piatok 24. januára 2014

Poklady roku minulého

Takých by bolo. Čo by sa mohli (a chceli) za poklad označiť a korunovať. Starožitné šálky, nálepky objavené na dne starej krabice, nový prsteň, starý náramok, darček spod stromčeka, fialové topánky, fľaša francúzskeho šampusu alebo obľúbená kniha. Všetci by si korunováciu aj trón zaslúžili, keby... keby (mi) (dnes) nešlo len a len o kozmetiku.;-) Veci vysnívané, zo všetkých strán (na internete, blogoch, e-shopoch aj obchodoch) obzreté, veci s jasným osudom: musia byť moje. Mojej (nepokojnej) kozmetickej duši išlo raz čisto "len" o typ produktu (v zmysle: už fakt chcem/potrebujem/chcem nejaký super-špica rozjasňovač), inokedy o akúsi náklonnosť či bezhlavú a márnivú zamilovanosť do značky (ó, prosím, mať aspoň jednu, jedinú vecičku s tými ich peknými štuplíkmi!)... Proste normálka. Štandardné rozumné argumenty. Nemám čo dodať.;-)

theBalm
A sme pri tom rozjasňovači. Pri blonďatej retrokráske Mary-Lou Manizer. Prvý "naozajstný" púdrový rozjasňovač, ktorý rozjasnil moju kozmetickú zbierku. Má nádych do zlatista a rozjasniť dokáže až tak, že ho stačí štetcom ľahkým ako pierko len jemne pohladiť. Pohyb tým štetcom akoby len naznačiť. Mary-Lou už sa o to ostatné postará. Dievča do koča aj do voza, tá naša Mary.

 Paul&Joe
A sme pri tých štuplíkoch.;-) Pri Pólovi a Džou-ovi. Mať od týchto dvoch pánov čokoľvek, drobnosť, maličkosť, keby aj prázdny obal! Stačil by mi. Sú totiž nádherné. Tie obaly. Tak francúzske, tak starosvetské, tak jemné, vkusné, originálne, s nádychom romantiky starých čias. Ach. Aj keby som ten obrovský odlakovač nikdy nestihla minúť, za tú fľašku to stálo. Vidíte ten štuplík?!

Nuxe
O značku nešlo. No dobre, niečím od Nuxe by som asi nikdy nepohrdla. A vy? Ale viete, naozaj mi išlo o jeho vnútro.;-) O suchý olej. Suchý olej... vždy ma fascinoval. A Nuxe sa tak nejak priplietol. Dobre, dobre. Priznávam. Zbadala som "náhodou" to ich zelené stromčekové logo cez otvorené dvere farmácie a do pol minúty bol môj. A teraz ho používam len "slávnostne". Asi si ho šetrím, alebo čo.;-) Napriek tomu ma hreje ten slastný, víťazný pocit, že konečne aj ja ten fascinujúci suchý olej vlastním.


Dr. Hauschka
O značku išlo. Pre zmenu. Kto raz okúsil, vyskúšal, privoňal, neverím, že nebol lapený. Tak ako ja. To je pravda a nič, než pravda. Do rúk sa mi jedného krásneho dňa dostalo maličké balenie ich voňavého krému, ktorý bol ukrytý v kovovej tubičke s dovtedy neprebádaným obsahom a logom Dr. Hauschka, a bolo to. Asi osud. A teraz chcem všetko. Kocky sú (už) hodené... ;-)

 Chanel
Vitalumiére Aqua. Ó, tak veľmi som ťa chcela. A mám ťa. Už od mája. A naša láska trvá. Bol si na wishliste. A teraz si môj. Celý môj. Naživo. Môžeme sa vidieť, kedykoľvek chcem(e). Aj keď na tvári si tak krásne neviditeľný. ...že ty si od Chanelu...? ;-)

