piatok 20. septembra 2013

Don´t / Call me Princess

Tak sme sa stretli. Opäť. Minule, keď sme si sľúbili, že sa onedlho zasa uvidíme, netušila som, že si na to stretnutie budem musieť počkať niekoľko mesiacov. Medzitým sa z Gabrielly stala princezná a moja túžba stretnúť ju bola o to väčšia. Čítala som o nej na každom kroku a všetci oslavovali jej krásu. No nedarilo sa nám dostať sa k sebe. Až raz...


...až raz som si nasadila ružové okuliare a cez ne uvidela jedinú šancu, jedinú možnosť, ako princeznú Gabriellu stretnúť a uvidieť naživo čo najskôr: vyslať pre ňu koč, ktorý ju z Kráľovstva parfémov privezie až ku mne.

Cez tie okuliare sa mi zrazu ani cena za tento princeznovský odvoz nezdala privysoká. Nie.
 Čakala som už dosť dlho. Musím po ňu poslať ihneď. 


Keď na naše stretnutie prišla, na tvári mala čierny trblietavý závoj a na hlave k nemu ladiacu korunku.
Sladkým, ale odvážnym a sebavedomým hláskom mi vysvetlila, že ona nie je nejaká obyčajná sladká princezná.


A mala pravdu. Na povrchu bola trochu drsná a matná, pod povrchom zasa nežná a milá.
Princezná v typicky princeznovskej farbe cukrovej vaty (asi preto zvolila ten čierny závoj), 
ktorej sa občas v tvári (akoby pokrytej matným púdrom) odrážajú belasomodré odlesky z oblohy.


Na naše stretnutie prišla v trojvrstvových šatách, i keď by jej možno stačili aj dvojvrstvové. Ale to viete, princezné;-). Vraj nechcela nechať nič na náhodu a dokonale sa zahalila a poistila voči zvedavým pohľadom, ktoré všade upútava.

Aj keď by už na tie pohľady a rozruch mohla byť zvyknutá, nespyšnela. 
Stretnutie s ňou stálo za to a ja neľutujem to čakanie ani drahší odvoz. 

Trochu rozmarná a princeznovská povaha sa v nej však nezaprie a občas má chuť urobiť niečo, na čo jej skrátka nechcete, no musíte prikývnuť. Zapáčili sa jej moje ružové okuliare (vraj sa jej úžasne hodia) a nutne ich potrebuje. 
Aby sa cestou domov z nášho stretnutia mohla nenápadne vytratiť. No také ľahké to s tým vytrácaním nebolo...

Predsalen - trojvrstvové šaty sú trojvrstvové šaty...


Nakoniec však, ako to už býva, všetko dobre dopadlo a mne po nej zostalo na rukách ešte pár posledných trblietok, 
v rukách pár spoločných fotografií a v pamäti pocit tak príjemne princeznovský. Tomu sa hovorí šťastný koniec.





30 komentárov:

  1. Krásná barva a máš moc hezky udělanou manikúru! Já mám z této kolekce fialový a růžový odstín (z té první várky) a pořád jsem nerozhodná, zda potřebuji další. Krom téhle princess růžovky se mi moc líbí i ta malinová.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá M., som si istá, že určite potrebuješ aj ďalší;-)). Ten malinový mám tiež (je tu o ňom aj článok:) a páčil by sa mi ešte napríklad nejaký matný šedý alebo tmavomodrý na jeseň... Tak snáď sa táto hviezdna kolekcia bude rozširovať o ďalšie odtiene:).
      A ďakujem za pochvalu!*.*

      Odstrániť
  2. Milujem tvoje prispevky! <3 Vzdy mi vylepsia naladu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vylepšená nálada je potom obojstranná, ďakujem Arvonka!♥
      :-)

      Odstrániť
  3. Ten lak je nádherný! Už delší dobu po něm pokukuji, no když jsem na něj tenhle týden narazila, nakonec jsem ho stejně kvůli ceně nekoupila. Ale teď mi to opět vrtá hlavou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To dôverne poznám Lilly:), mne vŕtal hlavou tak dlho, až som preň musela poslať ten koč:-). Síce až na konci leta, ale to vôbec nevadí. Myslím, že bude krásny aj na zimu. Je to skrátka lak, ktorý si zaslúži korunku♛.
      :-)

      Odstrániť
  4. No s korunkou máš naprostou pravdu, ten lak je fakt Něco! A tvůj design jim moc sluší!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To mám radosť Kristine, ďakujem!♡ Chcela som trošku stlmiť jej cukrovosť, ale najbližšie si ju vychutnám asi v celej jej pôvodnej kráse (a sladkosti:).

      Odstrániť
  5. No to byla krásná pohádka! :) Zbožňuju tvé nehtové příspěvky plné krásných fotek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty si zlatá, ďakujem Cácorka:-). Vždy ťa tu rada uvidím (a zaplavím fotkami a príbehmi:-)).

      Odstrániť
  6. Vypadá to úžasně. Růžovou s černou jsem si moc představit nedovedla, ale moc se mi to líbí! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je nádherný aj v kombinácii so šedou, na tú sa už tiež teším:-). To som rada, že sa vám princezná s čiernym závojom páči, odkážem jej;-)).
      Ďakujem Anes!

