streda 24. júna 2015

10 štetcov pre dnešný (i zajtrajší) deň

Čím to, že nás štetce tak fascinujú? Že keď vidím nejakú novú, krásnu sadu, úplne sa mi rozbúcha srdce? Snáď viac než pri pohľade na nový mejkap alebo rúž. No fakt. Nech ich máte koľkokoľvek, stále chcete ďalšie. Možno to bude tým, že ma to vracia na hodiny výtvarnej výchovy, ktoré patrili k mojim najobľúbenejším. Inak už fakt neviem... No a čo môže vzniknúť, keď sa výtvarná výchova spojí s kozmetikou? Láska, čo iné.;-) Láska ku kozmetickým štetcom. A dnes vám ukážem mojich 10 naj...

10 (aktuálne) najpoužívanejších. Takých, ktoré niekedy ani neodkladám späť do stojanov, lebo viem, že na druhý deň ráno ich budem presne v tomto zložení znovu potrebovať. A oni si tam tak pekne ležia, mix značiek, tvarov a veľkostí... Tak poďme na ne!

Štetec na mejkap by tu vlastne ani nebol, nebyť tejto beťárske fľaštičky od Nars-u. Všetky ostatné moje mejkapy totiž nanášam najradšej prstami alebo bjútyblenderom, ale Nars Sheer Glow, to je iný pán. To chcelo skúšania a zisťovania, ako na neho. Až ma to priviedlo "späť ku koreňom", k tomu najzákladnejšiemu a najobyčajnejšiemu štetcu, o ktorom mám pocit, že ho dnes (v ére flat top a round top a iných top kabuki štetcov) už takmer nikto nepoužíva. Obyčajný, jednoduchý, plochý (od Real Techniques), na hyperpigmentovaný Sheer Glow úplne ideálny. A práve vďaka nemu sa z Narsu stal môj momentálne najobľúbenejší mejkap. Skrátka - našli (sme) sa. To je dôkaz, že aj obyčajný štetec môže dobre (ba priam výborne) poslúžiť.

Štetec na korektor je už taký trošku strapatý veterán (od Oriflame). Stvorený bol kedysi asi na očné linky, ale s tým by u mňa veru nepochodil. Zato na korektor a malé nedokonalosti je ten pravý. Detailný, drobný, precízny. Používam ho už dlhočizne dlho a len tak neprestanem.:-) Maximálne občas prestriedam s takmer identickým pixel-point štetcom od Real Techniques.

A tu už - dobre známy blush brush. Pre mňa ale - štetec na púder. Ešte presnejšie - ideálny štetec na púder (na sypký, ale aj kompaktný). Huňatý, jemný, hustý. Ale nie tuhý, aby nabral priveľa produktu a urobil na tvári púdrovú masku. Nie nie. Len zľahúčka pohladí, má skvelú veľkosť aj tvar... a na tú lícenku (alebo pokojne aj na bronzer) je perfektný tiež. Proste miláčik!

...zaznelo tu niekde slovo miláčik?
Tak presne to je totiž tento štetec. Zoeva Luxe Face Paint. No nie je to kus? Ako pravý maliarsky štetec. Krása. Mám chuť si s ním vymaľovať steny. Ale na to by ho bola škoda. Je to malý drobček určený na kontúrovanie a ja musím povedať, že mu to teda maľuje! Jedna radosť. Krátky vlas (mix prírodných a synthetic-blend vlákien), jemnosť, skvelý tvar, ideálna hustota a ohybnosť štetín, s ktorými vytvorenú kontúru dokážete krúživými pohybmi aj krásne "rozmazať", skvelý do ruky, krásny na pohľad... škoda taký štetec nemať!♥ A po vypraní (od tmavšej púdrovej či krémovej kontúrovacej farby) vždy čistunký ako nový.

Štetcov na oči, tých by mohol byť plný stôl. Na rôzne farby, na rôzne textúry, na rôzne dni... Keby ale prišlo "k najhoršiemu", ja by som si snáď vystačila s troma či štyrmi (ale boli by to smutné časy...). A kto by medzi nimi bol? Dva syntetické od Real Techniques a jeden (á la MAC 217) od Bdellium Tools. Práve on bol u nás doma považovaný za "blending brush", až kým...

