utorok 17. marca 2015

Kde som bola | a čo som si tam kúpila ;-)

Všetko to začalo v Nice...


Krásnom, živom, slnkom zaliatom meste s palmami, azúrovo čistým morom a veľkoryso širokou Promenade des Anglais, po ktorej sa spokojne prechádzajú staré dámy vo farebných kabátoch a sieťovaných silonkách.;-) No a ešte turisti, domáci obyvatelia so svojimi štvornohými miláčikmi, veľkí aj malí cyklisti, korčuliari, bežci, frajeri na skateboardoch aj o niečo menší frajeri na trojkolkách. A ponad to všetko neúnavne lietajú lietadlá, lebo letisko je čo by kameňom z pláže dohodil. Na Anglickej promenáde je skrátka rušno od rána do večera. A keď aj zrovna slnkom zaliata nie je, pekne je tu aj tak. Keď sa nad tou azúrovou vodou zrazu zatiahne, keď na pláži ostanú sedieť už len tí najvytrvalejší, alebo keď krásne zošedne obloha nad krásne šedou budovou divadla/galérie (pred ktorou rastú mandarinkovníky)... Hovorím, pekne je tu.:-)


A zatiahnutá obloha môže (na)značiť aj čas na nejaké tie malé nákupy.;-) Moje prvé nákupné kroky viedli do predajne M.A.C., lebo na to veterno-slnečné počasie som musela oči vyzbrojiť špirálou, ktorá sa vraj nerozmaže ani-keby-čo. Zahliadla som ju párkrát u Pixiwoo a išla (teda) do obchodu s jasným zámerom. Dramatické riasy vám síce nevykúzli, ale pre mňa je kúzlo už to, že sa naozaj nerozmaže (čo ani o niektorých "vodeodolných" tvrdiť nemôžem, ehm). No ale keď už som tam bola, slečny boli milé a nechali zákazníkov všetko skúšať, obzerať, otestovať, ochytať... bolo mi ľúto odísť len s "nudnou špirálou". A tak sme s jednou z tých milých slečien nadviazali la petite conversation o nejakom "doružova" rozjasňovači. Tým som si ale nakoniec istá nebola (či bol dosť studený/ružový/nezlatý/aký som si predstavovala), a tak sa konverzácia presunula k ich Reflects Glitters...


A tam bol víťaz jasný v okamžiku. Reflects Blue.♥ Drobunké sypké trblietky s modrými, azúrovými a striebornými odleskami.


Farby ako stvorené do tohto (sveta) kraja... Ale to už je (na fotke) iný deň a iné mesto. Vlastne nie mesto, ale mys. Cap Ferrat. Podľa bedekeru jedna z najatraktívnejších adries na Cote d´Azur. Súčasné letovisko milionárov (a bývalé sídlo Rotschildovcov či belgického kráľa). A cca 8-kilometrové členité pobrežie, kde takmer nestretnete živáčika (ani milionára;-), iba vidíte to nekonečné more a počujete vlny bijúce o skaly (a niekde vysoko v tých skalách, dobre ukryté za stromami, môžete vytušiť prítomnosť tých honosných domov s dokonalým súkromím a ešte dokonalejším výhľadom...).

Lenže výhľad, ten je aj v Cannes. V mojom milovanom Cannes! S čajkami, ktoré z hradieb pozorujú loďky v prístave, šum mesta, Fanfána Tulipána namaľovaného na stene domu alebo odtlačok ruky Cameron Diaz (a iných) na chodníku pred kinom... Ľahký obed, návšteva "starých známych" uličiek a miest, zmarený časový plán na cestu trajektom na blízky Ostrov sv. Markéty (nevadí, tak nabudúce), posedieť na pláži a počkať do západu slnka... A ešte predtým stihnúť niečo pekné si kúpiť.;-)

Obchodík Yves Rocher bol tak nejak po ceste (nákupnou ulicou), a tak som rýchlo vbehla a rýchlo vybehla s týmto dvojfázovým odličovačom s nevädzou. Lebo sa o ňom už čo-to pozitívneho na blogoch popísalo / a lebo nejaký odličovač na oči som už fakt (no fakt!) potrebovala. No a kde inde kúpiť tento od YR, keď nie vo FR. #logika ;-)

