nedeľa 29. septembra 2013

Od hlavy po päty: V ČOKOLÁDE

Dnes bude sladká nedeľa. Nebudem vám ponúkať ovocné vitamíny, ani vás nútiť privoniavať ku kvetom. Dnes mám pre vás pripravený poobedný čokoládový dezert ku kávičke. Priam čokoládovú nálož. Október je za dverami, a tak si už pomaly môžeme začať robiť kaloricko-kozmetické zásoby na zimu (a do čokolády prihodiť aj zopár orieškov;-). Nech sa páči, dnes ponúkame:

Posledné hrejivé spomienky na leto v čokoládovom bronzujúcom kalíšku od Bourjois: Base Lissante Soleil.
S jemnou, sametovou textúrou a nugátovou farbou dokáže vykúzliť ľahko opálený vzhľad. Ako primer už bude asi trošku pritmavý, no ako krémový bronzer (alebo na kontúrovanie) sa v jemnej vrstve určite uchytí aj na jeseň. 


Keď sa začne prvýkrát kúriť, postavím na chvíľku na radiátor tyčinku kakaového masla Cococare. Krásne roztaje, rozvonia sa a zahalí pokožku do voňavého závoja. Vonia ako najkvalitnejšie kakao a mať ho na perách je ako zjesť tabličku horkej čokolády.


Ale natierať si čokoládu na oči? To už je, hádam, trošku moc... Alebo nie?
S triom očných tieňov od MUA s názvom Chocolate Box je dnes už možné všetko...


A vďaka L´ORÉAL Paris môžete mať čokoládové aj vlasy. Voňavým čokoládovým farbám bez amoniaku Casting Creme Gloss asi zostanem najbližšie (jesenno-zimné) mesiace verná. Konkrétne odtieňu 513 Iced Chocolate (alebo Ľadová pralinka, alebo ešte lepšie: Jeges Trüffel... mňam, samé chutné názvy na zjedenie!:-). 


Týmto malým "zázrakom" vás ale asi ponúkať nebudem. Prax potvrdila, že nevonia nikomu, iba mne;-). Každý čokoládo-milovník by totiž asi čakal sladkú čokoládovú vôňu, no nedočkal by sa. Tender Care Chocolate od Oriflame totiž vonia ako horký kakaový prášok. Ako pohár čerstvého, horúceho kakaa, ktorý ste si omylom zabudli ocukriť. 


A tak tu mám pre vás v ponuke aj niečo sladšie. Teda - sladšie voňajúce. Niečo, čo pozná (alebo vlastní) takmer každý: Kakao Bodybutter Balea. Hutné kakaové telové maslo s vôňou čokoládového jogurtu alebo termixu (alebo niečoho podobného).

No to najlepšie, ten najchutnejší dezert, prichádza až nakoniec... Dámy a páni a všetky mlsné jazýčky (od tých detských až po tie dospelé), servíruje sa Čokoládová fantázia. Kozmetický dezert z kuchyne Nobilis Tilia, v ktorej z kakaového masla, mandľového, makadamiového a lieskového oleja namiešali luxusný telový balzám. Dezert, ktorý vonia tak neodolateľne, jemne a chutne (no nie presladene) ako kakaovo-orieškové cesto na domáce vianočné koláčiky.

Fantázia... :-)


22 komentárov:

  1. Na čokoládu bys mě nalákala hned, miluju čokoládu! A máš pravdu, čím více se blíží zima, tím více tíhnu ke hřejivým vůním, ať už se jedná o čokoládu, perníčky, skořici apod. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hřejivé vůně... to je ale krásna kombinácia slov:-). Ó áno, škorica! Taký článok v zime určite "uvarím" tiež;-). Ďakujem M., za voňavý komentár a dúfam, že si si po ceste odlomila z čokolády:-)).

      Odstrániť
  2. čokoládu mám ráda, ale nikoliv v kosmetice.
    vyoftila jsi to všechno ale opravdu krásně :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Danny!:-) Čo-ko-zmetika veru nechutí každému, a tak pre tieto prípady schovávam v kuchyni ešte tie ozajstné čokolády: ďalšiu tabuľku orieškovej, Rumbu alebo kúsok nugátovej. Horká už, bohužiaľ, nie je. Tú som už stihla zjesť sama... Ale dokúpim!:-)

      Odstrániť
  3. mam rada čokoladu a všetko toto vyzera užasne:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Roumí, ponúkni sa!:) Myslím, že je tu dnes dosť čokolády pre každého:-)).

