vlastne v každej čakárni, bod č.30: čakanie=zlo;-)), na diskotékach (pardón), pri nútených rozhovoroch, reklamách pred filmom (vrrr), keď treba ísť spať a mne sa ešte nechce, keď mám chuť na niečo, čo nemáme...;-)
50. baví ma to: v starých kinách, na filmových festivaloch, na (malých aj väčších) koncertoch, pri vode, na káve, na strelnici, len tak "sama doma", na nákupoch, na výletoch po pekných mestách, v múzeách, na internete;-), v letný večer vonku na kofole, v zimný doma na gauči, baví ma to s foťákom v ruke, s nohami na zemi, s hlavou v oblakoch  a rozhodne tu, s vami na blogu.:-) ♥


Zdroj foto: rodinný archív:-)

23 komentárov:

  1. to je super tag!:) docela jsem se i zasmála a hlavně s devítkou se plně ztotožňuju! :D
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, to mám radosť Kati, ďakujem!:-) A deviatka - to je možno aj taký údel (alebo prednosť?;-) blogeriek - kým nedofotia/nedopíšu článok, okolný svet neexistuje!:D O hlade a o smäde, ale hlavne, že je dopísané:-)).

      Odstrániť
  2. Od zacatku do konce je to uzasne, i jsen se v tobe nasla :-) Treba u toho jidla!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kristine, to je super!:-) Takže okrem podobných nechtov;-), záľuby v prírodnej kozmetike a v pieskových lakoch sa zhodneme ešte aj ohľadom jedla?:D Milé! Normálne mám z toho radosť:P, s niekým sa (takto) zhodnúť je proste (veľmi) príjemné:-)). ♥

      Odstrániť
  3. Som rada, že si sa do tagu tiež zapojila :) Zhodneme sa na mnohých veciach, akurát ten spánok nie, ja som ako babička, už o desiatej by som najradšej bola v ríši snov :))
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hih, milá Nikavero, tak v niektoré výnimočné dni tiež odpadávam už o desiatej;-), ale aj tak nie a nie sa dostať do postele pred polnocou:-). Je to celkom dobrodružné, spísať o sebe toľko vecí naraz (a som rada, ak sa v niektorých - ba dokonca mnohých veciach zhodujeme:-), ďakujem za nominovanie, bavilo ma to! A pozdravujem aj LadyZ.:-) ♥

      Odstrániť
  4. Výborné ! A musím sa úprimne priznať, že až neuveriteľné v koľkých bodoch som sa tu našla.. :)) hneď na začiatok bod o speve (celá ja), aj ten extrovertný introvert, polomŕtve kvety, aj ja som hrala basketbal, z pridlhých návštev galérie mám nervózne tiky, no a veľa iných, ani nebudem pokračovať, lebo fakt z celého tagu som našla asi štyri body, ktoré na mňa nesedeli inak všetko ako o mne :))) a teraz sa podrž: ten melancholický cholerik raz vyšiel aj mne, presne si to pamätám !!! :D :D :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tééda, ty moje ružové alter ego!:D Bašik, to je neuveriteľné, že ešte jeden melancholický cholerik môže existovať!:D A že sa (snáď jediní dvaja melancholickí cholerici na celom svete) takto stretnú, to je proste nádhera;-)). (inak, potom sa nečudujme, že máme doma polomŕtve kvety, to majú určite z nás!;-). Zlato moje, my dve keď sa raz stretneme, poriadne si zaspievame, čo povieš?:P Zájdeme do galérie, a keď si (svojím vlastným rýchlym tempom) všetko prezrieme, pôjdeme na koláčik a... vieš čo? Možno ťa aj nechám ochutnať z môjho tanierika.:D ;-) ♥
      P.S.1: Celkom by som bola zvedavá, ktoré tie body máme "rozdielne":-). ...ak to o tých hrozienkach, tak je jasné, že ja z tvojho tanierika uždibovať v cukrárni nebudem.:D
      P.S.2: Nech žije basketbal!;-) :-*

      Odstrániť
    2. Tak napríklad, ja keď si mám vybrať lyžicu tak zásadne malú (mám pocit, že potom jem dlhšie a viac vychutnávam alebo čo neviem) :D prvý detail. Sci-fi sny skoro nemávam a katastrofické iba občas (ale keď už tak už :)) Aha a jeden dokonalý rozdiel - youtubu videá na líčenie ja napríklad nikdy neviem dopozerať a už vôbec nie sa podľa nich líčiť, líčim sa stále rovnako a keď skúsim inak, mám pocit, že vyzerám ako znetvorená herečka po plastike, tak to radšej často neskúšam :D ďalej bod 22 nám komplet nevyšiel, s tým sa neviem stotožniť čo ako by som chcela :D Priznávam, že možno aj 25 sčasti, keďže na blogu sa o sebe často rozkecám, na mňa asi neplatí :) HAHA! a pri tomto detailnom komente som si všimla, že ti chýba bod číslo 26 :D /neuveriteľné, ešte aj tanečnú a výtvarku mám za sebou aj ja/ , dobre ďalšia výrazná odchýlka že ja mám zase problém s chodením na čas :)) a s tými mojimi zubami si tiež nie som taká istá :D a hrozienka lúbim velice :)) trošku som sa tu rozpísala, ale rozhodla som sa nakoniec podrobiť tag podrobnej anaýze :D

