utorok 9. decembra 2014

PREDVIANOČNÝ HAUL: kozmetika, sladkosti, ponožky! ;-)

Vianočné vône, svetielka, melódie, davy ľudí, vaječný punč, škoricové koláčiky, trošku nepodarený guláš, nákupy. Veľa nákupov. Nie je ten tovar v zime akýsi lá(s)kavejší? Asi je. Obaly sú zasnežené, rozprávkové, obrázkové, červené, zlaté, lesklé, s parohami, vtáčikmi, stromčekmi, hviezdičkami... Na ponožkách sú zajkovia a mašličky, obyčajné krémy na ruky zasa balené v tých najrozkošnejších tubičkách, sladkosti akési chutnejšie, papierové taštičky, krabičky a stužky dokonalejšie (než inokedy)...


A o tom to celé je. Dnes, v tomto predvianočne nákupnom článku zvanom tiež haul. A isto vašej pozornosti neuniklo, že sú tie taštičky a kartičky na prvej foto akosi podozrivo všetky po nemecky. Je to tak, ide totiž o haul drážďanský. Ale pekne poporiadku:


Začnime, kde inde, v drogérii.;-) Kde začať...? (viem, v drogérii, ale keď je toho toľko, čo vám chcem povedať/ukázať!) Tak napríklad, že zimný pieskový lak s farebnými trblietkami od Rival de Loop ma zaujal na prvý pohľad. Ale poviete mi, koľko fialových lakov si ešte potrebujem kúpiť? Neviete niekto? Ten svetlý je krásne levanduľovo-púdrovoružový, no a ten tmavý, ten je! Nádherná černicová. Alebo morušová? Alebo nejaká, akú už v zbierke mám? Nevadí (ale raz asi napíšem článok: 5 (až 10) tmavofialových lakov na nerozoznanie).;-) Do tej drogérie (jamy levovej) som išla na istotu - vykúpiť všetky rozjasňovače od Alverde, ktoré som (jedine) tam objavila naposledy. A oni mali... iba tieto dva! Ach, to budem musieť oveľa intenzívnejšie rozmýšľať, kto si ich nájde pod stromčekom... Škoda. Možno zas nabudúce. Retro plechovku Balea som tam nechať nemohla (a rovnako tak aj balzam na pery Alterra, ktorý bol v lese označený priam za objav roku!:-) A musím povedať, že v lese sa veru vyznajú, Bio-Kamille Lippenpflege nestuhol ani v tej najväčšej zime. Ideálny spoločník do kabelky. Ideálnymi spoločníčkami zdajú sa byť aj nové colordramatické ceruzky od Maybelline  (a ak sa vám zdá, že som odtieň Berry Much odfotila tak, že ho vôbec nevidíte;-), zdá sa vám správne). Ale ja vám to vynahradím. Ako? Pozvem vás na návštevu k milej Aknelke, ktorá s ním nedávno vytvorila jedno krásne dramatické, jesenno tajomné líčenie. No a na záver (tejto fotky) TEN KRÉMIK! Ten ma dostal.♥

Ale čo som v tomto čarovnom meste čakala, keď tu vianočný glühwein servírujú do hrnčekov s jednorožcami?;-)

A že o zázraky núdza nebola, to dokazuje aj táto fotka. Až na nej som si totiž všimla, že darčekové trio pre kamošku pod stromček - kúpené síce v jeden deň, no na troch rôznych miestach (paletka z Douglasu, náramok už ani neviem odkiaľ a lak z DM) k sebe úplne dokonale ladia. A to som ten lak kupovala ako čisto zlatý. A čo v ňom vidím teraz? Ružovú! So zlatohnedou.:-)
K ružovo-hnedému náramku a čokoládovej paletke - značka p2 ideál.

