nedeľa 16. júna 2013

Kto ma dnes na výlet ponesie?

Budú to ony. Tenisky striebornou niťou vyšívané a perličkami zdobené, so šnúrkami a podrážkami bielymi ako sneh... (zatiaľ;-). Časom budú kameňmi, obrubníkmi a schodmi okopané, prachom ciest ušmudlané a zájdené, dažďom premočené, slnkom vyšisované, a hlavne všetkými výletmi poriadne unavené. No myslím, že vtedy, po všetkom, čo spolu prežijeme, ich budem mať ešte radšej, než teraz (ak sa to vôbec ešte dá:-). Na náš prvý spoločný výlet sme sa pripravili nanajvýš svedomito, len pozrite:



Pozvali sme si totiž na dnešné dobrodružstvo aj malú spoločnosť. Budeme ju síce musieť celý deň nosiť na krku, aby ich tie malé nôžky neboleli, ale nemohli sme týchto mikro pandrláčikov nechať doma samých. Báli by sa. A aha, ako nadšene do všetkých strán ukazujú a o všetkom si rozprávajú. Všetko je pre nich nové. A s nami toho môžu ešte toľko objaviť!:-).


...a - zdá sa - že dievčatko už aj objavilo. Šikovné je, to je fakt... Aj keď krikľavý rúž od MeMeMe v odtieni Hot Magenta si nejde nevšimnúť:-). No ale, vraj teraz aj ona chce ísť s nami na výlet, pery si ozdobiť jedovatou ružovou, vyskočiť mi na prsteníček (za ňou aj jej psík a ktovie-kto-ešte) a zistiť, čo je také úžasné na tom veľkom svete. Ach, tak poď, ty jedna. Šup!


Ale hovorím ti, keď budem počuť nejaký krik alebo protesty, scénu pred odchodom z cukrárne alebo zapišťanie, že ďalej už ísť nevládzeš, skončíš vo veľkej srdiečkovej taške, v ktorej sa kľúče nosia v ružovej plastovej taštičke a peniaze v srdiečkovej kozmo peňaženke. Môžete sa tam potom nosiť (aj ponosovať) spolu.


...ale to viete, že nič také si pred odchodom z domu žiadny z týchto strieborných drobcov nepripúšťa. Všetci sú ráno odvážni, smelí, odhodlaní a nadšení. Očiská (i náruč) doširoka otvorené. A vraj za celý deň nebudem počuť jediné pípnutie. Ba ani len jediné muknutie.


Nuž, to vyzerá a znie sľubne. Asi sa na ten výlet (rovnako, ako ja:) naozaj tešia.


Tak ja už sa len obujem a môžem vyraziť. Hneď, ako si ešte trošku vyzdobím šnúrky...;-)

Pá!


6 komentárov:

  1. Nesklamala si, zase raz! Výletmi, dažďom, slnkom a kopancami zničené tenisky mám najradšej! Omnoho viac, ako keď sú nové... Až keď je na nich vidieť, čo všetko si už zažili, dostávajú ten správny šmrnc ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A článok o nich má ten správny šmrnc až s takýmto chápavým komentárom:-). To je radosť, keď niekto čaru okopaných a obnosených tenisiek rozumie a fandí ako ja:). Perfektos! Naše tenisky by si určite rozumeli;-)).

      Odstrániť
  2. V sedem hodín je Večerníček (O Rákosníčkovi), ale ja po ňom ešte nemusím ísť spať. Ešte jedna rozprávka (ba priamo rozprávkový svet) ma čaká a to je návšteva dandelijonkovského blogu, kde si všetci tak radi hráme (a smejeme sa). Tvoje topánočky a meme a pajduláčci a kosmo peňaženka a ružová taštička a tvoja rozesmívání a bláznenie mi dávajú istotu, že na svete je jednoducho krásne a prekrásne a vládne v ňom dobro (a keby inde nie, tak u teba určite). Ďakujem veľmi pekne, moja zlatá. Tvoj Vivik

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júú, škoda preškoda, že Večerníčka Rákosníčka nedávajú aj ráno! Ale neva, môžem prísť sem a nájsť tu rozprávkový komentár od Vivik♥ :-) A ešte aj dabovaný do slovenčiny!:-)))
      Ja ďakujem!:-**

      Odstrániť
  3. Ach Dandelijonka, zase si ma raz dostala svojim rozpravacskym talentom...ty si proste velkovypravny reziser a keby ti dali k dispozicii hercov, kulisy...a nech cely Halivuud, tak by vzniklo nieco famozne! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Celý Halivuud:DD To by v Halivuude páni producenti čumeli, ako by som ich tam zrežírovala;-). To by boli filmy - O šťastných vlasoch, O príbeh môjho stola, O stretnutí s Gabriellou Salvete... xixi, zlatá si, ďakujem za taký kompliment!:P ♥ :-*

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...