piatok 9. januára 2015

Vitajte v lakovom veľkopanstve od Ciaté

Bolo-nebolo, v krajine (zázrakov) pokrytej snehom, ďaleko od bežnej reality, vyrástol cez adventný čas jeden velikánsky statok.


Postavili ho stavbári z firmy Ciaté London a ja - ja som sa do toho obrovského domu rozhodla okamžite nasťahovať.

Vojsť cez tie veľké masívne dvere a navštíviť každú vysvietenú izbu, pozrieť sa von z každého z tých krásnych okien.


A tak sa aj stalo. Obliekla som si slávnostné šaty, obula črievičky (áále čoby, nové vianočné pyžamo so srnčekmi a hrubé ponožky; zn.: pod stromčekom pohodlne;-) a rozbehla sa po dlhých, studených chodbách tej grandióznej stavby. A tam... bolo toľko izieb, okien a poschodí! A každá tá izba, každé okienko ukrývalo malý veľký poklad - mini flakónik s tým najkrajším obsahom. V niektorých flakónikoch ukrývali sa trblietky, v iných laky krémové, v ďalších efektové (a v jednom z okienok dokonca malé samolepky). No každé dvere ukrývali aj jedinečný nápis, citát, ktorý vás vždy v danej izbe vítal. Happy girls are the prettiest!

No to mi hovorte!;-) Ale ktorá by na takom veľkopanstve šťastná nebola?

Ja som! A bola som ešte viac, keď som otvorila izbu poslednú. Tú, do ktorej viedli najväčšie - dvojkrídlové dvere...

Za nimi ma totiž čakalo samotné knieža (alebo kto býva vlastne na veľkostatkoch pánom(?) ;-)
Dokonalý elegán s čiernou stužkou pod límcom, v celej svojej plnej veľkosti kráse a ligotavosti.

Oproti ostatným svojim nájomníkom skutočný velepán. V holografickom fraku zdobenom kúskami strieborného "pozlátka".

No ostatní dvorania za ním v kráse rozhodne nezaostávajú. Zišli sa tu páni a dámy snáď všetkých farieb. Je tu pán Čierny aj slečna Ružová, Šedá eminencia aj pani Mintová. Všetci pekne pospolu. Až kým ich moje lakovanie (a rozdávanie) nerozdelí.;-)

Aj keď ešte stále netuším a rozhodnúť sa neviem, ktorý pán na lakovanie príde na rad ako prvý. Keď všetci sú... tak rozkošní!♥

Krémový, trblietavý, strieborný, zlatý, metalický, tyrkysový, čierno-biely či ten v jedovatej farbe vlčieho maku, alebo ten, čo v sebe ukrýva malé perličky. Každý má na tomto panstve miesto. A keď sa všetci stretnú v jednej obývačke, ah, to je radost pohledět!;-)

Napríklad títo tu. O ktorých som si najskôr myslela, že sú to "klasické" trblietavé laky.

Až kým sa z nich nevyfarbili (nevysypali) drobulinké sypké trblietky.

A že sa ale vyfarbili krásne!;-) Strieborná, ružovo-fialová, tmavošedá... no krása, nádhera priam!

Ten dom je skrátka kúzelný. A tak skoro ma otvárať jeho okná znova a znova (a znova) baviť určite neprestane. Verte mi!;-)


43 komentárov:

  1. ouau, asi najkrajsi adventak aky som kedy videla :) lakovacie maniacky musia vrniet blahom. ako si spokojna s lakmi vseobecne?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moni, veru aj vrním!:D
      S Ciaté mám zatiaľ len jednu lakovaciu skúsenosť / TU / (a tá bola pozitívna:-), keďže okolo týchto drobčekov ešte zatiaľ len opatrne chodím a... vrním blahom.;-) Inak sa značka teší dobrému menu, tak snáď ma fešáci z veľkopanstva nesklamú!:-)

      Odstrániť
  2. Dočkala som a veru, nečakala som márne!!! Nádherné veľkopanstvo aj celé osadenstvo a ten ich kaštielik a múdry citátik v každom okienku…Paráda, nech sa ti s nimi krásne lakuje! Už vieš, kto bude prvý pán na holenie? ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bashik, veď toto! Že neviem... Poradíš?;-) Toľko možností a kombinácií a citátov, no ako sa v tom má jedna nová obyvateľka vyznať...?;-) Tie sypké trblietky ma ohromitánsky lákajú, aj tie modro-strieborné kosoštvorce... alebo jeden krásavec ligotavý petrolejový... čo povieš ty?:-) Hmm, budem si musieť (v tých izbách) na nich ešte veru lepšie posvietiť. Pozdravujem z kaštiela! :-*