...spomínal niekto značku ideál? Lebo ja si pod ňou predstavím takú, čo má svoj vlastný adventný kalendár a chce mi vyrážať dych od prvého do dvadsiatehoštvrtého. No dobre, svoje malé veľké lakovacie panstvo MINI MANI MANOR od ciaté si asi otvorím naraz až pod stromčekom (nebude to žúžo?♥), ale okienka od Dr. Hauschku už pomaličky, postupne otváram a... je to asi tak miliónkrát lepšie než čokoláda!;-) Ale pozor, pozor, hlásenie vianočného rozhlasu: na FB stránkach Dr. Hauschka CZ sa tiež okienka každý deň otvárajú a rozdávajú produkty v plnej veľkosti! A to už je virtuálny adventný kalendár ako sa patrí. A možno sa pod niektorým okienkom aj stretneme, občas totiž svojou skromnou troškou asi do hry vstúpim nejakou tou "súťažnou" fotkou či otázkou.;-) Začalo to včera uzimeným Snehuliakom a ktovie, ako to bude pokračovať. Príďte! Uvidíme (sa).

A ja vám zatiaľ poviem, čo som videla v "múzeu" Zwinger. Krásny porcelán, veľkolepé maľby, starožitné hodiny, kompasy, pravítka a glóbusy... zábavka na niekoľko hodín. No vždy sa na záver každej výstavy a prehliadky teším (na kávu a) do muzeumshopu. Občas sa v nich totiž skrývajú hotové poklady. Milé magnetky, roztomilé samolepky, srandovné vreckovky a dokonca - trblietavé vianočné konfety do kúpeľa tvaru stromčekového a vône škoricovej? Kto toto vymýšľa...(?) toho uznávam.;-)

+ uznávam, že niečo od Rituals som mohla kúpiť aj pre seba. Na vyskúšanie. Veď nie hneď takúto darčekovú krabičku, akých mali na výber celú farebnú škálu. Neva, išli sme predsa zháňať darčeky. Jeden pre mňa mali hneď v nasledujúcom obchode.;)

Vidíte ho tam vzadu? Že trošku rozmazane? To nič, to aj ja. A zaostrí sa mi až pod stromčekom.;-) Dovtedy sa môžem hrať s Mixing Solution a premieňať sypké pigmenty na tekuté alebo obdivovať to prekrásne tieňové duo, ktoré už doma síce raz mám, ale ktoré som kúpila "do zásoby". Buď ako darček, alebo pre prípad, že by sa mi do Drážďan / predajne s kozmetikou KIKO už jakživ nepodarilo dostať (prosím, nestrašte ma;-). Ale dosť kozmetiky (kto to povedal??), poďme na sladké sladkosti!

Tých bolo! A stále je. Odolať im nešlo. Mon Cheri, zajaci, snehuliaci, Mikulášovia, RitterSportka s príchuťou vanilkových rohlíčkov, bonboniéra v zamate balená a zlatom maľovaná... a najväčšia (kávová) bomba: vreckové espresso od Ferrera! Ach.♥

Takže keď nad mestom bude ešte tma a ja nebudem ráno schopná uvariť si rannú kávu, urobím iba jedno veľké HAM. Mňam!

A pri sladkostiach ostávame aj v H&M. Tie ponožtičky! A ten sladký štetec. A tá taštička...

A tá krabička!;-)


Pýtate sa, kam sa nám to všetko zmestilo? No, mali sme so sebou dobrého pomocníka - prasiatkovskú plátenú tašku od ZOOT-u. Predsa nebudeme po vianočných trhoch chodiť s igelitkami. To už radšej s prasiatkom.;-) A na trhu v jednom stánku si hneď našlo kamošov. Len tá srnka akosi hľadí vdiaľ a prasiatku sa nevenuje... ahá, chápem. Zbadala malého dreveného snehuliačika (keď som ho zbadala ja, musela som ho okamžite kúpiť). Ach jo, milujem vianočné trhy a zahraničné nákupy.♥ ;-)


34 komentárov:

  1. o dandelijonka :), tvoj blog som objavila len nedávno a musím ti napísať, že som tebou nadšená.. vždy mi tvojími príspevkami vyčaríš úsmev a pocit, že nie som na svete jediná, ktorá sa vie nadchnúť a vyskakovať od radosti aj z vianočných ponožiek či nálepiek či sladkostí s obrázkom snehuliaka..proste milión drobností, čo potešia ..jupíí

