štvrtok 17. júla 2014

Veľké lakové odhalenie

Nemať blog, asi si v tej krabici s lakmi na nechty ani poriadok neurobím.;-) Poriadok, revíziu, farebné vyhodnotenie, kvalitatívne a kvantitatívne zhodnotenie, sumarizácie a aktualizácie. Asi by som jedného dňa len tak nezvolala: Laky, ukážte sa! Nové by pribúdali, prekrývali tie staré a ja by som si už možno ani nespomenula, že niekde na dne leží niekoľkoročný nostalgický žltý kúsok privezený z Bulharska, že ten modrý, čo som kedysi dostala k nejakému nákupu, som ešte nikdy nepoužila, alebo že mám nejako podozrivo veľa tých ružových.;-) Samozrejme, pri sumarizáciach a aktualizáciach (pozostávajúcich z pretriedenia lakov starých a nehodných) bolo treba prísť na to, ako ich pred fotoaparát čo najrozumnejšie zoradiť. Podľa značky? Veľkosti? Obľúbenosti? Textúry? Dátumu spotreby?;-) Či inak? Nakoniec však došlo k členeniu, ktoré by ste fakt nečakali: podľa farby.;-)

Rudá červeň, červeň rudá
Taká klasika! Väčšia už snáď ani neexistuje. Aj tak ich ale často nenosím. Prečo? (básnická otázka) Neviem. (ach, tí básnici) Červené nechty sú krásne, dramatické aj sexi, pôsobivé aj univerzálne. Červený lak ide ku všetkému. K šatom aj roztrhaným riflom. Možno to je ten dôvod... nemám roztrhané rifle.;-) Budem si musieť nejaké kúpiť a viac sa svojim (krvavo)červeným, malinovým aj zatúlaným oranžovým lakom venovať. A O.P.I pôjde ako prvý (veď to bol môj prvý lakovací článok;-). Je to miláčik.


Black&White (a niečo medzi tým)
Čierno-čierna obloha, trblietavá studňa, zasnežený les. Yes.
Všetko už bolo napísané. Moje lovely trio. Tu niet čo dodať...♥

Fialová, moja láska
Veď to viete. Videli ste to na vlastné oči. Tú farbu skrátka milujem. A týchto fešákov tiež. Všetkých do jedného. (Nevernica.) Toho od Gabrielly aj od Oriflame. Toho od milej Hanky aj toho od Ježiška. Toho starého aj toho najnovšieho (krásavca krásneho! od YSL). Gosh alebo Mavala, taká som ja bývala.;-) Hlavne nech je pekne fialový. Nežný/romantik alebo temný/rytier.

Modrá je najlepšia
Najkrajšia. Proste fakt krásna. Prekrásna farba na nechty. Toto je asi "moja červená". Len v modrom. Tá, ktorá neomrzí. Tá, ktorá nadchne. Tá, ktorá by išla aj k tým roztrhaným riflom;-). Cukrová, piesková, indigová, belasá... no nemôžem sa ubrániť dojmu, že takto to ďalej nepôjde. Modrej musí byť viac! S týmito pár kúskami si rozhodne nevystačím. Walk On Air a Galaxy to sami predsa nevytrhnú. Je síce krásne sa s nimi prechádzať po galaxii, ale to je trošku málo (na počet kusov, samozrejme;-).

Juice&Icecream
Pozývam všetkých na fresh-džús a zmrzlinu! Malinovú alebo jahodovú. Alebo miešanú. A kto nájde aj ten zabudnutý nostalgický žltý kúsok z dovolenky v Bulharsku, dostane kopček zmrzky navyše. Malinový alebo jahodový. Alebo obidva. Veď je leto. A zmrzlinovo-džúsové laky zasa na to(to) leto ako stvorené. Treba sa k nim trošku priopáliť, ale potom! Svietia a žiaria doďaleka.