 Urban Decay
A vy ste odkiaľ, fešáci? Len nehovorte, že z Francúzska, to predsa vidím podľa tej mapy. Áno, veľa vody na svete pretieklo a veľa kilometrov sa kade-tade prechodilo, kým bol legendárny Eyeshadow Primer Potion môj. Nie pri všetkom stačí lúsknuť len tak prstom a vytúžená vec sa objaví (niekedy to, predstavte si, nefunguje, ani keď chcem ďalšiu (a ďalšiu) šálku kávy...). A nieto ešte niečo od Urban Decay. Počkala som si. A neľutujem. Je ne regrette rien. A čo ten malý chien? Ten malý havko v okrúhlom obale? Šteká, ale nehryzie. Je to Diamond Dog. A to už niečo znamená. Hav! ...alebo howgh? Aj to. Ale ešte nekončíme!

 Clean
Vôňa, po ktorej som túžila, a ešte som ani netušila, že existuje. Tak priezračná, že ju ani na fotke skoro nevidno. Aj modrý slon (vľavo) načahuje chobot k tej čistej vôni (vpravo). Nech kľudne privonia. Alebo si rovno moje vyznanie prečíta: Fresh Laundry...

Gabriella Salvete STARS
Koho by prekvapil. Lak, za ktorým som bola ochotná za sedem hôr a sedem riek cestovať. Nežná piesočná Princessa nesmela pri tomto korunovačnom akte chýbať. Veď komu už korunky lepšie pristanú, než práve princeznám? Tejto ružovej pristane bezpochyby. A už jej tú korunku nikto nevezme. Ale teším sa aj na to, kto si kozmetickú korunku vyslúži tento rok. :-)


30 komentárov:

  1. ty si naša slovenská vivi vintageová :)
    a o štipku lepšia!
    milujem tvoje fotografie, vždy sa teším na nový článok :)
    len mám otázočku. kde ty na tie krásy chodíš? napr. na póla a džoua alebo na vôňu vypratej bielizne?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fíí, prirovnanie k Vivinke Vintageovej? She´s the BEST!♥ To je pre mňa veľká česť, ďakujem Nina!:-* Ale ani náhodou si to (o sebe) nemyslím, Vivi je proste len jedna:-). Ale za taký krásny kompliment ti prezradím, kde sa dá stretnúť Pól a Džou;-). Ježiško ich našiel, ako sa predvádzajú na Asose;-). No, majú sa čím, tie ich rúže! A štetce... a všetko.:-)
      http://www.asos.com/Beauty/A-To-Z-Of-Brands/Paul-Joe/Cat/pgecategory.aspx?cid=4950
      A tie čisté vône od Clean sa dajú kúpiť v českých Fann parfumériach (písala o nich aj PlumFoolery), dúfam, že čoskoro prídu aj k nám, ja už mám z tej svojej iba polovičku! :P ;-)

      Odstrániť
    2. EDIT: Clean na parfums.sk! http://www.parfums.sk/parfemy/?f=1-1-1-5536 :-)

      Odstrániť
  2. Jé, tohle je tedy něco, pohled na krásné fotky a text mě při pátku rozveselil! Krémečky Dr.Hauschka, UD báze...krásné je vše!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A toto zasa rozveselilo mňa:-). S Dr. Hauschkom sa určite oplatí zoznámiť/stretnúť..., milujem od nich všetko! Teda, všetko čo (zatiaľ) mám.;-) Ďakujem Kristine!♡

