pondelok 9. júna 2014

Fialový rok

K fialovému článku bola som inšpirovaná. Fialovou fotkou (Inglotu). Neviem, čo sa pri takých obrázkoch deje s vami, ale ja keď vidím takú jednofarebnú záplavu, toľko vecí v mojej obľúbenej farbe na jednom mieste, no a ešte k tomu kozmetických vecí v mojej obľúbenej farbe na jednom mieste! - som lapená. Oči sú nadšené, myseľ evokovaná, duša spokojná, srdce poskočí...♥


Tých odtieňov, tých možností, toľko (môjmu)oku lahodiacich pokladov... to musím mať! Alebo už mám? To bolo treba zistiť. A tak pribúdala na biely stôl jedna fialová vec za druhou. S očakávaním množstva. Výsledku. Odtieňov. Rozdielov. Podobností. Náhodností. Fialovostí.:-) Jéj, ešte toto. Jéj, ešte tamto... Až sa mi začalo zdať, že jeden biely stôl mi nebude dosť (a že to možno nebol dobrý nápad, lebo odfotiť 50 odtieňov fialovej je celkom oriešok;-). Fakt to nie je modrá! No dobre, možno trošku.

Ale keď tá fialová má toľko odtieňov! Viac do modra, viac lila, trochu do levanduľova alebo ružova, kovovo lesklá sa tvári inak ako púdrovo matná... je to s ňou ťažké. Ale krásne.:-) A vidieť všetky svoje fialové poklady - no čo vám poviem: oči nadšené, srdce spokojné.;-) V rôznych kútoch bytu, skriniek, šperkovníc a kozmetických stolíkov našlo sa toto: korálkový náramok, balzamy na pery, levanduľový lak, melónový deodorant, superslávny Primer Potion, voňavé telové mlieko od L´Occitane, mušličkový prsteň z dovolenky, fialové klieštiky na nechty aj obľúbené štetce na očné tiene, no a tiene, tie tiež. Nemohli chýbať.

A nebudú chýbať ani na ďalšej fotke. Niektoré sú z paletiek od Oriflame, iné od MUA (s už jasne modrým nádychom). Laky krémové aj trblietavé, levanduľovo jemné (ten od Oriflame Lilac Silk musíte mať! alebo vám ho minimálne budem musieť v samostatnom článku predstaviť), aj tie viac do ružova. No a k jemnému laku jemný krém (od Weledy) a jemný náramok (z Evy;) patrí. No a to všetko na krídlach fialovej motýlikovej brošne môže zaletieť rovno do kvietkovanej kozmetickej taštičky (od Baťu)...

Len sa to do nej asi všetko nepomestí. Lebo v pátraní po fialových fešákoch našli sa ešte títo: milovaný Lancome rúž v už nevyrábajúcom sa odtieni (fňuk), ďalšie laky na nechty (od ružovofialovej cez lila až po temnú polnočnú fialovú Midnight in Paris - Oriflame ONE), rovnako temný londýnsky rúž Rimmel Kate Moss č. 04, (nielen) trblietavé očné tiene (nielen) od Dermacol, ceruzka na oči, motýlia paletka... ach, dobre mi je s vami, fialoví krásavci! Tento Radiant Orchid rok mi vyhovuje maximálne...:-)

Od orchideí k levanduli, od žiarivej k tlmenej, od modrej až po ružovú, od temného dňa v Londýne až po temnú polnoc v Paríži.
...prechádzajú vám z toľkej fialovej oči? Lebo mne vôbec!;-)


43 komentárov:

  1. Aaach! Tohle je snad můj nejoblíbenější článek od tebe ♡ fialkovou, lila, purpurovou miluji! :)
    Můžu se zeptat jak se jmenuje ta fialkové quatro očních stínů od Alverde? :) vůbec jsem ji v ČR neviděla! @@

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môže byť prvý komentár pod fialovým článkom od niekoho s príznačnejším menom, než Violka de Lilac?:-) Krása, takto sa fialovo zhodnúť, ďakujem Fialka!:-) A tiene od Alverde majú krásny názov Violet Dreams 39 :-) (Quatro Lindschatten), našla som ich raz náhodou zatúlané vo výpredajovom stojane (do ktorého som sa nikdy predtým nepozerala, ale odkedy som už v takých stojanoch objavila napr. Alverdiu líščiu limitku alebo toho fialkové snové (síce trošku slabšie pigmentované) quatro, pozerám sa tam čoraz častejšie.;-))

      Odstrániť
  2. No teda, fialových krások máš teda požehnane :) Z fialovej prechádzať oči snáď ani nemôžu, pôsobí tak upokojujúco :)
    Bola si inak v Levanduľovej kaviarni? Tam by sa ti určite páčilo, je to tam krásne fialové :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čože? Kde to? Levanduľová kaviareň? Áách!♥ Tam musí byť krásne... a upokojujúco! Presne ako píšeš:-), ďakujem za tip, tam si raz tú kávičku mu-sím dať!:-))

