streda 20. mája 2015

Bronzer a karamelky

Tak som včera "varila karamel". Nie na večeru, ale na ozdobu.;-) A ako vidíte (a ako by oko skúsenej cukrárky videlo), až tak veľmi sa mi nepodaril. Kde-tu niečo chýba, kde-tu niečo prevyšuje... Aj vrabce o tom čvirikajú. Ešteže v Couleur Caramel sú lepší cukrári. A dezert, ktorý mi poslali na ochutnanie, nemá jedinej chybičky. Je krásny, je sladký, je dokonalý. Na zahryznutie.

Keď odkryjete papierové viečko, uchváti vás (aspoň mňa uchvátil) krásny reliéf (o ktorom dúfam, že tam bude navždy;-). A farba, slnečná a teplá (ktorú zjedli buď tie vrabce, alebo foťák... bolo ťažké ju /čo najvernejšie/ zachytiť, tú farbu slnka a karamelu... no je to rozhodne odtieň s teplým podtónom a žltým nádychom, akoby sa tie karamelky vyhrievali pod hrejivými slnečnými lúčmi...

 
A práve v kombinácii s tými slnečnými lúčmi bude najkrajší. Keď dodá opálenej tvári ešte troška tepla a bronzovosti. A úplne supernajkrajší musí byť na teplých farebných typoch so zlatistými pehami a medovými tónmi vo vlasoch... Ó áno, boli by dokonalý pár. Ale ani ja (s neutrálnym až mierne chladným podtónom pleti) sa nebojím požiadať ho o tanec. O sladký tanec.

 Veď je to taký karamelový koláčik! Hotová laskonka. Ako slnko na tanieri... No odolali by ste mu?

Ten môj má číslo 26, je matný, sýty, skvele pigmentovaný, dá sa vrstviť, drží a práši len minimálne. Ten karamelový poprašok, ktorý tu vidíte, bol vlastne vytvorený "nasilu", keď som v ňom štetcom poriadne zakrúžila. To ale bežne vôbec nerobím, lebo do tohto bronzujúceho púdru mi stačí len "ťupnúť" (najviac sa kamoší-me so štetcami huňatými) a vďaka jeho pigmentácii, jemnosti a hodvábnosti je karamelového pigmentu na štetci okamžite dostatok... Buffing brush sa postará o pekný slnkom pobozkaný výsledok, obsiahnuté oleje (napríklad marhuľový či avokádový) a bambucké maslo zasa o moju pleť. Dokonalosť.♥

A čo je toto za šamrolku? To je kompaktný mejkap v krásnej tubičke (pri ktorom sa už ale teplého karamelového podtónu "báť" nemusíte). Môj odtieň č. 12 je svetlý a - povedala by som - neutrálny. Má jemne sladkastú vôňu (žeby vôňu mandľového oleja, bambuckého masla a karnaubského vosku?) a aj keď je kompaktný, pri dotyku s pokožkou sa krásne rozplýva, nie je to teda žiadna tuhá tyčinka. Na pleti vytvára polomatný, zamatovo hebký efekt, výdrž je slušná, na mojej pleti celo-pracovno-denná (kto vyžaduje matnú pleť, určite počas dňa kde-tu prepúdruje), krytie je stredné, praktickosť balenia prvotriedne. Nič sa nevyleje, nič sa nerozbije. Aplikácia na pleť priamo z tuby a rozotieranie prstami alebo štetcom ale nebola to pravé orieškové, mejkap som na pleti videla viac ako by som chcela. Najkrajší a najprirodzenejší výsledok má nakoniec za ušami bjúty-blender, ktorým po mejkapovej tyčinke zľahka poťupkám (a s ťupkaním potom pokračujem na tvári). K tomu dva bronzové bozky na obe líca...

...a je to. 

Pošepkal jeden vrabček druhému (to, čo už aj tak dávno tušil), že farba caramelu... je jeho obľúbená.
No čo, sladkosti, sladkostí, krásnych farieb, chutí a prírodnej (francúzskej) kozmetiky nie je nikdy dosť.


27 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Presne tak:-* (a ešte mňam-mňam Mozartove guličky a kinderká;-)).

      Odstrániť
  2. Krasne fotky a recenze!!
    Znacku neznam, ale asi je to na me moc svetle..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem moc, Veru!♥ Ja som sa do Couleur Caramel zaľúbila asi tak cca pred rokom... a pomaličky, postupne /a rada/ ich sortiment ochutnávam;-).
      Odtiene bronzerov majú rôzne, a nielen matné, ale aj perleťové (a myslím, že aj tmavšie...). Farba tohto môjho matného asi najviac zodpovedá na tretej foto, s vidličkou na tanieri;-), proste taká mliečno-karamelová poleva ako na veterníku... :-)

      Odstrániť
  3. A zabudla som ťa pochváliť, krásny článok, ako vždy :-) A zasa ťa niekto navštívi ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čožeee? Ale veď to je zakázanéé!:D Martinka, ty si isto rozprávková víla, že?;-) ♥

      Odstrániť
    2. Nie som rozprávková víla :-) len si mi prirástla k srdiečku :-*

      Odstrániť
  4. Ááá, zase ptáčci! A karameloví! :) Pozdravuju je. :)
    Moc mě zaujal ten makeup v tyčince, to je supr balení! Žádné "šťourání" v lahvičce, když už jsem na dně, to se mi moc líbí, podívám se po něm. Ten odstín mi z fotky taky připadá, jak by byl přesně pro moji pleť.

