utorok 31. decembra 2013

Predĺžené Vianoce

Keď Vianoce utečú akosi podozrivo rýchlo (nestáva sa to nejak často? rozumej: každý rok?;-), keď sa vám zdá, že sedenia pod stromčekom bolo akosi málo alebo - keď skrátka vianočnej pohody nemáte (z akýchkoľvek príčin a dôvodov) za tých pár dní dosť, mám tu jeden supertajný plán. Ale nesmiete ho nikomu prezradiť, aby ma nikto neupodozrieval z vianočnej lenivosti;-). A som zvedavá, kto sa pridá... O čo pôjde? Pšššt, zoberte si teplú deku alebo kvietkovanú perinu (kvetinkový vzor, samozrejme, nie je nutnosťou, ešte lepší by bol nejaký s vločkami alebo sobíkmi;-), urobte troška miesta pod a okolo stromčeku a šup ho na zem. Ideme si predlžovať Vianoce! Kto už sa ale teší, že konečne prichádza Nový rok, isto nad našou vianočnou lenivosťou (teda vlastne blaženosťou) prižmúri očko, však Bernadette?;-) Predĺženie Vianoc je týmto oficiálne (a supertajne) schválené!:-)

Budeme sedieť na zemi na tej mäkkej perine, piť kávu z novej šálky (to je predsa tradícia; z novej vianočnej šálky sa musí káva, čaj, punč alebo kakao piť minimálne mesiac, tak to stojí vo vianočnom zákone o nových šálkach od Ježiška), budeme si lakovať nechty tmavofialovým lakom so zlatými trblietkami (lebo je to nanajvýš vianočný odtieň) a z použitého baliaceho papiera vystrihovať obrázky. Sovičky, snehuliakov, jelene, srdiečka, ľadové medvede... (a aký papier ste tento rok dostali vy?;-)

No a hneď potom (alebo predtým, alebo medzitým) budeme testovať a skúšať a ovoniavať a stále dokola, dokolečka otvárať fľaštičky s novými kozmetickými zázrakmi a tešiť sa na to, kedy prvýkrát otestujeme srdiečkové "teplo do vrecka":-). Teraz sme ale ešte stále v teple domova (veď viete, na deke pri radiátore;-), a tak môžeme nerušene pokračovať v supertajnom pláne...

Bude totiž treba spočítať, koľko vecí s vtáčikovým♥motívom som to tento rok pod stromčekom našla. Je tu niekto cez matiku?;-)

A keď to spočítame, pozrieme si zas a znovu všetky tie krásne vianočné pohľadnice, ktoré ku mne (žeby vďaka tým vtáčikom?) prileteli. Tie najkrajšie pohľadnice na svete. Milé, veselé, s najmilšími odkazmi, dokonalé, naozajstné, od vás... "with love"...♥

A keďže (môj) svet tvoria drobnosti, všetky uložíme do papierovej krabičky, kde budú v bezpečí, na jednom mieste, na ktoré môžeme kedykoľvek nakuknúť a zažiť si tú radosť z nich opäť. Vytiahnuť sviečku, bonbón, náušničky alebo vrecúško kávy. Stačí len nadvihnúť srdiečkové viečko. A radosť je tu. Okamžite a bez čakania. No kto by sa už vážne nemohol dočkať, môže so mnou nakuknúť do môjho najviac na svete najkrásnejšieho diára a pozrieť sa, čo nám nový rok pekného a veselého chystá...

Ja vám/nám/si prajem, aby sme do nového roku vykročili veselo a smelo ako Mickey, no a tou "správnou nohou" ako tento milý červený panáčik na kľúčik.:-) Šťastný nový rok všetkým! A ďakujem (nielen) za vašu dnešnú supertajnú vianočnú spoločnosť. ♥



20 komentárov:

  1. Tobě také přeji šťastný nový rok! A budu se těšit na nové články již v roce novém! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zlatá si, Moja Milá M. :-)) Ďakujem pekne a prajem krásny nový aj tebe!♥ A na náš "spoločný" šťastný a veselý rok (tu na blogu) sa teším aj ja! :-))