...až kým na scénu neprišla dva-dva-osmička od Zoevy a nezosadila ho z trónu. Po novom sa tento štetec pravdepodobne už volá 228 Luxe Crease a vlas zmenil z tmavého na svetlý, ale verím, že mu to na jeho úžasnosti neubralo. Tento štetec je pre mňa perfektný superuniverzál. Keď treba, nanesiem s ním bez problémov tieň na celé viečko, keď treba, tak do ohybu, keď treba, tak pod obočie, a keď treba (a to predsa treba vždy), všetko krásne rozblendí a prepojí. Je úžasne hustý a poddajný zároveň, takže všetku prácu urobí za vás. Hovorila som, že tri-štyri štetce na oči by mi stačili? Pchhh, aj jeden by mi stačil! ;-)

Na slečnu Mary treba zľahka. A presne na to vždy povolám nejakého jemného pomocníka, napríklad tohto drobca od Ecotools. S Mary-Lou si rozumejú. Pozrite, ako po ňom hádže očkom... On ju dokáže len tak jemne poštekliť a ja mám vďaka tomu na lícnych kostiach iba jej krásny lesk, a nie viditeľný nános zlatej farby (čo by sa s nesprávnym štetcom mohlo pokojne stať).

No a tým desiatym štetcom nie je nik iný než najnovší plameniak v zbierke - huňatý pufko od Essence. Veľký, jemnučký, tučnučký, zlatunký... (čo poviete?) Vyzerá síce trošku ako štetka na holenie, ehm... ale od tej má ďaleko. Odkedy ho mám, na bronzer iný štetec ani nepoužívam. Nevytvorí vám na tvári žiadne "tvrdé" hnedé kontúry, ale prirodzený, krásne opálený vzhľad.

Nech pozerám ako pozerám...

mojich aktuálnych 10 najpoužívanejších štetcov môžem (s)pokojne nechať na stole aj na to zajtrajšie ráno... ♥



50 komentárov:

  1. Hneď ako som klikla na tvoj blog a aha čo som našla :-)...... ďalší príspevok.... KONEČNE po dlho čase :-)..... Článok je krásny!!! A aký štetec by si mi odporúčala do kabelky na lícenku a púder?? Veľmi sa mi páči ten od Essence :-)
    Posielam božtek :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martinka, veruu, mala by som si najať nejakého škriatka, ktorý by tu za mňa občas zaskočil... (len sa bojím, že by sa mu tu vo vašej spoločnosti tak zapáčilo, že by ma sem už nepustil;-)). ♥ Júúj, kabelkový štetec ani ja nemám (teda mám doma nejaký od Oriflame, ale nie je mi dosť jemnučký;-). Pokukovala som po ružovom s vrchnáčikom (retractable kabuki) od Real Techniques, ale nebola som si istá, či ho naozaj potrebujem... a teraz sa mi zdá, že hej. :D ;-)

      Odstrániť
    2. Asi si zadovážim plameniaky :-)

      Odstrániť
    3. Budú sa mať u teba ako vo vatičke, to im môžem garantovať.;-)

      Odstrániť
  2. Plocháčika od RR mám aj ja rada ,ale na makeup veľmi nie, skôr na kontúrovanie, alebo korektor, na Essence huňáčika sa pozriem, bo sa obzerám po nejakom kabuki, tak prečo nevyskúšať aj tento a vyzera fajne podľa fotky. Ako vždy krásne fotky a prudko čitateľný popis k tomu. paráda :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moni, ďakujem!:-* ;-) Na Essence určite mrkni odborným očkom (v skutočnosti je ooveľa väčší, než pôsobí na fotke, ale presne taký štetec som už nejaký čas zháňala. A ani ma nenapadlo, že ho nájdem náhodou v drogérii (a ešte k tomu v Essence stojane), príjemné prekvapko!:-) Ten vlas je dosť dlhý, ohybný, "mäkký", a priemer štetca poriadne široký... čo mi presne vyhovuje... no veď uvidíš, som zvedavá, čo naň /prípadne/ povieš.:-)