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jupíí, konečne, ko-neč-ne som tu a môžem odpovedať na všetky vaše úžasné komentáre (z ktorých sa tiež, vo vianočných ponožkách, samozrejme, vyskakuje od radosti jedna radosť:-). Milá Anička, niet krajšieho objavu než že môj blog objavila nová dušička;-), prijmi teda odo mňa nejakú sladkosť na privítanie. Mon Cheri už sa míňa, ale bonboniéra je ešte celá...:P Či radšej tú čokoládku so snehuliakom? Chápem, chápem. Máš ju rezervovanú!♥ ;-)

      Odstrániť
  2. Sťahujem sa k tebe! A tým pádom ma budeš musieť brávať na všetky (nákupné) výlety ;D To som sa doteraz s nákupmi držala, že veď nakupovať budem, len čo nutne potrebujem, ale keď na to tak pozerám...zrazu mám pocit, že tých (vianočných) vecí nutne potrebujem veľa :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prídi!:D Aspoň tie sladkosti nebudem musieť zjesť všetky sama:-), no a vianočného punču tiež dve zvládnu vypiť viac než jedna.;-) Ak ti teda nebude vadiť, že s nami na vianočný shopping pôjde aj prasiatko...:D Ale je milučké, všetky nákupy odnesie!:-)

      Odstrániť
  3. Ponožky jsou krásné :) a samé pěkné drobnosti
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Veru!:-) Ponožky pod vianočným stromčekom proste nesmú chýbať ani jeden rok (a takéto obrázkové a v ružových krabičkách balené, hmmm, také si "oblečiem" rada hocikedy.:-)

      Odstrániť
  4. Milá a úžasná Dandelijonko,plně se ztotožňuji s prvním příspěvkem od Aničky,každé tvé slovo je pohlazením a moc také děkuji za nádhernou slovenštinu.Krásný předvánoční čas přeji.Lenka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni...♥ Že vy ste sa s Aničkou dohodli, že mi darujete spoločný predvianočný darček = 2 úžasne milé, adventu hodné komentáre...?;-) Ďakujem za ne! Sú zasa pohlazením pre mňa... a Pani Slovenčine Ľúbozvučnej utekám odovzdať tvoje priateľské pozdravy!:-* Bude šťastná (ako ja). :-)

      Odstrániť
  5. uzasne vecicky, vsetky rad radom. a tie ponozticky! a ten sobikovy krem! idem si to popozerat vsetko noch einmal. <3 Dresden
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ;-) Kati, poviem ti tajomstvo: ja robím od príchodu z D. to isté!;-) Obzerám, kochám sa, skúšam (si ponožky)...:D No čo, tešiť sa treba, už keď som to nakúpila a zďaleka priniesla.:P <3 Dresden!;-)

      Odstrániť
  6. Ach ach a znovu ach! To všechno je tak dokonaledokonalé!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kristýnka, a neviem, či si to (na FB) videla, ako dokonaledokonale k ružovej bodkovanej krabičke istý perličkový náramok sa hodí...;-) ♥

      Odstrániť
  7. Nádherné fotky, strašně ráda se kochám. Lůj na pery od Altery jsem si koupila v sobotu, tak jsem zvědavá. Značku P2 mám ráda. Moc hezké odstíny laků.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá eS, aj ja sa rada kochám (vašimi odkazmi:-). A obzvlášť, keď v nich nájdem spoločné črty (= spoločné kozmetické kúsky;-). Dúfam, že Alterra nesklame! Ja som si ju už stihla obľúbiť.:-)

