nedeľa 16. novembra 2014

Kvety od Akamuti (a náš spoločný deň)

Vstávanie po sobotňajšej noci býva náročné. Že kto by ale v nedeľu ráno vstával a naťahoval si (ružový) budík? Ten, ktorý toho chce veľa zažiť a nechce premeškať ani minútu. No dobre, až také horúce to s mojím víkendovým vstávaním nie je.;-) Ale to, že toho chcem veľa zažiť a stihnúť, to je čistočistá pravda. Napríklad stráviť deň s vami a predstaviť vám hlavnú aktérku dňa: vodu z pomarančových kvetov od Akamuti. Keď mi v obchodíku NaturalisVita ponúkli nejakú prírodnú bio mlsku na výber, po dlhom a uvážlivom vyberaní a zvažovaní som zvolila práve ju. Vlastne to bolo inak - padla mi do oka okamžite.:-) Značka, ktorú nepoznám, pomarančový kvet, ktorý ma fascinuje a kvetinová voda (ktorá mi všeobecne doma nesmie chýbať), to bola súhra všetkých (troch) okolností, ktoré z tejto priezračnej tekutiny urobili jasnú víťazku. V Akamuti odvtedy vode trošku vynovili obal a do sortimentu k nej pribudli ešte novinky levanduľová a harmančeková, ale my dnes zostaneme pri voňavých pomarančoch...


Len sa musím trošku prebrať. Dajte mi, prosím, minútku. Keď nie a nie rozlepiť oči a ani káva nezaberá, beriem do rúk dva vatové tampóny, navlhčím pomarančovou vodou, priložím na oči a ešte na chvíľku ten optimisticky vyzerajúci ružový budík posuniem. Malý trik (s vodou aj budíkom), ktorý upokojí a zároveň osvieži (a trošku oddiali to nie príliš ružové vstávanie). 


Lenže nič sa nedá odkladať donekonečna. Vstať sa musí, veď už pravdepodobne stojíte za dverami. Utekám sa umyť a použiť nejaký voňavý pleťový olej. Asi zvolím nejaký rozjasňujúci... Ale aby sa lepšie vstrebal a stačilo ho len pár kvapiek, pleť najskôr navlhčím hádajte čím - pomarančovou kvetinovou vodou.;-) Aj ona je voňavá. Vonia síce iba chvíľočku a inak, než som zvyknutá pri ružovej vode, nie dlho a omamne, ale krátko a osviežujúco ako... ako šumivý multivitamín (s príchuťou pomaranč:-).

Ale pri rannom nanášaní pleťového olejčeka s kvetinovou vodou nekončíme. Aspoň ja nie. Občas (alebo aj často) ju používam aj pri nanášaní mejkapu. Hlavne ak ide o nejaký dlhotrvajúci, matujúci alebo hutnejší... Stačí ho potom oveľa menej a vďaka navlhčeniu pleti (alebo pokojne aj kozmetického štetca) sa s ním dá vykúzliť oveľa prirodzenejší efekt. A ten ja celkom rada.

Ale čo ja ešte rada, to je okrem mejkapu aj (sypký) púder, bronzer, rozjasňovač, lícenka... A aby sa to na záver všetko krásne prepojilo, sú práve kvetinové vody tými, ktoré používam namiesto fixátoru/ako fixátor celého diela. Stačí len pár streknutí, len taký jemný "poprašok", hmla, závoj, ktorý hotový mejkap nerozmaže, ale urobí za ním príjemne voňavú finálnu bodku.

Bodku za celým dňom však vie urobiť aj večer. Keď je deň na konci, mejkap odlíčený, pleť vyčistená a pripravená na (môj) spánok a (svoju) regeneráciu. Keďže totiž nočné krémy vlastne nepoužívam, nastupuje tento kvetin(k)ový destilát opäť. Sám alebo v spolupráci s nejakým sérom, ktoré (po odlíčení a vyčistení) nanášam na práve touto bio vodou navlhčenú pleť.