      Odstrániť
  3. Ejha! Čo to vidím? Žeby nový "Chanel-ko"? ;-) Nové Zoeva štetce ale nutne "potrebujem" a taktiež by sa u mňa minuli tie Ecotools. Krásny deň zlatko!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...a jeje, vidím, že ja pred vami nič neutajím... :D Anoo, nový Šanelko!♥ :-)) Aj keď pani predavačka sa snažila ma skôr od neho odhovoriť, než mi ho predať (asi ho chcela pre seba alebo čo, pch;-). Ale už je môj a hotovo. A štetce Zoeva? Tie zas musia byť tvoje! A hotovo.;-) To je úplná jasnačka. :o)
      Krásny večer, my dear!:-**

      Odstrániť
    2. Spomínala nejaké negatíva? Páčil sa mi, tak sa teším na recenziu od teba (ak bude) :-)

      Odstrániť
    3. Ja som tie letné le beige pozerala, a nechápem, fakt nechápem ich funkciu - ten ružovo-svetlohnedý je svetlý, pre mňa nepoužiteľný ani ako tvárenka (a to som bledá ako duch) a ten hnedo-hnedý je zas tmavý. ani mňa predavačka neprehovárala aby som si ho kúpila, sama skonštatovala, že tmavý je tmavý aj pre ňu. a tak som sa na ne tešila. viktoria

      Odstrániť
    4. @veronique: No, doslova povedala niečo ako: To vám na tvári nič neurobí. Nechcete radšej niečo iné? :D Ale nedala som sa (odradiť). ;-)

      Odstrániť
    5. @viktorka: Takže ten hnedo-hnedý by nesedel ani ako bronzer? To je škoda... Ja som si vyberala spomedzi "klasických" Les Beiges /chcela som tentokrát výnimočne púder a nie bronzer/, a tam bola voľba jasná (jediná svetlá) - č.10. Našťastie mi sedí dobre (teraz už len pozorovať to sľubované rozjasnenie;-).

      Odstrániť
    6. ako bronzer možno, vlastne celkom iste áno, ale ja som chcela niečo na celú tvár, z high end už kupujem vlastne len limitky, ak sa mi páči pomer krása-účel-cena. balenie chanelu ma nikdy nebralo, drahé to je hrozne a funkčný bronzer už mám. tak si kúpim asi tú guerlain terracotta jolie alebo ako sa to volá - niekedy na budúci rok, lebo samozrejme odtieň, ktorý som chcela ja hneď a zaraz nemali. ale celkom sa teším na recenziu klasických le beige. viktoria

      Odstrániť
  4. prekrásny článok !!! :) najviac sa mi páči ten od essence

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nikolka, to sa tí dvaja ružoví plameniaci určite potešia, že si si vybrala práve ich:-). Ten štetec je vážne šik, odporúčam.:-) A ďakujem!:-*

      Odstrániť
  5. ten Essence je tak strašně krásný! u nás jsem ho neviděla :( já mám nejvíc od RT, ty jsou krásné a dobré, pak jeden Ecotools, který mi ale moc nevyhovuje tavrem a bdellium tools - růžovoučký, jak jinak, a ten je na 1*!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Růžovoučký a ešte aj s *? Och, ten asi strašne potrebujem!:D RT sú super, mám ich už pár rokov a stále ma neomrzeli.:-) Essence kabuki sa na to ľahké, prirodzené bronzovanie fakt podaril, na fotke vyzerá menší, ale je to celkom velikánsky maco.:-) Takže k vám plameniaci /ešte/ nedoleteli? To sa (im) teda čudujem... Asi to tentokrát zobrali (netradične) cez Slovensko... ;-)