      Odstrániť
  3. Štuplík je rozhodopádně to nejkrásnější slůvko, které jsem tenhle týden slyšela (nebo viděla?;)! A tak se teprve teď (ovšem díkydandelijonzato) dozvídám, že pro štuplíky mám slabost celý život :-) Ten suchý olej od Nuxe si ale vyloženě říká o nějaký krásný voňavý samostatný článek, co Ty na to? ;-) A děkuju za nasměrování do Fann - blíž se seznámit s Clean mám v úmyslu už od té doby, co ses o něm prvně zmínila. Čisté vůně jsou totiž ty nej! ;) Dr. Hauschka si lebedí v mém "kometickém oddělení" už od oné veleslavné loňské slevové akce. Ale než se mu podívám na zoubek (tedy... spíš na celou řadu zoubků...), chci vypotřebovat tu kosmetiku, kterou mám roz-po-u-ží-va-nou... Protože mám velmi odůvodněné obavy, že až prvně otevřu tubu a skleničku a dózičku od pana doktora, už se k té "staré" nebudu chtít vrátit. A to jí nechci udělat... Ale řeknu Ti, to vyčkávání, až na Hauschku dojde, je zapeklitá zkouška trpělivosti! ;) Krásný třeskutě zimní víkend přeju ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach, o veleslávnej Hauschkovej akcii ani ne-ho-vor!;-) Aj keď sa pri nej Ježiško dostatočne vyšantil, doteraz mu ešte vyskočí vráska na čele, keď si uvedomí, čo všetko mohol ešte do košíčku prihodiť.:D Úplne chápem tvoje odůvodněné obavy a obdivujem tvoju trpezlivosť!;-) Ja musím vždy pootvárať všetko a hneď, je to so mnou hrozné.;-) Niki, hovoríš, že Nuxe by si zaslúžil byť hrdinom vlastného článku? Hmmm, porozmýšľam veru!:-) Ale to ho už ozaj budem musieť častejšie odšróbovať jeho zlatý štuplíček;-) a začať ho poctivo používať.:P
      Jú, a tú možnosť ísť si privoňať čistým vôňam do Fannu záávidím, hneď by som oňuchala ešte aj verziu Rain alebo Warm Cotton, šípim, že by mohli byť fajn... Niki? Mám nápad: pasujem ťa za moju tajnú parfémovú agentku, chceš?;-) Krásny voňavý večer!♥

      Odstrániť
    2. Jeee, parfémová agentka, říkáš? Tou jsem ještě nikdy nebyla, takže jsem pro všema dvaceti ;-) Jakmile se mi zadaří úspěšně zvládnout Fanní misi, podám report ;-) Krásný čisťounký den! :-)

      Odstrániť
  4. zas skvělé fotky, nevím jak to děláš, tvoje články na mne působí tak strašně moc mile:) jinak ty laky od GS mi bohužel strašně ničí nehty:(
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jaj, ja sa dnes mám, také perfišné komentáre!:-) Ďakujem moc Kati, budem sa snažiť, aby to tak aj ostalo:-)). ♥ To ma mrzí, že si Stars laky s tvojimi nechtami nerozumejú, to by ma asi - po tých útrapách s ich zháňaním - načisto porazilo... Tak od pieskovej princeznej asi ruky (teda nechty) preč a objaviť nejakú peknú krémovú princess:-).

      Odstrániť
  5. No já jsem asi jediná, kdo ze Stars není nadšený :( Vůbec mi ten lak nesedí, konzistencí atd. Poslední dobou lakuji jen bílým mléčným lakem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aneska, to je škoda, že ti nesadli.:-( Ja s nimi, chvalabohu, problém nemám, to by ma pekne naštvali;-). A ten mliečny biely (ak myslíš ten, čo ja;-), je super!

      Odstrániť
  6. Ja si myslím, že chcem super špica rozjasňovač a niečo s peknými štuplíkmi sú najlogickejšie argumenty a u mňa prechádzajú na plnej čiare ;)
    Musím sa priznať, že kúzelný rozjasňovač zaujal aj mňa (a vieš, že ja tej kozmetike veľa nerozumiem, aj keď strašne rada o nej u teba čítam), kde by si Baška jeden taký pre seba zohnala? A na Dr. Hauschka sa chystám už dlho, počula som, že výrobky sú čarovné, no musím si už aj ja zadovážiť dáke poklady tohto roku ;) :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ó, tak to sa vie, že Bashke poradíme, kde by mohla blonďavú MaryLú stretnúť:-). Vídavať ju napríklad na stránkach www.thebalm.sk, alebo, ako pod minulým článkom poradila jedna milá duša, za peknú cenu a bez poštovného napr. aj na feelunique.com:-). Júú, to som rada, že si u mňa rada čítaš články kozmetičné:-), aj o Dr. Hauschkovi sa tu ešte určite bude písať;-).
      A ďakujem ti, zlato moje, že rozumieš mojim rozumným argumentom! :D ♥

      Odstrániť
  7. Ahoj, máš moc hezký blog! Mrkni i ke mě můžeme se navzájem odebírat :) Dej vedět do komentů.

