utorok 22. januára 2013

Zasnežený víkendový mejkap & spol.

Za oknom zima a sneh, vo vnútri teplo a horúci čaj s pomarančovým likérom. K uzimenému víkendovému výletu patrí starodávne staroružové kreslo, huňatá fialová deka, film Wima Wendersa, pohár červeného vína a horká turecká káva do skla. A potom už môže vonku hvízdať meluzína a vločky poletovať sem a tam. Nejaké cez okno nasnežili aj na veci, ktoré sa na víkend vybrali so mnou. Nie dobrovoľne, vybrala som si ich sama po starostlivom uvážení:) No a ktoré to boli?


Pobaliť sa do jednej kozmetickej taštičky je niekedy celkom veda a občas je potrebné  postaviť sa k problému hrdinsky: poškrabkať sa za uchom a uplatniť svoje logistické schopnosti a roky praxe častým cestovaním získanej. No, alebo si to myslieť a nakoniec po vybalení zistiť, že pri hektickom balení na poslednú chvíľu do taštičky naskákali najčastejši používané kúsky, ktoré nejako intuitívne vycítili, že by mi cez víkend chýbali. Teda tak šikovný a chytrý mejkap sa len tak často nevidí...


Tu ho máme: rozjasňovač od Essence pre rozjasnenú náladu, High Impact Mascara v milom minibalení od Clinique, eye primer od Elfu, sada na obočie, hnedé očné tiene a trio korektorov od Oriflame, milované francúzske zrkadielko, Hot Plum lipstick pre hot lips od Maybelline, Scandal eyes ceruzka od Rimmel pre škandálne krásne oči, hnedá ceruzka na obočie Oriflame, odolný Double Wear Light mejkap od Estée Lauder, šikovný Make-up cover od Dermacolu, aby bol výlet bez chybičky, jemné lisované perličky (kuk sem), aby bol víkend farebnejší, no a nesmie chýbať ani ružový slon sediac na sypkom púdri a kraľujúc na ružovom kresle.


Proti chladu pomôže ochranný krém s kakaovým maslom a vitamínom E, lebo viete, vitamíny nie sú len vo víne, káve a pomarančovom likéri. Pleť jemne vyčistí micelárna voda Avene a detské vlhčené obrúsky Nivea (tie s medvedíkom sú bezpochyby naj!), pery pohladí zasnežený ovločkovaný balzám na pery, ktorý si však so sebou vždy berie aj zázračného hojivého kamoša ukrytého v ružovom vajíčku, a chýbať nesmie ani aqua krém na oči v praktickej tubičke.


Títo traja neúnavní pracanti tiež makajú na plné obrátky. Ani cez víkend si neoddýchnu a vždy čo-to pocestujú. Nečudujte sa, sú takí jemnučkí a hebučkí, že ich musí milovať snáď každý. Poradia si s mejkapom, bronzom, rozjasnením, kontúrovaním, púdrovaním - no skrátka sú to skutoční Realtechniquesáci. Musím však na nich dávať dobrý pozor, lebo to malé dievčatko už len kúsok podrastie, a už na ne zo zasneženého kopca poľahky dočiahne. A oni sa zamilujú do nej, lebo je to najmilšie dievčatko na svete, a ja si budem musieť zháňať nových pomocníkov.


Niečo podobné hrozí (alebo už dohrozilo) s malým kompaktným Tangle Teezerom a malým Orofluidkom, na ktorý si malá Mylipu detsky bezstarostne ľahla. Pod hlavu sa jej zniesol snehovločkový vankúšik a ona tak mohla zaspať spánkom spravodlivých kreslených postavičiek.


No a čo ostalo mne? Čítať si a písať si. A maškrtiť! Pri časopise o marketingu, tej pravej knižke "na cestu", nad písaním víkendových príhod do minizápisníčka, počítaním snehových vločiek a verdikte, že jedno famózne, detstvom chutiace Pikao na jeden víkend nestačí.


Kto ho miluje tiež, nech zdvihne ruku a vypíše žiadosť o členstvo v pikaovom klube.

Vidíme sa tam!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...