A občas, keď to deň dovoľuje a pleť žiada, urobím si čas aj na pleťovú masku. Ale nie hocijakú. Ale takú, ktorú si môžem sama namiešať. Pridať do nej pár kvapiek éterického alebo pleťového oleja a trošku vody. No nie vody z vodovu, ale nejakej fajnovejšej. Voňavejšej. Takej, ktorá deklaruje, že podporuje mikrocirkulácie pokožky, vyhladzuje, vyživuje, čistí a upokojuje.

A práve víkend by mohol byť na takéto miešanie ideálny...

A keďže nás čaká víkend predĺžený, prelievam si trošku kvetinovej vody aj na cesty (do cestovnej fľašky s rozprašovačom) a šup s ňou do mojej novej kozmetickej taštičky. Ale o tej, o tej až niekedy nabudúce...;-) Ďakujem, že ste sa (dnes) zastavili!♥


23 komentárov:

  1. Děkuji za voňavé a pozitivní nedělní ráno a také za všechny krásné články pro dětské duše.Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Návrat z predĺženého víkendu nemusí byť práve najveselší... ale keď sa zastavím tu, hneď mám zase úsmev na tvári:-), a za to ďakujem ja tebe, Leni!♥

      Odstrániť
  2. Ďakujem za inšpiráciu :) idem si asi namiešať radosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Namiešať si radosť? To znie dokonale! Kristínka, tak na to budem chcieť určite recept...;-)

      Odstrániť
  3. Akamuti a jejich vody mám taky moc ráda! Heřmánkovou používám teď a hezky zklidňuje (a voní) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Heřmánková je presne tá, ktorá by ma po pomarančovej najviac lákala!:-) No a teraz ešte o to viac, keď v záhrade u Yvonne hovoria, že je jemňoučká a voňavá...;-) (čo mi v preklade znie ako: proste dokonalá♥ :-)

      Odstrániť
    2. Tak teď mám dilema, ženy :) Heřmánek má dobré výsledky na pleti, ale často děsně smrdí.... Což mě odrazuje. Takže už aj jsem byla rozhodnutá zkusit od Akamuti pomečao, pracovní název pro pomerančový květ. A teď čtu, že jejich heřmánek voní. Já si snad koupím nakonec obě :)

      Odstrániť
    3. Iwi, no práve! Chcela som si (kedysi) kúpiť harmančao:D, od Nobilisu, ale pani v obchode mi taktne naznačila, ževraj moc nevonia, ehm...;-) Ale ak táto od Akamuti vonia (a tomu ja rada verím, veď napr. heřmánkový čaj vonia krásne!), išla by som asi do tej(to) upokojujúcej.:-) A teď, milá Yvonne, raď!:-)
      ...no, a teraz mám ešte aj chuť na ten čaj... :P

      Odstrániť
    4. No, přesně ;) Dilema :)
      Navíc voňavá voda z heřmánku, to je v kosmetickém světě něco jako "potkat jednorožce"... též taký malý zázrak ;)

      Odstrániť
    5. A na také (zázraky) ja verím!;-) Takže už som si takmer istá: heřmánková voda od Akamuti - vonia. Inak to byť nemôže. A ak sa mýlim, nech sa mi hneď teraz zjaví jednorožec.;-)

      Odstrániť
    6. Už jsem aj objednala, tak uvidíme, jak bude vonět ;) :D Či to je opravdu ten jednorožec :D

      Odstrániť
    7. :D Iwi, ty si akčná!:-) Perfektné, som zvedavá (spolu s tebou!:-))

      Odstrániť
    8. Ha, tož dneska balíček dorazil ;) Nakonec jsem vzala tu heřmánkovou vodu - takže ta voní jako sušený heřmánek, vůně je taková bylinková, když zavřu oči, tak cítím prostě čaj ze sypaného heřmánku. (U heřmánku se vždycky bojím, že bude smrdět tak jako no.... prostě jako zvratky, pardón - ale tady fakt cítím bylinkový čajíček ;) Takže zázrak se konal :) Není to vůně taková umělá, sladká, ale přírodní, jemná.
      Ještě jsem přibrala k tomu čistící krém se sladkým pomerančem - ten tedy mám chuť sněst :) A pak ricinový olej, který je všude chválený, jak je zázračný - prý i na řasy a já to zatím vyzkoušené nemám, neb v ČR se prodává vesměs na předpis. Takže jdu testovat ;)