      Odstrániť
  4. Čokoládový zázrak nám vonia minimálne dvom <3

    OdpovedaťOdstrániť
  5. kozmetiku nemusím síce,ale čokoládu môžem.....MUSíM!!! A na tony :)) Na tých výrobkoch mi malo byť upozornenie: Nekonzumovať! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím!:) Ale predstav si, o tej Čokoládovej fantázii sa hovorí, že by sa dala aj jesť;-). No to už ja len potrebujem - jedlú kozmetiku... to by bola spotreba!;-)
      Posielam virtuálnu čokoládovú tonu! (minimálne;-)

      Odstrániť
  6. jee to je super post, skvělý nápad s fotkami:-) miluju čokoládovou vůni (i samotnou čokoládu teda :D)

    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím povedať, že fotiť čokoládu bolo náročné;-), musela som dávať pozor, aby sa do záberu nedostali tie obhryzkané časti;-)). Čokoláda je proste chutná modelka... Ďakujem moc!:-)

      Odstrániť
  7. Mam cokoladovy peeling od bodyshopu, ale pravdupovediac vonia strasne umelo :D mohla by si prosim ta prezradit, kde sa da kupit ten cokoladovy primer od bourjois? :D dakujem ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ujuj, škoda tej umelej vône, lebo niečo ako čokoládový peeling znie výberne a myslím, že si budem musieť nejaký zadovážiť (alebo vyrobiť;-).
      Čoko-primer Bourjois som kúpila na Asos-e /ale bol vtedy tuším za trošku lepšiu cenu.../, tuto:
      http://www.asos.com/Bourjois/Bourjois-Bronzing-Primer/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3255727&SearchQuery=bourjois&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=Matdelice
      :-)

      Odstrániť
  8. Přiznám se, že čokoládové vůně v kosmetice mezi mé favority nepatří, ale Tvými fotkami jsem se pokochala. Vlastně co mi bylo příjemné, je tělové mléko belgická čokoláda & pomeranč od Dermacolu. Kdyby se Ti zachtělo čokolády i ve sprše, tak se poohlédni po sprchovém balzámu Kneipp :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ani sama neviem, kedy a ako a prečo sa mi tu nahromadilo toľko čokoládovej kozmetiky:-). Ďakujem ti Jani, a som rada, že ti aspoň fotky trošku chutili:-). A k tomu Kneippu najbližšie určite privoniam!♥

      Odstrániť
  9. Teda teda, to je něco pro mě. Zrovna dneska na mě pomrkávala Milka z lednice :D Ale naštěstí nebyla moje...
    Určitě si něco takového pořídím, ale mám strach, že to sním :D



    http://anesagill.blogspot.com


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anes, toho sa vždy obávam aj ja.:D Hlavne pri tom čokoládovom Nobilise;-). Našťastie na mňa z kuchyne pomrkáva MIlka (a je celá moja!:-) Tak ak by si išla niekedy okolo, zastav sa na kúsok reči aj čokoládky;-)).

      Odstrániť
  10. Ach Dandíku, řekni, co bych si mohla přát víc, než tohle čokoládové opojení, které mi omámilo smysly?! Hned jsem se zakousla do svých tajných čokoládových zásob, které mám v pracovním stole (čtvrtý šuplík, klíček nosím na krku) ;-). Jsi úžasná a sladká stejně jako tvé voňavé čoko poklady. ;-)
    Tvá Vivi
    PS: před pár dny mi přišel z jednoho e-shopu balíček s olejem "čokoláda-vanilka" - ne náhodou jsme sistr. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som si najistejšia na svete, že v tajnom štvrtom šuflíku tvojho pracovného (krásneho:) stola je toľko tajných zásob a pokladov, až je ťažké ho zavrieť:-). A pribúdajú ďalšie - olej "čokoláda-vanilka"? - také predsa neexistujee!:O Vivinko, že ty si zase nakupovala u Johnnyho Deppa... ehm, teda u Willyho Wonku. Lebo nikde inde sa taká špecialitka predávať nemôže. Len v Čokoládove... áách♥ Ešteže sme sistrs a musíme sa o všetko (po)deliť...:P :-* ;-)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...