    Krásný den!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Karameloví ptáčci sa priam roztápajú od radosti! A tiež pozdravujú!:-* Ale vraj ťa ešte aj radi prídu pozdraviť osobne. No toto... že vy ste sa na niečom dohodli za mojím chrbtom? :P
      P.S.1: S tým odtieňom - tiež dúfam!;-))
      P.S.2: ♥

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. Deniska, ďakujem!:-) Len jedna vec mi je podozrivá - kým bronzeru je stále dosť, karamelky akosi záhadne ubúdajú... ;-)

      Odstrániť
  6. Krásné fotky a ty karamelky jsou skvělé! Škoda, že nemůžu produkty taky očuchat, tak alespoň obdivuji skvělý barevný tón a obal, který je mi sympatický :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeje, tak ako to aspoň trošičku pomôže, mám upokojujúcu informáciu: aj keď bronzer vyzerá ako sladký koláčik, po karamele nevonia;-) /a teraz neviem či našťastie, alebo nanešťastie... ooch, ja teraz asi chcem, aby voňal!:D No nič, zajem to karamelkou;-). Ďakujem, si zlatá! Som rada, že sa fotky aj cukríčky páčia.:o)

      Odstrániť
  7. U mňa teraz kraľuje zlatistý bronzer od Zao :) No aj ten tvoj vyzerá na zjedenie ;) Najmä keď okolo neho poletujú karamelky, nepriletí mi jedna rovno do úst? ^.^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak toho chcem tiež!:D Ja som totiž - bronzermiposadnutá. Viete? ;-))
      Juj, Barbi, ja by som kľudne karamelového vtáčika vyslala... len sa bojím, že by sa cestou niekde prilepil.:D

      Odstrániť
  8. Opravdu moc krásný článek :-))
    zvu tě na můj blog
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. To sú ale nádherné fotky aj napísaný článok, radosť čítať a pozerať ♥

    Katka z .BeautyMissfits.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To isté si hovorím o vašich komentároch... ;-) Ďakujem Katik!♥

      Odstrániť
  10. Jůj, karamelky a ptačí k tomu! (mimochodem, rozhodně nevidím, že by se Ti nepovedly, Dandelijonka!) Kdyby bylo venku mrazivo a třpytivo, pozvala bych Tvé vrabčáčky na své kakao (a do něj ;-), ale protože máme máj, pozvu je raděj na zmrzlinu. Ať si sednou... na kopeček citrónové třeba... budou se s ní krásně doplňovat... zkrátka dobrůtka ;-D Máme to ale dneska slaďoučký den... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júú, na kopčeku citrónovej by sa im veru páčilo! To im ani nesmiem hovoriť, by ma ťahali každý deň do cukrárne...;-) (ale teda o tom, že sa mi vraj podarili, o tom im asi poviem...;-)
      ...no a v tej cukrárni veru majú aj kakao... takže sa začína zdať, že jediné, čo by nám tam chýbalo, je jedna supermilá spoločnosť... ♥ Krásne sladký večer, Niki!;-)

      Odstrániť
  11. Tak tento članok mi spravil chute na karamel aj na kozmetiku CC:))
    novy blog Cosmetics addiction

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luci, robiť vám chute na sladkosti, keď sa blíži letná sezóna, to by som asi nemala...;-) Ale robiť vám chute na kozmetiku? To si neodpustím v žiadnom ročnom období! :o))

      Odstrániť
  12. Zlatinko, a ty vieš ako to je, keď sa ti pri čítaní "obyčajného" článku o púdriku a makeupe rozbúši srdiečko a v brušku začnú poletovať motýle?
    Tak to bolo dnes u mňa, keď som si tu potajme maškrtila na karamelových vrabčekoch. Ale neboj, neprotestovali, vraj si ich na to stvorila ;)
    (Žasnem nad tou nádhernou, ktorú dokážeš vytvoriť z tých najjednoduchších vecí. Si našla kúzelníčka. Cmuk.)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stvorení pre lásku... (a na zjedenie;-). ♥
      A ja žasnem nad tým, že sa niekomu pri čítaní môjho článku dokáže srdiečko rozbúšiť! To je tá najkrajšia odozva a najsladšia odmena... :-* A ak sa tie poletujúce motýle ešte stretnú s poletujúcimi (karamelovými) vrabčiakmi... júú, to musí byť podívaná...:o) Ďakujem, že si ma na ňu pozvala!;-) čmuk!:-**

      Odstrániť
  13. Oh to je nadhera tie fotky.. akym fotakom fotis? Aj ked viem, ze to nie je len nim, fotografie su vzdy krasne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dorotka, si zlatá, ďakujem!:-* Fotím zrkadlovkou Canon (so základným objektívom), ale vrabce (nie tieto karamelové, ale miestne;-) čvirikali, že vraj dostanem foťáčik novýý, malý, krásny, šikovný, tak som zvedavá, ako mi to s ním pôjde... Ale na blog budem asi naďalej fotiť Canonom, už sme si na seba tak nejak zvykli...;-)

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...