      Odstrániť
  2. haha,tuším som si zavarila :D Nevadí,niekto musí byť za Mrchu Vianoc :D:D Ked mi bude slečna Pampeliška variť silnú čiernu kávu do tak milučkých šálčičok,nech sú Vianoce kludne až do Veľkej noci! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som vedela, že prižmúriš očko a že sa dohodneme!:D Tak za kávičku hovoríš? Dohodnuté! Idem pre Berny nachystať všetky milučké šálky čo mám, Vianoce predĺžené až do Veľkej noci znejú totiž velice lákavo;-)). ♥

      Odstrániť
  3. to jsou super fotky ♥, také ti přeju krásný Nový rok:)
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katarínka Katka_ako cukor sladká.:-) (hovorí sa to tak aj u vás?;-) Ďakujem moc a prajem ten najkrajší novoročný štart aj tebe!♥ :-)

      Odstrániť
  4. Také Ti přeji nejlepší vstup do nového roku a ten šálek, to je krása. Jinak my si ještě včera pálili svíčky na stromečku a seděli všichni kolem a ještě si vánoc užívali :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Kristine, sedieť spolu pri stromčeku, páliť sviečky a užívať si Vianoc - to znie presne tak, ako si to v sne o predĺžených Vianociach predstavujem!:-) A tak si s tebou štrngám vianočnou šálkou a dúfam, že v tej svojej máš naliaty minimálne pravý šampus;-). Krásny nový rok aj predĺžené Vianoce ti prajem!:-) ♥

      Odstrániť
  5. Moja milá, krásné dárečky jsi dostala, raduji se z ptáčků s Tebou:o)) Nebudeš mi to věřit, ale v naší převážně chlapské domácnosti jsem přišla o své krásné vánoční pilníčky... Moji dva prckové se do nich zamilovali a vždy u Večerníčku sedí a pilují si nehtíky... Naprosto kouzelný pohled na ty moje dva malé chlapy...:o)) Manžel přemýšlí, kde jsme udělali ve výchově chybu..měli by tuším trávit víc času v mužské společnosti:)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marcelka, tak to je tá najveselšia novoročná správa!:D Že maličké pilníčky skončili v maličkých rukách:-))). Deti vedia, čo je dobré;-). A ja sa nimi budem inšpirovať: odteraz si nechty pilníčkujem zásadne pri Večerníčku. Pa-rá-da! ;-)
      Všetkých moc pozdravujem a prajem vám krásne, veselé a šťastné novoročné dni:-). ♥

      Odstrániť
  6. No to je krásne, nože sa trošku posuň pod tým stromčekom, chcem si prisadnúť s mojou hrubou dekou :) Šáločky sú krásno-krásne, rada si nechám do nich naliať kávičku, ďakujem, na oplátku donesiem koláčiky, nech nám je pri tom leňošení veselo ;)
    A ja som tento rok dostala ružový vianočný papier so srnčekom, najkrajší na svete ! ♥
    A aby som nezabudla, želám krásny 2014 a len to najnajnaj! :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Huráá&jupíí, už už sa posúvam a dávam vodu na kávičku (alebo grog?;-), prídi! A nalakujeme si nechty, ok? Mám tu ešte aj ďalší krásny trblietavo-vianočný lak;-). ♥
      A tvoj ružový papier so srnčekmi poriadne konkuruje môjmu ružovému so sobíkmi!:D Ach jaj, ešteže sú tie Vianoce ozaj (ne)oficiálne predĺžené a stále sa môžeme beztrestne -baviť o- a -tešiť z- vianočného papiera:-)).
      Najkrajší a najružovejší (a aj trochu mintový:) nový rok aj tebe Bashik!:-**