A ak som niečo fakt (ale fakt!) nepotrebovala, tak je to nový mejkap. A ľaľa - tu je. Nars Sheer Glow. Miláčik, ty si ma potrápil! V predajni toho naozaj moc nezistíte ani neuvidíte (a ani vám v tej Sephore veľmi neporadia, aj keď sú milí a snaživí a nedýchajú vám na chrbát ani každú chvíľu nepriskakujú s ponukou vám pomôcť (asi vedia, že by nevedeli...;-), ale - skrátka sa spoľahnete na to, že je to sheer, že je to glow, a hlavne - že je to Nars... a potom doma okrem toho Nars (na fľaštičke) nevidíte ani sheer, ani glow. Skôr naopak. Mejkap, ktorý je na pleti vidieť, a ktorý je vo finále matný. Čiže presne to, čo som nechcela.;-) No náš vzťah začína pomaly naberať na obrátkach a myslím, že na tohto fešáka v krásnom sklenenom obale (ku ktorému som si ešte bola dokúpiť aj pumpičku) vyzrejem. Aký podklad/krém/bázu pod neho použiť, s akým štetcom si najviac rozumie, aké minimnožstvo na jedno nalíčenie stačí... Trošku komplikované začiatky, ale o to zaujímavejšie to s ním je.:-)

♥ Chcela som ju. Fakt veľmi. Už od začiatku. Tú jednotku nie. Ale dvojku áno. A mám ju. A som šťastná. Je skvelá. Fantastická. Presne podľa mojich predstáv. A možno aj lepšia. Že matné tiene prášia? Mne to nevadí. Som šťastná. Už som hovorila? ♥

A viete, kto je šťastný tu? Bono.;-) Vraj tu má vilu, a to mu môžem jedine úprimne závidieť. V stredovekom Éze je totiž skutočne nádherne. Malebné zákutia, oblázkové pláže, priezračné more a mohutné skaliská okolo... a vysoko, vysoko v nich, takmer 500 metrov nad morom starý hrad (no, už skôr zrúcanina) a nekonečný počet kúzelných uzučkých uličiek a schodísk. A k tomu na úplnom vrcholku Exotické záhrady plné obrovských kaktusov a úchvatný výhľad na azúrové pobrežie. O tom by sa dali (alebo mali?) piesne písať...;-) Alebo knihy. O tom by zasa niečo vedel Friedrich Nietzsche, ktorý vraj práve tu, na dnes už po ňom pomenovanom chodníku vedúcom zhora až k moru, vytvoril časť svojho najznámejšieho diela Tak pravil Zarathustra. Nuž, zdá sa, že Bono aj Friedrich si skrátka vedeli vybrať.:-) A my sa teraz vyberme opäť/naspäť na chvíľu do Nice...


Správne, ideme trošku  nakupovať.;-) Viete, čo tam majú? Tigra. Ten obchod. S milými hovadinkami. Hema to síce nie je, ale vyblbnúť sa tu dá. A tak beriem ružový "opasok" na kufor, farebné servítky, semišové ceruzky a rôzne iné drobnosti. A čo tá tuba s typickou francúzskou gaštanovou pochúťkou a opicou na obale? Tá nie je z Tigra, ale do fotky sa vnútila. A mám podozrenie, že sa (spolu s nejakou tou drobnosťou od Caudalie, ale pššt) vrúti aj do nejakej najbližšej giveaway...

Mám totiž nejaké aj do zásoby...;-)

Ale povedzte mi, čo vidíte na tejto foto. Špirálu, nožničky, malé krémiky, nejaké štetce a tak? Hm. To som vám chcela vyfotiť ten nový srdiečkový stojan, v ktorom tá špirála, nožničky, malé krémiky, nejaké štetce a tak stoja. Ale tuším ho nevidno. Škoda, je fakt zlatý! Ja na tie plastové stojany vlastne nie som, ale tu som rada urobila srdečnú výnimku.:-)

A v Monoprixe, v "oddelení kozmetiky", vybrala som si len jedinú vec (verili by ste?). Legendárny ružový rozjasňujúci Poudre de Riz od Bourjois. Je fakt ružový a fakt rozjasňujúci. Voňavý, retrozabalený, vraj limitovaný, maličký... a krásny. Na zjedenie.

