nedeľa 8. marca 2015

Haló, tu drogéria DM

Zazvonil jedného dňa pomyselný telefónik a v ňom - ozvala sa moja obľúbená drogéria. Volala cez ružové slúchadlo a to... no to som skrátka musela zodvihnúť. V tom slúchadle milý hlas pozýval ma na dobrodružnú cestu testovania noviniek z DM a ja...

už letím!
A z tohto (vý)letu prinášam si do svojej šedej kúpeľne troch ružových nováčikov. Jedným z nich je malá čistiaca kefka na tvár s fakt milým dizajnom a jemnými štetinkami, ktoré vám pleť určite nepoškrábu, sú mäkké a poddajné, no zároveň vám nahradia jemný píling. Pokožku prekrvia, vyčistia, ale nepodráždia (i keď veľmi citlivá pleť, pre ktorú ani pílingovanie nie je ideálne, by mohla citlivo reagovať aj na takéto mechanické čistenie). Ja som si kefku obľúbila v kombinácii s mojím milovaným čistiacim krémom od Alverde, ktorý je sám o sebe krémový, klzký a jemný (občas až moc, a tak mám niekedy chuť prisypať do neho trochu čistiaceho ílu alebo práškového pílingu, aby bolo jeho chovanie trošku "drsnejšie"). A teraz môžem vytlačiť trošku krému na novú ružovú kefku, navlhčiť pleť a jemne si po nej (bez vyvíjania tlaku) zakrúžiť, opláchnuť a tešiť sa z toho jemného pocitu...

A za to môže: ebelin.:-)

A Balea zasa môže za to, že som v zásielke, ktorá spomínala nejaký toner a nejaký púder, hľadala aj jedno aj druhé, než som pochopila, že ide o jeden výrobok.;-) Fijú, púder v pleťovej vode? To som veru ešte ne-vi-del. Na obale (aj v zložení) malina - poďme to otvoriť a ovoňať! Tak toto, vážení (pamätníci), vonia /aspoň mne/ ako tá klasická ružová malinovka z kedysi. Ja by som sa viac potešila klasickej záhradnej vôni malín, ale aj tú ružovú malinovku si občas (z nostalgie) kúpim, takže - prečo nie.:-) No zaujímavejšie než vôňa je určite ten jemný biely prášok na spodu tejto 200ml fľaštičky. Pred použitím zatriasť, naniesť toner na vatový tampónik a dočistiť s ňou pleť (ako s hocijakým iným tonerom). Púder sa naozaj postará o zmatnenie pleti, takže by som ho odporúčila pleti zmiešanej až mastnej (pre tú suchú by bol "suchý" asi až príliš). Malinovková vôňa po použití za nejaký čas vyprchá a nemala som ani pocit vysušenia (i keď obsahuje alkohol). A aj keď je na obale napísané použitie ráno aj večer, ja navrhujem to ráno, kedy pomôže stiahnuť póry a naozaj zmatniť (pred nanesením krému a mejkapu, ak preferujete matný efekt; ja ako kedy:-). No a večer, večer si namiesto malín môžeme dopriať trochu inú kozmetickú mlsku...

Voňavú broskyňu! Keď som tento upokojujúci olejíček prvýkrát otvorila, okamžite ma omámila a očarila (a upokojila) jeho exotická vôňa. Mala som pocit, že je zrazu leto a ja na nejakej dovolenke popíjam longdrinky a ochutnávam exotické ovocie. No potom... potom som pochopila, čo v olejčeku cítim: šťavnaté a sladké broskyne, ktoré ma zasa (naopak) preniesli do letných prázdnin na záhrade u babky, sediac na drevenej lavičke pod broskyňovým stromom (a pomáhajúc s prípravou nejakého domáceho ovocného koláča). Vôňa intenzívna, naozajstná, neumelá, tak príjemná a úžasná, že sa tento zlatistý tekutý poklad okamžite zaradil medzi mojich obľúbencov. S jojobovým, avokádovým a sójovým olejom (a tou krásne letnou vôňou) prekonáva aj moju lenivosť používať telové prípravky.;-) Vrabce čvirikali, že na niekoho po použití pôsobí mastne, no ja sa na mastnotu sťažovať nechcem a nemôžem. Pokožka je po ňom hebká (a možno áno, možno nejaký čas aj trošku "mastná", olejová, no skôr taká krásne vláčna) a rozvoňaná a spokojná a... ach.♥ A týchto 150 voňavých mililitrov mieni vypiť až do dna.;-) 


26 komentárov:

  1. Juj ♥ opäť prenádherné fotky Dandelijon! :) Ja sa určite chystám na tú kefku a pleťovú vodu :) krásny článok :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hmm, ružové kefky ani pleťové vody stojace smutne v drogériových regáloch si nemôžu priať viac než takú zlatú novú majiteľku;-). Tak nech sa ti v kúpeľni pekne zabývajú! A dobre a s láskou♥ sa o teba starajú.:-)
      P.S.: Vtáčiky čvirikajú že ďakujúú! :-* :o))

      Odstrániť
    2. Ďakujeem ^^ a rovnako ďakujem za follow na mojom blogu, od teba ma obzvlášť potešil! :) ♥

      Odstrániť
    3. Ty si zlato *.* to nemáš vôbec zač! ♡ :o)

      Odstrániť
  2. Súhlasím s Veronikou, robíš krásne fotky a tie robia krásny blog :) + píšeš zaujímavo, takže držím palce nech tých telefónov na spolupráce zvoní čo najviac :)
    ten gélik od Alverde som už vyskúšala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ponuka znejúca cez ružové slúchadlo, tá určite poteší:-), no ešte radšej som, keď v ňom započujem vaše milé (o)hlasy.;-) Ďakujem Niki!♥ A dúfam, že Alverde dobre slúži.:-)

      Odstrániť
  3. krásne si to nafotila :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si zlatá, lebo napr. ten púder v toniku nie a nie dostatočne ukážkovo zachytiť... (takže mi jedine musíte veriť, že tam naozaj je;-)). Ďakujem moc, Cokinelle! :-**

      Odstrániť
  4. Ach ten olejíček, musím se po něm podívat! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podívat, ovoňať, namazať, zamilovať!(sa)
      Teda dúfam, že to presne takto prebehne.;-))

      Odstrániť
  5. Aké rozkošné štebotavé vtáčiky ;) a aké zaujímavosti nám teda pripravili :) .. no aj tak sa neviem dočkať na dovolenkové fotodokumentácie ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budú, budúú!:-) Vlastne aj tie vtáčiky sú odtiaľ... ale viac - coming soon! (snáď) ;-) ♥♥

      Odstrániť
  6. Kartáček vypadá dobře, ale vzhledem k tomu, že to není tak dávno, co jsem si pořídila elektrický kartáček Braun, tak je tento pro mě už zbytečnost. Ale jinak vypadá suprově, růžové "blbosti" miluju! :)

    http://my-makeupstore.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. "Růžové blbosti miluju!" - smiem si to napísať na nástenku? Teda, ja žiadnu nemám, ale - keby som mala!;-) Perfektne povedané, Ell, to by sme sa spolu v drogériach, papierníctvach, bižutériach a pod. asi vedeli poriadne vyblbnúť.:-)) Braun? Paráda!

      Odstrániť
  7. Krásne ;) Zaujal ma hlavne ten tóner, o ktorom som ešte nepočula.
    NickaBeautyHunter

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nikolka, pre mňa to bola tiež malinová púdrovo-tekutá novinka...:-) Ďakujem!:-* ;-)

      Odstrániť
  8. ach, krása :) alverde s touto "príchuťou" som mala práve ako peelingovú masku, bomba vec, ty si to ale so slúchadlom skvelo vyriešila tiež.
    p.s.-ka: aj na teba na kase čudne kukajú, keď kupuješ kozmetiku tón v tóne?! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pílingová bomba maska s touto príchuťou? Musím mať/omrknúť! ;-)
      P.S.: :D Možno aj kukajú, ale ja na ne akosi nekukám, lebo vždy neveriacky kukám len na ten pokladničný pás, čo som si to (preboha) zase všetko pokúpila?! (ale ak je to zladené, zmierni to výčitky) ;-))

      Odstrániť
  9. je to dobra vec pletova voda s pudrom nieco podobne som mala od yves rocher:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super Romi, ďakujem za postreh!:-) Myslím, že práve pre mladú pleť je takýto toner dobrým spoločníkom.:-)

      Odstrániť
  10. Toner s pudrom vyraba aj Avene, ten som skusila a mozem odporucat, ale aj tento malinovy pojdem minimalne okuknut :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za doplnenie info, o Avene púdro-vode som netušila (takže tú pôjdem zase asi omrknúť ja:-)).

      Odstrániť
  11. No tak gratulujem, ze si si takymto lacinym produktom vylepsila blog

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Moc pěkný článek! Krásně nafocené! ;)

    Sororessa
    A.

    OdpovedaťOdstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...