      Odstrániť
  3. Fantastické odtiene! Aj ja by som sa určite nevedela rozhodnúť, ktorý vyskúšam ako prvý :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ja som dúfala, že sa rozhodnem podľa vašich tipov!:-) Ale je to fakticky ťažký výber... asi si vyberiem náhodne, podľa (šťastného) čísla od 1 do 24.;-) Keby som si ovšem pamätala, ktorý bol v ktorom okienku... :D Nevadí, veď ja už si s nimi, susedmi, nejako poradím. :P

      Odstrániť
    2. Dobre takže môj tip:
      Mint + trblietavý odtieň mint a zlatá farba (na poslednej foto je umiestnený v dolnom cípe srdca)
      Čo povieš? :-D
      V každom prípade by si nám mohla ukázať svoj prvý výber :-)

      Odstrániť
    3. No ty si šikulkaa!:-) Som vedela, že sa na vás dá spoľahnúť.;-) Mintovo-mintová kombinácia - ach, tak tá by mi nenapadla, úžasné! Si zlato (teda zlato+mint, samozrejme;-).
      S prvým výberom sa teda isto pochválim! (teda, ak sa bude s čím:D) Už sa naň začínam tešiť...:-) Krásny (trblietavý) víkend!♥

      Odstrániť
  4. Krásne napísané :) A laky vyzerajú super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júú, ďakujem pekne!:-) Veru, sú to tí najkrajší spolubývajúci, akých som si mohla v tom lakovacom kráľovstve priať.♥

      Odstrániť
  5. Tie sú krásne... Pekne napísané, krásne nafotené :) Chválim celý článok. Od hora až dole!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...a dá sa od hora až dole červenať?;-) Ďakujem Ivi!♥ Vlastne tvoju milú pochvalu odovzdám im, hlavným hrdinom celého tohto príbehu (ktorý sa fotil a písal priam sám:-). :-*

      Odstrániť
  6. Odpovede
    1. Romanka, to som rada, že si prišla! Zdá sa mi, že tento dom by bol na (ten) náš lakovací večierok ako stvorený(!), hm? ;-)

      Odstrániť
    2. Souhlasím, mnohem lepší, než domeček pro panenky :D :)

      Odstrániť
    3. :D Za panenky budeme na tom večierku my. ;-) ♥

      Odstrániť
  7. Toľko krások a fešákov <3 To sa im bude dobre na plese tancovať (keď už pomaly začína plesová sezóna), radosť na nich pozerať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, no jasné! Veľká tanečná sála, páni s čiernymi motýlikmi, dámy v ligotavých šatách... a Prvý lakovací ples sa môže začať! Prídeš?;-) Rezervnem ti izbu (číslo?...). ;-)

      Odstrániť
    2. No jasné, že prídem, také pozvanie sa neodmieta! :) Idem rýchlo zohnať ligotavé črievičky a tancovanie sa môže začať :)

      Odstrániť
    3. Júú, dúfam, že som ten ligotavý ples nezmeškala! Už si chystám šaty. Teda laky. Teda črievičky! Proste tak celkovo.;-)

      Odstrániť
  8. Laky jsou úžasné! Nevím, jaký bych si vybrala dřív :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kathleen, tak to sme na jednej nerozhodnej lodi.:-) Ďakujem moc, mám radosť, že sa vám môj nový dom(ček) páči.;-)

      Odstrániť
  9. Wow, tak to je nádhera! Až mi očka přechází, všechny lakovací nadšenkyně by musely být z tohoto paláce v nebi! Dokonce bych oželela i oblíbenou čokoládu a těšila se na každý den jako malá ;) kde se dá taková krása sehnat? Ať vím pro příště ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už bežíím, bežím z veľkopanstva do lesa odpovedať konečne na líščiu otázku!:-) Ježiško objavil milý kalendárik na výlete v lesoch drážďanských (čo nie je síce úplne poruke, ale tak sa mi zdá, že sa tam pred Vianocami oplatí docupitať (alebo vyslať aspoň toho Ježiška, of course;-). Súhlasím, súhlasím! Čokoláda - v tomto výnimočnom a ojedinelom prípade - not needed! :P

      Odstrániť
  10. to ja by som si musela lakovať nechty každý deň, možno aj dvakrát, čo by som sa nevedela rozhodnúť, ktorý vyskúšam skôr :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Ninka, to nie je úplne márny plán...;-) Ale idem na to pozvoľna, kým sa rozhodnem, ktorí drobci počkajú do nejakej peknej giveaway, ktorý minipidi láčik odložím pre maminu a ktorých fešákov dostanú kamošky... no a zdá sa, že nakoniec to až taký (ťažký/veľký) výber nebude. :D ;-)