    Můj blog zde http://lucieglam.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To si tak spokojeně pročítám článek, a v tom ho uvidím! Ty máš diamantového pejska od Urban Decay!!! Tak toho Ti teda nepokrytě závidím, moc bych si ho přála... :-) Testovací sadu kosmetiky Dr. Hauschka mi nadělil Ježíšek, tak se teď těším ještě o kousek víc, až dopotřebuju aktuální pleťový krém a všechny ty zázraky vyzkouším. ;-) O lacích Stars od Gabrielly radši mlčím, mám jich už devět! Měla bych se léčit. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Ilka, tak to sa na tom liečení prípadne stretneme!:D Ale s deviatimi kúskami rozhodne vedieš;-). Ja mám akutálne zálusk ešte na Lolu, ale v obchodoch po nej ešte ani chýru, ani slychu... No veď ja si počkám;-)). Testovaciu Hauschko-sadu som dostala od Ježiška aj ja:-), v tej parádnej plechovej krabičke, do ktorej stále chodím nakúkať a obzerať, čo v nej všetko mám:-).
      Ach, a diamantový psík? To je láska... niekedy je síce trochu neposedný a trblietky má(m) až za ušami;-), ale kto by to takému muckovi neodpustil...? :P

      Odstrániť
  9. Máš úžasný blog.:) Na Mary sa chystám už čoskoro a od Paul&Joe mi tiež snáď niečo v budúcnosti pribudne. Som nová "foloverka".:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nová foloverka s takým dobrým kozmetickým vkusom, to je paráda;-). Ja tiež trošku skromne dúfam, že ku mne Paul&Joe neprišli naposledy...;-)
      Ďakujem Andrejka!:-)

      Odstrániť
  10. Tak tomuto vravim kozmeticke poklady! a pri slovach "Proste normálka. Štandardné rozumné argumenty." sa musim velmi usmievat...;) :D
    t

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D No kto mi lepšie rozumie!? ;-)) :-*
      Ja som vedela, že tu rozumné argumenty obstoja.:P

      Odstrániť
  11. Jaj, to sú poklady!:o)) Taky jsem jeden objevila.....chvíle napětí.....citrusový peelingový sprcháčik Weleda!!:o)) A letos hodlám ještě objevit Dr. Hauschku a Karla Hadka. Tak uvidíme:o))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sú novoročné predsavzatia ako sa patrí! ...ako je vlastne možné, že som si podobné ešte nikdy nedala? Takéto kozmetické by som určite celý rok neporušila;-). Marcelka, inšpirovala si ma:-), a s tým Karlom Hádkom sa k tebe pridávam! Tiež ho mám už nejaký čas v hľadáčiku, teším sa!;-)

      Odstrániť
  12. Keď som u Kristine (Secret of Kristine) na FB natrafila na komentár od teba, tak som zo zvedavosti zbehla na tvoj blog. To, čo som uvidela, mi svojou krásou, milotou, jemnosťou a čistotou doslova a dopísmena vyrazilo dych (samozrejme, v pozitívnom zmysle slova) a tak nesmierne potešilo, že sa to okamžite stalo najlepšou vecou, ktorá ma v tento deň postretla (cinkla do nosa) - a to som si prečítala len dva posty a rozhovor medzi tebou a tvojimi komentátorkami (nesmiem zabudnúť, že bloggerku, ktorá sa tak roztomilo debatí so svojimi čitateľkami, som fakt v živote nevidela). Všetko je tak, ako má byť a náhody neexistujú. Osud mi ťa privial, aby som minimálne týždeň ešte ochkala nad krásou tvojich článkov, ktoré budem večer čo večer prelúskavať, a odteraz sa k tebe vracala ako verná kamarátka ku svojej spriaznenej duši ♥ Musíš byť veľmi milá osoba, čo osoba, najružovejšia víla O:)

