piatok 25. apríla 2014

Objaviť zlatý poklad alebo brokátová Colorama

Objaviť zlatý poklad je, samozrejme, parádna vec. Ale ešte parádnejšie je taký zlatý poklad dostať ako darček. To už je potom poklad pokladov. A ja vám dnes jeden taký ukážem. Lebo je krásny a zaslúži si to. Oblečiem si brokátové šaty a ide sa na to...

Keď mi toto tekuté ligotavé zlato vo fľaške prišlo, okamžite na miesto činu pricválal môj zlatoružový koník. Pozrieť sa, čo sa to tu deje a kto mu chce farbou, leskom a krásou konkurovať. Začal sa hneď s lakom porovnávať, farbu hrivy k ružovým trblietkam prirovnávať a vyjednávať o tom, že keď tu raz bude nejaký zlatoružový článok, že si v ňom rozhodne svoje miesto zaslúži aj on.

A ja som mu to prisľúbila už na FB, kde sa objavili na spoločnej fotke. A keď niečo raz prisľúbite zlatému koňovi, neradno to nesplniť. Mohol by sa nahnevať a odcválať aj s vaším novým lakom, po ktorom ste tak túžili. A to sa veru neoplatí riskovať.;-)

Namiesto toho si môžete užívať ich krásu, ich podobnosti aj rozdielnosti, sfarbenia, lesky a odlesky, odtiene jedného viac do zlata, druhého viac do ružova, pozorovať ich, ako sa chovajú a menia v rôznych svetlách a čo robia v prítmí, keď si myslia, že ich nikto nevidí. Ako je brokátová Colorama č. 220 na slnku žlto-zlatozlatá a ako z nej vystupujú jednotlivé ružové trblietky alebo...

aká je krásna práve v prítmí alebo tieni, keď tá žltá zlatavosť ustúpi a lak nám ukáže svoju druhú, ružovejšiu pozlátkovú tvár.

Presne tak, ten lak je ako pozlátko. Akoby sa vám kúsky jemného pozlátka prilepili na nechty, keď ste otvárali nejakú luxusnú čokoládu. A občas sa ako pozlátko lak na nechtoch aj chová a je náchylný (aj v silnejšej vrstve) na nejaké to odlupnutie. Ale povedzme si to úprimne: keby som raz objavila naozajstný zlatý poklad (napr. truhlicu dukátov), tiež by mi moc dlho nevydržal.:P

Ale aj tak by som si ho poriadne užila. A užívam si aj toto tekuté zlato. Treba s ním zaobchádzať trošku opatrne a nenechať zvedavého koňa, aby doňho príliš dobiedzal. Nosiť ich na rukách spolu je (vzhľadom na jeho zvedavý nos) vážne riskantné...;-)

No potom spolu takto pekne a priateľsky zapózujú a majú ma v hrsti. Sú to proste moje poklady a zlatíčka...♥ :-)


20 komentárov:

  1. Opravdu nádherný lak, ale v blízkosti mého bydliště a okolních městech jsou všude vybraný a nikde není k sehnání :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, ani u nás po nich ani stopy... preto som jednému milému dievčaťu vďačná, že mi tohto krásavca darovala zo svojej zbierky, inak by bol zlatý koník asi veľmi smutný...:-) Myslím, že brokátové laky bola len nejaké limitka...:-( Ale možno v nejakom výpredajovom stojane sa ešte nájdu! (videla som takú "výpredajovú drogériovú foto" u niekoho na FB...), držím palce!:-)

      Odstrániť
  2. Vyzerá nádherne. Rozhodne si pôjdem pre neho do drogérky. Len to odlakovávanie bude sranda...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ruby, tak dúfam, že budeš mať šťastie, mne sa ich zohnať u nás nepodarilo (preto som rada za tento darček:-). P.S.: To odlakovávanie je veru naozaj sranda...:D Ale čo by dievča pre poklad nevydržalo...;-)

      Odstrániť
  3. Ani já ho zatím ještě neviděla, ale do tohoto článku jsem po něm ještě ani netoužila, je nádherný <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Kristine!♥ Lak sa ku mne dostal šťastnou náhodou, v našich drogériach (by) som ho hľadala márne... Dúfam, že Maybelline nás vypočuje a takéto laky znovu vyrobí/zaradí do ponuky... napríklad v lete... na leto by boli fakt krásne...:-)

      Odstrániť
  4. no no no zvedavy kôň:))) ukaže naozaj nadherne dokonalosť nadovšetko:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No no no - presne to mu poviem, keď bude zase dobiedzať!;-) Ďakujem za radu, Roumí (aj za pochvalu;-)).

      Odstrániť
  5. Je krásný, já mám ten červený, ale bohužel nic nevydrží...

    Nový design! Jane´s colours

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, veru, keby vydržal dlhšie, bol by už úplne dokonalý...:-) A tvoj červený musí byť tiež krásny!:-)

      Odstrániť
  6. Odpovede
    1. Ďakujem Miška, ja som sa do neho tiež buchla;-)... a to inak na zlato ani moc niesom...:-)

      Odstrániť
  7. téééééda
    mať taký šperk doma, pardon, lak, tak už nenosím ani šperky!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moment, momentík, musím zapchať koňovi uši, lebo toto keď bude počuť, načisto mi utečie.:D
      Jéj, milá Nina, presne si to vystihla, ten lak je sám o sebe ako šperk... a keby to s tou jeho výdržou bolo o niečo lepšie, naozaj by som si už žiadne šperky nemusela kupovať... aj keď, nebola by to škoda?;-) Ďakujem! (a ja idem šperkolak prelakovať ešte nejakým priesvitným, nech mi vydrží čo najdlhšie!;-) ♥

      Odstrániť
  8. Brokátový lak, zlatý koník a princezna Dandelijon... nevídáno! Ze které pohádkové říše se ti dva vyloupli, aby se u Tebe tak pěkně a mile usídlili? Věřím, že se jim už nikam jinam nebude chtít (a tak to má být ;-) Krásnou pampeliškovou neděli přeju :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hihi, Niki, nuž, čo mám povedať na svoju obhajobu...;-) ten kôň sem skrátka doletel rýchlosťou blesku, keď videl, ako sa blyští a ligoce môj nový lak (len či ten koník nie je náhodou prezlečená straka;-). Tajne dúfam, že je im u mňa naozaj dobre a nikam mi neutečú:-), a tebe ďakujem za rozprávkový komentár (ach, ako to len robíš:-)) a prajem aj ja krásny slnečný a ligotavý deň! :-**

      Odstrániť
  9. Lak je nádherný! Stejně tak fotky. Vím, že budu působit jako vlezdoprdelka :D, ale zase to máš krásně napsané, taková pohádka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aneska:D, čosi, trochu sa zasnívať a "zahrať" je jedným z hlavných ambícií môjho blogu, a ak to tak na teba aj pôsobí, nemôžem si priať viac!:-) Ďakujem moc, už som ti hovorila, že si zlatá?;-) (a to sa k môjmu novému laku aj koníkovému prstienku perfektne hodí;-)). ♥

      Odstrániť
  10. Priznám sa, že po tomto fešáčikovi už dlhšie pokukujem a práve som sa definitívne rozhodla - MUSÍM HO MAŤ !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juj, tak dúfam, že sa podarí niekde zohnať, fešáčisko potvorský, bol z nejakej limitky, ale nádej na kúpu vyhliadnutého laku vždy umiera posledná:-).

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...