Bold&Gold (&Nude)
Zlato. Blyští sa a ligoce. Honosne a dramaticky. Jedno je viac do žlta, iné do ružova (alebo bronzova). Jedno má maličké trblietky, iné celé veľké zlaté vločky (hovorím o vás, Catrice a Colorama). Jedno je od Hanky, iné od Barborky.:-) Samé zlaté poklady. A viete, na koho sa teším najbližšie? Na toho veselého pestrofarebného toppera v ľavom hornom rohu, ktorý sa na fotku prikotúľal až na poslednú chvíľu. Ale stihol to. A to je hlavné. Nie je (síce) zlatý, ale je (fakt) zlatý. Hm, kto toto vysvetlí...? ;-)

Ružová už navždy
Už navždy bude mojou srdečnou (farebnou) záležitosťou. Existuje niečo také ako osudová farba? Že ste takú ešte nevideli? Môžete tu. Tým ale nechcem povedať, že mám ružových lakov snáď sto alebo ešte viac. Možno sotva dvadsaťpäť. Ale to, že sa na jednu foto spolu nezmestili, ma jednoznačne usvedčuje z ružovej zasnívanosti a preferovania "istej" farby.;-) Pastelová Gabika, piesková Princessa, ne/rafinovaný Čajnaglejz... každý z nich mi je (sladkým) svedkom, že k nim pristupujem s láskou.


A dosvedčí to určite aj milá Lola (od ešte milšej Marcelky:-) alebo fialkovo-ružová Sally, ktorá ku mne pricestovala až z ó Kanady. Nech je ako chce, ružovej sa nevzdám (ale trošičku miesta pre modrú by predsalen mohla urobiť... ;-) Dohovorím jej.

PRITI goes PRETTY
PRITI NYC. Samostatná kapitola. A veľká láska. Až to vo švíkoch lakovacej krabičky praská. Preto sú radšej uložené samostatne, vo svojej vlastnej krabičke - krásnom papierovom obale so saténovou stuhou. V krabičke prekvapení. Nakoniec, vlastne každé otvorenie krabice s lakmi na nechty je tak trochu prekvapením. Nikdy neviete, ktorý z toho množstva bude ten "dnešný". Ktorý zaujme a osloví. Či ten najnovší, alebo nejaký z nostalgie. Či ten darovaný kamarátkou, alebo kúpený na dovolenke. Či ten krémovo hladký, alebo drsne sladký. A tá rôznorodosť a pestrofarebnosť (ma) určite nikdy baviť neprestane.

P.S.: A (tmavo)zelený lak ani jeden?! Škandál! Píšem si na zoznam.;-)



18 komentárov:

  1. Krásná barevná sbírka :) Já se orientuji jen na červené, růžové a fialové laky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Fairy, tak potom myslím, že by sme si mali čo požičať, keby na to prišlo; tvoja farebná orientácia sa mi viac než pozdáva:-)). A s tou červenou sa polepším!;-)

      Odstrániť
  2. Pekná zbierka, brala by som takmer všetky, farby sú mi pochuti :) Až na tie modré, v zbierke mám snáď len dva, i keď tie tvoje sú pekné, možno by som sa dala zlákať :)
    Ale v mojej zbierke je aj (jeden) tmavozelený, taký maličký od Pupa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dokonalé! Vymením akýkoľvek svoj modrý za tvoj maličký tmavozelený, nalakujeme, posúdime, zhodnotíme a vyhodnotíme, či to sú "naše farby" (cha, stopro nám seknú) a potom už - hurá do drogérie dopĺňať modrozelené zásoby. Čo iné nám zostáva...? Plán je jasný. ;-) :-*