Ďalší deň už ale píše zasa iný príbeh. Sme v čarovnom letovisku Antibes s hradbami hraničiacimi s príbojom, v meste, v ktorom žil môj obľúbený spisovateľ Graham Green (ktorý vraj o Antibes povedal, že je to "jediné miesto na Riviére, ktoré si zachovalo svoju dušu"...). A tiež miesto, kde nejaký čas žil a tvoril Pablo Picasso, ktorému bola časť hradu (slúžiaca už vtedy ako múzeum) venovaná ako ateliér. A tak sa môžete prejsť po vŕzgajúcich parketách, po ktorých sa kedysi prechádzal sám Maestro, a pozrieť si množstvo obrazov, ktoré tu zanechal. A cestou k tomu Pablovmu múzeu stretnúť starých pánov hrajúcich petang alebo si kúpiť nejakú dobrotku na rozkošnom mestskom trhu. Bóóže, toto miesto má naozaj dušu!;-)

A večer, večer obzvlášť... Spokojne diskutujúci a čakajúci rybári na skalách, nasvietené hradby, drevené, s večernou oblohou ladiace okenice na domoch, obrovská železná socha poskladaná z bielych písmen, ktoré svietia do ďaleka... a všetky tie farby!

A to svetlo...♥ Ja byť maliarom, sochárom, fotografom, spisovateľom, voľnomyšlienkárom (na voľnej nohe), tiež by som tu chcela žiť. Tu by sa tvorilo! Ešte aj tie tiché loďe, oblaky, kopce, odrazy na hladine spolupracujú... (a tá čajka v strede, tá tiež;-).

Tu sa vtáctvu skrátka nevyhnete. Ani v Tigrovi... Zlaté nožničky s volavkou alebo kačičkovské spinky? Must have!;-)

Ďakujem vám, že ste so mnou zaleteli (a doleteli) až sem. Bolo príjemné sa na okamžik na tie krásne miesta vrátiť a môcť vám povedať to o Pablovi či pánovi Greenovi a tak (aj keď sa sem všetko zmestiť nemohlo...). Ale - c´est la vie, mes amis! :-)

P.S.: A na úplný záver chcem ešte aj tu, na blogu, poďakovať za všetky vaše milé hlasy v práve prebiehajúcej slovenskej verzii súťaže Bloger/ka roka (a ak nejaké ešte náhodou pribudnú, určtie sa jedine a jedine poteším;-). Merci!♥ 


24 komentárov:

  1. Krásny príspevok, veľmi dobre som si počítala ;)
    A nákupy sú fakt super. S tým Nars make upom máš úplnú pravdu. Ja som si ho nakoniec nekupovala lebo sa mi zdalo, že je až príliš ťažkopádny. Inak ten púder od Bourjois má nádherné balenie ;)
    NickaBeautyHunter

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nikolka, tak vidím, že Nars sa s nami teda (ne)pekne zahráva;-). Ale už sa s jeho náladami a špecifikami zoznamujem (a myslím, že sme na dobrej ceste). Hold, kozmetika je veru náročný koníček... ;-) Ďakujem♥, rada som niečo k počítaniu pripravila!:-) (aj keď to trošku trvalo; ale zoskupiť na jedno miesto všetky tie nákupy, kačky, volavky, opice a iné vtáčiky chcelo svoj čas;-).

      Odstrániť
  2. Fotky jsou krásné a Tvoje nákupní úlovky se mi líbí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Veru!:-) Najskôr som myslela, že tých nákupov a úlovkov nebude/nebolo moc, ale... tu človek nič neutají.;-)

      Odstrániť
  3. vaaau, fotky krásne, zážitky určite úžasné a tie vecičky! som ohúrená najviac asi z nožníc :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi aj ja!:D Teda... mám radosť aj z Naked-ky a tak... ale - tie nožnice!:D ;-)