    S pozdravom Silvia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Silvinka, dnešné ráno (no, skôr doobedie;) začalo akosi ospalo. Ani kávovaru sa veľmi nechcelo urobiť mi rannú kávu, a keď sa mi pdarilo zobudiť počítač a ešte s prižmúrenými očami skontrolovať "rannú poštu", neuveríš, čo sa stalo. Hneď som bola zobudená ako rybička a oči doširoka otvorené pozerali na ten krásny komentár!:-)) Ďakujem ti za tento virtuálny rozprávkový dopis, z ktorého budem aj ja aspoň týždeň ochkať:-), to rozhodne nemôže byť náhoda;-). Som šťastná (a to je ešte slabé slovo), že sa ti tu páči a teším sa na každé stretko, si tu srdečne vítaná!♥ Krásny víkend plný príjemného cinkania (do nosu:-).

      Odstrániť
  13. Aaach polku veci mam na svojom 2014 wishliste! Zaujima ma the balm rozjasnovac, je naozaj taky skvely? tesim sa, uz ho mam v "kosiku":-)
    a odporucila by si chanel vitalumiere aqua aj na suchsiu plet? pocula som, ze na suchu nie je velmi vhodny.
    nuxe olejcek pouzivas najcastesie na co?
    viem, vela otazok, ale tento post mi uplne padol do noty :-)))
    a hauschka je moja dlhorocna laska, bez ocneho a duloveho kremu uz ani na krok
    Bibiana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Bibi, sú to samé dobré a dôležité otázky:-), a tak ti odpoviem rada: Mary Lou od theBalm je veľká fešanda a rada robí fešandy aj z nás, ktoré ju používame:-). Má lesk ako blesk a zlatistý nádych (takže ešte perfektnejšia bude na leto). Ale ak by sa ti šikol skôr studenší podtón, počula som taký chýr, že už je na svete aj jej broskyňovo-ružová sestra Cindy-Lou. ...ach, tú budem asi tiež potrebovať...;-)
      Nuxe olejíček používam málinko, je to malá fľaštička a trošku si ju šetrím;-), ale keď už, tak po sprche namiesto telového mlieka:-). Ó, a Hauschkov dulový krém milujem! Presne ten je na fotke:-) /tá otvorená tubička/, a na ich očný krém si veru tiež časom brúsim zúbky...
      No a "šanel" - je ľahučký, príjemný, má redšiu konzistenciu, nie je z tých "krémových" mejkapov. Je skôr taký suchší (aj keď je "aqua"), takže vôbec neviem, či by si so suchou pleťou rozumel... Ale viem, že Sam a Nick z Pixiwoo (ktoré už viackrát uvádzali, že majú pleť suchú) si ho tiež veľmi chvália... on je to taký nekonfliktný miláčik:-).
      Tak dúfam, že som ti aspoň trošku pomohla, som rada, že ti článok padol do noty! Tak nech sa ti wishlist´14 vyplní do bodky:-).

      Odstrániť
  14. slečna Pampeliška vie,aký je Berny troll v kozmetike.
    Ale pri čítaní tvojich postov sa tvárim najviac erudovane! :)))
    A sem tam aj závidím!-a to je už čo povedať :X :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najviac erudovane.:D Super Bernadettka, to mám radosť!:-) A potmehúdsky sa usmievam;-). Ale - vy to s Bashkou na mňa isto len hráte, že ste anti-kozmetiš, ale potom sa ty vytasíš s takou úžasňáckou kozmetickou taštičkou a milá Bash ma len tak akoby mimochodom upozorní na rúž, ktorý mi už dva dni nedá spať... Musím si dať na vás pozor!:D :-**

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...