      Odstrániť
  6. moja zbierka štetcov sa rozšírila po veľmi krátkej dobe ako som ťa objavila Dandelijonka ♥ ... dovtedy 3 stálice a potom prišla ta veľká túžba spraviť si radosť a to rovno prevelikú - Zoeva štetcami - tou nežne krásnou ružovou zlatou sadou - a tak sa nimi kochám, vždy keď mi na ne padne zrak - veľká vďaka patrí za to aj tebe - ☼ si jednoducho inšpirácia ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juj, tak ja vás takto nútim míňať peniažky?!:D Tak potom - odteraz aj ja keď sa pozriem na svoju Rose Golden sadu... hádaj, na koho si hneď spomeniem?;-) ♥ Presne tak, na plavovlasé dievča so šálkou kávy v ruke, ktoré mi tu necháva samé supermilé komentáre... :-** Ďakujem ti za ne!♥ Sú zasa inšpiráciou a motiváciou pre mňa...
      Krásny večer (a dovidenia ráno, pri šálke kávy v jednej, a nežným ružovo-zlatým štetcom v druhej ruke;-)).

      Odstrániť
    2. tak to sa veľmi teším ;) - aj na tie rána so šálkou v ruke - v tvojej spoločnosti je mi cťou ♥♥♥

      Odstrániť
  7. Super štětce, asi nejvíc se mi líbí ten malinkatý od essence.
    zvu tě na soutěž
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/06/soutez-podruhe.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Erika, to on sa tak malinkato iba tvári na fotke, naživo je to poriadny kus štetca (ale to je jedine dobre, presne tak mi to vyhovuje:-)).

      Odstrániť
  8. Aaach, to sú miláčikovia! Ja zatiaľ fungujem s mojou prvou kúpenou sadou už nejaký čas, ale cítim, že by to chcelo nové prírastky :) Tie tvoje sú krásne, verím, že sa skvele používajú :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Sonji!♥ Sú to fakt miláčikovia.:-) Ale verím, že to aj tí tvoji (aj keď máš pravdu, že na nové prírastky je vždy dôvod/čas/chuť...;-) A kiežby aj neobmedzené množstvo peňazí... Uf, alebo radšej nie, to by sa mohlo ľahko zvrhnúť do štetcového šialenstva (aj keď... vadilo by to?... mne asi ani nie;-))

      Odstrániť
  9. Nevěděla jsem, že Nars vyrábí i štětce :-) Od Real Technique pár štětců mám. Ten na pudr je dobrý, ale myslím si, že snadno zastupitelný jiným powder brush. Celkově nechápu hype kolem této značky. Zoeva vypadá skvěle. Mám v plánu je vyzkoušet :-)
    Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Wiki, ak myslíš ten prvý štetec, tak ten je tiež od Real Techniques:-) (ale na Nars mejkap funguje skvele;-). Na Zoevu určite mrkni, za povšimnutie stoja štetce aj ich krásne paletky (mám zatiaľ dve, ale snáď neostane len pri nich;-).

      Odstrániť
  10. Jůůů, štětce a štětečky, moje veleoblíbené kosmo-výtvarno-téma! ;-) Zrovna minulý týden mě navštívili tři vyslanci od Barbary Hofmann (z toho jeden kabelkový roztomiloučký, který se takřka okamžitě začal dělit o "práci" (ale tomu se snad ani práce říkat nedá... dejme tomu, že se začali dělit o poslání ;)) s růžovým kabelkovým kolegou od RT. Zkrátka a dobře, rozhodli se, všichni ti tři hezouni, u mě zůstat natrvalo a tak mám teď radost každé ráno, z té rozrůstající se štětcové rodinky :-) A jak tak koukám, budu se muset vydat na výzvědy na místa, kde se potulují krasavci od Ecotools. Jeden z nich je u mě doma už nějaký čas, ale mám takový neodbytný pocit, že se mu tak trochu stýská po bráškovi, konkrétně po tom, který to tak umí s Mary. Myslíš, Dandelijonka, že by to stejně tak parádně koulel se Cindy? ;-) Krásný den přeju, už se mi po Tobě stýskalo!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niki, zlatíčko, nech mi niekto ukáže štetec (alebo čokoľvek), čo by sa už po kratučkej návšteve u teba nerozhodlo zostať u teba navždy.;-) Barbara Hofmann hovoríš? Uuu, s tou dámou som ešte nemala tú česť! (budem musieť zájsť do Google obchodu trošku ju preskúmať;-).
      No jéj, krásavec od Ecotools hovorí, že by to vedel roztočiť aj so Cindy!;-) (taký maličký, a tak si verí... ale môžem to potvrdiť, aj keď na Cindy sa nebojím zobrať aj väčšieho štetca (nemyslím tým ale väčšieho krásavca;-), lebo Cindy je predsalen umiernenejšia slečna, narozdiel od Mary, s ktorou sa treba zahrávať opatrnejšie... Nuž, nie je tá kozmetika jednoduchá záležitosť, viď?:o) Ale keby si sa so Cindy dohodla, že tie ňuňu Ecotools štetce skrátka doma potrebujete (o čom som presvedčená), na iHerb ich ešte majú;-).
      Stýskaloo, i mně!♥