      Odstrániť
  4. To se to při úterku krásně cestovalo... Mořské vlny vypadaly a zněly TAK lákavě, ale dala jsem nakonec raděj přednost promenádě po anglicku - nechtěla jsem za žádnou cenu přijít o svůj Ri(t)zový pudřík, který mi zjarnil tváře (a který mi záviděl každý kolemjdoucí krokodýl ;-) A taky jsem nemohla připustit, aby mi mořské kapky škodolibě spláchly mé efektně nanesené Reflect Blue (ale že se k tomu moři hodí, viď? ;-) A teď, mezitím co běžel Bono do pekařství pro křupavoučké bagety a butelku olivového oleje, připravujeme spolu s kaštanomilnou opičkou tu nejbáječnější jarní, mořským vzdouškem provoněnou večeři. Snad se na ni stihnu s pomocí Naked 2 vyfiknout, než se ten sympaťák vrátí ;-) Báječně je na tom světě, viď, Dandelijonka? ;-) Pa a díky za krásný výlet :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niki, keby som to o tom Bonovi bola vedela/tušila skôr, viac by som sa bola v ten deň vyfikla! (aj Reflect Blue by som bola nahodila, jeden predsa nikdy nevie...;-) Ale že by som ho mohla stretnúť v bagetárni, to mi ani nenapadlo! Uff, no ešte šťastie, že to tak nebolo, vo francúzskych bagetárňach totiž vždy vyzerám nejako... hladno. :D
      P.S.1: Báječně je na tom světe, roz-hod-ne! (ale tu s vami tiež;-)
      P.S.2: "Kolemjdoucí krokodýl" :D - to je ale skvelý názov pre kapelu! Založíme?;-)
      P.S.3: To ja ďakujem, že ste v tom svete nenechali samú a prešli sa po francúzskych uličkách so mnou.;-) Krásny štvrtkový večer všetkým cestovateľom a cestovateľkám! (a ty vieš, koho myslím;-) ♥

      Odstrániť
  5. Fotky sú neskutočne krásne a estetické (ako vždy!), ale čo ma prekvapilo, že k makeupu Nars si si musela dokúpiť ešte pumpičku. Ako za tú cenu už tú pumpičku mohli prihodiť, držgroši :D

    simona-zacko.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Simonka, no veru! Ale nevadí, pumpička mi z rozpočtu strhla iba 2,50 (čo bola pravdepodobne najnižšia suma, akú kedy v tej Sephore nablokovali). :D Ďakujem moc, mám radosť, že sa fotky páčia! (aj keď za to nemôžem ja, ale tá fotogenická krajina!;-) Mercii!♥

      Odstrániť
  6. Moc krásné :) je vidět, že jsi si to užila a pokoupila hezké věci. Také se těším na nějaký výlet, i když moře to určo nebude.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá eS, aj keby to pri mori určo nebolo, som zástancom teórie, že keď je to výlet na nejaké pekné miesto (a v nejakej peknej spoločnosti;-), je v konečnom dôsledku jedno, či mu nad hlavou štebocú "zahraničné" čajky, alebo tunajšie vrabce.:-) A ja už sa teraz teším na report!;-) ♥

      Odstrániť
  7. ♥♥♥ o Dandelijonka♥ tak som sa tešila na tieto tvoje písmenká skladajúce sa do viet a tvoriace dni plné vetra vo vlasoch, záblesky mora v očiach a výnimočne vecičky v rukách ♥ nádherné fotky a nádherné dni, ktoré tak cítiť ako si ich nežne prežila v tých najromantickejších končinách.. ďakujem Dandelijonka za krásny článok.. a nájsť tam niečo spoločné je tak milé ;) tiež som pred pár dňami navštívila YR síce nie ten pravý francúzsky ale ten náš, na obchodnej :P a odišla som s dvojníkom tvojho odličovača, no tým jemnejším ;).. a tiger sme navštívili so sestričkou v sobotu :D a to bolo len híkania a ochkania :D, servítky s rozkošnou čiernou machuľkou, ktorá si práve dáva do papuľky ružový muffin mi sám skočil do košíka..p r i s a h á m.. :D :D..ďakujem za krásny začiatok dňa ♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ann, zlato, mon cheri... je to možné, taká zhoda? Ešte aj v tom, že nám tie farebné servítky z Tigra obom skočili samé do košíka!:D Lebo nech si kto chce čo chce hovorí, presne takto to v tom Tigrovi funguje, jeden sa nenazdá - a košík plný!;-) Ešteže v YR sme boli obozretnejšie a vybehli rýcho von do bezpečia len s tým odličovačom (alebo nie?...;-)
      P.S.: Jaj, keby som vedela, aj po francúzsky by som to napísala;-), aká som rada a šťastná, že sa o tie zážitky môžem s vami podeliť♥, si zlato (a ten ružový muffin by si si sama zaslúžila!;-) Tak dúfam, že sa machuľka podelí.:-)) Ďakujem za krásny komentár, bolo mi cťou cestovať v takej skvelej spoločnosti. :-** :-)

