piatok 8. augusta 2014

Hello, Mr. Bronzer

Pán Bronzer je môj letný spoločník. Ešte som ho toto leto z ruky nedala. Každý deň spolu doháňame alebo vylepšujeme letné opálenie, kontúrujeme, chytáme bronz, suplujeme slnečné lúče a ja si užívam to jeho každodenné bronzové pohladenie. Tu niet miesta pre lícenky. Sme tu len ja a on. Môj zlatohnedý pán. Ale ktorýže to menovite? Kto je ten jediný a úžasný a dokonalý?

Aj keby taký existoval, mne by to bolo jedno. Aj tak by som si s jedným Mr. Bronzerom nevystačila. Veď je ich toľko na svete! A krásne sú od výmyslu. Púdrové, krémové, tekuté... z limitovaných edícií aj stálych ponúk. S trochou ružovej alebo zlatej... s trblietkami či bez. Zapečené alebo krémové... kompaktné alebo v guličkách. Chlapci, ja vás milujem do jednoho. Všetci sem!

Zvolávam svojich Bronzerov, nech sa vám jeden po druhom ukážu. A začať môžu tí od Oriflame, veď kto by nepoznal ich bronzové guličky, ktoré v rôznych farebných obmenách prinášajú snáď každé leto? Raz je tam viac žltých, inokedy korálových, niekedy aj ružových perličiek, no vlastnosti majú v zásade rovnaké: vysoko pigmentované, trblietavé, s výdržou, proti ktorej nemožno nič namietať a v krabičke, v ktorej štetcom môžem krúžiť dokola celé roky rokúce a jej obsah takmer neubúda. No viac než bronzové guličky som si obľúbila ich kompaktné bronzery z limitovaných letných edícií. Mozaika svetlohnedých i tmavohnedých odtieňov so žltou, kompaktné "guličky" v kombinácii hnedej, tmavej lososovej a ružovej alebo môj veľký miláčik: kosoštvorcový púder s tmavým stredom a ružovými okrajmi. Dokonalý spojenec (aj v zime, kedy sú klasické bronzery pritmavé).

Ale nejakého toho fešného Bronzera môžete stretnúť aj v drogérii. Napríklad toho slniečkového od NYC (ktorého som oslobodila z jeho pôvodného škaredého obalu;-), alebo kvietkovaného minerálneho od Gabrielly Salvete poprášeného zlatým prachom. Zlatý prášok ani kvetinkový vzor sa na jeho povrchu dlho neudržia, ale to vôbec nevadí. Stále a navždy bude patriť medzi mojich najobľúbenejších, o to viac, že zo sortimentu GS už asi navždy odišiel. Fňuk. Ale život ide ďalej a tento článok tiež. A na svojej ceste stretáva(m) ďalšieho guľatého krásavca: vraj Body&Face Powder od Alverde. Limitka, ako inak. Krásna lesklá mozaika studených tónov od hnedej po fialkovú ukrytá v milom ružovom obale. Tak trochu až bronzový rozjasňovač. Proste sternenflug mucik. Na fotku sa hore vpravo prebojoval aj baked bronzer od Famous v hnedo-bronzovom odtieni Tahiti. Musí sa s ním opatrne a najlepšie až v stave najvyšieho opálenia, no zapečené produkty skrátka milujem, takže mi jedného pekného letného dňa neunikol. Posledným (ale zato najnovším) v bronzovom rade je Shimmering Bronzing Powder od Catrice, ktorý najskôr mojej pozornosti neviemprečo unikal, potom ma začal neviemprečo zaujímať viac a viac, potom som ho (viemprečo: lebo je skvelý) nemohla za ten svet zohnať, no a potom sa mi zas v jednej DM (konečne) podarilo uloviť posledný kúsok v stojane. Taký je náš spoločný príbeh. A určite si budeme rozumieť a ten príbeh písať aj v zime či na jeseň. Nie je totiž príliš tmavý a dodáva tvári lesk, farbu, zdravý nádych a SUN GLOW na tých správnych miestach. Jednoducho mucik číslo dva.