      Odstrániť
    2. Ahoooj, Dandelijonka, tak jsem neodolala a sadu těch roztomilých štětečků od Ecotools mi dnes přinesl ten nejsympatičtější pan pošťák na světě :-) Jsem si jistá, že Cindy (a nejen ona) z nich bude celá paf ;-)
      Doufám, že si teď užíváš léta někde na cestách (ale i kdyby sis ho užívala na necestách, hlavně, že se máš prima primissima! ;-)

      Odstrániť
  11. Štětce mám také moc rada, ale zatím je to stále druh kosmetiky, ktery příliš nekupuji. Ale uz by to opravdu chtělo, se svými třemi štětci na oči uz si moc nevystacim a ten na tvářenku a pudr taky celkem odchází. Moc me zaujal ten Blush Blush od RT, po nem určitě kouknu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luci, Blush Brush je (podľa môjho skromného kozmetického názoru) super.:-) Jemný, pekný, multifunkčný, na bronzer, na líčka, na púder, dá sa kúpiť samostatne, vie stáť na stole samostatne:-), a cena (na iHerb) je parádna. Mám ho už snáď tri roky a stále sa máme radi.:-)

      Odstrániť
  12. Opäť krásne nafotené, keby som mala časopis, beriem ťa za fotografku:) Ja mám doma len jeden jediný štetec, takže štetcomániu neprežívam, ale tie tvoje sa mi páčia, obzvlášť čierno-biely od Zoevy:) **DAY by DAY**

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivi, tak to je najkrajšia pracovná ponuka na svete!:D Beriem!;-) ♥
      Čierno-biely od Zoevy je veľký fešák, dobrá voľba!:o))

      Odstrániť
  13. :-) ja mám stále pocit, že potrebujem nový štetec. dosť odolávam blush brush a setting brush od RT. mám však pocit, že hakuro mi spraví rovnakú službu - a tie široké konce štecov mi pripadajú nepraktické. a tá ružovo-zlatá zoeva sada, to je krása. našťastie keď viem, že zopár štetcov v sade vyslovene nechcem, tak mám fakt dobrý dôvod nekúpiť ju. potrebujem však niečo kvalitné na zapečené tvárenky, niečo čo ich nielen naberie, ale pekne rozblendí. nejaký návrh? tým skoseným tvarom nejako nedôverujem. pelikána som mala v ruke, a keď vravíš, že je fajn, tak si ho snáď aj zaobstarám. za tie peniaze mu nejakú úlohu prisúdim. viktoria

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viki, Blush aj Setting brush sú moje obľúbené, takže za seba môžem určite odporúčať. Ak ale máš štetce od Hakura, presne ako píšeš, určite odvedú rovnako dobrú službu.:-) Hmm, zapečené produkty, to je pre štetce výzva. V mojej zbierke sú ale skoro samé so syntetickým vlasom, takže tie by si s nimi moc neporadili... to chce /asi/ nejakého prírodného chlpáča (alebo niečo poriadne huňaté... žeby zrovna nejaký od Hakura?:-) Alebo Buffing Brush od RT, ak mám nejaký zapečený produkt, používam práve jeho, je dosť hustý, aby dokázal nabrať farbu, ale aj jemný, aby ju dokázal rozblendiť... si myslím.:-)
      P.S.: Pozdravujem pelikána! (ak ste teda z drogérie nakoniec odišli spolu:-)

      Odstrániť
  14. Já mám štětce z Ebay a jsem s nimi nadmíru spokojená. Chybí mi pouze nějaký velký a dobrý štětec na pudr. Zkusila jsem si objednat jeden od Elfu, ale bohužel je totálně na nic. Většinou mi levné štětce z drogérie/internetu sednou, ale tohle je katastrofa. Přemýšlím, že si koupím nějaký z té "přírodní" řady, co mají v Rossmannu..

