sobota 21. februára 2015

Rêve de Miel - medový sen (o balzame na pery) od Nuxe

Poviem vám dnes o mojom najzamilovanejšom balzame všetkých čias. A o našom spoločnom príbehu. Chcete? Už ma nič nemôže zastaviť... Jeho prvý kelímok z matného skla som si priviezla z Francúzska a pamätám si, aká som bola šťastná, že sa moja kozmetická zbierka rozrastie o legendárnu značku so zeleným stromčekom v logu. Z la farmácie som odchádzala s úsmevom na perách a medovým pokladom v ruke (a tešila sa na našu spoločnú šťastnú budúcnosť). No tá neprišla (i)hneď...

Teda, nechápte ma zle, je to miláčik na prvé ovoňanie aj na prvý pohľad na jeho krásne balenie. No na prvé vyskúšanie zdal sa mi trošičku tuhší a nepoddajný. No stačilo pár lúčov slnka, ktoré jedného dňa prenikli cez okno a na Rêve de Miel dopadli...

...a balzam sa zrazu premenil v kalíšok plný vláčneho medu (s úžasnou citrusovou, pomarančovo-citrónovou vôňou k tomu).

Nie medu tekutého. Ani toho cukrového. Ale medu pastovitého, ktorý síce môže na pohľad pôsobiť tuho, ale teplom krásne roztaje. Ako taká sladká medová pomazánka (škoda, že balzam tak medovo aj nechutí). Mňam, ešte aj tú farbu majú rovnakú. 

Ani by si snáď jeden nevšimol, keby si tí dvaja (med a medový balzam) vymenili vrchnáčiky... 
(napríklad tieto farebné z limitovanej výročnej makrónkovej edície sú fakticky sladké!)

Ale poviem vám, čo mám na tom fešákovi okrem jeho sladkého výzoru najradšej (a moje hodnotenie naozaj nie je romanticky skreslené tým, že som si ho kúpila cestou na pozorovanie západu slnka a prvú pusu sme si dali na pláži s výhľadom na biele útesy Étretatu, ktoré očarili aj Gustava Courbeta či Clauda Moneta, naozaj nie;-). Mám ho rada pre jeho vôňu, mám ho rada pre jeho originálnu konzistenciu, ktorá sa nepodobá ostatným balzamom, mám ho rada za to, že je tým najlepším večer pred spaním i ráno pred použitím rúžu, že je matný, ale pritom na perách vláčny, a že (až na ten nepochopiteľný silikón) obsahuje všelijaké mňamky: včelí vosk, bambucké maslo, mandľový, sójový, šípkový, citrónový aj grepový olej, ale aj extrakt z kvetu nechtíka a, samozrejme, med. Občas sa v ňom objavia drobné kúsočky vosku (tak ako v mede kryštáliky cukru), ale to vonkoncom nemôže stáť v ceste našej láske.;-) Nemá žiadnu pachuť, nie je mastný, nie je vazelínový, nie je z tých, ktorí sa z pier hneď stratia. Už sa veru bez neho nezaobídem a len tak ľahko ho žiadny nenahradí. A ak by som sa mu raz mala pozrieť na dno... bola by som na dne.;-) Veď práve po ňom siaham zo všetkých svojich (mnohých a mnohých) balzamov najčastejšie.♥

Preto si myslím, že jeho druhé (to vrchné, výročné makrónkové) balenie mi zoslalo samotné balzamové nebo. (No dobre, bolo to samotné milé zastúpenie NUXE CZ, ale viete, ako to myslím;-). Dostať na zrecenzovanie niečo, čo sami milujete (a milovali ste už predtým) môže byť rovnako skvelé a príjemné ako skúšanie a testovanie nového a neznámeho. Aspoň mne sa tak zdá.

Vlastne - vôbec sa mi to nezdá! Bolo mi potešením a cťou venovať článok a pár vrúcnych slov môjmu najmilšiemu (balzamu). ;-) No veď len pozrite naň, nie je na zjedenie? Na chleba si ho ako med síce asi natierať nebudem, ale na pery? Ó, kedykoľvek!