      Odstrániť
  7. Vejdu se ještě já? K Vám všem pod stromeček? Se svou kostkovanou dekou v jedné ruce a s nefalšovaným vánočním domácím punčem v té druhé? Deka má v jednom rohu (teď nevím, jestli je to horní levý nebo dolní pravý?) maličkatou plachetničku a ta plachetnice veze zprávu, že Tři králové přijdou až v pondělí a to znamená co? To znamená, že Vánoce ještě rozhodně u konce nejsou, jupí! :-) Vždyť i k betlému se mají postavičky tří králů přidávat až 6. ledna... Takže, Dandelijonko, tímto považuj Vánoce za oficiálně prodloužené, jak u Tebe, tak i tady, za devatero horami a devatero řekami. Třpytivý a šťastný celý čtrnáctý rok přeje Niki spolu s jedním maličkatým medvídkem pro štěstí ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niki, zlato, už som chcela za devatero hor a devatero řek vyslať správu (či skôr kočiar zapriahnutý vianočnými sobmi), aby ťa sem za nami čím skôr doviezli:-). A to som ani nevedela, že pre nás chystáš nefalšovaný domáci punč! Jaj, toto je ale vyberaná spoločnosť...;-) Teším sa na teba a miesto pod stromčekom máš zaručené!♥ Sladký nový rok aj tebe (aj šťastným medvedíkom)! :-) :-*

      Odstrániť
  8. pekné darčeky si dostala, aa prajem ti všetko dobré do nového roku :) /I keď trošku neskoršie píšem/.. strašne sa mi lubi tá krabička :))

    aaa môžem sa spýtať akú farbu na vlasy používaš? v starších postoch si mala také svetlo hnedé vlasy a teraz novších, čo máš tú zajačikovú mikinku máš tmavšie. Lebo o takú sv.hnedú túžim odkedy sa farbím na červeno :D :) ďakujem :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Mia, ďakujem za tvoje prianie a som šťastná, že sa ti tu u mňa páči:-).
      Máš pravdu, vlasy sú teraz tmavšie a najradšej (po všetkých tých vyskúšaných farbách) teraz používam Casting Creme Gloss od Loreal, pozri sem: http://www.lorealparis.sk/_sk/_sk/products/product-sheet.aspx?code=HCo1_17 // je to len preliv, je bez amoniaku, a tie studené kakaovo-čokoládovo pralinkové odtiene sa mi páčia všetky:-). A moje vlasy zo staršieho článku? Juj, tie boli viac-menej asi bližšie k mojej prírodnej farbe a už aj poriadne "vypraté" a vyšisované od slniečka... ale myslím, že v tom období som používala Sublime Mousse (tiež od Loreal), a odtieň Svetlá (alebo najsvetlejšia) hnedá:-), kukuk sem: http://www.lorealparis.sk/farbenie-vlasov/farby-na-vlasy/sublime-mousse/60-prava-svetla-hneda.aspx
      Dúfam, že som ti aspoň trošku pomohla:-), ja už asi ostanem verná Casting Creme Gloss forever;-).

      Odstrániť
    2. Jasné že sa mi tu u teba páči. :)) tú pralinku som pozerala, no zdala si mi dosť tmavá,ale nakoniec som vzala Garnie olia 5.0 /tá je tiež tmavá/ čo už, hádam vyperem ju silver šamponom :))

      aa ta sublime mousse, zosvetlí trošku tmavšie vlasy?

      Odstrániť
    3. Miuš, tá pralinka (ľadové kakao aj ľadová čokoláda) sú naozaj už dosť tmavšie... A sublime mousse chytala tiež tmavšie, než vyzeralo na krabičke;-). Ale keď som vtedy pátrala po "naozajstnej strednej hnedej", ktorá by z vlasov neurobila čokoládu:), narazila som na Preference od Loreal, niektorá z jej hnedých odtieňov sľubovala zosvetlenie tmavých vlasov. Ale nemám ju vyskúšanú, ten peroxid v nej ma nelákal...;-) Tak nech farbenie s Garnier dopadne tak, ako si predstavuješ!:-)

      Odstrániť
  9. naozaj skvelé fotky :) tiež prajem šťastný nový rok a veľa úspechov :)
    BeeKey

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júú, to je milé! Ďakujem pekne Bee Key:-) a dúfam, že sa tu v tento nový rok občas stretneme:-).
      Šťastný a úspešný aj tebe!♥

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...