utorok 19. augusta 2014

Balíme! (kapitola II. alebo bez svojej kozmetiky neodídem)

Pamätáte si kačičku z minulého článku? Rozmarne vám sľúbila, že vás nechá ešte raz nahliadnuť do dovolenkového kufra. Tentokrát do jeho kozmetického oddelenia. A tak sľub musí splniť a všetko vám ukázať. Prosím, ak by sa vám aj náhodou zdalo, nehovorte jej, že je toho akosi veľa (lebo nie je;-), ničomu by to nepomohlo a ako ju poznám, ešte by just niečo prihodila.


Že sa kačky rady kúpu, to je stará známa vec. My sme si ale žiadnu penu do kúpeľa nezabalili, a tak si bude kačička musieť vystačiť s malinových sprcháčom od Oriflame (čo jej určite vadiť nebude, lebo je skvelý a voňavý). K nemu do voňavej sérky nechýba ani malinový telový sprej, ktorý sa dá perfektne multifunkčne použiť aj na rozvoňanie hotelovej izby či šatníka. Aj keď predpoveď počasia nám nejaké horúce slnečné dni nepredpovedá, bez opaľovacieho krému sa na letnú dovolenku skrátka chodiť nepatrí. My si berieme jeden domáci a jeden od Alverde (a budeme dúfať, že ich aspoň raz použijeme;-). Na zuby pastu v nejakom cestovnom balení a na vlasy malú fľašku šampónu od Logony. A keď už sme pri tých malých baleniach, kto by si do veľkého kufru nepribalil malý olejíček od Nuxe? Miesta zaberie len máličko, ale voňavú službu urobí veľkú. Tak, to by sme mali.

Môžeme prejsť na odličovanie. Čistá pleť je základ. Aj (alebo hlavne?) pri cestovaní. Ja neodcestujem bez čistiaceho krému s liečivým bahnom od Alverde (ale pribaľujem aj môj obľúbený od Dr. Hauschku, keby som si chcela dopriať niečo špeci;-), maličká Bioderma asi nikoho neprekvapí, k nej na pomoc (keby čosi) ešte menší dvojfázový odličovač od Chanel, no a vatové tyčinky, bavlnené odličovacie tampóny a štvorcové papierové "uteráčiky" (všetko od Ebelin), tie proste musia byť, aj keby čo.:-)

A čo budú tí všetci odličovať? Napríklad mejkap od Estée Lauder (alebo Gabrielly Salvete, ešte sa neviem rozhodnúť, ktorý nakoniec pocestuje; žeby nakoniec oba?;-), dobre známy korektor Make-up Cover od Dermacolu a sypký púder od Oriflame (ako vidíte, zjavne nezastávam názor, že sa sypké púdre na cestovanie nehodia;-). Položím ho v hotelovej izba na kozmetický stolík rovnako ako na ten svoj doma (takže veľa neplechy tam určite nenarobí... aj keď nekrič hop, kým si si do kozmetickej zbierky nevpustil ružového slona...). Ale dúfam, že keď ho bude treba skrotiť, postará sa o to líška z rúžového obalu od Alverde. Na tú sa dá vždy spoľahnúť (veď preto si ju beriem). A ešte preto, lebo má krásnu lesnú ostružinovú farbu a dopĺňa rúžové trio - šťavnatú letnú Hot Plum od Maybelline a zastretú fialovo-staroružovú a matnú Meet Berry od Catrice (spolu s ich lícenkou).

Lenže to nie je všetko. Ešte potrebujeme (teda ja) nejakú rozumnú paletku očných tieňov, pod ne spoľahlivý primer, na ne ešte závoj trblietavého diamantového psíka od Urban Decay, nech sa to poriadne ligoce;-), špirálu (žltú 3D Volumythic od Miss Sporty a pre istotu aj Lash Power od Clinique, ktorú nerozmaže žiadna cestovateľská slza), niečo šikovné na obočie (ceruzku od Etude House a gél od Catrice) a pár dobrých štetcov. Bez Mary-Lou rozhodne neodídem, no a vybrať si spomedzi všetkých svojich bronzerov bolo/aj nebolo zložité. Voľba padla akosi prirodzene na toho najnovšieho od Catrice. (ehm, ešte vládzete?)