29 komentárov:

  1. Nenormálne krásne si to naaranžovala, veľmi vydarené fotografie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júú, Ivi, takže myslíš, že by som sa ako aranžérka ovocia a zeleniny ujala? Aj keď... ešte lepší job by bol "aranžérka kozmetiky", že?;-) ...ale - existuje vôbec taká profesia?... no nič, keď raz budem veľká...! ;-)
      Si zlatá, ďakujem moc!:-*

      Odstrániť
  2. Teda wow! Ty fotografie! Opravdu nádhera! :-) jsi moc šikovná!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hani♥, to samo, to tie citróny! ...a slnečné lúče... farba medu... a to matné sklo... a ten stromček v logu! A... a ja tak musím všetkým týmto okolnostiam poďakovať, že mi pri fotení tak perfektne asistovali (a tebe poslať nie citrónovú, ale sladkú medovú;-) pusu. Ďakujemmm! :-** ;-)

      Odstrániť
  3. Hele tak za takové fotky by ti měli poslat kýbl kosmetiky :) Nááádhera

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anooo, to chcem! To si prosííím! :D Kýbel medového balzamu (napríklad)... wau, to by bolo!:D
      Jani, ďakujem za túto predstavu (aj za milý komentár, pobavil!:-)) :-*

      Odstrániť
    2. P.S.: A, samozrejme, ak by bol tvoj supersympatický návrh raz vypočutý, máš nárok na podiel!:D ;-) ♥

      Odstrániť
  4. Ako vidím v komentároch, niesom jediná koho tvoje fotky fascinujú :) nádhera :) balzámik vlastním aj ja a je môj oblúbený :) Pekný deň :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Deniska, takže zelený stromček tróni aj na tvojom nočnom stolíku? No paráda! Vždy ma baví objavovať/zisťovať, čo je v našich kozmetických zbierkach rovnaké.:-) Pekný deň (vlastne večer... vlastne už - dobrú noc! aj tebe.:-) Ja si natriem na noc pery medovým balzamom a určite sa mi bude snívať o vašich sladkých komentároch.;-) Ďakujem!♥

      Odstrániť
  5. prepáč, zabudla som, o čom si písala, lebo tie fotky sú fakt báječné!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D No dnes ste proste superzlaté! (teda nie že by ste inokedy neboli;-)). Hneď by som vám/nám z toho medu a citrónu namiešala nejaké chutné drinky. (nie, nie čaj;-) Ďakujem Ninka! :-*

      Odstrániť
  6. Krásné fotky, balzámek vypadá moc dobře, hlavně to balení :)
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Matné sklo, farebný vrchnáčik, stromček v logu... a majú ma.;-) Som rada, že sme dve!:-) ♥

      Odstrániť
  7. Klobúk dole nad tvojim estetickým cítením <3 Značku Nuxe som mala možnosť vyskúšať zatiaľ iba zo vzoriek z lekárne ale celkom sa mi pozdávala, ale ten balzámik v tvojom prevedení vyzerá tak báječne, až vyslovene na zjedenie, že neviem či si po ňho ešte dnes neskočím :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fijú, tak to by bola expresná rýchlosť!:-) (presne takou rýchlosťou som vtedy do la farmácie cestou na ten západ slnka bežala aj ja;-) A u mňa zatiaľ z vyskúšaných Nuxe produktov tento malý medík jednoznačne vedie. Snáď to (teda prípadne) bude rovnaké aj u vás!:-))
      P.S.: <3

      Odstrániť
  8. uff dandelijonka, som úplne nadšená :) celý dnešný príspevok v mojej najobľúbenejšej farbe - samé slnečné lúče ma hrejú teraz ;).. balzamík, zas ako som u teba už zvyknutá, sa pridáva do zoznamu vecí, ktoré veľmi chcem.. ja zbožňujem od nich legendárny olejček, čiže takýto balzamový medík musí byť rovnako skvelý :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Olejček! Ten mám iba v maličkom mikrobalení (takže si ho šetrím;-), ale je... úžasný tiež! Vlastne ho mám práve v kufri nachystaný na chystaný výlet.;-) Zajtra spolu odletíme do jeho rodnej krajiny a ktovie, či si tam nevyžiada prikúpiť mu staršieho (rozumej väčšieho) súrodenca... dávam si to na zoznam!;-) Ďakujem Anička a mám radosť, že som sa takto farebne slnečne trafila!♥ :-)