      Odstrániť
  11. Úplně Tě vidím, Dandelijonka, jak probíháš dlouhatánskými chodbami toho pohádkového domu a nakukuješ do jednotlivých místností a pak nedočkavě bereš schody po dvou, abys byla co nejrychleji v dalším patře, a zatímco tak pobíháš a necháváš za sebou otevřené dveře, tak se studené chodby útulně zahřívají teplem, které sálá z krbů roztopených v nádherně zařízených pokojíčcích, a sem tam leží před krbem vrnící spokojená kočka, jinde zase hopká ušatý strakatý králíček nebo si hraje štěněčí zlobidlo, v kuchyni na plotně voní víno svařené na pomerančích, v poličkách čekají desítky knížek skrývající tajuplné příběhy a celý dům je prozářený třpytkami a barevný tu krásně pastelovými barvami, tu odvážným večerním leskem, a Danelijon je v tomhle svém kouzelném domě dokonale (protože jinak to ani nejde) šťastná... Spokojený lednový den přeju, Dandelijonka ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...a behala som po tých dlhočizných chodbách až doteraz!
      A tak konečne, celá zchvácená a strapatá (ale dokonale šťastná, protože jinak to ani nejde:-)) vybieham z tých veľkých dverí von, aby som si tu o tom dome mohla s vami pohovoriť a svoje dojmy (d)opísať.:-) Niki, tvoja úžasná predstavivosť sa opäť nenechala zahanbiť - všetko bolo presne tak ako opisuješ! Útulné pokojíčky, teplo a svetlo z krbu, knižky, nápisy, vône a farby... všetko! Ale ja, ktorá som ten dom navštívila osobne, by som to tak kúzelne popísať nedokázala.♥ Nabudúce do toho domu jedine spolu! Ok?;-) Krásny, třpytkami prozářený večer, Niki!:-*

      Odstrániť
  12. Toto je úplne že orgazmus :D krása ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Taký vianočný (príbeh o láske z veľkopanstva;-).

      Odstrániť
  13. To je ale kouzelné! Všechny mají krásné barvičky, nevěděla bych kterou začít! <3

    kraskadne.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Kráska, dokonale chápem, som na tom rovnako.:-) No kto by si bol pomyslel, že čím viac lakov, tým horšie? Ja teda nie... ;-) Ďakujem!<3

      Odstrániť
  14. No ale toto!!! Na chvíľu som zabudla na zapálené priedušky aj na ucpaný nos, dokonca aj bolesť hlavy sa zdá byť menšia keď sa kochám týmto domčekom, kde farebnosť číha za každými dvercami. Heh a vraj ti mám poradiť, ktorý vyskúšať prvý. No moja, byť to na mne tak v najbližšej dobe chodím s nechtami jak kolotočiar, to znamená s každým nechtom iným :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Romanka, no ale toto! Ty si maródik? Tak to by si mala šup-šup prísť na panstvo a schúliť sa k niektorému krbu, ktoré - ako písala Niki - tak nádherne hrejú v každej z tých útulných izieb:-). A potom, keď ti bude lepšie, preletela by si zvedavo cez chodbu a nazrela do každej z nich, že akou farbou je ktorá izba vymaľovaná (a do tej naj sa nasťahovala). A bolo by vymaľované.;-) A nechty by sme mali (samozrejme / už dávno predtým / každý iným lakom) namaľované, to je jasná vec. ♥ ;-) Skoré uzdravenie! :-*

      Odstrániť
  15. Vyzerá to božsky. čistý nechtový ráj ;)
    http://bynicka.blogspot.sk/2015/01/moja-zbierka-korektorov.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nikolka, vďaka, presne tak to pripadá aj mne:-). Ako raj, ako sen, ako krásne miesto na bývanie...♥ :-) Ďakujem!

      Odstrániť
  16. Človek si na chvíľu zoberie dovolenku a ujde mu toľko nádherných vecí v Dandelijovskom kráľovstve ♥♥♥ Vidím, že si sa rozrástla o nové komnaty a v každej už je zabývaná nejaká trblietajúca sa princezná. Byť princom nevedela by som si z toľkej krásy vybrať... Ale zato v dámskej volenke mám jasno! ;) Utekám pozháňať nejakú róbu nech vás ešte stihnem na tom lakovacom večierku :))
    Missy
    LIPSTICKS JUNGLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Drahá Missy, úžasná správa, že už je po dovolenke (vlastne čo to hovorím, to pre teba isto žiadna úžasná správa nie je ale... pre náš večierok áno! My sme totiž, samozrejme, dátum jeho konania odložili až dovtedy, kým sa nám z dovolenky nevrátiš;-), lebo taký bál sa predsa nemôže konať bez teba! Ah, na tú tvoju nádhernú róbu už sa teším (a isto k nej v niektorej komnate zoženieme nejaký trblietajúci sa lak). Jaj, rysuje sa mi tu veru krásna plesová zostavička... ;-) :-*

      Odstrániť
  17. sen každej lakomaniačky ♥ teda aj môj :D krása!!!

    LaBlanche

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Chápem, chápem (a ďakujem:-), sme na tom rovnako. V takom dome by som kľudne bývala f.o.r.e.v.e.r...♥ ;-) Ale veď izieb je tam dosť, zmestíme sa (všetky!) ;-)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...