    MONČA ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Monči, u nás Rossmanna nemáme, takže přírodní řadu štetcov vám môžeme jedine (v dobrom) závidieť.:-) Od Elfu mám tiež asi dva alebo tri štetce (ešte z mojich štetcových začiatkov) a kupodivu sú celkom OK... aj keď ich už z kozmetického stolíka vytlačili iní.:-) Taký veľký Powder Brush má práve /aj/ Real Techniques, skús kuk, možno by stál za to.:-)

      Odstrániť
  15. Také se mi rozbuší srdce, když vidím nějakou novou krásnou sadu štětců, do které se zakoukám hned na první pohled. Chvilku odolávám, ale pak si ji stejně pořídím. Bez štětců si už líčení neodkáži představit. Pěkný článek :) Také mám svých asi 10 oblíbenců, které používám každý den.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sada štetcov a rozbušené srdce - ó áno, to skrátka ide dohromady.:-) Ďakujem Sabi! Som rada, že sme na tom podobne (alebo skôr rovnako;-). ♥

      Odstrániť
  16. Každý článok je u teba také príjemné oddychové čítanie :) Ako rozprávka... Napriek tomu, že teraz sa veľmi nelíčim - najskôr problémy s pleťou a teraz ju mám tak peknú, že sa mi nechce ju zakrývať - tiež mám už zo desať štetcov bez ktorých by som nevedela fungovať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alicka milá, správy o krásnej poslúchajúcej pleti vždy rada počujem:-), teším sa! A súhlasím, to by bola škoda zakrývať, tiež sa mi čím ďalej tým viac zdá, že menej je viac (ale taký bronzer, ten si neodpustím, musím predsa dať tým štetcom nejakú robotu, aby mi nezleniveli;-)).

      Odstrániť
  17. Odpovede
    1. Katarínka, bohovský je aj tvoj komentár:-), ďakujem /aj keď oneskorene/ zaň!

      Odstrániť
  18. Ja mám štetcov podstatne menej, ale nedávno som dostala prvý štetec od Real Techniques, teda ten dizajn a kvalita štetca sa mi zdajú super, používam ho na nanášanie make-upu a príde mi lepší ako môj Ebelin plochý štetec. Celkovo som ale aj ja prepadla štetco-mánii, na púder, na make-up a na korektor nepoužívam už takmer nič iné. Navyše mi vdaka štetcom vydrží make-up neporovnateľne dlhšie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, ja už si to bez štetcov ani neviem predstaviť.:-) A hlavne pri očných tieňoch - ako sme sa kedysi vedeli namaľovať tými nemotornými aplikátormi? Záhada... ;-) Real Techniques je dobrá voľba, ja ich používam dennodenne. Raz ružový, raz fialovomodrý, inokedy zlatý... každý sa občas zapojí.:-)

      Odstrániť
  19. Štetce sú jednou z mojich závislostí. Začiatkom tohto roka som sa rozšupla a nakúpila tri sady Zoevy, ale stále by som chcela nejaké nové :D Šialenosť!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Šialenosť!:D Ale aká krásna, že...? ;-) No a tri Zoeva sady... uuuuu... (nezávidím, nezávidím, nezávidím........;-) Zlato, u teba na kozmetickom stolíku to musí byť ako... v štetcovom raji.♥ :-)

      Odstrániť
  20. jeeeeeej ten plameniakový je perfektný ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viki, vôbec neľutujem, že som si ho z toho regálu uchmatla, používam ho odvtedy každučký deň.:-)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...