Páni Bronzeri vedia, ako na mňa. Buď sa posypú zlatým práškom, alebo dokonale zladia farby, ktoré majú na sebe, alebo si oblečú grafické či kvetinové vzory, ktorým neodolám. A ak sú ešte vo vnútri tak krásni ako na povrchu, naša láska je spečatená.

No nemajú to so mnou ľahké. Občas ich nahrádzam (alebo kombinujem s) tekutými, krémovými alebo tyčinkovými konkurentami. Dajú sa naniesť štetcom i prstami, miešať s mejkapmi, dá sa nimi vytvárať opálený vzhľad, kontúrovať, stmavovať, vrstviť. Čokoládový bronzer od Bourjois a Soleil Tan de Chanel použiť ako bázu, zlatou tyčinkou od Oriflame dať zlatú bodku za letným líčením, kvapkou tónovacieho voňavého fluidu Dr. Hauschka namiešať svoj perfektný odtieň mejkapu...

Dá sa s nimi kúzliť. So všetkými. A preto si leto bez nich neviem ani len predstaviť. Tie moje bronzové poklady majú rôzne podoby. Sú medzi nimi tmavšie aj svetlejšie, matné aj lesklé, teplé i studenšie, zapečené aj krémové. Nájsť a vybrať spomedzi nich len jeden jediný, dokonalý? Nemožné. No možno práve to je na nich to dokonalé: že ich mám rada všetkých. :-) 


33 komentárov:

  1. Téda ty jsi bronzerová princezna! :) Kuličkový Oriflame je můj první a nejstarší bronzer, mám v něm tedy ještě červené kuličky a ten výsledek je dokonalý! Vlastně ych si ho mohla dneska "dát". :) Novým a nejvoňavějším bronzerem je Too Faced Chocolate Soleil, ten miluju :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to tušila, že od vás príde nejaké bronzové lákadlo.;-) Ale že až také veľké, ako čokoládové slnko od Too Faced! Milá FairyChain, vytiahla si na mňa veru silný kaliber:-)) a absolútne sa nečudujem, že si si ho zamilovala, mne sa naň zbiehajú slinky len o ňom čítam!♥
      P.S.: Guličkový Oriflame je aj môj prvý a najstarší!:-))

      Odstrániť
  2. No páni, to je teda kopa bronzerov! :) Ja mám až...dva. Jeden práškový od TANF a jeden tekutý od Dr. Hauschka :) A to neviem, či ich niekedy aj domíňam a to ich veru používam skoro každý deň :D Každopádne pekná zbierka ;) Tak teda dozbronzerovania :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hmmm, Hauschka♥...:-) a TANF? To znie viac než dobre... idem gúgliť!;-) Ja viem, minúť sa to nedá... ale ani nechať v obchode!:P Dandelijon Loves Bronzers.;-) Dobr(onzov)ú noc z Bronzerova!;-))

      Odstrániť
  3. Na tento článok som sa taaaaaak tešila =) Mám kvietkovaný od GS a mozaiku od Alverde. A vďaka tvojmu článku som dostala chuť na ten od Bourjois a Famous a Chanel a Oriflame a ....... ♡

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júúj, zlato moje, keď máme spolu spoločného kvietkovaného aj mozaikového, malo by sa v tomto sympatickom trende roz-hod-ne pokračovať.;-) A do tvojej zbierky by mal pribudnúť min. jeden od Bourjois a od Famous a od Chanel a od Oriflame a... a som rada, že mám s mojou milou Veronikou hneď dvoch rovnakých pánov Bronzových!:-** ;-)

      Odstrániť
  4. och,tak ten alverdácky vyzerá skvele! Snád sa mi pošťastí naň ešte niekde natrafiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tomu by sa hovorilo Veľké bronzové šťastie (a také by jednomu dievčaťu veru rozhodne malo byť dopriate;-). Takže: budem držať všetky svoje od bronzerov zaprplané prsty alebo dúfať, že sa v Alverde umúdria (alebo zľutujú?) a s niečím podobným sa ešte niekedy pochlapia. Lebo čo? Lebo bronzerov nie je nikdy dooosť!;-)

      Odstrániť
  5. Jeden bronzer hezčí jak druhý! :)
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/2014/08/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach, s tým je tak ľahké súhlasiť! (alebo ťažké nesúhlasiť?;-) Ďakujem Kathleen!:-)