      Odstrániť
    2. presne tak! :D vieš, ja som celkom odolávala YR poslednú dobu, lebo boli časy, keď som tam chodila každučký mesiac so zľavovou pohľadnicou v ruke..ale potom prišla tá..tá s narodeninovým ružovým darčekom a tak som sa obrnila, že ten odličovač potrebujem a nič viac (teda okrem toho darčeka) a idem.. ale potom prišla tá veta s úsmevom: "a naozaj nechcete využiť zľavu na kozmetiku" a už som bola ich.. a bolo to horšie, lebo som samozrejme prikývla, tak že sa ešte poobzerám (keď ma už tak prosia) a našla som taký malý štetec..a ona: ale na to sa nevzťahuje zľava..ale ja už som ho mala v hrsti a tak som odovzdane prikývla: to nevadí ... ale potom som už fakt utekala..a už sa nevrátim.. vlastne vrátim, lebo som v katalógu so zľavami vyhliadla darček pre mamku.. aa..tak uz ma majú :D
      P.S.: machuľka sa podelila, je to zlatíčko (jeden muffin ten najružovejši posiela aj tebe♥)..ja som ju za odmenu, rôzne porozkladala po izbe..aby som ju mohla hocikedy pozdraviť a aby ma mohla kedykoľvek ponúknuť :P

      Odstrániť
    3. Čože? Muffin aj pre mňa? Jéé! To je ale spôsobne vychovaná machuľa.;-)) Že moc pozdravujem a ďakujem!:P A dúfam, že plán s porozkladaním po izbe a bezodnou zásobou koláčikov funguje.;-)
      Uff, ešteže mňa sa v tom francúzskom YR nič nepýtali!:D Neviem, či by som odišla len s odličovačom... budem sa mať teda v ich slovenských obchodoch na pozore.;-))

      Odstrániť
  8. Zlatinko, presne takto pozitívne som sa teraz potrebovala "nakopnúť". Hneď je mi lepšie, tak snáď tých niekoľko dlhých pracovných hodín dnes ešte zvládnem. To je tak, keď človek cez týždeň "dovolenkuje" a musí všetko dohnať v piatok večer...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ojojoj, doháňať prácu v piatok večer? No téda, kto to kedy videl? A dovolenkovať cez týždeň je náhodou skvelý nápad, veď kedy inokedy?;-) Dúfam, bejby, že dnešný utorkový večer je naopak pohodový, bezstarostný a blížiacou sa jarou voňajúci...♥ A ak by náhodou nie, zaklopkaj u mňa, dáme si tú francúzsku gaštanovú maškrtu a všetka práca a starosti budú ta-tam.;-))

      Odstrániť
  9. Krásne fotky, skvelo si nám priblížila atmosféru všetkých miest, ktoré si navštívila, muselo to tam byť ozaj úžasné :) A z Naked sa teším s tebou, určite si s ňou vykúzlila nejaké krásne líčenie! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to vedela, že keď raz (konečne) vyleziem spod periny a odhodím teplomer, nájdem tu niečo milé, čo ma poteší.;-) A nemýlila som sa.:-) Ďakujem zlato! (a mrzí ma, že až teraz odpovedám...)
      Áno áno, bolo úžasne preúžasne (a aj tá malá Naked je úžasná, rozhodne odporúčam;-) ♥

      Odstrániť
  10. Kúpila si si samé chutné produkty. Na naked sa chystám aj ja a tiež sa mi 2 páči viac. Podarilo sa mi za super cenu kúpiť Naked on the run, je tiež super :) PS: Nádherné fotky :) nedá mi to nenapísať :D ha

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Deni, len kľudne píš, píš!:D ;-) Zlatá si, ďakujem moc!:-* A Basic dvojku určite odporúčam (ale hovoríš - Naked on the run? Hmm, idem sa po nej hneď poobzerať!;-)

      Odstrániť
  11. Nádherný blog, úžasné fotky,... a najmä neopísateľná atmosféra celého blogu :) ... jemné, hebučké... také naše - dievčenské ♥.
    +zamilovala som sa do Poudre de Riz od Bourjois♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Cherry Čerešnička, to si napísala tak krásne, až by som si to najradšej dala rovno do popisu blogu.;-)) Ďakujem za hebké slová!:-) A zamilovanosť do Poudre de Riz úplne chápem... tiež sa mi to prihodilo.;-) ♥

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...