utorok 1. októbra 2013

Už len raz sa vyspíme a...

A bude to tu! Celé leto odkladaná a presúvaná dovolenka, mes amis. Naše októbrové vylodenie v Normandii. Budeme brázdiť normandské pobrežie, zakotvíme na viacerých miestach, vo viacerých mestách a hoteloch, budeme piť veľa kávy, veľa fotiť, jesť bagety, cestovať francúzskymi vlakmi, nakupovať (dúfam;), obdivovať skalnaté útesy, zažijeme dážď aj slnko (dúfam;)...

Ale budeme aj trochu stresovať (ako vždy), zažívať menšie či väčšie cestovateľské prekážky (ako vždy) a baliť sa na poslednú chvíľu (doplňte;). Pred nami sú dobrodružné dni, a na tie sa treba poriadne pripraviť.


Ja už som zásadné prípravy zahájila posledným nákupom v DM. Zohnať papierové kapesníčky a obrázkové náplaste v plechovej krabičke tak, aby ladili s kufrom, to chce určitý nákupný (neroz)um a prax;-). Ale je to čistá náhoda, fakt! Čestné.
Išla som pre kapesníčky. A našla tieto. Išla som pre náplaste. A našla tieto. Čo viac dodať na moju obhajobu?


No vlastne...ani túto foto neviem úplne obhájiť, ale zasa viem, že pred vami sa obhajovať nemusím;-). Je to len malá ukážka toho, ako u nás deň (no, skôr večer) pred odchodom vyzerá. Sme hore dlho do noci (cestovná horúčka + spomínané balenie /a sušenie opratého prádla/ na poslednú chvíľu), otvoríme fľašu vína, pustíme hudbu (výber závisí od cieľovej destinácie, no dnes to vidím na Hankine šansony;) a radíme si, koľko párov ponožiek asi budeme za celý výlet potrebovať;-). Proste idylka. Náš baliaci rituál. :-)

A keďže už svoj baliaci rituál máme celkom natrénovaný, verím, že na nič nezabudnem(e).
Keď mám doklady, letenky, ten správny rúž, náušnice, ružové okuliare (a lak), hovorím si, že mi nič chýbať nemôže. ;-)

Ale vy mi chýbať budete! Au revoir, mes amis!
Budem na vás myslieť a dúfať, že sa tu o dva týždne (alebo už skôr, na FB) opäť stretneme:-).


17 komentárov:

  1. Dandíčku, jsem z toho cestování celá "horúca" s tebou a zdá se, že fľaša vína bude dneska večer i na našem stole a Hankine šansony se budou linout i z našeho přijímače. ;-) Není nad to, když nejlepší sistrs cestují společně, ač každá úplně jinam (však Ty mi rozumíš). A zdá se, že tady má někdo fantastýko primisimózus cestovatelskou výbavu...myslím, že Tvůj kufřík se nemusí dožadovat mého, protože lepší majitelku, než jsi Ty, si nemůže přát žádný kufr na světě a lepší sistr si nedokáže vysnít žádná Vivi. ;-)
    Nejlepší zážitkování a dovolenkování Ti přeje
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Primisimózus:D
      Viví Parisien, my dve sa ani dohadovať nemusíme a ideme dovolenkovať spolu, to je proste...však ty mi rozumíš;-). Piť víno a počúvať Hankine hity - spolu, ale každá inde - veď toto by ani románopisec nevymyslel!;-) Podzim a jeseň vo Francúzsku je proste náááj! Ba hotový ráááj! ;-)) Myslím, že tá krajina sa má na čo najbližšie dni tešiť, lebo... Luci&Luci sú na ceste!
      ♥ ♥ ♥

      Odstrániť
    2. Vy dve ste uzasne! To je neuveritelne, ako to vyslo- cestujete obe v rovnakom case do tej istej krajiny! waw! :*

      Odstrániť
  2. Krásně se tam měj, Dandelijon! Puntíkatá dovolená v Normandii... z toho koukají nádherné články, už se těším! A jsem ráda, že se tak krásně shodneme - já pozítří odjíždím taky (konečněěě) na dovolenou, jen o něco dál na východ než ty a kosmetický kufřík nechám komplet doma - bude mít také prázdniny, abychom si byli kvit :-) Hodně foť, dělej si poznámky, nakupuj, popíjej (nejen) kávu a užívej si, ať máme pak co číst, beztak tady všichni Francii milujeme! ;-) Niki

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niki, taká zhoda, tomu už hádam ani neuverím!:-) Kam, kam viac na východ bez kozmetického kufríka sa Niki chystá?:O Dúfam, že všetko tiež pozapisuje (a perfektne si to tam užije!:-)
      Ďakujem ti moc za krásne slová na cestu!♥ Budem fotiť ako o život, až sa mi z toho (a z vína francúzskeho) bude hlava točiť!;-) Maj sa krásne Niki! :-*

      Odstrániť
  3. Normandiu milujeeeeeeeem :) krásnu dovolenku prajem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach Normandia, je veru ťažké ju nemilovať. Ďakujem Lucik, si zlatá!:-)

      Odstrániť
  4. Putnííky :)) uži si to čo najviac a teším sa potom na články :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak sa mi páčia tie fotky až som sa pomýlila :D *puntíky :))

      Odstrániť
    2. :D Putníky či puntíky, dôležité je, že si rozumieme;-)).
      Ďakujéém Veronika!♥ :-)

      Odstrániť
  5. Tedy Normandii bych si nechala líbit, užij si to i za mě :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. waw:) Užite si to krásne!...a náplaste sú skvelé:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krasa Dandi, verim, ze to bude skvele, o to viac, o co viac ste to odkladali ;) Cele to znie neuveritelne dobrodruzne...tak drzim palce, aby bolo! ..A to balenie na poslednu chvilu je mi akesi povedome...;) Nech nic nezabudnes teda ;) a uzivaaaj....

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To je nádhera! Balit se do Francie prostě umíš.. óóó jak stylově s vínem a ty puntíky... Hned bych jela s tebou, můžu? :) Já bych brala hlavně moji milovanou Bretaň, tam se cítím jako doma, nejlépe poblíž divokého moře.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ďakujem vám všetkým spätne za krásne odkazy, Ela, Tin aj Ivet, ste zlaté!♥ :)

    OdpovedaťOdstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...