      Odstrániť
  6. ten gulôčkový od Oriflame som mala, dokonca aj ten rozjasňujúco guľôčkový,ten sa mi zdal ešte lepši, lebo bronzujúci mi robil fľaky (asi neodborná aplikácia, alebo čo:) ), ale to už bolo dáááávno..pekná zbierka:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Guličky od Oriflame sú proste (ako vidím) klasika. Taký ten "môj prvý".:-) Ale neodborná aplikácia? To vylučujem.;-) Chyba musela byť na strane bronzeru.;-) Ďakujem Evie!♥

      Odstrániť
  7. .. ja som na bronzeroch doslova závislá ! už ich mám asi milón, ale aj tak stále hľadám ďalšie a ďalšie :D Hľadám ten jeden vyvolený, ktorý bude mať tú správnu chladnú farbu (asi un-real ), a nebude vôbec flekatieť .. snáď raz.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Huráá, ďalšia bronzerová závislosť odhalená!;-) No, pri miliónovom počte asi ťažko niečo múdreho poradím...:-) ale najchladnejší (z tých mojich) je možno práve môj nováčik od Catrice, skús po ňom najbližšie hodiť odborným očkom, možno sa ti zapáči (tak ako mne:-). Bronzový zálusk mám napríklad ešte na bronzer Bahama Mama od theBalm alebo -ak budem veľmi poslúchať- bude aj Hoola od Benefitu. Snáď raz... ;-)

      Odstrániť
  8. Jeee, tak teď jsem se ocitla v pro mě naprosto neznámé krajině. Já totiž nemám bonzer ani jeden, jako modrooká blondýna, která se na sluníčku spíš přižahne než opálí, nemám s těmihle malovátky vůbec žádnou zkušenost. Ale jsou krásné! Zvlášť ti krajkoví a mozaikoví fešáci. Bezva opálený víkend Ti přeju, Dandelijonka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je tak krásne napísané! Niki v naprosto neznámé krajině... a u mňa! Jééé... :-) No čo, znie mi to tak poeticky...:-)) A ešte keď si k tomu predstavím modrookú blondínku... hotová rozprávková predstava!;-) Krásne (v chládku slnečníku) strávený víkend aj vám, milá plavovláska!;-) ♥

      Odstrániť
  9. Tak ja nemam ani jeden, ale urcite sa nad sebou hlboko zamyslim:D Day By Day

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alebo ja.:D Milá Day, až ti závidím, že ťa páni Bronzeri nelákajú svojim letným opálením, ale ako sa poznám, nemať v zbierke ich, zlákali by ma zas nejakí iní (kozmetickí) fešáci... to si jeden nepomôže.;-)

      Odstrániť
  10. Oooo kvetinka moja ! Priznám sa, som ako bronzerová straka, nechala som sa nalákať na nádhernú úvodnú foto (teda, čo by len to, ja tvoje články vždy poctivo čítam keď stíham :)) a potom som sa dočítala, že som tu správne - koralové a trblietavé, s trochou ružovej..všetky ako pre mňa! :) Kvetinka, úplne obdivujem na tebe, že ty dokážeš tak krásne písať úplne o všetkom na svete :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby každá straka nechávala také úžasňácke komentáre, chcela by som ich mať doma celý kŕdeľ!;-) No o to viac si vážim, keď ku mne jedna taká (moja preveľmi obľúbená) trblietavá a celá ružová priletí až z Dánska, klikne, začíta sa a ešte aj pozdrav (a úsmev na tvári) zanechá...♥ Bašik môj zlatý, všetky svoje bronzery a pol kráľovstva k tomu by som dala (ale načo by Bashke bolo pol kráľovstva, keď má celý kráľovský Bashaland!;-) cmuk!:-**

      Odstrániť
  11. ojojoooj, tolko krasy pokope. Spolocne male sice len dva - catrice (moj tohtoletny a mam pocit, ze bude celorocny) a ten gulkovy bombulkovy. Dala som si zavazok, ze iny nekupim, kym tieto dva neminiem. Takze najblizsi nakup vidim o 5-6 rokov :-D A ked uz hovorime o gulkach, aky mas vztah ku Guerlain meteoritom? Mas, skusala si? Po nich mi srdce pisti, len si neviem vybrat ktore, aby boli pouzitelne univerzalne.
    btw. tu prvu fotku by som si kludne zaramovala a zavesial do izby, taka je super