      Odstrániť
    2. Šťastnú cestu Dandi :), a povedz tvojmu olejčekovi, že by som chcela byť najradšej na jeho mieste :D...ale už keď sa nemôžeme my dvaja vymeniť, tak aspoň sa zaňho prihováram, že staršieho brata budeš určite zbožňovať minimálne ako maličkého ;) ♥ nech na vás tam krásne svieti slniečko

      Odstrániť
    3. ♥ Ďakujem bejby, aj keď dodatočne! A hlásim, že tvoje slniečkové prianie sa nám vyplnilo na jedničku s hviezdičkou.;-) :-*

      Odstrániť
  9. Aj ja tento balzam zboznujem :) A keby odstranili ten silikon zo zlozenia, tak by to bola 100% dokonalost. Takto mu davam "iba" 95%.
    Velmi by ma potesilo, keby si ukazala celu zbierku tvojich balzamov na pery. Prosiiiiiiim :)
    Prajem stastnu cestu a krasnu dovolenku. Uzi si to :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyhlasujem teda hlasovanie o zrušení toho silikónu! Snáď uspejeme.;-) Balzamová zbierka? Tá by mohla pekne nadväzovať na tú rúžovú! (alebo jej predchádzať:-)
      Si zlatá, ďakujem za prianie! :-* Budem sa snažiť užívať plnými dúškami (a na štvrtok vám tu nechať ešte jeden prednastavený článoček;-) Papáá!

      Odstrániť
  10. Překrásné fotografie, a ten balzám je nadmíru lákavý..

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ty fotky jsou dokonalé, jako vždy! :) Musíš si s nimi dát obrovskou práci. Je to nádhera ♥

    Monča


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Monči, si zlatá, ďakujem!:-* Niekedy je to väčšia fuška, inokedy to zasa ide ako po masle (alebo po mede?;-), záleží, ako spolupracujú produkty, svetlo, inšpirácia, samozrejme fotoaparát, čas, nálada... no hej, občas je to makačka, priznávam.;-) Ale vo výsledku je to vždy radosť:-), ďakujem ešte raz!♥

      Odstrániť
  12. Sbíhají se mi sliny na domácí citronádu, mám chuť se natřít opalovacím krémem a plácnout sebou pod vesele pruhovaný slunečník, zavřít oči a poslouchat buď mořské vlny a křik racků, nebo šplouchání vody v rákosí a klábosení kachen a cvrkot cvrčků (a škvírkou oka pozorovat tu blýskavě modrozelenotyrkysovou vážku a jejího vážího kamaráda - možná budu mít štěstí a přisednou si ke mně pod slunečník) a užívat si to dokonale líné letní odpoledne. A to všechno jen díky Tobě, Dandelijonka, a Tvému medobalzámku. Myslím na Tebe, jak si asi užíváš svůj velkolepý dobrodružný výlet. Vím, že pro nás vybereš ty nejhezčejší fotky (moje-tvoje oblíbená je třeba ta z "hotýlku Sherlocka Holmese"... tam se musí snít jedna báseň ;-) Krásně se měj, Dandelijonka! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aaah, tento sladký odkaz od Niki mala som si skôr prečítať! Tak by sa mi nestalo, že som si opaľovací krém nezabalila (no predsalen - vo februári?? ani mi nenapadlo...), a vedela by som, že slnečník budem tiež potrebovať (najmä v posledný, horúci, akoby už naozaj dokonale letný deň). Ale morské vlny a krik rackov a hrkútanie holubov, to všetko som si vychutnala dokonale (aj s trošku slniečkom ožehnutou tvárou;-). A aká letecká spoločnosť ma na to úžasné miesto dopravila? No predsa... Niki! :D Teda, keby som vedela, že po svete lietajú lietadlá označené s týmto milým menom, s inými by som nelietala! ;-)
      P.S.: Ach, hotýlek Sherlocka Holmese... no téda! (to je pamäť!!). :o) Krásna spomienka...♥ ďakujem za ňu! :-* :-)

      Odstrániť
  13. Strašně krásné fotky! Reve de Miel taky zbožňuju :)

    www.hilychee.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Perfektné! Vždy rada stretnem ďalšieho medového nadšenca:-)). A ďakujem moc!:-*

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...