      Odstrániť
  3. Ze všech těch nádherných barev, barviček, odstínů, třpytek, lesků a nádechů až oči přecházejí, Dandelijon :-) Zejména někomu, kdo má doma na nehtíky celé dva, ano, dva laky... ;-) :-) Musela to být pro Tebe dnes perná noc, vytvořit takovýhle neuvěřitelně barevný článek! A za to si, milá Dandelijonka, zasloužíš velikánskou pochvalu a ještě větší zmrzlinu (tu, co má aspoň tři pořádně velké kopečky a každý je jiný a jinak barevný, ale všechny tři se s radostí Tobě vlastní rozplývají na jazyku). A já si dám tu zmrzku s Tebou, jo? ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jooo!;-) Niki, zlatíčko, nie že by som sa teda ako chcela pozývať, ale keď prídem na tú zmrzku;-), tak vieš čo? Donesiem z každej fotky minimálne jeden lak a do cukrárne vyrazíme s každým nechtom nalakovaným inou farbou. Jo?:-) A výber farieb, odtieňov, třpytek, leskov a nádychov bude, samozrejme, podľa tvojho výberu, to je jasná vec.;-) A najlepšie na tom je, že som si viac než istá jedným: že vyberieš tých najkrajších desať. TOP 10. :-) A dokonale ich zladíš (presne tak ako to dokážeš so slovami;-). ♥ Ďakujem za sladkú pochvalu a ešte sladšiu trojkopčekovú (páni!) zmrzlinu! :-**

      Odstrániť
  4. Toľko lásky, nehy a radosti v jednom článku... Som lapená! Ale to som tebou, Dandelijon už dávno, no teraz už aj tvojou lakovacou zbierkou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď sa moje laky do tohto článku fotili, ani by ich nenapadlo, že si vyslúžia taký krásny a srdečný komentár...♥ Ale už vtedy som im hovorila a ubezpečovala ich, že ak sa u nás zastaví aj Aknelka, isto spolu pár milých a pekných slov prehodíme:-) (takže sa hneď začali na tvoju návštevu tešiť;-). A teraz sú šťastím bez seba;-)), ďakujeme, my dear! :-*

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. To mám radosť, ďakujem Gabrielle!:-) Našťastie sa všetky laky fotiť chceli a nikto neodvrával;-).

      Odstrániť
  6. veľmi pekná zbierka :) najviac sa mi ale páčil ten text k nim !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A mne sa zase najviac páčia tie texty pod článkom (čo mi tu nechávate;-). ♥ Ďakujem Nikolka! Potešila si ma, naozajsky.:-)) :-*

      Odstrániť
  7. Ne ne ne, ty růžové a fialové jsem neměla vidět :D Tyhle barvy miluju, ale mám jich doma paradoxně málo.
    Pěknou sbírku máš :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Ďakujem Aneska, ružové a fialové sú aj moje milované:-), a vôbec ma neprekvapuje, že sme sa takto pekne zhodli.;-) A keď je obľúbených farieb doma málo, to je, prosímpekne, rozhodne dôvod na nákup;-). ...tak ja teda najbližšie asi zamierim k Maybelline... :P

      Odstrániť
  8. Tak pri tomto článku som si prišla na svoje :) Oči sa kochali toľkými krásnymi lakmi, ktoré máš a teším sa na tvoje nové lakovacie príspevky <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Veronika, potešiť také pekné oči mi bolo potešením!;-) A práve dnes sa jeden (teda vlastne dvaja) letní lakovací fešáci spolu fotili (a už sa nemôžu dočkať, ako sa tu v najbližšej dobe predvedú:-). Si zlatá, ďakujem!♥

      Odstrániť
  9. taky jsem si z tento rok bulharska dovezla lak :D tmavě růžový)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Óch, to znie ešte lepšie! Tmavě růžový a z Bulharska... už asi viem, kam budem chcieť ísť budúci rok na dovolenku...;-) Tak si to spolu krásne užite! Ten môj sa "nepokazil" ani po niekoľkých rokoch (hold, bulharské laky, to je kvalitka:-)), verím, že ten tvoj ti bude robiť radosť rovnako dlho:-).

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...