Tak poďme na manikúru. Tá moja sovičková je z KiK-u (a aj keď som si väčšinu jej obsahu musela vymeniť za svoje (čiže funkčné;-) pomôcky, aj tak je na zjedenie). Laky pocestujú nejaké hladké, krémové, s ktorými nie je pri odlakovávaní žiadna drina. Jeden neutrálny, jeden ružový, možno/určite aj nejaký modrý. Ako odlakovač beriem sójový (a na cestovanie superšikovný) obrúsok od PRITI NYC, k tomu maličký krém na ruky Dr. Hauschka a korekčné pero+ošetrujúci olej od Essence.

Čo je malé, to pocestuje. Maličká voňavka, malý krém, malý sprej na nohy, maličké Orofluido... A čo je veľké, to sa preleje alebo presype do menších obalov a fľaštičiek. A tak si napr. svoje milované Dr.H. tonikum prelievam do malého rozprašovača s ružovým vrchnáčikom. A lak na vlasy tiež postačí ten najmenší. Veď kam by som si potom dala všetko, čo si chcem priviesť?

Už zabalím len slnečné okuliare a obrúsky na ich čistenie, mandarinkový antibakteriálny gél, vlhčené deo obrúsky od Essence (s marhuľkovou vôňou!), malý konopný olejíček, tea tree, pár strepsilsiek a, sa-mo-zrej-me, pár obrázkových náplastí.:-) A je to!

Kým čítate tento kozmeticko-baliaci článok, my s kačičkou sme už dávno preč. Prosím, dajte mi tu zatiaľ na môj malý blog pozor, nech sa mi v ňom nerozsypú písmenká (alebo neutečú niekam preč:-). Ďakujem!♥ A vidíme sa (snáď) onedlho. Papáá!


11 komentárov:

  1. Téda, já ač jsem kosmetický maniak a používám toho tunu tak na dovču netahám téměř nic, snad jen micku krém a řasenku a dávám si i takovou dovolenou od kosmetiky.. Užívej, páá! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ty jo!beres tolik i obleceni? Ale kdyz to upotrebis! Moc pekne pises a mas krasne fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ha! Podobne som sa balila aj ja (čo sa kozmetiky týka) a ľudia nechápali. No hlavne, že my (kozmetické duše) sa chápeme ♥ Skvelý výber (ale to ty vždy) a perfektný článok (ako vždy)...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Asi bych balila dost podobně, pokud by se tedy nejednalo o dovolenou u moře. Tam bych tolik dekorativní kosmetiky nepotřebovala:)
    Jinak opět musím pochválit fotky, jsou tak krásně inspirativní, až to ani hezké není :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To víko pudru je božííí! :) Já s sebou běžné i sypké pudry vozím a chápu, že to není nej, ale tak co.. :D

    Ta sovička z KIKu mě dostala!!

    Sororessa

    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. roztok na vyražky od oriflame som už minula bol super asi si o ešte kupim:))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Až se vrátíš z té zasloužené a určitě krásné (však dovolená krásná být musí, i kdyby trakaře padaly...) dovolené, musíš se nám, Dandelijonka, bez nátlaku přiznat, že to všechno, co si s sebou bereš, jsi pokoutně a nenápadně nastěhovala do kufru, který Ti vlastně vůbec nepatří, a že ses pak při vybalování v hotelovém pokoji náramně divila, kde že se to všechno v kufru Tvého milého vzalo. Protože to, co jsi nám ve svých dvou balících článcích ukázala, bys určitě sama neunesla! :-) :-) Doufám, že sis cestování náležitě užila a že vykouzlíš další pěknou podívanou, abychom si mohli zavýletit taky ;-) Bezbolestný návrat do pracovního procesu přeju! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Neni toho dáko málo? (:D :D :D) Krásne si uži dovolenku, budeme netrpezlivo čakať kým sa vrátiš a pochváliš sa s novými zážitkami/úlovkami. A o blog sa neboj, všetky ho budeme strážiť ako hlavu v oku (či naopak) a nájdeš ho v rovnakom stave ako si ho tu nechala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Moji zlatí, ďakujem vám všetkým za supermilé komentáre a slová podpory;-), hocikoho by som veru do svojho do prasknutia zabaleného kufru nepustila nahliadnuť;-). A som rada, že som tu blog mohla nechať s takými skvelými strážkyňami pokladov.♥ :-)) :-*

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Práve som tvoj blog objavila, určite sa tu budeme stretávať :) Nádherné fotgrafie. Prajem peknú dovolenku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vrátiť sa z dovolenky a nájsť tu novú milú tvár? Najlepšia vec!;-) Ďakujem Deniska! Že si sa zastavila aj zanechala komentár:-), vidíme sa teda pri ďalších článkoch, budem sa tešiť!♥

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...