      Odstrániť
    9. No jejo, ďakujem za rýchly report, Iwi!:-) Mmm, vůně heřmánku... neznie to fantasticky? Znie.:-) Presne tak som si to predstavovala, zavrieť oči a cítiť vôňu harmančekového čaju.♥ Dokonalé. Ja to hovorím stále, že zázraky sa dejú!;-) A zbytok tvojho voňavého nákupu je určite zázračný tiež - čistiaci krém so sladkým pomarančom? Ale to musím mať!!;-) Iwi, tak nech všetko dobre slúži a ďakujem ešte raz! :-* :-)

      Odstrániť
  4. No toto, ako to, že ti je Akamuti neznáma? U mňa vládne ich čajovníková voda, ale celkovo mám túto značku rada a mala som od nich už kopu vecí :) Ale či ti tú pomarančovú vôňu uverím, veru neviem, lebo som ju voňala a veru až také pomarančové to s ňou nie je :D Paradoxne čajovníková voní podľa mňa lepšie - nie ako čajovníkový olej, ale oveľa príjemnejšie :) Aj ich ružová voda voní mňam, skôr ovocne, takmer ako liči :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O značke moje uši iba počuli, ale na vlastnej koži vyskúšali až pred pár mesiacmi vďaka tejto flower-vode:-). Ale tak je to super, aspoň má človek stále čo objavovať:-). Ňo, toto moje Akamuti (v tomto pôvodnom obale) naozaj vonia ako keď si do pohára vody hodím pomarančový šumák:-). Len škoda že tak kratučko... ale keďže je to voda z kvetov a nie pomarančový džús, odpúšťam jej.;-) Ružová voda čo vonia takmer ako liči, hovoríš? Mmm, to by sa mi páčilo! (a inak, ja som OK aj s klasickou vôňou čajovníku...:D / ja viem, hrozné (so mnou;-). Tak nech žije Akamuti (ja pokukujem po tom ich balzame na pery s medom a harmančekom, mňam-mňam:-).

      Odstrániť
  5. Joj, ešte si aj spoločne rovnako miešame masky? Len ja používam zelený íľ a kvetovú vodu (levandulovú) z Nobilisu :-) Krásny zvyšok predĺženého víkendu zlatíčko...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veronique♥, my dve musíme mať vážne jednu kozmetickú mamu, to už inak nevidím.:-) A vieš čo? Som za to rada!:-* (takže by som si mala dokúpiť ešte/aj zelený íl a kvetovú vodu od Nobilisu, nech to máme "narovnako".;-) ...ale počkať, oboje som videla v maminej kúpeľni... fak-tic-ky! Toto už je fakt medzi nebom a zemou / tebou a mnou... :P :-)

      Odstrániť
  6. Vôbec som nepoznala túto značku, vďaka za tip :)
    Chcela by som ťa pozvať na nový web, kde si môžeš vymeniť svoju nepotrebnú kozmetiku a získať kozmetické balíčky za pár drobných. Klikni na : http://makeawish.webnode.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemáš zač Niki, kozmetické tipy, tie ja rada;-). A ja zasa ďakujem tebe za pozvanie!:-)

      Odstrániť
  7. Takúto príjemnú šokovú terapiu by som ráno potrebovala aj ja :) Asi vymením všetky tie ranné rituály za jeden takýto voňavučký, ktorý ma ešte na pár minút vytiahne z reality a dodá energiu do nového dňa :) A že po nej budem mať dokonca novučičkú pleť? Tak to už je len bonus ;)

    LIPSTICKS JUNGLE


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Voda z fľaštičky, trocha kávičky... a hurá, ide sa. (ok, to je možno až príliš ranne optimistické;-). Ale každý malý trik a pomocník sa hodí, ako hovorím, hlavne po (horúčkach) sobotňajších nocí;-) No a tá novučičká pleť - príjemný to bonus veru!:D ;-) :-*

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...