      Odstrániť
  8. Jůůůj, takový nádherný haul, to se jen tak nevidí! Beru teplou bundu, kulicha s roztřepenou bambulí, teploučké palčáky a pruhovanou šálu a běžím si koupit jízdenku, ať jsem v těch Drážďanech co nejdřív! Nevím, jestli se mám dřív vrhnout na to čokoládové papání, jít s rozdováděnou tučňáčí partou bruslit na zamrzlý rybník, nebo poprosit balejí dámu, aby mi, prosím prosím, půjčila ty perly na alespoň jeden večer. Nutně je totiž potřebuju, chystám se totiž na důležitou předvánoční vyjížďku na jednorožci (a na jednorožci se jezdí výhradně s perlami na krku). Mám s ním smluvené, že mi pomůže vybrat ty nej-prí-mo-věj-ší ježíškovské ponožky, víš? Ale než vyrazíme, rozhodopádně si nesmím zapomenout namazat pusu tím mrazuvzdorným alterrím balzámem, protože pěkná pusa, to je základ všeho, a u nás navíc mrzne až praští ;-) Nádherně třpytivý den přeju, Dandelijonka! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nikii, tak som sa bola práve pýtať balejí dámy na tie perly... a vraj požičia! A ja požičiam mrazuvzdorný balzam (a teplé ponožky) a môže sa vyraziť! Ale jeden jednorožec nás asi neunesie... ešteže sme si priviedli dvoch.;-) Inak by som fakt skončila s tučniakmi na ľade.:D Ale nevadí, lebo viem, že z tej veledôležitej predvianočnej vyjížďky by si mi určite niečo prinesla (minimálne - ako ťa poznám - kopec dokonale opísaných a do každičkého detailu popísaných zážitkov;-). Prajem večer nádherně třpitivý aj tebe!♥
      Pěkná pusa, základ všeho.:D - to si musím zapamätať;-))

      Odstrániť
  9. krasa krasa kraaasa :) nejdem sa zas rozpisovat.. lebo nejdem :D To by som neskoncila ani do zajtra večera.. pozyvame teba a aj tvoje drahe citateľky k nám, na našu úúúžasnú súžať o naozaj hodnotné ceny :) LIPSTICKS JUNGLE GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ó, giveaway v džungli? Tá isto nie je nebezpečná (skôr nebezbečne krásna!;-). Osedlávam jednorožca a letím!:D

      Odstrániť
  10. krásné :). Ty ponožky a Mon Cheri máme společné :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je chutná zhoda!:D
      P.S.: Keď sa mi to Mon Cheri minie (čo bude onedlho), ohlásim sa (na návštevu!). ;-)

      Odstrániť
  11. Zlatíčko naše púpavkové!!! Ty dokážeš prinútiť slniečko zasvietiť aj v ten najtmavší a najpochmúrnejší deň! Hneď je mi veselšie, keď si prečítam takýto rozprávkový príbeh o "obyčajných" nákupoch. Och, a to viem, že nákupy nikdy nie sú obyčajné, hlavne ak sú to nákupy kozmetické či sladkostné :)
    A čo ma ešte poteší? Keď vidím, že máme rady rovnaké vecičky... Ale musím sa ti priznať, že ti strašitánsky závidím ten rozjasňujúci púdrik KIKO, ten už pár týždňov na ich stránke obzerám a snívam...
    No ale akej pocty sa mi ušlo, byť drobnou hrdinkou v Púpavkinom predvianočnom príbehu. Luv ya <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nákupy sladkostné, lepšie než víno akostné! Ty mi tak rozumieš... :-* :-)
      Spoloční obľúbenci - to vždy poteší aj mňa! A ceruzka Berry Much, páčila sa mi u teba so-very-much!;-) A vôbec mi to pri nákupe ne(do)cvaklo, že to je ONA.♥ Až doma nastalo to (tak často u nás znejúce) "juchú!" :-))
      P.S.: Bolo mi cťou prizvať ťa do predvianočného príbehu!<3 A budem dúfať, že Ježiško ešte vypočuje tvoje volanie (vlastne snívanie) a 24. decembra nebudem sama, čo bude pod stromčekom rozbaľovať istý ligotavý zlatý poklad...