      Odstrániť
  3. Vůbec! To je pohlazení po duši i zraku :) Fialovou mám hrozně ráda, takže bych si z kouzelného stolečku určitě vybrala :) Si mě navnadila tak, že dnes vyrazím ven asi fialově :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Milá Nikolka, tak to dúfam, že si vo fialovom outfite (napr. v príjemnom tieni fialového klobúku:-) strávila krásny deň! A zajtra fialová manikúra, môže byť?;-) No dobre, možno zvolím inú farbu... aj keď... asi nie. Asi to bude predsalen lila...♥ :-)

      Odstrániť
  4. Fialovou barvu mám ráda. V pubertě jsem nosila fialové stíny hodně často, ale teď dávám přednost zemitým tónům. Každopádně ty fotky jsou nádherné a sposta produktů mě zaujala :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/spotrebovano-kveten-2014.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Lucik!:-) Veru, zemité tóny mám na očiach rada aj ja, niekedy len tak samé o sebe a inokedy práve na zemité uzemnenie trošky fialovej:-), veď nič sa nemá (s tou fialovou) preháňať. Aj keď tento článok o tom moc nevypovedá...;-))

      Odstrániť
  5. Vždycky jsem říkala, že fialová je moje oblíbená barva... mooc se mi líbí, mám ji ráda na všelijakých doplňcích.. ve finále je ale skoro vůbec nenosím, nevím.. Nicméně kolem sebe ji mám moc ráda, obzvláště ve světloučkém lila odstínu:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Luci, svetlučký lila odtieň je proste nádherný, úplne ti rozumiem:-). Práve takou farbou hodlám zajtra ozdobiť svoje nechty:-). A obklopovať sa fialovou je rovnako príjemné ako ju mať priamo na sebe, takže - ja som za! Fialové doplnky = ♥. :-)

      Odstrániť
  6. Budu se opakovat, ale tvoje fotky prostě žeru!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Opakovanie podobného znenia a charakteru povolené v akomkoľvek množstve.:D Ďakujem Annanásik, poteší to vždy!♥

      Odstrániť
  7. Krása! A fialovú naozaj zbožňujem!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Andrejka, ja tiež!:-) A som rada, že som tu našla toľko kamošiek vo fialovej zbroji.;-))

      Odstrániť
  8. Tie tiene, tie tiene od alverde... tie teda sú!!! ;-) Není to tak trochu nefér, že je mají nejspíš "jen" u Vás na Slovensku? ;-) Naštěstí časopis Eva prodávají i u nás (i když jen na vyvolených místech, zdá se), tak doufám, že se mi ho podaří splašit. Škoda jen, že Ti redaktoři nenechali zcela volnou ruku (nebo klávesnici? ;), protože slogan "...nesmí chybět v žádné domácnosti" (nebo jak to tam napsali) je... opravdu jako by ti z pusy nevypadl :-) Krásný, fialkově letní den přeju :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hihii, tak to teda nefér je! A ešte ako. Podľa mňa by malo byť raz a navždy úplne všetko dostupné úplne všade. A úplne vždy. To by sa nakupovalo! Jaj... Také limitky od Alverde totiž nesmú chýbať v žiadnej domácnosti!;-)) Moja najzlatšia Niki, no nie je to šťastie mať takých perfišných čitateľov, ktorí by moje texty od tých "časopisových sloganov" rozpoznali? Veru je. A to úplne fakticky.♥ :-) Asi sa im moja voľná ruka a prihováranie sa kozmetike zcela nepozdávalo;-), lebo aj z môjho vyznania rozjasňovaču: "Mary-Lou Manizer, už o tebe písali mnohí, no všetko je to pravda. Si presne taká ako hovorili – neodolateľná a neprehliadnuteľná." vzniklo: "S Mary-Lou budete neodolateľné a neprehliadnuteľné." :D Slogan jako by mi z pusy nevypadl.;-) Ale čo, krásný, fialkově letní den si urobíme aj tak (a aj zajtra), ok? :-**

      Odstrániť
  9. Radost sa pozerat na taku krasnu farbu, tiez milujem fialu:)

    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ja milujem, keď niekto miluje fialovú!;-) A ešte mi nechá aj milý komentár:-), ďakujem Peti!