      Odstrániť
    3. Bashik zlatý, ja sa vôbec nečudujem, že na tej dánskej škole tak prosperuješ - také detailné vypracovanie zadania: "nájdi štyri rozdiely", to proste musím oceniť jednotkou s hviezdičkou!:D Takže zhrniem to takto: keby sme sa my dve teda ozaj stretli, "chvíľku" by som na teba asi čakala;-), potom by sme si cestou na koláčik zaspievali, objednali si jeden hrozienkový s malou a jeden nehrozienkový s veľkou lyžicou :P, ja by som sa ti pozrela na zúbky;-), rozprávala by si mi o sebe a ja tebe o tom, aké sú youtube videá super:-)).
      Ach, ja sa už teším...:D
      P.S.1: bod 22 (to znie skoro ako Hlava XXII;-), no náhodou to bolo super!:P
      P.S.2: bod 26 sa sofistikovane ukryl pod ilustračnú foto;-)
      P.S.3: Bashkine dlhé komentáre a podrobné analýzy sú the best! ;-) :-*

      Odstrániť
    4. :-*
      To netvrdím, že bod 22 je zlý ;) len že som ho nezažila :)

      Odstrániť
  5. to sú mi veci. ja si presne pamätám, ako sme v škole na náuke o spoločnosti taký podivný test robili a mne vyšiel melancholický cholerik taky a celá trieda sa na tom nesmierne bavila, že ha, ja, isto... a ja som si vravela, keby ste vy vedeli :D veď to sedí ako riť na... no. a inak sedí tuto veľa vecí a veľa je zase úplný je opak (ja čakám rada a zaspím všade, uši mám obrovské a o kôprovej omáčke od mamky už aj snívam) a ku každému tvojmu bodu mi napadlo dvanásť mojich, narcis, a skrátka, rada som sa o tebe v tvojich faktických tajomstvách a tajomných faktoch dozvedela viac.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to už si zo mňa robíte isto srandu, taká koncentrácia melancholických cholerikov môže byť nebezpečná!:D Perfektné, že sme také podobné (a zároveň rozdielne:-), a s tou kôprovou to môže byť tak, že moja mamina ju nerobieva, a možno preto ju nelúbim... to sú záhady života!:-). A že ťa na každý bod napadne dvanásť ďalších, to nie je narcisizmus, ale tvoja nesmierna kreativita! (ty moje uško♥;-) A vieš čo? Tiež som sa o tebe rada niečo skrz tvoj komentár dozvedela! Tak dobrú noc a... to fakt zaspíš všade? Aj tu, na blogu? Juj, budem musieť začať písať záživnejšie... :D ;-) :-**

      Odstrániť
    2. Žúžové blogy čítam s prestávkami, aby mi vydržali čo najdlhšie. Medzi to si trošku schrupnem :D
      ...že Uško, červenám sa.
      Krásny posledný apríl šialený, od zajtra máj, voňavý, zamilovaný! Páčko! :-*

      Odstrániť
    3. Dámy, to sme sa tu pekne stretli, keď sa naštveme môžme si potom aj spolu poplakať a nikto nás nepochopí tak dobre ako my tri sa :D

      Odstrániť
    4. :D Súhlasím so všetkým, dievčence;-)). Žúžový zajtrajší prvý máj aj vám, líblinks! :-**

      Odstrániť
  6. super! mám ráda takové články, kde se člověk dozví o blogerce víc :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Rachel:-), tak v tom sa zhodneme, tiež do podobných článov rada nakukujem;-)).

      Odstrániť
  7. Ahoj Dandelijonka, mě nejvíc pobavil bod naznačující, co se děje, když ti nějaký drzoun drzý drze sáhne do talíře (protože tyhle opovážlivce mám někdy chuť vzít válečkem na těsto, když sáhnou v tu nejnevhodnější chvíli (= když mám ten největší hlad a dobrůtek na talíři pomálu), jenže tenhle nepřívětivý plán mi obvykle zhatí nepřítomnost válečku v dosahu ruky) - máme to zkrátka těžké, s těmi ujídači, viď? ;-) A pak zbývá ještě pěkných pár bodíků, ve kterých se (i spolu s ostatními tvýmiblogočtenářkami) shodneme - ale to bude jistojistě tím, že Tvůj blog přitahuje sobě v lecčems podobná stvoření :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áaach, ja sa len rozplývam, ako krásne to vie jedno skvelé stvorenie menom Niki:-) všetko tak vtipne, milo, veselo a tvorivo vystihnúť!:-)) Teda, pri tom úvode sa nerozplývam, lebo situáciu s ujedačmi vykresľuješ tak farbisto, až rozmýšľam, kde mám valček na cesto... (žiadny nemám, ale pššt;-), presne viem, čo myslíš! My, hladné, smädné, skromne nad tanierikom s malou porcičkou;-) a oni nám chcú ešte odjesť? No tedaa! My sa ale nedáme, že?;-) A budeme si svoje tanieriky strážiť (aj navzájom:). To mám ale super kamošku!♥ :-) :-*

      Odstrániť
  8. sebecky sa mi najviac ráta 41-tka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ;-) Trocha zdravej súťaživosti veru nezaškodí:-)).

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...