      Odstrániť
  7. Krásně precizně udělané, i když je tam černá, tak to vypadá jemně :) Já ho pořád sháním a pořád ho nikde nemají :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Markvitka, to dôverne poznám - ja som za hviezdnymi lakmi cestovala až do iného mesta;). A keďže Princess tam bol vypredaný, zobrala som aspoň malinový Rapsberry, že mi jeden zástupca STARS kolekcie bude stačiť. Nestačil;-). Držím palce, nech sa ti ho podarí čím skôr zohnať a ďakujem!:-)

      Odstrániť
  8. Odpovede
    1. Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden článok o jednej piesočnej princeznej a pod ním jeden milý komentár od jedného milého dievčaťa. Ďakujem moc!:-)

      Odstrániť
  9. tyjo, kvůli tvým fotkám se teď budu muset vážně snažit, abych si nekoupila tyhle dva laky (protože u nás se dají sehnat celkem snadno)... nehty jsou boží, příběh jako v pohádce a vůbec, tvůj blog mě nadchl (jsem tady poprve), chtěla bych mít fotografické schopnosti trochu víc jako ty :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Margee, už pri letmom nakuknutí k tebe som videla, že si naozaj šikovná a myslím, že takej milovníčke lakov by nemali chýbať ani tieto dva;-)). Si zlatá, ďakujem ti za milý komentár!♥

      Odstrániť
  10. Odpovede
    1. Jé, díky moc Hani!:-) Fotiť princezné je skrátka radosť;-).

      Odstrániť
  11. Moc hezky a originálně napsaný článek - takový něžný a poetický, hezky se to právě k této barvě hodí:-) Já si tuhle princeznu odnesla před týdnem z Marionnaud (tak třeba tip pro ty, které ji nemůžou sehnat v drogeriích) a taky mě okouzlila. Dlouho jsem měla náladu na takovouhle princeznovskou růžovou a v tomto provedení mé představy ještě předčila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V tej princeznej sa naozaj skrývajú netušené možnosti a môže mať veľa tvárí:-). Ďakujem Jani, aj za tip na Marionnaud, aj za všetky milé komentáre, ktoré ma tu ráno privítali!:-))

      Odstrániť
  12. Och, konečne sa mi podarilo nájsť stránku, kde sa dajú tieto HVIEZDY objednať. Už si len neviem vybrať a po tých tvojích predstaveniach chcem skrátka (celkom skromne) všetky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Trikrát hurá (a štyrikrát sláva!:) Chcieť vlastniť všetky HVIEZDY ale vôbec nie je neskromné, len smelo!:P Predstavenie sa končí, opona padá, teraz už je to len na vás, milý divák... :-)) Tak nech si vyberieš tie najkrajšie! Za mňa sú to práve Princess a Rapsberry, tie ďalšie sa mi zdali trblietavé až přespříliš;-).

      Odstrániť
  13. Ahoj Dandelijonka, já bych vůbec netušila, jak mám s takovou princeznou zacházet a jak se k ní mám chovat. Ale je vidět, že Ty máš excelentní vychování i způsoby a víš si rady nejen při styku s modrou (nebo růžovou?) krví :-) Tleskám a týden hodný jen těch nej princezen přeju :-) Niki

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najmilšia Niki, už podľa tvojich vznešených a krásnych slov, ktoré mi tu nechávaš tuším, že s jemným zaobchádzaním s princeznami všeho druhu by ti to išlo jedna báseň:-). Dokonca by som povedala, že sama si z rodu princeznovského, lebo každý tvoj komentár je ako z ríše rozprávok:-).

      Ďakujem ti za ne a za to, že fantazíruješ so mnou;-). A ak raz bude (alebo je) nejaký Niki-blog, nazúvam črievičky, zapriahnem koč a utekám sa tam pozrieť!;-))

      Odstrániť
    2. Oooo, Dandelijon, vehnala jsi mi červeň do tváří a přivedla do rozpaků (mám obrovské štěstí, že mě teď nikdo nevidí... :-) Žádný blog nemám, neměla bych na to odvahu, když vidím, jaký nádherný blog máš kupříkladu Ty a jakého báječného kolegu má ten Tvůj v blogu Vivi. Jsou pro mě pokaždé oříškem, u kterého se nemůžu dočkat, až ho rozloupnu, protože vím, že místo šatů, které se nakonec onosí, operou a potrhají, v něm vždycky najdu krásné povídání, které mi prosluní den (a kterým se můžu těšit, kolikrát se mi jen zachce :-)
      Ale je mi líto, že Tě nemám kam pozvat - pro Tvé koníky bych připravila útulnou stáj, starali by se o ně jen ti nejšikovnější štolbové, a dva kuchaři (jeden s vysokánskou bílou čepicí a druhý s nižší čepičkou - nosí ji, trumbera, pořád nakřivo) by ti nachystali ty nejkřupavější palačinky, které kdy království vidělo :-) Niki

      Odstrániť
    3. Mám pocit, že moja detská predstava sa práve stala skutočnosťou. Šmolko ožil! A volá sa Niki. ;-) Tak veľmi ma bavia tvoje milé a hravé komentáre, že na návšteve u teba by to bolo určite úžasné, a s Vivi by sme (na palacinky;) chodievali často a rady;-). Nasadli by sme na koňa a za nami by uháňali dva bodkované kufre (ružový a modrý). Mohli by sa mnohí čudovať, načo sú nám dva kufre a čo si v nich na návštevu k Niki vezieme, ale... to tajomstvo by sme im nikdy neprezradili;-).
      Moc moc ďakujem (aj za môjho koníka, ktorému si pripravila priam kráľovskú starostlivosť:) a tvoj najmilší komentár (o šatoch, orieškoch a slnečnom dni) si dnes prečítam ešte toľkokrát, kolikrát se mi jen zachce. Lebo je superský!;-)) ♥

      Odstrániť

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...