      Odstrániť
  10. Juu, aj ja som bola fialkomaniačka, najmä v dekoratívke. Teraz už ani nie. Ale vieš čo, keď tak pozerám na moju kozmetickú poličku, vydalo by to aj na takýto článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Verím, veru verím! Ona sa tá fialová nezdá, ale fakt sa dala nájsť všelikde, keď už človek začne hľadať:-), no a na kozmetickej poličke (bývalej) fialkomaniačky, júú, tam toho musí byť!;-)

      Odstrániť
  11. Kvetinka, úplne tvoju inšpiráciu a poskočené srdiečko chápem, sama keď vidím fotku a na nej veľa drobnosti a krasotín jednej farby, neviem odolať… a tieto tvoje kombinácie no tie sú eňo-ňuňo, jeden nikdy nevie, koľko toho má v jednej farbičke kým nezačne hľadať a pátrať (nieee, vôbec mi to nie je dôverne známe :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juj, mne ešte poskočí ♥, keď komentár od Bashky vidím!;-) Zlato moje, ja už to po tých našich rovnakostí, spoločností a podobností vysokej akosti:D vidím takto: my musíme byť z jedného (koláčikového) cesta!;-) :-*

      Odstrániť
  12. Nečudujem sa, že sa nevieš nabažiť fialovej farby, proste radosť sa pozerať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kristínka, radosť pozerať na taký komentár:-), ďakujem zaň!:-)

      Odstrániť
  13. Dalsi uzasny clanok, ktory mi rozziaril oci a spravil krajsi den =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najkrajšia správa! Že môj fialový deň (či rok?:) urobil niekomu krajší deň - paráda!:-) Milá Veronika, dúfam, že takých dní tu ešte spolu prežijeme aspoň toľko, koľko existuje odtieňov fialovej.:P Ďakujem!♥

      Odstrániť
  14. Já s tebou úplně souzním, Dandelion, protože k fialkové mám úplně stejný vztah! Ale jen v líčení, v oblečení se jí trošku bojím :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Kristýnka, aj keď je to krásna farba, to skôr ona by sa mala báť teba, dobre vieme, kto by koho krásou zatienil.;-) A píšem si na zoznam ďalší náš spoločný bod: fialová. :-)) ♥

      Odstrániť
  15. Odpovede
    1. Kati, ďakujem pekne! Fialové fotenie ma trošku potrápilo, ale ak sa vám výsledok páči, stálo to za to:-).

      Odstrániť
  16. Filajová ♥♥♥ Krásny článok :)) A tie farby :)))

    P.s. Ten GS dúfam že to nieje ♥110♥ :)) (Lebo ak áno, šľak ma trafí! :D Ten sa že vraj už nepredáva :(( A ten som vždy chcela :((

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajajááj, je to on! 110. Takú krásnu farbu že prestali predávať? Tak to ma mrzí, rušenie takých pekných odtieňov by sa malo zrušiť!;-) Bé, najbližšie sa (ti) po ňom v drogérii pozriem, či náhodou... :-)

      Odstrániť
    2. Och... To tak býva, že to čo chcem, nikde už nemajú :(( Aa vieš čo ešte v NR som nepozerala, skúsim tam :))

      Budem ti vďačná :*

      Odstrániť
  17. Odpovede
    1. Milá Lilly (alebo Lila?:), to ma teší! Ešteže je v tomto článku dosť fialovej pre každého (kto sa chce na chvíľu tou krásnou farbou pokochať:-).

      Odstrániť
  18. Ten článek je tak krásně barevný, že mi hrozně zvednul náladu:) Děkuju

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, tak to je paráda parádna, milá Anežka!:-) A hádaj, kto pod mojimi článkami zase dvíha náladu mne?;-) Ďakujem aj ja!:-*

      Odstrániť
  19. Máš nádherný blog, čudujem sa, že som ho neobjavila skôr <3
    Fialovú zbožňujem, je to jedna z mojich obľúbených fabičiek :*
    Pozývam ťa do mojej giveaway:
    http://bynicka.blogspot.sk/2014/06/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty si milá, Nikolka, ďakujem pekne! Za návštevu aj za pozvanie:-). A vítam ťa vo fialovom klube.:-)) ♥

      Odstrániť
  20. Toto som proste nemala vidieť ! Dokonalosť ♥♥♥ A posielam obrovskú gratuláciu k článku v Evičke :D Ani snáď nepoznám blogerku, ktorej fotografie a slová by sa tam hodili viac :) Mária

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júúj, zlatá! Ďakujem ďakujéém, taká krásna gratulácia, to by mohli aj v Evičke uverejniť!:D Vážim si to!♥ Taká podpora je - čestné blogerské - viac než sto strán v časopise.;-) V ňom ani moje vlastné fotky nechceli (ponúkala som;-)... ale čo, tu je pre ne miesta dosť.;-) A ešte k tomu ste tu aj vy, takže - viac nepotrebujem. :-**

      Odstrániť
  21. No a toto je taky super paradni! A to je vazne vsechno tvoje??? No to ja nemam dohramady ani na jednu fotku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Miška, priznávam sa v plnom rozsahu;-). A to som potom neskôr zistila, že som pár fialových vecí ešte zabudla vyfotiť...:P Ale na moju obhajobu - nemám len fialové veci, našlo by sa napríklad aj veľa ružových.:D ;-) Ďakujem za tvoje milé komentáre!:-)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...