      Odstrániť
  12. achh ty ponožky vypadají tak roztomile!!! krásné fotečky! www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Pusinka! Som mohla tušiť, že ponožky budú mať najväčší úspech!:-))

      Odstrániť
  13. Neuveriteľné! Ty si taká úžasná, že ešte aj papierové taštičky a stužky nafotíš nádherne ! To som správne pochopila , že ciate je tiež adventný kalendárik? :-o keď nastane ten deň a otvoríš všetky okienka, potešíš ma fotkou komplet obsahu? :) A až by som ťa upodozrievala, že si si museumshop užila viac ako samotné museum…ale…nie..to sa určite mýlim..však?? ;)) :D ham mňam! Ja som už zlupla všetky pekné európske sladkosti, čo mi kamoška doniesla v novembri (naozaj neviem, ako sa toto mne mohlo stať…) tak si aspoň virtuálne pochutím na tvojich :)) A tvoj malý drevený zvieraco-snehuliačí betlehem je tiež božský! Kvetinka! U teba je vždy tak pekne :)) :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ale mi tie taštičky a stužky pri fotení dali! Dedomráz sa fotiť vôbec nechcel, sob na každom zábere zavreté oči, jeleň stále odskakoval zo záberu a snehové vločky si lietali kae-tae!;-) Ó, to je smutný príbeh, s tými sladkosťami!:D Bašik, ale veď v Turecku o sladkosti nemôže byť núdza!;-) Ale chápem, tie naše európske, to je iná káva (v čokoláde).:-) Prosím, napíš mi, z čoho ti mám odložiť / aj keď - to sú otázky!;-)) Ok, idem vyčleniť (kým je čas;-).
      P.S.1: Ale tú poznámku o museumshope som akože nepočula.:D
      P.S.2: Anoo, ciaté adventný s mini pidi láčikmi!♥ Určite sa tu s nimi (raz) prídem pochváliť (uhm, vlastne /s vami/ potešiť;-).
      P.S.3: :-***

      Odstrániť
  14. Ten tmavý lak od p2 je krásný! To je barvička :-) A těch čokoládek! Krabici bez ponožek už jsem obdivovala na fb, H&M očekávej mě! :-) A na kiko si brousim zuby (nebo spíš drápky?) dokud jsem tady v Portugalsku!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hneď teraz mávnutím čarovného čokoládového prútika vymením moje sladkosti za tvoje Portugalsko!♥ Viem, viem, to by pre teba nebol príliš výhodný obchod /ani keby som prihodila ten černicový lak a ponožkovú krabičku;-), tak si to tam krásne uži aj za mňa/nás! A ja sa budem tešiť, čo pekného krásneho si z Kiko cosmetics prinesieš.:-)

      Odstrániť
  15. To je celý tak ňuňu ♥ Ten závěr mě úplně dostal, krásný :)
    Jinak opravdu nevím, co chválit víc a dřív :D Tak ty ponožtičky jsem taky viděla a měla co dělat, abych si je nevzala - vlastně u všeho se mi to dělo - svetříky s méďou, sobíky, sněhuláky...všechno zimní bych teď chtěla. :)) To trio dárečků pro kamarádku se moc povedlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Romanka, veď to je to - všetko je teraz akési ňuňu!;-) A preto si myslím... že tie ponožtičky skrátka potrebuješ.;-) Aj ten sveter a snehuliakov a tak... všechno zimní sem!♥ :-) A som rada, že si mi trio pre kamošku schválila, odkážem jej! /a snáď sa jej bude pozdávať rovnako/ :-) Ďakujeem!:-*

      Odstrániť
  16. Všechny ty věci jsou krásné, ale ty ponožky jednoznačně vedou! :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá p.e.t, vidím, že ponožkám (tým pekným a obrázkovým, samozrejme;-) sa v tomto predvianočnom období rozhodne darí! A to je dobre, veď ponožky potrebuje každý (milovník sobov, snehuliakov, zajačikov, hviezdičiek, mašličiek a bodkovaných krabičiek...;-))

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...