    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 1. Júj, Kati, ty si zlato!♥ Ja by som pri pohľade na taký bronzový obraz mala asi stále chuť kupovať ďalšie a ďalšie (bronzery)... ale to mám vlastne aj teraz... asi by som sa mala prestať pozerať na tento článok...:D
      2. Gulkový bombulkový - to je definitívne najkrajšia charakteristika, akú som kedy na guličkový bronzer počula:-). A že máme spoločný (a celoročný) aj Catrice? Jéé, dobrý výber!;-) Och, a meteority... škoda, že nepadajú z neba... tie veru vedia chytiť za kozmetické srdce... ja sa zatiaľ tvárim, že ich "nepotrebujem" (ach, že viem vôbec niečo také vysloviť;-)), ale - keď raz budem veľká! ;-) Takže bohužiaľ neviem poradiť, ale... začínam mať také silné nutkanie ísť si o nich niečo viac pozisťovať a poobzerať a pokochať sa... :P

      Odstrániť
  12. edit - mame, nie male

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Dandelijonka nám zasa namiešala chutný bronzový koktejlík a ja neviem, čo sa mi páči viac - tie prekrásne fotky alebo dokonalé telá pánov Bronzerov :D Nech je to čokoľvek, presvedčila ma, že mám v zbierke bronzerov málo a nemusím sa vôbec obmedzovať v ich ďalších nákupoch. Veď sú tak prepotrební...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som na svoje presviedčacie schopnosti teda pyšná!;-) Lebo ak Aknelke pribudne do zbierky nejaký fešácky pán s dokonalým telom;-), bude to krása a paráda (a určite nám ho ukáže na blogu;-)). Takže to bude potešenie aj pre nás:-). Ale svojím komentárom ma potešila už teraz.♥ :-) Ďakujem bejby!:-*

      Odstrániť
  14. aknelka mi to zobrala z úst- nádherné fotky a ešte krajšia zbierka! priznám sa, že som bronzery "nemusela", ale už si pomaličky zbieram púdrových krásavcov rôzneho druhu! škoda, že mi kúsky z limitiek oriflame ušli, vyzerajú úchvatne a modlím sa, aby som našla aspoň ten catrice! drž palce :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Držíím! Zo všetkých síl.:-) Ja som dnes v stojane videla zase len jediný posledný... a to bol jediný posledný (aj) ten môj minule... čo ich tam dokladajú po kuse?;-) Ale verím, že ten tvoj na teba poslušne čaká (a že v Oriflame zase nejakého krásavca vytvoria; čakám na neho každé leto!;-).
      P.S.: A ďakujem za pochvaluu!♥ :-)

      Odstrániť
  15. to je sbírka! já mám bronzery slovy dva! :D jeden od Esteé Lauder už asi pátým rokem a teď jsem vyhrála ten od Dermacolu... ale moc se mi líbí ten z nové limitky Alverde, co teď bude, na ten si dělám zálusk :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach, limitky Alverde!;-) Ó, a Esteé Lauder, ten vydá aj za päť bronzerov, isto je krásny!:-) Ja teraz po tých poličkách s bronzermi pokukujem pravidelne, veď čo keby nejaký poklad... tak hovoríš Alverde? Snáď mi neunikne.:P
      P.S.: A gratulujem k Dermacolovej výhre!! Bože, to musí byť krása, vyhrať bronzer... ;-))

      Odstrániť
  16. Nádherná sbírka a zvlášť ten od Alverde vypadá nádherně:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ďakujem Anežka!:-) A Alverdiemu fešákovi odkážem, že sa ti pozdáva;-). Nepoužívam ho zrovna často (asi preto, že je najlesklejší a najrozjasňujúcejší), ale aj na kozmetickom stolíku sa krásne vyníma...;-)

      Odstrániť
    2. Babule nemate nahodou na predaj limitku od alverde??mne dosla a zufalo je zhanam

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...